View Full Version : Окачване
Здравейте колеги!
Стигнах и до окачване на моята количка!
Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде мога да намеря спортни пружини и амортисьори за 33-ка 2-ра серия! Или поне някакви по-добри амортисьори че мойте нещо са заминали!
Благодаря предварително!
Здравейте колеги!
Много ще съм благодарен, ако някой ме насочи къде мога да намеря спортни пружини и амортисьори за 33-ка 2-ра серия! Или поне някакви по-добри амортисьори че мойте нещо са заминали!
Благодаря предварително!
Събев, защо в този раздел ги търсиш? За 33-ката не става от нищо друго освен от 33-ка.
ALFADROG
20-09-2009, 19:35
тожа е мноо хубаво че си се насочил на там и аз така напражих скоро и:shocked::shocked: сложих спортните прожини и почна да опира щото бях с 195/55/15 и купих ножи гуми 195/50/15 и пак :shocked: и накрая се оказа че дйантите са ми мнооо широки и сега обмислям жариант за по широки калници и малко повдигане отзад :dunno:
От ЕТ-то на джантата ти е :)
С ЕТ 35 опира,с ЕТ 41 е добре даже и на 205-ци гуми
А за окачване не стават ли coilover пружини (ebay) и някакви билщайнове да се приспособят?
ALFADROG
20-09-2009, 20:52
От ЕТ-то на джантата ти е :)
С ЕТ 35 опира,с ЕТ 41 е добре даже и на 205-ци гуми
А за окачване не стават ли coilover пружини (ebay) и някакви билщайнове да се приспособят?
ебаи еибах или нешто такова са пройините червени а тжа ет мойели малко инфо:bouncing_smiley: 10х
тожа е мноо хубаво че си се насочил на там и аз така напражих скоро и:shocked::shocked: сложих спортните прожини и почна да опира щото бях с 195/55/15 и купих ножи гуми 195/50/15 и пак :shocked: и накрая се оказа че дйантите са ми мнооо широки и сега обмислям жариант за по широки калници и малко повдигане отзад :dunno:
Опитай се да пишеш по-грамотно,че не се разбира жартиери за калниците ли ще взимаш или джанти!
Мордохай!
ALFADROG
20-09-2009, 23:05
ми предлагат ми да взема по широки калници утре трябва да се видя с маистора и ще видим какжо ще правим калници ли ще се режат други ли ще се слагат дйанти ли ще зимам др нз в шок съм и нз
---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 22:57 ----------
ти имаш ли някво предложение:-(
Имам!Ако не си разбрал съм модератор в тоя форум и се опитвам да го почистя,като го осерете!Наказах те с две точки и май не ти стига.Ако имаш проблеми с клавиатурата си поиграй и намери правилните букви!Като гледам имаш затруднения с В;Ж и някои други,но тия са най-трудни за тебе.В момента съм на същата клавиатура и за това ще се опитам да ти помогна.
В се намира на W,а Ж на V. Ь е на X,Ч на ~,Щ на },а Ю на | до Щ.
Поръчкай се!
Успех!
ALFADROG
21-09-2009, 10:28
сажалявам за допуснатите грешки от моя страна ще се постарая да няма повече грешки:dunno:
hristo58
21-09-2009, 12:08
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=39098
погледни тука дали ще намериш това,което търсиш.
Здравейте колеги!
Благодаря предварително!
Амортисьорите са ти в "Руди 96" - Кони
Амортисьорите са ти в "Руди 96" - Кони
За стреет кола конитата стават но ако иска нещо по-сериозно ... просто с по-твърди пружини от 6kg/mm не се справят даже и там са малк оан максимума...
Viktor не са ли по добри от Кони колегана Hristo58 има такива , и един въпрос макферсона от първа серия същия ли е като на 3та
Viktor не са ли по добри от Кони колегана Hristo58 има такива , и един въпрос макферсона от първа серия същия ли е като на 3та
:bash:С какъв акъл го каза това ... тия WIKTOR са пълен смях, а Кони са ... айде да не говорим
E защо да са пълен смях има много хубави впечетления от тях :(
Това което търси колегата Събев определено не е "Виктор", Кони покриват 100% от очакванията за по-динамично каране.
vikoalfa
22-09-2009, 16:37
Кой ме търси бе?
Иначе Кони му е майката,а бащата неизвестен.
Сори не се стърпях
hristo58
23-09-2009, 21:38
моите си се държаха много добре.
не съм кои-знае какъв специалист,ама предницата не шаваше и беше много стегната с тия макферсони.
Според мене Виктор е не по малко добра марка от кони пък и на символични цени е все пак :)
DJ_STIVAN
23-09-2009, 21:54
Никой не е казал,че Виктор нестават, но те са си стандартни амортисьори предвидени за комфортно возене, докато КОНИ както знаем са доста по-спортни, точно такива каквито са нужни на колегата! За мен 4 жълти конита и комплект пружини на -30 .. + POWERFLEX навсякъде е перфектния сетъп :) Друг е въпроса,че и без това твърдо возещата 33-ка ще стане непоносима по нашите пътища. Аз съм си взел OMP пружини на -35,но се чудя дали сега да ги слагам или след зимния сезон. Веднага щом ги сложа ще споделя какъв е резултата и дали е нужно да се слагат по-твърди амортисьори за каране по писта.
Благодаря за съветите колеги!
По-принцип за драг ще я карам най-вече, но от време на време може и на писта да я разхождам! А за непоносимото возене ни най-малко ме притеснява, аз я карам само за подобни неща, за всеки ден си имам друга кола!
Някой ако знае цени някакви ще съм много благодарен ако сподели! Или някакъв сайт да разгледам!
DJ_STIVAN
23-09-2009, 22:22
http://www.europerformance.co.uk/pages/products/search_car/product.mhtml?car=alfa33
Като цени... мисля,че ще се впишеш в 1000лв за амортисьори и пружини и още около 200 за Powerflex-a . Но щом ще е за драг... само едни пружини според мен са достатачно... намират се добри пружини за по 200-300лв.
Абе,деца!Нашите са си със спортно окачване по задание и по принцип.Амортисьотите са Виктор и само тоя,който не е карал с такива,може да предлага други.Кони са чудесни амортесьори,но не са Виктор.Те са много добри за голф и опел,но доколкото знам и сериозните голфари предпочитат Виктор.Ако могат да си ги позволят.Аз карам с такива и знам разликата.Отделен е въпроса,че напоследък всички фирми предлагат качествени амортесьори.Стига да можеш да си ги платиш!
Абе,деца!Нашите са си със спортно окачване по задание и по принцип.Амортисьотите са Виктор и само тоя,който не е карал с такива,може да предлага други.Кони са чудесни амортесьори,но не са Виктор.Те са много добри за голф и опел,но доколкото знам и сериозните голфари предпочитат Виктор.Ако могат да си ги позволят.Аз карам с такива и знам разликата.Отделен е въпроса,че напоследък всички фирми предлагат качествени амортесьори.Стига да можеш да си ги платиш!
това заводското спортно окачване дето разправяш е такава пародия, че ....
това заводското спортно окачване дето разправяш е такава пародия, че ....
Май не ме разбра!Заводско спортно окачване не съществува.Такова животно няма.Заводски 33-ките са си с такова.За това и возят като голф-1.Тунинговането за съзтезания си е друга бира и не струва една бира:spoko:
vikoalfa
24-09-2009, 18:21
Май не ме разбра!Заводско спортно окачване не съществува.Такова животно няма.Заводски 33-ките са си с такова.За това и возят като голф-1.Тунинговането за съзтезания си е друга бира и не струва една бира:spoko:
Надявам се,че визираш,а не конкретизираш за 33те заводско със спортно.Нали никой не бърка,че щом 33та вози твърдо значи има спорт окачване.
Заводски 33-ките са с Боге. По-старите пък са със Спика. И двата вида са много издръжливи и здрави. Лошото е, че в БГ не се предлагат.
За Кони въобще няма какво да се коментира. Все едо да коментираме дали Ферари са способни да направят спортен автомобил. Или пък Брембо могат ли да правят спирачни апарати.
Тия Виктор са рециклаж - демек скрап (поне това което се предлага за 33-ка). Сравнение с Кони не може да има.
:bash:С какъв акъл го каза това ... тия WIKTOR са пълен смях, а Кони са ... айде да не говорим
А карал ли си с Виктор!????Разликата е,че конито,за да държи пътя като Виктор вози като каруца.Освен това издръжливостта е несравнима.Който е сложил Виктор е забравил за това :що е амортесьор!Конито постоянно ти напомня за себе си или в бъбреците или като се наложи да ходиш при тенекеджията да ти кърпи бомбетата,дето ги е пробило.Добри са за голфаджиите,но не и за Алфа!Не казвам,че са лоши, напротив.Много сериозна марка са,но просто,който е сложил Виктор,знае за какво говоря.Незнанието поражда консерватизъм.Това ,най-малко ни приляга!
Заводски 33-ките са с Боге. По-старите пък са със Спика. И двата вида са много издръжливи и здрави. Лошото е, че в БГ не се предлагат.
За Кони въобще няма какво да се коментира. Все едо да коментираме дали Ферари са способни да направят спортен автомобил. Или пък Брембо могат ли да правят спирачни апарати.
Тия Виктор са рециклаж - демек скрап (поне това което се предлага за 33-ка). Сравнение с Кони не може да има.
Значи опитния шофиор и с изтекли амортесиори ще овладе колата по добре от някой дето не може да кара и е сложил кони брембо и какво ли още не сичко си е в ръцете , а аз също смятам че виктор и по одачният избор :)
...
Да карал съм с Виктор ... и щото са много добри ги свалих и си сложих други:big_whoops:
Значи опитния шофиор и с изтекли амортесиори ще овладе колата по добре от някой дето не може да кара и е сложил кони брембо и какво ли още не сичко си е в ръцете , а аз също смятам че виктор и по одачният избор :)
Нещо не ти разбрах поста никак. На база на какво ще обясниш, че виктор е по-добре? Карал ли си с Кони? На колко години си и праз дългия си стаж с какви други амортисьори си карал?
Stranger65
04-10-2009, 21:15
Нещо не ти разбрах поста никак. На база на какво ще обясниш, че виктор е по-добре? Карал ли си с Кони? На колко години си и праз дългия си стаж с какви други амортисьори си карал?
Боби, не се ядосвай. Не си струва. Но Кони имат само за Имола предни пълнители, поне за моята беше така.
Аз не казвам нищо просто споделям мнения и впечатления :) не бива да се превръща в култ дадена марка и да не се разбира че се заяждам защотото не е така проста споделям :) впечетление
А с Кони карал ли си ???,щото аз покарах с виктор ,в работата сложиха такива на служебния пасат и сега е като лодка, нестават за спортно каране,ако не си забелязал въпроса на колегата Събев, той пита за спортни а Виктор още неправят такива тъй ,че не спами темата щото се излагаш като модератор на раздела :roll:.
Значи аз бях сложил на мойта конита и предницата се държеше перфекно,непомня точно но мисля 400 лв ми излезнаха, от Руди ги поръчах и ги почаках 1 месец.Другите с които съм карал и държат ,това са оргиналните на Боге,те също са супер.
Ето намерих линка на старата тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16152&highlight=%EA%EE%ED%E8
rasho 33 imola
05-10-2009, 02:55
От около месец и аз съм с Конита отпред колата стана доста по "приятна" за каране,настроих ги на +50%(настройва се силата с която амортисьорът противодейства,като максимума е +100%) По каталог Конито за 33 не е за Имола(с малко преправяне става и на Имола).Аз ги бях приготвил за Имолата,но по-стечение на обстоятелствата сега са на 16-ката,гадно е че за реглажа трябва да се разглобява макферсона.
Подкрепям Алфиста и Боби,Боге или Кони :mrgreen:
А да и с глобо покарах ама много бързо се предадоха:sad:
А с Кони карал ли си ???,щото аз покарах с виктор ,в работата сложиха такива на служебния пасат и сега е като лодка, нестават за спортно каране,ако не си забелязал въпроса на колегата Събев, той пита за спортни а Виктор още неправят такива тъй ,че не спами темата щото се излагаш като модератор на раздела :roll:.
Значи аз бях сложил на мойта конита и предницата се държеше перфекно,непомня точно но мисля 400 лв ми излезнаха, от Руди ги поръчах и ги почаках 1 месец.Другите с които съм карал и държат ,това са оргиналните на Боге,те също са супер.
Не смятам че колегата Mordohy се излага той просто си даде мнението с цел да помогне и това не е Спам! нз от кого стана излагане ,дайте да не превръщаме тема в словестна престрелка :)
DJ_STIVAN
05-10-2009, 12:05
От около месец и аз съм с Конита отпред колата стана доста по "приятна" за каране,настроих ги на +50%(настройва се силата с която амортисьорът противодейства,като максимума е +100%) По каталог Конито за 33 не е за Имола(с малко преправяне става и на Имола).Аз ги бях приготвил за Имолата,но по-стечение на обстоятелствата сега са на 16-ката,гадно е че за реглажа трябва да се разглобява макферсона.
Подкрепям Алфиста и Боби,Боге или Кони :mrgreen:
А да и с глобо покарах ама много бързо се предадоха:sad:
Аз съм с нови глобо от 2 години и съм много доволен. Имаш ли някаква информация за тях,че аз нищо немога да намеря. Червени са на цвят,но май не са спортни?
rasho 33 imola
05-10-2009, 23:01
Нямам инфо за Глобото.Моите бяха черни,маслени:priest:
Твоите газови ли са?
Виж тук http://www.osrav.it/PRO_102_eng.htm
А относно амортисьорите Виктор,не се ли пишат Viktory?
Колега Събев цената на 4-те аморт.Кони от Руди96 е около 750лв.
На амортисьорите пише Wiktory
rasho 33 imola
05-10-2009, 23:39
На амортисьорите пише Wiktory
Мерси а защо се отказа от тях?
Много лашкат ... а хич не бяха свършили
Абе,нямаше ме една седмица и тука е станало пълен кенеф!:gruebel:Май се напълнихме с голфаджии!Щом друса,значи държи мноо яко!Полото ми беше последователно със Сач,Монрое и чак ,като сложих Кони заспа.Това,като отговор на Алфиста.Колкото за това,коя марка държи най-добре-това е безсмислен спор.Всичко зависи от цената.Отзат съм с Виктор,защото можех да си ги позволя.Бяха по 120 евро,но предните са ми Монрое рефлекс,защото Виктор бяха 260 евро бройката с отстъпка 20%.За това и не се предлагат у нас.Боге също са перфектни амортисьори.Представям си Рашо 33 Имола,как ще кара с неговите амортисьори в Турция.Колицата му ще стане в първите 100 километра на дреп.
За това нека приемем,че всеки си слага амортисьори по джоба и по това,каква возия иска.Няма лоши амортисьори.Говорих за Виктор,защото след 255 000 км,все още отговаряха на изискванията на прегледа в Гърция.
Иначе аз не налагам нито моето мнение,нито истерично повтарям,че Щил е най-добрия моторен трион.Моя е Макита с комп!:super:
Колега,имаш съществени пропуски и като модератор съм длъжен да ти ги посоча.Първо не съм модератор на раздела,а на 145/46 и общ технически.Второ ,ако си мислиш,че модератора е нещо средно между каталог и технически спаравочник си в дълбоко заблуждение.Работата на мода е да потдържа форума чист.Във всяко отношение!!!Тука пиша,като човек патил и фен на 33-ките!Трябва да правиш разлика между модераторската ми работа и постовете ми като обикновен юзер!Ако отправиш към мен лично,каквото и да било е към Мордохай юзера,но когато споменеш,че съм модератор-обсъждаш МОДЕРАТОР!
Помисли за нюансите!
Тука сме да се забавляваме и помагаме.Понякога се палиме и пишеме и глупости и простотии,но винаги,поне тоя раздел е бил за пример на коректност.
Да оспамя и аз тей и тей сте тръгнали после някой да трие ! mordohy що не си и мод тук ти най-много постове имаш именно тук ?
DJ_STIVAN
11-10-2009, 15:28
Влизаме в безмислени спорове и май всички забравят,че човека търсеше спорни амортисьори. Нормални явно си има. Мисля, че освен Конитата, нито едни от споменатите по-горе амортисьори в постовете не стават за целта. Предимството им е ,че могат да се регулират по твърдост в зависимост от мястото което искаш да караш (драг,писта,балкан и т.н.)
Влизаме в безмислени спорове и май всички забравят,че човека търсеше спорни амортисьори. Нормални явно си има. Мисля, че освен Конитата, нито едни от споменатите по-горе амортисьори в постовете не стават за целта. Предимството им е ,че могат да се регулират по твърдост в зависимост от мястото което искаш да караш (драг,писта,балкан и т.н.)
От кога ви чакам да се сетите за какво ставаше дума?!?
От кога ви чакам да се сетите за какво ставаше дума?!?
То,адаш,още преди три страници се изясни въпроса със спортното окачване и спор за Кони няма,но кой да чете!Даваха се алтернативи,но се заинатихме за амортесьори,дето са по-скъпи от таратайките ни:haha:
Да отговоря и на Райдер!Имам повече постове тука,защото имам 33-ка,а в 145/6 и общ технически по-малко,защото там главно трия и оправям каши!!!