PDA

View Full Version : Дебитомер ???????

alfa boy Qv
14-09-2009, 16:50
Колеги знам 4е по прнцип като се смини дебитомера имало драсти4на промяна верно ли тва или не?Нека да пи6ат тези колеги които са сменяли,6те Ви бада благодарен!!!!!!!:th_up:

kai77
14-09-2009, 18:41
като го сменя ще ти кажа колега

tonov
14-09-2009, 21:18
Колеги знам 4е по прнцип като се смини дебитомера имало драсти4на промяна верно ли тва или не?Нека да пи6ат тези колеги които са сменяли,6те Ви бада благодарен!!!!!!!:th_up:

Драстична промяна в какво? Във вървенето ли? В разхода?
Ако старият е дал фира, промяна ще има. Но не очаквай кой знае какво. Как разбра че дебитомера ти е за смяна?

ПП: колега, моля те използвай Ч и Ш, Имаме си прекрасна азбука :)

Xtrime7
14-09-2009, 21:46

Колега,мисля че и ти трябва да ползваш търсачката след като го препоръчваш.там е истината.
За дебитомера-зависи в какво състояние е умрял,но все ще има разлика(не и драстична).
Да подчертая че на моята кола не съм сменял........ама на доста други ДА.

alfa boy Qv
15-09-2009, 06:39
Ми да колега и двете,но наи ве4е в варвенето,4е ми писна некви 1.6 да не моим ги стигнем!!!!!:furious: А за смяна е за6тото бях на диагностика и излезе тои,служиха ми нов само за проба и се усети доста добре се исфорсирва6е,не кото преди да не може да мини 4500 об/мин!!!

poison1912
15-09-2009, 06:56
аз лично като го смених забравих за хълцането и пукането сутрин! но за съжаление беше само за няколко месеца и сега отново ми прави същите проблеми.

adv_petrov
15-09-2009, 09:03
Ако ти е полезно инфо за 156, на диагностика ми показа че моя е заминал, чистихме го със спрей и т.н. но не помагаше и го смених с нов (при мен бил то дето е по-скъпия вариант, към 200 лв дадох). Промяна се усети веднага във равномерното работене на мотора и във вървенето най-вече, осезаема е поне според мен, за промяна в разхода няма как да ти кажа, тоя дизайнер дето е решил че на 156 (че и на мн други) не и трябва показател за разхода вече си е навлекъл гнева на половината форум сигурно :)

Mury
15-09-2009, 09:40
Ми да колега и двете,но наи ве4е в варвенето,4е ми писна некви 1.6 да не моим ги стигнем!!!!!:furious: А за смяна е за6тото бях на диагностика и излезе тои,служиха ми нов само за проба и се усети доста добре се исфорсирва6е,не кото преди да не може да мини 4500 об/мин!!!

Значи колата ти е много е много мъртва,щом неможеш да стигнеш 1.6:crazy::crazy::crazy:

BillyBoy`
15-09-2009, 14:26
Значи колата ти е много е много мъртва,щом неможеш да стигнеш 1.6:crazy::crazy::crazy:То по сбирките чувам че и вариатора му тропа яко маи първо от там требва да се почне:afro:

ngbauns
15-09-2009, 15:51
То по сбирките чувам че и вариатора му тропа яко маи първо от там требва да се почне:afro:

И на мен ми тропа вариатора и ламба сондата ми е изгоряла ама колата си варви доста стабилно.По принцип може ли да навреди това чукане на вариатора по мотора нещо?

zdravio
15-09-2009, 15:56
И на мен ми тропа вариатора и ламба сондата ми е изгоряла ама колата си варви доста стабилно.По принцип може ли да навреди това чукане на вариатора по мотора нещо?
Да на вървенето. Нищо механично няма да счупи.

kemakoz
15-09-2009, 17:14
колега от това което съм изпатил аз е че при заминал дебитомер заминава и ламбда сондата.... разлика ще има и в разхода и във вървенето но в никакъв случай не взимай китайски само БОШ ! и след като го сложиш запали и изчакай така малко да поработи след това изфорсирай та компа да се сети кво става защото е самоубочаващ и в момента работи на "авариен" режим

alfa boy Qv
15-09-2009, 17:31
Благодаря ви много колеги,за саветите 6те видим да запо4нем парво от деботомера и вариатор ит.н. и 4ак тогава 6те има аре на 4ертата деее а?хахахахаха:spiteful:

BillyBoy`
15-09-2009, 18:05
Благодаря ви много колеги,за саветите 6те видим да запо4нем парво от деботомера и вариатор ит.н. и 4ак тогава 6те има аре на 4ертата деее а?хахахахаха:spiteful:Да и като оправиш колата на 100% ми се обади да замерим колата Gtech-a е във мен пък след като свършим и тая работа ще почерпиш и бира:afro:Но първо започни със по сложната операция ВАРИАТОРА и след това дебитомера.

alfa boy Qv
15-09-2009, 18:27
Ок благодаря,6те ги напря лека полека и 6те напраим едно измерване,да видим за кво стаа вапрос!!!!Пак бират да ти е проблема(нема дерт)!!!1:cheers:

kai77
15-09-2009, 19:42
колеги да питам за тоя вариатор че и моя много грозно тропа все ме бъзикат,че съм си сменил мотора със дизел. та може ли само ремонтния комплект да се смини и ще има ли ефект,понеже в Русе май не са много майсторите дето разбират от това нещо-да не кажа от Алфа-благодаря

alfa boy Qv
15-09-2009, 19:48
Колега,да 4увал сам за тва и да верно е по евтино,но маи маи не дават 100% гаранция!!!!Аз знам 4е тоя комлект е около 17 или 18 лв.води се вариаторен комлект,ама нали ти казвам не е на 100%!!!!Казват 4е 98% от слу4еите ставало!:?

tonov
15-09-2009, 19:59
Колега,да 4увал сам за тва и да верно е по евтино,но маи маи не дават 100% гаранция!!!!Аз знам 4е тоя комлект е около 17 или 18 лв.води се вариаторен комлект,ама нали ти казвам не е на 100%!!!!Казват 4е 98% от слу4еите ставало!:?

По-малко ;) С ремонтния комплект решаваш проблема за известно време.
Ако трака постоянно само с нов се оправя.

alfa boy Qv
15-09-2009, 20:25
А знае6 ли колко излиза ремонта горе долу?

vlado_iv
15-09-2009, 20:48
Само за труд е около 150лв,+/-20лв
Няма значение за нов или за рем.комплект.

kai77
15-09-2009, 23:16
ауууууууууу че това са си пари бе хора:furious:остава някой да ми каже и майстор в Русе и ..........номер едно

Sm0k
16-09-2009, 03:25
ауууууууууу че това са си пари бе хора:furious:остава някой да ми каже и майстор в Русе и ..........номер едно

За по-малко от 100-150 лева няма кой да ти го направи, защото се сваля ангренажа. Всъщност си плащаш за презацепването, а вариатора минава покрай него и за това няма разлика в цената на труда за нов и за ремонтен комплект. Ако за тая работа с вариатора някой майстор, дето го раздава голям спец, ти поиска по-малко пари за труд имай едно наум, че може и да е някой случаен. И му давай колата само, ако си сугрен какъв е за да не ти я върнат с неправилно зацепен ангренаж, че ще е келфайда от новия ти вариатор :)

alfa boy Qv
16-09-2009, 06:43
Ахаам еми 6те бракнем в джоб4ето и няма да вадим семки и бонбонки ами ПАРИ!!!!!!:big_money:
Благодаря колега за инф.

Xtrime7
16-09-2009, 07:34

Колега,ако беше по-наблизко щях да ти го сменя по-евтино.

kai77
16-09-2009, 14:32
ще се разходя из Русе да видя пак "майсторите" кво ще кажат,но да си взема първо дебитомера де

Pires
18-09-2009, 11:42
Привет и от мен.Като стана вапрос за дебитомер .. мисля и аз да се намеся... имах също пукане и забиване на муцуна ... ходих на диагностики "уж" на Бош казаха ми дебитомер... а се оказа че е ламбда сонда и сега съм пушка с нова ламбда и без смяна на дебитомер :) Приятен ден колеги.

alfa boy Qv
19-09-2009, 15:43
Е как си разбрал 4е е ламбда сонда,или ти преди това си знаел?

Колега,продължаваш да не спазваш правилата!

Мордохай!

Nyte
23-09-2009, 13:40
Да на вървенето. Нищо механично няма да счупи.
Aз съм чувал някои да говорят за счупени неща по коляновия вал или де да знам, така съм запомнил... не съм много в час. Ако има някой по-запознат да сподели дали има такава опасност, че и моя се е разтракал, ама ако е за едното тракане и по-малка пъргавина в ниските не ща да хвърлям 6 стотака на вятъра :pokey: