View Full Version : Дебитомер ???????
alfa boy Qv
14-09-2009, 16:50
Колеги знам 4е по прнцип като се смини дебитомера имало драсти4на промяна верно ли тва или не?Нека да пи6ат тези колеги които са сменяли,6те Ви бада благодарен!!!!!!!:th_up:
като го сменя ще ти кажа колега
Колеги знам 4е по прнцип като се смини дебитомера имало драсти4на промяна верно ли тва или не?Нека да пи6ат тези колеги които са сменяли,6те Ви бада благодарен!!!!!!!:th_up:
Драстична промяна в какво? Във вървенето ли? В разхода?
Ако старият е дал фира, промяна ще има. Но не очаквай кой знае какво. Как разбра че дебитомера ти е за смяна?
ПП: колега, моля те използвай Ч и Ш, Имаме си прекрасна азбука :)
Колега,мисля че и ти трябва да ползваш търсачката след като го препоръчваш.там е истината.
За дебитомера-зависи в какво състояние е умрял,но все ще има разлика(не и драстична).
Да подчертая че на моята кола не съм сменял........ама на доста други ДА.
alfa boy Qv
15-09-2009, 06:39
Ми да колега и двете,но наи ве4е в варвенето,4е ми писна некви 1.6 да не моим ги стигнем!!!!!:furious: А за смяна е за6тото бях на диагностика и излезе тои,служиха ми нов само за проба и се усети доста добре се исфорсирва6е,не кото преди да не може да мини 4500 об/мин!!!
poison1912
15-09-2009, 06:56
аз лично като го смених забравих за хълцането и пукането сутрин! но за съжаление беше само за няколко месеца и сега отново ми прави същите проблеми.
adv_petrov
15-09-2009, 09:03
Ако ти е полезно инфо за 156, на диагностика ми показа че моя е заминал, чистихме го със спрей и т.н. но не помагаше и го смених с нов (при мен бил то дето е по-скъпия вариант, към 200 лв дадох). Промяна се усети веднага във равномерното работене на мотора и във вървенето най-вече, осезаема е поне според мен, за промяна в разхода няма как да ти кажа, тоя дизайнер дето е решил че на 156 (че и на мн други) не и трябва показател за разхода вече си е навлекъл гнева на половината форум сигурно :)
Ми да колега и двете,но наи ве4е в варвенето,4е ми писна некви 1.6 да не моим ги стигнем!!!!!:furious: А за смяна е за6тото бях на диагностика и излезе тои,служиха ми нов само за проба и се усети доста добре се исфорсирва6е,не кото преди да не може да мини 4500 об/мин!!!
Значи колата ти е много е много мъртва,щом неможеш да стигнеш 1.6:crazy::crazy::crazy:
BillyBoy`
15-09-2009, 14:26
Значи колата ти е много е много мъртва,щом неможеш да стигнеш 1.6:crazy::crazy::crazy:То по сбирките чувам че и вариатора му тропа яко маи първо от там требва да се почне:afro:
То по сбирките чувам че и вариатора му тропа яко маи първо от там требва да се почне:afro:
И на мен ми тропа вариатора и ламба сондата ми е изгоряла ама колата си варви доста стабилно.По принцип може ли да навреди това чукане на вариатора по мотора нещо?
И на мен ми тропа вариатора и ламба сондата ми е изгоряла ама колата си варви доста стабилно.По принцип може ли да навреди това чукане на вариатора по мотора нещо?
Да на вървенето. Нищо механично няма да счупи.
колега от това което съм изпатил аз е че при заминал дебитомер заминава и ламбда сондата.... разлика ще има и в разхода и във вървенето но в никакъв случай не взимай китайски само БОШ ! и след като го сложиш запали и изчакай така малко да поработи след това изфорсирай та компа да се сети кво става защото е самоубочаващ и в момента работи на "авариен" режим
alfa boy Qv
15-09-2009, 17:31
Благодаря ви много колеги,за саветите 6те видим да запо4нем парво от деботомера и вариатор ит.н. и 4ак тогава 6те има аре на 4ертата деее а?хахахахаха:spiteful:
BillyBoy`
15-09-2009, 18:05
Благодаря ви много колеги,за саветите 6те видим да запо4нем парво от деботомера и вариатор ит.н. и 4ак тогава 6те има аре на 4ертата деее а?хахахахаха:spiteful:Да и като оправиш колата на 100% ми се обади да замерим колата Gtech-a е във мен пък след като свършим и тая работа ще почерпиш и бира:afro:Но първо започни със по сложната операция ВАРИАТОРА и след това дебитомера.
alfa boy Qv
15-09-2009, 18:27
Ок благодаря,6те ги напря лека полека и 6те напраим едно измерване,да видим за кво стаа вапрос!!!!Пак бират да ти е проблема(нема дерт)!!!1:cheers:
колеги да питам за тоя вариатор че и моя много грозно тропа все ме бъзикат,че съм си сменил мотора със дизел. та може ли само ремонтния комплект да се смини и ще има ли ефект,понеже в Русе май не са много майсторите дето разбират от това нещо-да не кажа от Алфа-благодаря
alfa boy Qv
15-09-2009, 19:48
Колега,да 4увал сам за тва и да верно е по евтино,но маи маи не дават 100% гаранция!!!!Аз знам 4е тоя комлект е около 17 или 18 лв.води се вариаторен комлект,ама нали ти казвам не е на 100%!!!!Казват 4е 98% от слу4еите ставало!:?
Колега,да 4увал сам за тва и да верно е по евтино,но маи маи не дават 100% гаранция!!!!Аз знам 4е тоя комлект е около 17 или 18 лв.води се вариаторен комлект,ама нали ти казвам не е на 100%!!!!Казват 4е 98% от слу4еите ставало!:?
По-малко ;) С ремонтния комплект решаваш проблема за известно време.
Ако трака постоянно само с нов се оправя.
alfa boy Qv
15-09-2009, 20:25
А знае6 ли колко излиза ремонта горе долу?
vlado_iv
15-09-2009, 20:48
Само за труд е около 150лв,+/-20лв
Няма значение за нов или за рем.комплект.
ауууууууууу че това са си пари бе хора:furious:остава някой да ми каже и майстор в Русе и ..........номер едно
ауууууууууу че това са си пари бе хора:furious:остава някой да ми каже и майстор в Русе и ..........номер едно
За по-малко от 100-150 лева няма кой да ти го направи, защото се сваля ангренажа. Всъщност си плащаш за презацепването, а вариатора минава покрай него и за това няма разлика в цената на труда за нов и за ремонтен комплект. Ако за тая работа с вариатора някой майстор, дето го раздава голям спец, ти поиска по-малко пари за труд имай едно наум, че може и да е някой случаен. И му давай колата само, ако си сугрен какъв е за да не ти я върнат с неправилно зацепен ангренаж, че ще е келфайда от новия ти вариатор :)
alfa boy Qv
16-09-2009, 06:43
Ахаам еми 6те бракнем в джоб4ето и няма да вадим семки и бонбонки ами ПАРИ!!!!!!:big_money:
Благодаря колега за инф.
Колега,ако беше по-наблизко щях да ти го сменя по-евтино.
ще се разходя из Русе да видя пак "майсторите" кво ще кажат,но да си взема първо дебитомера де
Привет и от мен.Като стана вапрос за дебитомер .. мисля и аз да се намеся... имах също пукане и забиване на муцуна ... ходих на диагностики "уж" на Бош казаха ми дебитомер... а се оказа че е ламбда сонда и сега съм пушка с нова ламбда и без смяна на дебитомер :) Приятен ден колеги.
alfa boy Qv
19-09-2009, 15:43
Е как си разбрал 4е е ламбда сонда,или ти преди това си знаел?
Колега,продължаваш да не спазваш правилата!
Мордохай!
Да на вървенето. Нищо механично няма да счупи.
Aз съм чувал някои да говорят за счупени неща по коляновия вал или де да знам, така съм запомнил... не съм много в час. Ако има някой по-запознат да сподели дали има такава опасност, че и моя се е разтракал, ама ако е за едното тракане и по-малка пъргавина в ниските не ща да хвърлям 6 стотака на вятъра :pokey: