PDA

View Full Version : Проблем със светлините за задна

ALFA CORSE
06-03-2006, 14:15
Та проблемът е, че просто не светят :) .

Първо пробвах дали няма прекъсване някъде по веригата (вярно, че беше доста отдавна), вързах ги на късо светят.
Махнах ключето, което стои на скоростната кутия и отделно го натиснах да пробвам дали ще е от него - не светеха и си помислих, че проблема е от него. Успях да си намеря друго, пробвах го първо с мултицета - работи. Вчера го сложих и пак не светят.
Възможно ли е проблема да е от самия куплунг или този проблем е често срещан и е от нещо друго?

kris11
07-03-2006, 22:49
ПОчисти съчмата и мястото където тя опира от мръсотии.
Щом на мултицет има верига като натиснеш съчмата на датчика, а като съединиш накъсо проводниците остава или нямаш ход за да се избута съчмата или през контактите на датчика не може да протече ток за 2 те 21W крушки.
Пробвай от акумулатор с кабели и 2 х21 W кръшки или 1 за фар дали ще светне крушката при натискане на съчмата. Ако светне значи няма достаъчен ход за да се избута съчмата.

koko
10-03-2006, 17:37
при мен се оказа, че е прекъснат проводника на мястото където вървят сноп такива проводници / това число и за осветлението на номера/ и влизат от купето към багажното отделение вляво горе, гледано при отворен капак на двигателя. Често се прекъсват там проводниците. Виж да не е прекъснат. При мен беше. Оттам си оправих и отвярянето на багажника от бутона. И този кабел беше прекъснат.

kris11
10-03-2006, 19:43
Оттам си оправих и отвярянето на багажника от бутона. И този кабел беше прекъснат.[/quote]
А при мен от замърсена ключалка .С бутона се чува щракане но не отваря. WD 40 обилно пръскане и се оправи.

=====================
нещо забелязвам имаш проблем с използването на бутона "цитат"
за да цитираш някой трябва да имаш следното:
[ quote="едикойси"]дъ ръ бъра[/quote] и се получава това:
дъ ръ бъра

ALFA CORSE
12-03-2006, 20:27
Явно не е прекъсната веригата, защото тази вечер като паркирах ги видях, че светят и след това от 7 включвания на задна, 4 пъти светеха.

Hristian37
12-03-2006, 21:51
смени си датчика на скоростите за задната светлина

ALFA CORSE
12-03-2006, 21:53
Смених го. Със стария въобще не работеха ;). А и при това положение не съм 100% сигурен, че е от него за да взема нов.

outsider
22-08-2006, 23:34
моите си светят когато си искат ама това за мен не е от голямо значение.Е леко дразни :D

ALFA CORSE
23-08-2006, 00:00
Аз след като смених датчика (след това нищо не съм бутал) постепенно се оправиха и вече светят всеки път. Не знам от какво, може би от релето и кой знае колко години не са работили... като дойде от Италия също не работеха.

Mury
23-08-2006, 08:55
Като моя плафон в багажника,скоро се сетих да му сложа лампа и свети от време на време но напоследък много по-често :lol: :lol: :lol:

Dodo 155
25-08-2006, 00:55
Като моя плафон в багажника,скоро се сетих да му сложа лампа и свети от време на време но напоследък много по-често :lol: :lol: :lol:
Ами махни му лампата пак и ще изгасне :wink:
:lol: :lol: :lol: