Log in

View Full Version : смИних дебитомера но..............

kai77
16-09-2009, 18:29
:sad:колеги току що смених дебитомера с нов на Хофер е ,но проблема май остава,само изгасна на таблото лампата/дето е като дюзичка/.Като и подам рязко газ и са задавя ли как да го обясня точно,преди само студена го правеше а сега и като е загряло добре пак.Моля за някакви други предложения,че ще ми побелее главата вече:bowdown:

jivko15
16-09-2009, 20:47
Няма и да заработи нормално с хофера ,дебитомера за Алфа е бош или мапко.

tonov
16-09-2009, 20:48
А на диагностика ходи ли? Какво показва?
Иначе вероятна друга причина може да е ламбда сонда.

vlado_iv
16-09-2009, 21:05
Има вероятност и да е от температурния датчик.
Можеш да го замериш с уред,той е съпротивление(резистор).
Успех и да споделиш накрая каква е била пречината!

serafim
16-09-2009, 21:32
А на диагностика ходи ли? Какво показва?
Иначе вероятна друга причина може да е ламбда сонда.
Ако го прави само на студен двг, едва ли, ламбдата се включва по-късно (като се нагрее самата ламбда)

kemakoz
16-09-2009, 22:58
при мен като беше заминала ламбдата ми светеше дюзичката...

thecleaner
17-09-2009, 00:52
:sad:колеги току що смених дебитомера с нов на Хофер е ,но проблема май остава,само изгасна на таблото лампата/дето е като дюзичка/.Като и подам рязко газ и са задавя ли как да го обясня точно,преди само студена го правеше а сега и като е загряло добре пак.Моля за някакви други предложения,че ще ми побелее главата вече:bowdown:

Без диагностика преди и след интервенцията кой квото и да ти каже не го слушай.

kocta
17-09-2009, 02:30
Това тук ми прилича на врачките по кабеларката :spell:

tonov
17-09-2009, 18:19
Ако го прави само на студен двг, едва ли, ламбдата се включва по-късно (като се нагрее самата ламбда)

Колегата е писал че и загряла прави магарии. Ама наистина всеки може да дава само предположения, ДИАГНОСТИКА за такива проблеми.

xymax
17-09-2009, 19:07
Няма и да заработи нормално с хофера ,дебитомера за Алфа е бош или мапко.

И Мапко-то не важи. Сега си чакам Бош-а от Германия и ще ви пиша какво ще стане!

Sm0k
17-09-2009, 19:29
И Мапко-то не важи. Сега си чакам Бош-а от Германия и ще ви пиша какво ще стане!

Как си го купил от Германия и има ли разлика в цената, че преди време ми беше интересно дали там са по-евтини?

hrsitow
17-09-2009, 22:21
Едва ли проблема е в марката на дебитомера(ако разбира се е сложен верния аналог).А в мутиите на хофера много от нещата са на Бош.Просто препакетаж.

Satanism
17-09-2009, 22:36
Едва ли проблема е в марката на дебитомера(ако разбира се е сложен верния аналог).А в мутиите на хофера много от нещата са на Бош.Просто препакетаж.

вЕрвай ми, марката е проблема.
Пробвах 3 хофера един след друг от магазина, с всички правеше мизерии.Сложих си бош-а и заспа....

Nyte
23-09-2009, 13:33
Колега, най-добре си иди на диагностика. Иначе възможна причина, както и някой по-горе каза е ламбда сонда - на мен ми правеше същия номер - както при студена така и при топла - като я изфорсирам по-рязко и като че ли се поздавя и по притриса и после вдига оборотите. :pokey: Като ми я закачиха на компютър си показа грешка на ламбда сондата. Успех и сподели после какъв е бил проблема ;)

AR147
23-09-2009, 14:12
Как така сменяме части,без да сме сигурни от какво е причината?
Аз бих отишъл на диагностика преди да исипя една касичка пари за каквото и да е.

Относно Хофера и аз съм чувал ,че не са най-добрата марка,но от друга страна те пакетират и оригинален Бош,та не вярвам собствените им продукти да са чак толкова зле.

Pires
23-09-2009, 14:59
Аз лично имах подобен проблем.. и при форсиране пукаше и се спъваше нещеше да върви изобщо,ходих на диагностика, казаха ми че дебитомер и ламбда са заминали... смених ламбда сондата изчистиха ми грешките и засега всичко е ок.. така че задължителна диагностика ../никаква лампа не ми е светвала за да ми покаже че ламбда е за смяна... а дебита изобщо не съм го барал... само изчистване на грешките след смяната на ламбда/