PDA

View Full Version : Връщане на отнет талон - къде?

bass
08-03-2006, 12:51
Във връзка с неотдавнашното ми "евакуиране" възникна следният казус:
Откъде трябва да си прибера отнетия талон при положение, че съм с постоянна адресна регистрация в София (където е "извършено нарушението"), а шофьорската ми книжка е издадена от КАТ - Ловеч?
:roll:

sharky
08-03-2006, 13:04
колега, най-добре се обади в КАТ и ги питай - 9827 28 23

bass
08-03-2006, 13:08
Toooo... да се обадя И на този, ама никой не вдига :roll:

sharky
08-03-2006, 13:21
ми тогава обади се на 9824901 , 9824902. това са дежурните, те малко ще викат, ама сиг. ще ти кажат, ако си учтив :D

pent
08-03-2006, 13:49
и другия път си казвай къде искаш да ти го пратят :)

мен поне ме питат :))))

niki-25
08-03-2006, 14:09
Колега щом се водиш по постоянен адрес в софия,а на отчет в Ловеч си тарси талона в КАТ-Ловеч,а сега ако ти е изтекъл АКТА можеш да си го продължиш в Софийският КАТ доато имаш път към Ловеч да си го получиш.Ако искаш да си прехвърлиш отчетността в София трябва да отидеш КАТ-София намиращ се на бул.Др. Цанков№33 и да си подадеш молба която струва 4лв мисля че беше и те ще ти я прхвърлят за 1м.
П.П и гледай да не правиш нарушения щото се губят точките.Успех

bass
08-03-2006, 15:21
...
Благодаря, адаш :-) Още не ми е изтекъл актът, питам превантивно.

...
Нищо не ме питаха, като ми го взеха :(

kris11
08-03-2006, 18:48
Абе как ви ги вземат тези талони?? Вече се чудя направо.
Нямате ли пари за закуска да дадете на бедният полицай ? за 10-20 лв / в зависимост колко си сгафил всичко се потулва/. С смешните само 70км отгоре нормата на входа на Русе се простих с 20 лв.
КАТ човецитеса пекани и няма проблеми.

umax
08-03-2006, 18:50
Благодаря, адаш :-) Още не ми е изтекъл актът, питам превантивно.

Малеее а на мен ми изтече акта преди 3 месеца, и се нямам време да отида до КАТ
да си взема талона, та вчера отивам аз в КАТ ( нямаше много хора 5 човека пред мен :twisted: )
и давам си аз акта и к'во мислите презаверихами го чак за МАЙ месец :shock: тогва ще станат
5 месеца.
Абе тези актове нямат ли давност? :roll:

koolio
08-03-2006, 19:22
Абе тези актове нямат ли давност? :roll: Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;

в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.

(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.

(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

Закон за административните нарушения и наказания :wink:

niki-25
08-03-2006, 23:29
Актовете се бавят от провинцията,и най-вече от плевен незнам защо е така ама на бащами го забавиха около 4-6 месеца,така че не се притеснявай само да ти е заверен и няма проблеми.А колега щом имаш пари да даваш на полицаите те ще са и благодарни,но вимавай да не те съдят за подкуп на полицай :roll: :D :wink:

BatVas
09-03-2006, 00:08
Колега щом се водиш по постоянен адрес в софия,а на отчет в Ловеч си тарси талона в КАТ-Ловеч,а сега ако ти е изтекъл АКТА можеш да си го продължиш в Софийският КАТ доато имаш път към Ловеч да си го получиш.Ако искаш да си прехвърлиш отчетността в София трябва да отидеш КАТ-София намиращ се на бул.Др. Цанков№33 и да си подадеш молба която струва 4лв мисля че беше и те ще ти я прхвърлят за 1м.
П.П и гледай да не правиш нарушения щото се губят точките.Успех

Не е така - моята книжка е издадена във Велико Търново, а постоянната ми адресна регистрация е София - (какъв адрес ти записаха в акта - там го търси) аз досега три акта и трите ми идват в София и си ги вземам от тук - нищо че книжката ми е от Търново :wink: :!: :!: :!: :idea:

Bobo
09-03-2006, 02:21
:offtopic:

Никииии коя е тая мацка на аватара веднага да ме запознаеш и обещавам ще карам вече с колан само ме запознай :twisted:

4akar
09-03-2006, 09:12
Наистина много ги бавят таоните. На мен ми го взеха в село Ясен до Плевен и после 4 месеца без талон :(

bass
09-03-2006, 11:12
Не е така - моята книжка е издадена във Велико Търново, а постоянната ми адресна регистрация е София - (какъв адрес ти записаха в акта - там го търси) аз досега три акта и трите ми идват в София и си ги вземам от тук - нищо че книжката ми е от Търново :wink: :!: :!: :!: :idea:
Хм, тва е обнадеждаващо :wink:
Аз междувременно продължавам да не мога да се свържа с човек от КАТ, който е наясно. Накрая ще взема, както препоръча Шарки, да фана първия попаднал ми катаджия (независимо дали по телефона или на пътя) :-)

BatVas
09-03-2006, 12:22
Виж си акта - какъв е адреса там :?: :?: :?: :?:

niki-25
09-03-2006, 23:12
:offtopic:

Никииии коя е тая мацка на аватара веднага да ме запознаеш и обещавам ще карам вече с колан само ме запознай :twisted:
Аз семйства не обичам да рзвалям и затова няма да те запозная с нея :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: ,но това е друга тема за разговор на четри очи.

kris11
09-03-2006, 23:51
А колега щом имаш пари да даваш на полицаите те ще са и благодарни,но вимавай да не те съдят за подкуп на полицай :roll: :D :wink:

Kолега сам пресметни колко ще е акта за превишение 70км. И се вземат и контр.талон.Щеш не щеш ще се наложи да ходиш в КАТ за да си го вземеш с отнети точки както и много по-голяма глоба.
Кое е по-евтино 20лв само или разкарване ,чакане на опашка, точки и накрая пари поне 80лв. Не , че ги имам парите визобилие но равносметката мисля, че е правилна. :)
И най-гадното , че знака 50 км ограничение за гр.Русе е на 10 км от града.

bass
13-03-2006, 15:21
Ура, другари, пак (по-точно все още) съм изряден шафьорин :)
Първо, получих си талона в КАТ - София, което е огромно облекчение.
Второ, разминавам се само с 20 лв., без отнемане на контролни точки. Актът ми е по Закона за административните нарушения, а не по ЗДП!
В сайта на КАТ (http://www.kat.mvr.bg) са описани нарушенията, за които се отнемат контролни точки, само по ЗДП са, както виждам. (Понеже и този сайт е като всички други държавни, не мога да дам точния линк - от главната страница избирате
Информация > Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки).

търтей
13-03-2006, 15:22
(Понеже и този сайт е като всички други държавни, не мога да дам точния линк - от главната страница избирате
Информация > Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки).

излагаш се
http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm

bass
13-03-2006, 15:25
Ма моля ти се, с този подход пак ще те погне КГБ, че не посочваш източника (резнал си само страничката във фрейма, нема никви други атрибути) :D :D :D
Па и да ровя в сорса на катаджийски сайт, за да извадя нещо... още не съм изпращял толкова :P :P :P

търтей
13-03-2006, 15:28
Ма моля ти се, с този подход пак ще те погне КГБ, че не посочваш източника (резнал си само страничката във фрейма, нема никви други атрибути) :D :D :D
Па и да ровя в сорса на катаджийски сайт, за да извадя нещо... още не съм изпращял толкова :P :P :P

а мола мола
първо изгочника го пише - "Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки съгласно наредба І-139 от 16 септември 2002 г. "

и второ десен бутон копи линк локейшън - ФФ рулира - чак пък да рова в сорс-а на сайта на кат - имам си и друга работа се пак :roll2:

BatVas
13-03-2006, 16:17
Браво - аз нали ти казах, че ще е там където е регистрацията ти - адресната.

П.П. Няма да го погнат търтея за това че не посочва източник. защото всики закони, наредби и тем подобни документи на властта са публична информация и могат да се използват и цитират от всеки.

търтей
13-03-2006, 16:22
Браво - аз нали ти казах, че ще е там където е регистрацията ти - адресната.

П.П. Няма да го погнат търтея за това че не посочва източник. защото всики закони, наредби и тем подобни документи на властта са публична информация и могат да се използват и цитират от всеки.

търтея е съвсем наясно с правилата за цитирането :Tease:

ПС те тук обаче има грешка - не са чели закона :shock:

Ако два пъти в рамките на една година превишите максимално допустимата скорост за движение с над 50 км/ч. - свидетелството за управление на МПС Ви се отнема за три месеца

BatVas
13-03-2006, 16:40
Я разясни малко за тая грешка. че мен като ме спряха с превишение на скороста, а бях и с акт за превишена с 47км скорост от преди това и ония нещо разправяха че ставало сложно, ама нещата се опростиха - без да искам изпуснах дваисетачка в колата им. Ама вярно разправяха нещо за два пъти над 50 км/ч

търтей
13-03-2006, 16:44
Я разясни малко за тая грешка.
над 40 км/ч е

Чл. 182. (1) Който превиши разрешената максимална скорост, се наказва
сглоба, както следва:
1. за превишаване до 20 км/ч - 5 лв.;
2. за превишаване от 20 до 30 км/ч включително - 10 лв.;
3. за превишаване от 30 до 40 км/ч включително - 20 лв.;
4. за превишаване от 40 до 50 км/ч включително - 30 лв.;
5. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) за превишаване над 50 км/ч - 70 лв.
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 85 от 2004 г.) Когато нарушението
по ал. 1, т. 4 и 5 е извършено повторно, наказанието е глоба 150 лв. и лишаване
от право да управлява моторно превозно средство за срок 3 месеца.

BatVas
13-03-2006, 16:46
Малеееееее, аз ефтинко съм минал - можело е да остана 3 месеца без книжка :shock: :shock: :shock: :shock:
Ама и това дето си дал ти не е точно май - за първия ми акт за превишена скорост с 47км/ч глобата в решението е 50лв, а не 30лв както е записано тук.

Kuku
13-03-2006, 16:55
Радвай се, че са те пуснали така лесно - аз съм го правил тоя номер :wink: ама ми намалиха наказанието на 2месеца и 100лв. глоба - не е приятно :roll: :twisted:

virusalfa
14-03-2006, 11:01
Като спец по тия неща,пояснявам,че контролния талон се получава в КАТ,отдел квалификации,по местоотчет на водача.Местоотчета е описан на самия контролен талон и на свидетелството за управление на МПС :idea:

bass
14-03-2006, 11:06
На моя талон в полето "на отчет в:" пише Ловеч, а, както казах, си го прибрах от София. Възможно е обаче причината да е в това, че не са ми взети точки (т.е., не е ваден нов талон).
BatVas, ти имаше ли отнети точки? (като каза, че си на отчет другаде, а си взимаш талона в София)

BatVas
14-03-2006, 11:36
На моя талон в полето "на отчет в:" пише Ловеч, а, както казах, си го прибрах от София. Възможно е обаче причината да е в това, че не са ми взети точки (т.е., не е ваден нов талон).
BatVas, ти имаше ли отнети точки? (като каза, че си на отчет другаде, а си взимаш талона в София)

Ами както казах - аз съм на отчет в В. Търново. Имам отнети точки (12 май бяха) - как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. :oops: Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София :wink: :D :D :D

pent
14-03-2006, 11:54
според мен трябва да ти имат зъб, нещо да се заядат или там каквото и друго, незнам някои които кара в софия да си получава талона на друго място...

моя акт дори ми го написаха в созопол, и пак от тук си взех талона

търтей
14-03-2006, 12:04
как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. :oops: Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София :wink: :D :D :D

ц
за съжаление ще си ти земат още 12 точки май беше

BatVas
14-03-2006, 12:11
как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. :oops: Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София :wink: :D :D :D

ц
за съжаление ще си ти земат още 12 точки май беше

Абе те ги взеха - нали ти разправям че ми взеха 12 точки (трябва да си погледна постановлението) - няма да вземат още 12 - аз нали тиказвам, че втория път изпуснах едни пари в бялата Астра и както се оказва съм можел да остана 3 мес. без книжка :oops: :shock: :D :D :D
А аз два пъти го вземам от кат талона - ама едното е за спиране като Басс- нямам два акта за превишаване от 40-50км/ч - добре че се разминах 8)

4akar
15-03-2006, 14:47
Един въпрос :) След като са ти отнели талона и отидеш да си го вземеш от КАТ нов ли трябва да ти издадат или продължаваш да караш със стария? Защото на мен ми върнаха стария и аз си карам с него. За уточнение взети са ми точки но не е отбелязано на талона...

търтей
15-03-2006, 14:53
Един въпрос :) След като са ти отнели талона и отидеш да си го вземеш от КАТ нов ли трябва да ти издадат или продължаваш да караш със стария? Защото на мен ми върнаха стария и аз си карам с него. За уточнение взети са ми точки но не е отбелязано на талона...

точки на талона не се отбелязват
той е един и същ завинаги
има си номер на него

в този ред на мисли логиката със тонемането ми се губи след като могат просто да записват номера на талона ... да не казвам че и талон не трябва като книжката също има номер
...
ама бюроктартщитата+бумащината требе да се поддръжат всячески

bass
15-03-2006, 14:57
Е тогава що пише "Първоначален максимален брой точки XXX"? Ако не се отбелязва намаленият брой, значи на практика ти подхвърлят документ с невярно съдържание, който после използваш при среща с органите на реда :shock: :D
Ма да кажат хорта а с отнети точки какво им пише по талоните...

pent
15-03-2006, 15:00
нищо не пише....пише си първоначалния брой точки

търтей
15-03-2006, 15:01
Е тогава що пише "Първоначален максимален брой точки XXX"?

е само това пише - макс брой

но ако ти ги намалят не се торазява на самия талон а нейде из дебрите на папките в кат
:offtopic: каката дето дава справките е ммМММ! :devil:

BatVas
15-03-2006, 15:13
Значи в талона не се отразява колко точки са ти взети - това ти се казва в наказателното постановление, като излеза. После след поредния на брой акт идва момент в който си занулиш точките - просто не ти връщат талона и губиш право да управляваш МПС.
Иначе може да си искаш справка колко точки ти остават - да се срещнеш със служителката за която говори Търтея :twisted: :D :D :D

nick
15-03-2006, 22:04
Доколкото знам нарочно не пишат точките които са отнети (респективно ти остават) за да не могат полицаите ако ти остават малко точки и видят, че могат за нарушението да ти отнемат книжката да те рекетират (искат кинти). Аз даже моя талон (два пъти са ми го вземали и все за вдигане на колата при паркиране :twisted: ) еди колега ми го ламинирал да не се мачка и износва. И в наказателното постановление (първия път не ми взеха точки, ама втория път за вдигане на колата ми взеха 3 точки) си пише отнетите точки, справка може да се направи в КАТ май след висене на гишето за получаване на наказателни постановления около час или там каките ....

А иначе както казва колегата преди мен като ходих да си вземам преди няколко седници талона след последното вдигане на колата ми на човека преди мен (и той беше да си вземе талона след акт) му поискаха книжката и личната карта , каката чукна на компютъра и каза "имате 45 отнети точки :shock: и ви вземаме книжката , подпишете тук и книжката ви остава при нас".

sharky
16-03-2006, 14:01
"имате 45 отнети точки :shock: и ви вземаме книжката , подпишете тук и книжката ви остава при нас".

Честито на печелившите

Kuku
16-03-2006, 14:46
В подкрепа на казаното до тук ще потвърдя, че на контролния талон не се отбелязват контролните точки (отнети и/или останали), има само някакъв вътрешен служебен номер - едно малко черно печатче 39, за което си нямам идея какво показва, което предполагам ви заблуждава, че това са точките... но не са :!:
Аз имам 35 отнети точки и по талона има само дупки от тел-бод от актовете, нищо друго :wink: две лишавания от правоуправление и пак нищо по талона - всичко си стои в ситемата в КАТ :idea:
За справка за точките мога да ви помогна, да не чакате по гишетата и да пускате молби, но ще ви струва 10лв (не за мен естествено), обаче е деликатна ситуацията... :roll:

ceco983
31-03-2006, 01:57
аз съм от плевен и си ходих преди 1 седм.та ме спаряха хиените на 20км от града само със 43км.отгоре жзеха ми талона и ми нацепиха акт.за пръв път ми се слу4и полицай да отказва подкуп-но това важи за плевенските куки.в софия поне 10-на пъти си цакам добре 4е е за маловажхи нарушения а не за алкохол например-тогава става сериозно.та някаой да знае за 43км.отгоре колко то4ки и пари 6те олекна?

BatVas
31-03-2006, 09:49
Колега точките са 12, а акта мисля 50 лева беше - поне толкова беше при мен за 47км/ч превишение :cry: :(

kris11
31-03-2006, 18:46
Mда , като гледам май- все повече хора идват на моето мнение от 09.03.2006 за подпомагане на белите Астри :D .