PDA

View Full Version : Автомобили за продан в Италия.

BoxerPower
21-09-2009, 14:22
Забележка: Колеги моля преди да пуснете какъвто и да било коментар първо добре прочетете темата!

Предистория:

Преди известно време бях пуснал тема с два автомобила за продан които се намираха в Италия. Тъй като имаше интерес към темата (не само във този форум) и понеже наскоро се замислих по въпроса, ми дойде идеята да направя нещо като универсална тема в която да пускам обяви на автомобили които се продават там.

В момента сигурно много от колегите във форума си казват: "Мен ко ма топли за некви коли дет са в Италия?". От сега казвам, че тази тема НЕ е за такива колеги и ще се радвам, да не срещам глупавите им коментари в нея!

Темата която пускам е за колегите които са си казали: "Дееба омръзна ми от тарикатчетата по родните автокъщи, искам аз сам да отида и да си взема автомобил от чужбина". С такива колеги най-вероятно имаме сродни души и тази тема е за тях!

Идея на темата:

Имам познати които живеят и работят в Италия. В свободното си време ги карам да наобикалят автокъщите и да ме държат в течение за автомобилите които се предлагат там и за техните цени. Освен от автокъщите те ми дават информация и за автомобили продавани директно от техните собственици. В момента съм доста добре запознат с автомобилния пазар там и знам, че ако искам мога да си взема барака за около 300-400 Евро (такива там ги има на килограм), както и нещо по-запазено, но вече за 1 000+ Евро. Това нещо предполагам всеки от вас го знае и без да му го казвам. И така идеята на самата тема е много простичка, като цяло ще подбирам и ще пускам само най-интересните оферти от тези за които ме информират моите хора. Това няма да са оферти от типа "тоя дарак е само 300 Евро брат ко му плащаш... а я скиф другия за 350...". Тук ще давам информация само за автомобили които определено си заслужават парите и за които поне аз бих си вдигнал чукалата до Италия. Сега е момента да спомена и че ако има сериозни колеги които се интересуват от точно определен автомобил, нека драснат един ред тука, и аз ще кажа на моите хора за какво още да се оглеждат като обикалят. Съответно ако попаднат на добра оферта ще публикувам и нея. Това е като цяло. Идеята на темата е да помогна на колегите които също като мен им е омръзнало от разни тарикатчета които само гледат как да им пробутат поредния дарак който са внесли за скрап от някъде.

Накратко по темата:

В тази тема ще пускам обяви на автомобили които се намират в Италия и ако някой колега прояви интерес, свързва се с мен за да видим от там насетне с какво можем да помогнем.

Извадка на постове които мисля, че са важни и биха били от полза на колегите:

#18, #24, #31, #37, #38, #40, #61, #73, #75

BoxerPower
21-09-2009, 14:42
Така ето я и първата оферта която ще публикувам в темата.

Става въпрос за Alfa Romeo 147 JTD 1.9

Като цяло Alfa-та е абсолютно същата като тази която бях публикувал преди време тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37543&langid=2

Същия двигател, същата година на производство, същите екстри, същият цвят и тн. Различават се по пробег - тази е на 180 000 км. и по цена - тази я дават за 3 500 Евро. Щях да пропусна да кажа, че на тази Alfa салона е още по-запазен от този на предната, както и че за сега нямала външни козметични забележки като драскотини, хлътнатини и тн.

Не съм пуснал снимки защото не са ми пращали. Но като цяло дори и да накарам хората да я снимат и да ми пратят снимки 147-цата ще изглежда като тази от предната обява, само дето ще е с различни номера и снимана от друг ъгъл.

Това е като цяло за първата оферта която ми се струва доста добра за да бъде публикувана тук. Ако някой има интерес или някакви допълнителни въпроси нека пише.

Mury
21-09-2009, 15:46
А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???Интересуват ме и снимки,все пак искам да я видя,и дали е с 5 врати:upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley:

krasy k
21-09-2009, 15:56
А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???:upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley:

Да,написал го е към средата на1-я пост

BoxerPower
21-09-2009, 21:32
А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???

Айде няма да се карам още от начало, но следващия път колега прочети добре цялата тема... както е споменал и колегата krasy k отговора на въпроса ти го има вече там ;) За да няма излишни драки пак ще отговоря на въпроса ти.

Имам хора там които при сериозен интерес биха съдействали при закупуването на автомобилите които ще пускам в тази обява. Ще ви съдействат ако отидете сами до Италия, ще ви съдействат ако искате да отидете до Италия да вземете автомобила и да ви докарат до тук, ще ви съдействат и ако не ви се мърда от БГ, а искате да ви докарат автомобила на крака пред вас.

Разликата е в това, че ако отидете и сами си вземете автомобила от там моите хора няма да ви вземат пари. Разбира се ще е любезно от ваша страна ако им поемете поне дневните разходите за път и храна докато обикаляте заедно. Все пак ще е прекалено нахално те да ви посрещнат в Италия, да ви асистират през целия ден по време на закупуване на автомобила и в крайна сметка да ги накарате и сами да си платят разходите за разходката с вас. Поне аз така ги виждам нещата.

В другите два случая когато искате да отидете до Италия да си закупите автомобила и те да ви приберат в България с него, както и ако един вид си поръчате да ви го донесат на крака, най-вероятно вече ще се договорите за някаква символична сума за услугата. Все пак колкото да не е от там до тук си е доста път и никой не би си зарязал работата там и да тръгне само за едно мерси.

Отделно има и 4-ти вариянт, който е да ви качат колата на платформа и така да дойде до вас. Смисъл бяха ми споменали, че има фирми които се занимават с такъв вид транспорт, но моите хора още не са проучили достатъчно добре въпроса така, че за сега поне този вариянт отпада.

Интересуват ме и снимки,все пак искам да я видя,и дали е с 5 врати:upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley:

Вече ми казаха, че колата е 1 към 1 с тази от предната обява което би трябвало да означава, че е с 3 врати. Що се отнася до снимките, ще ги накарам да я щракнат когато имат време и ще кача снимки.

Vlado_PK
22-09-2009, 00:04
Колега остави ми телефон за връзка с теб да порапитам по-подробно за някои неща,че са доста не е за писане.Благодаря предварително.

Mury
22-09-2009, 11:48
Да не е лошо да оставиш телефон за връзка,извинявам се за недоглеждането:yes::yes::yes:

BoxerPower
22-09-2009, 12:22
имате ЛС колеги.

dimovip
22-09-2009, 15:36
няма ли някоя оферта за 166, 2,4ЖТД

BoxerPower
22-09-2009, 15:53
няма ли някоя оферта за 166, 2,4ЖТД

ами не ми е попадала до момента, но ако изкочи нещо ще дам инфо колега.

dimovip
22-09-2009, 16:24
ok, благодаря

BoxerPower
22-09-2009, 18:19
Колеги ще помоля за малко внимание относно тази тема!

Днес разбрах, че темата ми има противоречия с правилата на форума... т.е. то не са точно противоречия, ами самата тема е малко по-особена от останалите и с модераторите ще трябва да решим каква ще е съдбата и.

Проблема е в това, че според правилата тази тема може да бъде изтълкувана като комерсиална т.е. за да продължи да съществува и да не я изтрият модераторите най-вероятно ще трябва да я платя и да я направя частна обява.
Аз обаче не съм фирма, нито вносител на автомобили, нито търговец или тн., нямам материални облаги от цялото нещо и поради тази причина не мисля да дам 180 лв. за да направя темата частна обява. Пуснал съм темата с цел евентуално да помогна на колеги които не искат да си купуват автомобил от нашенските автокъщи (поради една или друга причина), а биха желали сами да си закупят автомобил от Италия.

Тук идва и тънкия момент. Темата ми не е комерсиална до момента в който си харесате автомобил, отидете до Италия да си го вземете и се приберете с него, като по време на престоя ви там ще ви свържа с хора които да ви помогнат. До тук няма проблем понеже нито аз нито приятелите ми там ще ви вземат пари за това, че сме ви помогнали. Най-много накрая да седнем и да изпием по някоя друга бира заедно ;)

Ако обаче си харесате автомобил и искате съдействие от страна на приятелите ми - да ви докарат до тук с него, или пък директно да ви го докарат на крака, тогава вече ще бъдат намесени пари за услугата и се получава така, че темата ми става с комерсиален характер.

Не знам дали разбирате какво се получава, но накратко:

За да нямам търкания с модераторите и правилата на форума (а аз не искам да имам) най-вероятно ще се наложи да платя за да си запазя темата. Аз обаче не виждам причина да плащам при положение, че нямам материални облаги от самата тема. Като цяло и двете страни ще умуваме и ще видим до какво решение ще се стигне. Аз лично не виждам причина да не съществува подобна тема защото предполагам ще е от полза на много колеги, но не виждам и причина аз сам да плащам за информация която давам без дори да съм длъжен да го правя.

И така колеги най-вероятно днес ще се разбере дали темата ще продължи да съществува или ще бъде изтрита. Споделих ви тази информация за да не се чудите какво става ако случайно темата изчезне.

Мерси за вниманието :cheers:

SFINKS
23-09-2009, 17:02
колега тебе и твоите приятели в италия ще ви канонизират като авто светци-самаряни-тимуровци :photo:

Speeder
23-09-2009, 17:14
Колега, из Италия не сте ли попадали на някоя запазена Алфа със задно?
Ако излезе нещо снимай и пращай оферти!
За предпочитане са Жулиета, Алфета, 90, в краен случай 75 :)

BoxerPower
23-09-2009, 22:58
колега тебе и твоите приятели в италия ще ви канонизират като авто светци-самаряни-тимуровци :photo:

Не знам защо колега (най-вероятно защото съм тъп по природа) изтълкувах този коментар по грешен начин. Смисъл долових неква подигравателна нотка в него :hmm: Що се отнася до самариянството... ами не знам, сигурно нямаше да е лошо ако повече хора го практикуваха вместо да практикуват любимия български спорт "прееби другарче за душевен кеф".

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

Колега, из Италия не сте ли попадали на някоя запазена Алфа със задно?
Ако излезе нещо снимай и пращай оферти!
За предпочитане са Жулиета, Алфета, 90, в краен случай 75 :)

Само малка вметка преди да ти отговоря на въпроса колега. Първо аз не съм в Италия и не мога нито да попадна, нито да снимам каквото и да било. Просто познавам хора там които съм помолил да ме държат в течение за състоянието на италиянския автопазар защото ако утре падне добра оферта и аз разполагам с пари, просто да си нахлузя налъмите и да отида да си взема директно от там автомобила, за да знам със сигурност за какво си давам парите... колеги приемете, че съм дълбоко резервиран към нашенските автокъщи, ама толкова дълбоко, че просто никога да не си купя кола от тука. Но това е друг въпрос. Т.е. аз съм си тук в България, редовно ми съобщават за яки оферти от там, това че реших да споделям тази информация и с останалите колеги от форума го приемете просто като бонус за това, че сме от една секта и по принцип би трябвало да си помагаме а не да се преебаваме.

Сега относно въпроса ти. Ами такива коли там със сигурност ги продават на килограм и то за по 300-400 Евро понеже са антики. На дали някой би си вдигнал чукалата от тук до Италия за такъв автомобил, за това в първия си пост споменах, че такива автомобили просто ще отсъстват от офертите които ще пускам. Но разбира се ако някой колега умира за такъв автомобил ще кажа на аверите ми да направят някоя снимка и да питат за цена ;)

Speeder
23-09-2009, 23:07
"Запазена Алфа със задно" като 300-400 евро ли ти звучи?
:lupe:
Става въпрос ако изпадне нещо, което си заслужава да се докара до тук.

Поздрави!

BoxerPower
24-09-2009, 00:15
Ако изпадне такава колица обещавам да дам инфо колега ;)

SFINKS
24-09-2009, 16:37
[QUOTE=BoxerPower;564355]Не знам защо колега (най-вероятно защото съм тъп по природа) изтълкувах този коментар по грешен начин. Смисъл долових неква подигравателна нотка в него :hmm: Що се отнася до самариянството... ами не знам, сигурно нямаше да е лошо ако повече хора го практикуваха вместо да практикуват любимия български спорт "прееби другарче за душевен кеф".[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

Баш правилно си ме разбрал и трябваше да оставиш нещата до момента с шегата ......, ти и "твоите хора " или сте на по 20-25 години и за храна и вода цял ден ще разхождате някой из Италия да си търси кола(ебати безработните хора) и по тоя повод нищо не разбирате от коли или сте най нормални автоджамбази които разбират от коли но пък и за добър ден пари искат и почти винаги лъжат с нещо . Само не ми казвай как твоите хора разбират от коли , занимават се с това и го правят за без пари от добри чувства към ближния :notworthy:

Коки
24-09-2009, 16:49
...Единственото което мога да спечеля е някой от колегите да каже "Евала за темата пич!"

Вече спечели: Евала за темата, пич!

---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

Не знам защо колега (най-вероятно защото съм тъп по природа) изтълкувах този коментар по грешен начин...

Явно защото досега не си се сблъсквал с явлението "Сфинкс" :)

VFTI
24-09-2009, 16:58
Няма ненаказано добро... Човече дори и да си ИСКРЕН то никой няма да ти повярва...ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ...Просто такава е ситуацията...лично аз не мога да упрекна хората, ама след като винаги са толкова многоо лъгани и мамени от всякъде и всички е нормално да си мислят, че все някой иска да ги "цака"...

П.П Веднъж правих ремонт на едно колело(това работя)..И случайно забелязах че спирачката и е прецакана лулата-тоест не спира и е даже опасна!!!...Таа направих си основния ремонт и след това сложих една нова лула за космическата сума от 2.40лв.!! И въпреки че 10мин настройвах и т.н. не съм искал никакви пари за труд освен полагащите се за останалия ремонт...Както казах на добра воля с идеята че ще помогна...Накрая хората започнаха да се цупят и да мрънкат, че съм бил сменял части и съм ги товарел с цената...Абе баш ме изкараха черен... Тааа понякога и да искаш да помогнеш е по-добре да не правиш нищо, че най-вероятно бели ще си навлечеш...

П.П2 Имам и още доста случаи-завих и залепих една кола със счупен прозорец...после ме изкараха че аз съм го счупил...

П.П3 Имам и един пресен случай от вчера...ама мисля че ми схвана идеята....няма смисъл да пиша повече..

П.П3 "няма ненаказано добро"

SFINKS
24-09-2009, 17:07
"добро" и "търговия със стари коли", никога и по никакъв повод не могат да се слагат в едно изречение ;) ама явно (по нагоре) вече има поне двама наивника дето са се вързали

Коки
24-09-2009, 17:07
Няма ненаказано добро... Човече дори и да си ИСКРЕН то никой няма да ти повярва...

Ся що си толкова черноглед? Не виждаш ли, че преди малко искрено го похвалих човека? Какво има да не му се вярва - принципът е: "това е колата, това е цената - ако щеш". Всеки си преценява за себе си и никой никого не насилва.

Според мен темата е много полезна и евала на човека, че я е направил.

...ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ...Просто такава е ситуацията...

Айде да не оплюваме всичко и всички в България. Все пак и ние сме част от България и има и свестни хора.

ivo_red
24-09-2009, 17:19
Слушайте Сфинкса, той ги разбира нещата:thumbup:

BoxerPower
25-09-2009, 01:10
SFINKS колега евалата за хубавите думи по мой адрес. Верно доста ги разбираш нещата както споменаха другите колеги... по което аз си вадя извода, че или яко са те преебавали през годините разни мухльовци, или че ти си преебавал яко наивниците... вече не знам кое е истината при теб, но явно имаш опит по въпроса.

Както и да е пост-а ми не е с цел да се дракам нито с теб, нито пък с който и да било от колегите. Реших да драсна два реда не за да се изкарвам светец в контра на нещата които си написал, ами просто да споделя няколко неща които само определени хора от форума ще разберат... аз лично се надявам да са останали такива хора във форума де.

И така. Колегата SFINKS е прав за много неща. Наистина безплатен обяд няма. Наистина в бизнеса с автомобили е препълнено с мошенници... било то обикновенни джамбази, вносители, дилъри, дори дистрибуторите в оторизираните салони са мошенници. Ама няма как всички са мошенници и преебават хората... преебават ги за да могат да оцелеят. Прав си колега SFINKS не само аз ами вероятноста всеки един от нас да е мошенник е 99.99% в период. Но си прав само до тук.

Сега ще светна теб, а покрай теб и останалите колеги къде грешиш. Грешиш в това, че сме пишлемета без работа... е аз съм пишлеме защото съм кажи речи на 25, но другите хора покрай мен са далеч по-големи... във всяко едно отношение. Грешиш и за това, че сме джамбази и че сме далеч от истината за автомобилите. Повярвай много сме на "ти" с автомобилите... и особено аз. Много сме вежи и в бизнеса с внос на автомобили, ама много вежи. Това е така понеже моите хора до скоро се занимаваха с това. Не сме група случайни гаменчета повярвай. В момента мога да намеря какъвто автомобил си поискам и то сравнително бързо. В момента тая тема можеше да е пълна с оферти за автомобили каквито много малко хора изобщо биха имали възможност да си позволят. Знаеш ли защо обаче колега SFINKS тая тема е супер чиста и НЕ Е с комерсиална цел в момента... не знаеш нали. Е аз ще ти кажа защо хора които вноса на коли им е като детска игра не се занимават с такъв, а са решили да светнат и останалите колеги как точно стават нещата и да им помогнат с каквото могат. В момента не внасяме автомобили и нямаме намерение да внасяме поради простата причина, че няма смисъл. Защо няма смисъл ли?! Няма смисъл колега SFINKS защото колите които сме внасяли от Италия до тук, винаги са били в отлично състояние, не са внасяни на платформи или автовози, внасяни са една по една на собствен ход, внасяни са коли които по никакъв начин да не могат да те оставят на пътя. Такива коли в Италия струват една камара пари. С идването им до тук стават още по-скъпи и ако искаш да си сложиш дори и минимална цена за работата която си свършил, цената става 2 пъти по-голяма от тази по автокъщите и тези автомобили стават непродаваеми! Защо става така ли? Става така понеже пичовете от автокъщите отиват в италия с автовозите, товарят италиянския боклук за без пари, дори ако вземат повече боклук от там им подаряват още такъв като бонус! Следва прибиране на боклука до България където той минава през една камара козметични процедури с цел да придобие търговски вид и отива на пазара. На пазара тоя боклук с надценката струва 2 пъти по-малко от един наистина безгрешен автомобил. И предполагам в момента дори най-големия малоумник във форума е разбрал защо хората които са се занимавали с внос на читави автомобили просто са спрели да го правят. Спрели са да го правят защото те не могат да се конкурират с боклука. Знаеш ли защо не могат да се конкурират с боклука? Не могат да се конкурират с боклука понеже нямат за цел да преебат крайния потребител, не могат да се конкурират с боклука защото искат крайния потребител да е доволен от тяхната услуга и някой ден пак да ги потърси!
Аз и моите хора не сме конкурентноспособни понеже никога сме нямали за цел да преебем хората и за това вече не сме на пазара. Не сме на пазара защото от всякъде, не само от Италия, се внасят автовози с боклук, автовози с евтин боклук, а българина обича думата евтин и няма значение дали е боклук, важното е да е евтин... няма значение дори колко скъп може да се окаже в крайна сметка за него този уж евтин боклук. Схемата тук колега вече е ясна и на бебе:

автовозите носят евтин боклук – хората го копуват – тарикатите правят пари – идват повече автовози с боклук – ние ставаме все по-конкоретонеспособни – идва още повече автовози с боклук – хората като нас изчезват от пазара

Та ако все още колега SFINKS не си разбрал от къде идва „самариянския” дух на мен и на хората ми, то сега ще ти разясня накратко. Както споменах по-рано „безплатен обяд” няма и всичко си има цена. Да от инициативата която сме поели в момента наистина няма да имаме материални облаги... но ни е буквално през х*я тая работа. Всеки от нас си има нормална работа и няма да останем гладни бъди сигурен. От инициативата която сме поели ще спечелим това, че ще научим другите колеги сами да си внасят коли, те от своя страна да просветлят и техните приятели и познати, и така цялото това нещо да се разпространи като вирус. Наистина ще получа душевен оргазъм ако един ден всеки сам може да отиде и да си внесе това което си иска, а не да ходи да го правят на клоун в 90% от автокъщите ни. Сега колега предполагам разбираш, че и ние сме като типичните българи дето любимата им игра е „прееби другарче за душевен кеф”. Не сме светци и не правим всичко само за мерси, но в конкретния случай не парите са тези които ни мотивират...

Сега е момента в който ще се обърна към всички колеги с думите:

Извинявам се лично на всеки един от вас колеги, който след прочита на този пост се е почувствал излъган по някакъв начин от мен. Извинявам се на всеки когото съм заблудил, че сме самарияни и че правим всичко за мерси. За да звучи още по-гадно ще кажа, че вашето мерси може само да ни накара да се усмихнем. Това което обаче наистина би ни зарадвало е да видим как всеки един от вас без проблем отива и сам си взима автомобил, след което светва и своите другарчета как става номера.

Това е всичко което исках да кажа. Който ме е разбрал – разбрал. Който не е... ами явно не е трябвало да ме разбере.

Що се отнася до темата ми, тя ще продължи да съществува, като замисъла и няма да се промени. Ще продължа да събирам и пускам оферти и ако има колеги които им допада идеята на цялото нещо аз съм сигурен, че ще ме потърсят за да видим как ще можем да им помогнем. На всички останали които също както колега SFINKS си мислят, че ние сме „автомобилната алкайда” мога да кажа само едно нещо: Ами като аз и хората ми ви изглеждаме толкова съмнителни личности които правят крайно съмнителни неща - просто не се занимавайте с нас...

П.П. Ще помоля колегите модератори да преместят темата ми в раздел Общи Приказки, понеже мястото и наистина не е в раздел Продава.

thecleaner
25-09-2009, 01:50
Аз съм анти SFINKS, ама тука е прав. Според мене цялата тая работата нещо намирисва, не вярвам много на думите ти колега. Историята за дядо Коледа по ми се връзва отколкото модерната ти приказка за Робин Худ.

Gh0stRider
25-09-2009, 02:28
Аз пък се чудя как мое да сте толкова черногледи. Свестни хора СЪЩЕСТВУВАТ

Коки
25-09-2009, 09:23
...Според мене цялата тая работата нещо намирисва, не вярвам много на думите ти колега...

Тогава просто не влизай в тази тема.

---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

...Това е всичко което исках да кажа. Който ме е разбрал – разбрал...

Колега, няма смисъл повече да се обясняваш на някакви кисели спамаджии, така че пускай си обявите, защото инициативата е много интересна.

VFTI
25-09-2009, 10:54
Ся що си толкова черноглед? Не виждаш ли, че преди малко искрено го похвалих човека? Какво има да не му се вярва - принципът е: "това е колата, това е цената - ако щеш". Всеки си преценява за себе си и никой никого не насилва.

Според мен темата е много полезна и евала на човека, че я е направил.

Айде да не оплюваме всичко и всички в България. Все пак и ние сме част от България и има и свестни хора.

Не съм оплювал БЪЛГАРИЯ! Ако пак прочетеш поста ми ще разбереш защо съм го казал, а именно защото няма човек в БГ който да не е опарен от измама, злоупотреба и т.н...И всички в БЪЛГАРИЯ(не защото е България, а просто тук се е изградило всичко) нямат доверие на никого и по никакъв повод...За това и тази тема получи такъв "отбой"...хората така са настроени защото така ги е накарал живота тук...

Евала и от мен за темата...И аз както казах съм се опитвал да помагам много пъти и на различни хора и в различни свери, ама иди доказвай на всички че го правиш заради съвеста си, а не заради пари...

Тааа нещата са ясни...Който повярва на колегата може да се възползва от услугите му, който не нека сам си търси пътя...Всеки има право на избор...Всеки има глава на раменете...

Със здраве и наздраве на всички:beer:

BatVas
25-09-2009, 11:09
Аз пък не виждам нищо нередно в темата. ако си решил да купуваш кола и случайно видиш желан модел в темата просто това е една от офертите които ще разгледаш като отидеш до Италия. НИКЪДЕ момчето не казва , че трябва да я вземиш от там. Не виждам нищо лошо да имаш една оферта повече. Отиваш на място - гледаш, пазариш се, ...втори оглед ...трети, а случайно може и да ти хареса предложената от колегата и да избегнеш излишно обикаляне поне за едната оферта - особенно ако предлагат оферти от частни лица е полезно дори най-малкото като информация.

dimovip
25-09-2009, 11:14
и в крайна сметка аз лично вярвам на думите на колегата, затова и го помолих за оферта.Аз мога да кажа че съм от хората, който не желаят да прецакат другия, и понеже съм сигурен, че има и други хора като мен Вярвам на колегата и ако има изгодна оферта ЩЕ се възползвам от възможността.И бих помолил Уважаемите колеги, които не желаят и нямат нужните средства да си закупят автомобил, та дори и да нямат пари за транспорт до италия да спрат да акат в тая тема.Бих се обърнал и към модераторите да изчистят емата от ненужните коментари на незаинтересованите хора.(може и моят коментар да изчистите ако го сметнете за СПАМ)..
Колега ако има оферта и за някоя 156-ца 2.4ЖТД освен 166-цата мога и нея да погледна. Приятен ден.

BoxerPower
25-09-2009, 11:30
Колега, няма смисъл повече да се обясняваш на някакви кисели спамаджии, така че пускай си обявите, защото инициативата е много интересна.

Нямам намерение да се обяснявам повече на когото и да било колега. Мисля, че в предния си пост бях повече от пределно ясен. От тук насетне който каквото иска да си мисли и на когото иска да вярва. Все пак всеки има глава на раменете си и би следвало сам да може да я използва. Няма гаранция, че не съм некъф луд тука който просто пише некви неща колкото да си разнообразява деня и да се намира на призка с колегите, но не съм и задължил никой да ми вярва на небивалиците. Както вече казах за тая работа всеки има глава на раменете си.

Вече дори нямам нищо против колеги като SFINKS и техните коментари и дори бих искал колегите модератори да не ги трият нито сега, нито в бъдеще за да могат останалите колеги които четат темата да имат стабилна основа от която сами да си вадят изводи за това кой какво как защо и тн. Пък и спамът сам по себе си ще държи темата ми жива и интересна за всички.

Сега спирам с излишните приказки и ще драсна два реда по самата тема.

Тези колеги от вас които се свързаха с мен и проявиха интерес към точно определени автомобили нека знаят, че съм се свързал с хората ми в Италия, вече се работи по техния въпрос и ако изкочи нещо интересно веднага ще пускам инфото тук.

SFINKS
25-09-2009, 11:32
Boxer Power , ако беше написал първоначално "ние сме търговци на коли , нямаме автокъща и доставяме, продаваме коли само по поръчка " никой нищо нямаше да ти каже приателю , нито аз нито никой друг .
Само че вместо това ти изписа някакви небивалици как помагате на хората, без пари само за по една бира и един сандвич с айрян . Айде стига смешки .:nono: Стига с тия излеяния и обяснениея по 500 думи че още повече почва да мирише , даже и на тия със запушените носове . Просто трябваше да подминеш напълно усмихнатата ми шегичка със самаряните тимуровци и всичко щеше да е наред ама ти реши да се обясняваш каква девица си ощипана .....

BoxerPower
25-09-2009, 12:01
Boxer Power , ако беше написал първоначално "ние сме търговци на коли , нямаме автокъща и доставяме, продаваме коли само по поръчка " никой нищо нямаше да ти каже приателю , нито аз нито никой друг .

Не съм написал "ние сме търговци на коли , нямаме автокъща и доставяме, продаваме коли само по поръчка " просто защото от много време насам не го правим и в пост #24 доста добре съм обяснил причината да не го правим. Приеми, че историята за "Робин Худ, бирата и айряна (особено пък с баничка)" ми се е сторила непринудено сладка и за това съм я съчинил.

ivo_red
25-09-2009, 13:09
Тогава просто не влизай в тази тема.

---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

много точно казано :headbang:

thecleaner
25-09-2009, 15:47
Аз спирам да пиша но ще следя много внимателно темата. Ако после някои от доверчивите изреве на умряло, място във форума няма да си намери, казвам го най отговорно. Колегата няма нито едно мнение извън купува/продава вие си вадете изводите. Това ми е последният пост по тази тема, нека модераторите да не го закачат.

Speeder
25-09-2009, 15:53
Колега BoxerPower, някой от твоите хора да е случайно околко Генуа, Италия?

BoxerPower
25-09-2009, 17:50
Колега BoxerPower, някой от твоите хора да е случайно околко Генуа, Италия?

Не. Хората ми са в южна Италия и по-конкретно Наполи (Неапол) и околноста. Един вид очаквайте офертите които пускам да са предимно от него район, както и горе долу това ще е района в който ще можем да ви окажем съдействие ако решите да пътувате. Казвам това за да се знаят ясно границите в които ще сме ви от полза.

Има и други неща които колеги няма да е зле да знаете при положение, че предприемете пътуване. Няма да е лошо да не пътувате сами т.е. ще е добре да сте с приятел за да може на връщане от Италия, понеже пътя е дълъг, да има с кого да се сменяте докато шофирате. Все пак всички знаем до какво може да доведе умората зад волна. От тук до Италия схемата е ясна - или автобус или самолет, може и с кола ама то тоя внос от там ще ви излезе златен. Сега ще кажа какво е връщането. От Наполи до Бари сте по сухопът, от Бари се взима ферибот до Игуменица (Гърция), като от Игуменица до БГ сте пак само по сухопът. Не напразно съвета ми е да се ползва точно този маршрут през Гърция понеже това е най-оптималния вариянт за кратък път, с по-малко държави, съответно и по-малко главоболия.

Между другото препоръчвам да пътувате с приятел за да може и още някой да се научи през къде как какво защо и тн. съответно следващия път вие също да може да помогнете на някой друг колега като по този начин разширявате инициативата която за сега сме поели много малко хора.

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:46 ----------

Аз спирам да пиша но ще следя много внимателно темата. Ако после някои от доверчивите изреве на умряло, място във форума няма да си намери, казвам го най отговорно. Колегата няма нито едно мнение извън купува/продава вие си вадете изводите. Това ми е последният пост по тази тема, нека модераторите да не го закачат.

баси коментара :hmm:

santo_traficante
25-09-2009, 18:20
с какви номера пътува колата от Италия?
след като се демолира там не може да се рег. на българин.
а жабарите нямат транзитни номера!
а ако се докара на италянски номера някой трябва да ги върне за да се отпише колата.
отписването също се заплаща!и се чака.
жабарите са много тегави относно плащането за отписване.
продал ли е колата го боли швепса:kicking:

п.с. съвет от мен
ако не сте пътували до чужбина за автомобил и ви е тъмна индия цялата работа.
не се захващайте!
по добре си купете от тук "око да види ръка да пипне"

SFINKS
25-09-2009, 20:58
Santo е много много прав .
В момента пазара в България е пренаситен с автомобили и купувачв има огромен избор и възможност наистина да провери колата в какво състояние е .
А като отидеш на майната си и имаш примерно 3 дена там , обикаляш обикаляш и накрая купуваш нещо за да не ти е било напразно ходенето :thumbdown:

BoxerPower
26-09-2009, 00:44
с какви номера пътува колата от Италия?
след като се демолира там не може да се рег. на българин.
а жабарите нямат транзитни номера!

При закупуване на автомобила следва неговото отписване от италиянските регистри (демолира се) като се подготвят и попълват документи, след което на новия собственик се дават специални номера които важат само няколко дена в рамките на които автомобилът трябва да се докара и регистрира тук на новият му собственик. Правилно, че италиянците нямат транзитни номера, а някакви подобни които и аз като видях за пръв път останах дълбоко замислен. В някой случаи представляват нещо като табели със залепени отгоре номера, в други това са подпечатани и разписани ламинирани картони с номера. След като автомобила се докара и регистрира тук, тези номера просто ви остават за спомен понеже не могат да ви свършат никаква друга работа. Вкъщи имах няколко такива за спомен от колите които сме вкарвали преди време. Дори ако се поразровя сигурно ще ги намеря, но на дали някой се интересува от моите сувенири.

П.П. Забравих да напиша, че както каза и колегата santo_traficante за демолирането и номерата се плаща отделно, но в момента ще ви излъжа ако ви дам точна цена. А що се отнася до чакането не съм много съгласен.

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

В момента пазара в България е пренаситен с автомобили и купувачв има огромен избор и възможност наистина да провери колата в какво състояние е .

Доживях момента в който и аз да се съглася с колегата SFINKS.

souze
26-09-2009, 00:48
При закупуване на автомобила следва неговото отписване от италиянските регистри (демолира се) като се подготвят и попълват документи, след което на новия собственик се дават специални номера които важат само няколко дена в рамките на които автомобилът трябва да се докара и регистрира тук на новият му собственик. Правилно, че италиянците нямат транзитни номера, а някакви подобни които и аз като видях за пръв път останах дълбоко замислен. В някой случаи представляват нещо като табели със залепени отгоре номера, в други това са подпечатани и разписани ламинирани картони с номера. След като автомобила се докара и регистрира тук, тези номера просто ви остават за спомен понеже не могат да ви свършат никаква друга работа. Вкъщи имах няколко такива за спомен от колите които сме вкарвали преди време. Дори ако се поразровя сигурно ще ги намеря, но на дали някой се интересува от моите сувенири.

П.П. Забравих да напиша, че както каза и колегата santo_traficante за демолирането и номерата се плаща отделно, но в момента ще ви излъжа ако ви дам точна цена. А що се отнася до чакането не съм много съгласен.

Колега, нямам нищо против теб и темата, но прави впечатление прекалената информираност,демонстрирана от теб, която не е толкова присъща на хората, които не се занимават с тия неща... ;-)това е интересното в случая. С удоволствие бих се възползвал от някоя добра оферта ианче. Ще следя с интерес....:notworthy:

BoxerPower
26-09-2009, 00:57
Колега, нямам нищо против теб и темата, но прави впечатление прекалената информираност,демонстрирана от теб, която не е толкова присъща на хората, които не се занимават с тия неща... ;-)това е интересното в случая. С удоволствие бих се възползвал от някоя добра оферта ианче. Ще следя с интерес....:notworthy:

Здравей колега, не знам до колко си успял да проследиш коментарите в темата и най-вече моите, но в коментар #24 споделих с колегите от къде идва тази информираност. За да ти спестя четенето просто ще повторя. Информиран съм понеже с това сме се занимавали. Разликата е в това, че не искахме да сме сред тарикатите, а на база качество да сме сред търсените. Това обаче явно беше грешна стратегия за България и просто отпаднахме от играта.

leketo84
26-09-2009, 01:05
Леле мале четох 20 минути много коментари много чудо , а обявите малко ! Колега аз ти вярвам и бих зел кола от вас , но на тоя етап просто не мисла да сменям !!! :th_up:

koolio
26-09-2009, 20:19
Колега, на какви цени се намират 166-ци 2.4 JTD между 2001 - 2003 година? Разбира се, питам за читави екземпляри на не повече от 250 000 км и с доказано сервизно обслужване.

BoxerPower
26-09-2009, 21:49
Колега, на какви цени се намират 166-ци 2.4 JTD между 2001 - 2003 година? Разбира се, питам за читави екземпляри на не повече от 250 000 км и с доказано сервизно обслужване.

За 166-ци като цяло мога да ти дам оринтиеровъчна цена, но така като гледам ти се интересуваш от нещо по-конкретно и за да не те подведа първо ще трябва да разпитам колега. Предполагам не бързаш за отговор затова като имам по-точна информация ще пиша.

koolio
26-09-2009, 23:30
За 166-ци като цяло мога да ти дам оринтиеровъчна цена, но така като гледам ти се интересуваш от нещо по-конкретно и за да не те подведа първо ще трябва да разпитам колега. Предполагам не бързаш за отговор затова като имам по-точна информация ще пиша.

Мне, съвсем не бързам. Благодаря ти!

santo_traficante
28-09-2009, 09:57
[QUOTE=BoxerPower;565707]В някой случаи представляват нещо като табели със залепени отгоре номера, в други това са подпечатани и разписани ламинирани картони с номера. [COLOR="Silver"]
тези номера тип "горублянси ламинат от Офис1" такива главоболя докарват че си нямаш престава.

koolio
28-09-2009, 10:55
Чак сега изчетох коментарите и ще се включа и аз. И мисля, че част от темата трябва да бъде запазена, но в Общи приказки.
Аз далеч не вярвам априори в знанията и добрите намерения на колегата и неговите хора в Италия. Но и съм далеч от мисълта априори да ги изключвам. Защото познавам хора, които работеха почти на същия принцип. И не само познавам, а в семейството ми осем години карахме кола, докарана от такъв човек. Въпросният човек беше доста вещ в търговията с коли, но не беше достатъчно безскрупулен за джамбазин с автокъща. Затова си изкарваше хляба от друго, но от време на време припечелваше по някой лев отгоре като докарваше коли от Германия. Неговият подход беше друг - казваше една твърда цена за докарването в която влизаха всичките му разходи. Така докара коли на целия квартал. И сега, шест години след като загина, хората още го споменават с добро.
Така че, без да отричам добрите намерения, съм на принципа "око да види, ръка да пипне". Но идеята да ти помогнат сам да избереш кола е прекрасна. Дано да има доволни клиенти!

Kris
28-09-2009, 12:56
Местя темата в общи ;)

Walker
30-09-2009, 21:53
Последно офертата за 147-цата още ли е активна?

koolio
01-10-2009, 09:42
А за 166-ците нещо ще чуем ли ;). Дано колегата да не се е отказал.

BoxerPower
01-10-2009, 12:03
Последно офертата за 147-цата още ли е активна?

Ами трябва да попитам. Не помня дали колата са я видели в автокъща или е на частно лице. Ще попитам и ако не е заминала вече ще пиша.

---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 11:57 ----------

А за 166-ците нещо ще чуем ли ;). Дано колегата да не се е отказал.

Спокойно не съм се отказал и не мисля и да го правя. Все пак нали трябва да оборя колегите като SFINKS и да покажа, че сме сериозни. А относно 166-ците както и другите автомобили, ще има инфо когато хората ми попаднат на добри оферти за такива. Аз съм ги предупредил да се оглеждат така, че ако има нещо ще пиша. Все пак колеги не забравяйте, че в момента правим цялото нещо на добра воля и само в свободното си време т.е. не очаквайте ако ми кажете, че търсите някакъв автомобил да намеря оферта още на следващия ден ;)

ФЕРАРИСТ
01-10-2009, 12:13
Чудесна тема, радвам се че има хора дето да се занимават с това, причината аз да си крача сегиз - тогиз до Англия и да влача колица оттам беше автоджамбазкия подход и пазар у нас, по специално на частите за 156.......и макар че аз не живея от това, и ми е нещо като хоби и нещо което да запълва малкото ми свободно време, ако колегата с обявата го прави това дори и на 50% с мисъл първо за юзъра, отколкото за себе си, може да се надява на мойте адмирации, все пак е повече от ясно че мненията на доволни от него потребители ще са повече от желателни......
И да си кажа и аз - търся 147, двойка, селеспийд.......жената трябва да я катурна от тоя Смарт, 156 ще ми е най - лесно да подържам, но пък ще и е голяма за нея, а поне още 3-4-5 години не мисля че ще се справи с ръчни......знам не особенно приятни неща за подръжката на колите от южна Италия, но пък това не означава че всички са такива.....
Мерси....

BoxerPower
04-10-2009, 23:33
Две оферти от днес... т.е. не от днес, но днес се чух с моите хора и те ми пратиха малко снимки и ифно за 2 Alfi-чки на които са попднали. И двете са на частни лица.

Alfa Romeo 156 JTD 1.9 Sportwagon

мощност: 85 KW - 115 hp
пробег: 74 000 км
година: 2005
Евро 3
екстри: full optional т.е. с всички възможни екстри.
дизайн GIUGARO (това и представа си нямам какво е)

Цена: 8 500 Евро

309453094630947309483094930950

Внимание: Първоначално бях пуснал 166-ца от 2003-та full optional но тя си е заминала днес. На нейно място пускам нова 166-ца, като за тая мене лично ми се къса сърцето че нямам парите...

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

мощност: 110 KW - 150 hp
пробег: 70 000 км
година: 2004
екстри: всички обичайни екстри за модела
забележки: първи собственик, в отлично състояние.

Цена: 7 000 Евро

310663106731068310693107031071

Както вече споменах автомобилите са на частни лица т.е. цените им сигурно могат да бъдат пазарени на място. Разбира се моите хора няма как да ги пазарят и да ви дадат крайна цена понеже те не ходят да купуват а само да оглеждат автомобили и то с ръце в джоба ;)

Колеги имайте и още нещо в предвид. Обявите които пускам са на принципа "днес ги има, утре - не" т.е. автомобилите са си в Италия и както вече споменах ние не сме търговци, не купуваме, не продаваме, не капарираме и няма как да кажем на хората "запазете ни тая кола". Е разбира се ще кажем евентуално да поизчакат с някой ден защото ще идва познат или роднина да я огледа, но дори и така да е ако сте си харесали автомобила ще трябва бързичко да се организирате.

Пак повтарям ще помогнем на всеки колега да си внесе автомобил ако си е харесал такъв, но под помощ разбирайте, че ще му асистираме докато е един вид на гости в Италия, а не помощ от сорта на: "няма проблем братле ние ще ти капарираме, купим и внесем бегачката с наши пари пък после ше се оправяме". Който прояви интерес, свързва се с нас за да видим какво ще можем да направим за него и какво не.

Ами това е за сега колеги, като се появят нови оферти ще ги пускам, както съм и обещал ;)

BoxerPower
05-10-2009, 21:30
"Запазена Алфа със задно" като 300-400 евро ли ти звучи?

Колега днес моите хора оправдаха думите ти. Видя ли са неква много запазена Алфета и са питали собственика дали се продава... човека просто има казал 5 000 Евра :lol_sign: И те се заприказвали с него как може толкова стара кола да струва такива пари и пича им отговорил, че такива автомобили в Италия се водели ретро автомобили и ако са отлично запазени и подържани (като неговия) просто са безценни... един вид колекционерски. Та не знам човек колко трябва да е фен на Алфа, че да ръсне тия парички за такъв автомобил :shocking:

П.П. Ето ти и 1-2 любителски снимки за колекцията ;)

310723107331074

koolio
05-10-2009, 22:35
Видях 166-цата. Много добре изглежда, но цената е висока. Тези отпреди фейслифта предполагам са по-евтини?

DJ Vladic
06-10-2009, 00:50
Видях 166-цата. Много добре изглежда, но цената е висока. Тези отпреди фейслифта предполагам са по-евтини?

Пък тия от фейс лифта не са ли 20V и съответно 175/185 конски сили.Може и да има някъв междинен вариант... .Може пък да е грешка на някой разбирател който е пуснал обявата, или намерил обявата(развален телефон).

Jivko7777
06-10-2009, 01:14
Пък тия от фейс лифта не са ли 20V и съответно 175/185 конски сили.Може и да има някъв междинен вариант... .Може пък да е грешка на някой разбирател който е пуснал обявата, или намерил обявата(развален телефон).

Точно 150 коня си е Алфата ;)

kongogo
06-10-2009, 18:34
Колега можеш ли да кажеш на твойте хора да се оглеждат за пунто гт или алфа гтв :calc:

BoxerPower
07-10-2009, 10:59

Ами парите на 166-ца са в средата за там т.е. със сигурност може да се намери и нещо по-евтино за сметка на качеството, също така има и много по-скъпи от тая, но с повече екстри и още по-нова година. Моите хора са се спрели на тая понеже за годината и, за тия пари и състоянието в което е това животинче просто офертата е повече от добра. Що се отнася до 166-цити преди фейслифта, определено са по-евтини, но те са и по-стари.

Като цяло колега там могат да се намерят много евтини, на средна цена и много скъпи автомобили от всеки модел. Просто всичко опира до това какво точно търси човек... дали качество, дали малко пари, дали нещо по средата и така. Между другото ако някой ви каже, че може да намерите страхотен автомобил на супер смешна цена от Италия т.е. да е без проблеми, нов и смущаващо евтин в същото време от мен да знаете, че далаверата мирише. Дали ще е краден или и аз не знам кво, просто знайте, че там никой не подарява хубави и запазени автомобили! Още една от причините поради която не обичам нашите автокъщи... мисля, че имат прекалено много подаръци на склад съдейки по цените на лъскавите автомобили които съм виждал...

BoxerPower
07-10-2009, 11:35
Колега можеш ли да кажеш на твойте хора да се оглеждат за пунто гт или алфа гтв :calc:

Няма проблем колега само ще те помоля, както съм помолил и всички останали колеги, да дадеш малко по-пълна информация за автомобилите които търсиш.

Важно за всички колеги!

Ще помоля в бъдеще всеки колега който се интересува oт конкретен автомобил да дава по-пълна информация относно това което си търси. Така моите хора ще знаят за какво точно да се оглеждат, няма да се налага да спират и губят време за абсолютно всеки срещнат автомобил от въпросната марка и по този начин ще можем да помогнем на повече колеги. Какво разбирам под по-пълна информация... ами например:

- до какви пари да е автомобила
- състояние, поносими забележки
- години на производство
- вид двигател
- екстри и тн.

Имайте в предвид, че първите два фактора са много тясно свързани и е въпрос на лична преценка за сметка на кое би направил компромис. Аз бях писал вече, че тук ще публикувам оферти в които отношението цена/качество да е в оптимално добър вариянт. Разбира се живеем в България и все още има много хора които са на принципа "абе нека е евтино, пък с другото ше се опрайм"... но всеки отговаря сам за себе си ;)

Както и да е тази информация наистина може да спести много време изгубено в лутане така, че не я крийте :)

kongogo
07-10-2009, 11:59
За ГТВ-то околко 2500-3000 най много евро мисля че е добре със стандартните екстри за модела, а двигателите 1.8 или 2.0
За Пунтото нямам никаква идея как вървят цените там ама около 2000 евро мисля че е нормално.А пунтото с квито ще екстри да е :prescription:

koolio
07-10-2009, 12:54
Гледайки цените в немските сайтове мисля, че за 166 2.4 ЖТД от 2001-2003 е нормална цена от 3500-4000 евро. Затова ме интересуват такива.

BoxerPower
07-10-2009, 19:56
Гледайки цените в немските сайтове мисля, че за 166 2.4 ЖТД от 2001-2003 е нормална цена от 3500-4000 евро. Затова ме интересуват такива.

Ами в Италия също могат да се намерят 166-ци за по 3 000 - 4 000 Евро от периода 2000/03 година. Това са моделите без фейслифт-а и с някоя друга козметична забележка (не е задължително). Както и да е де, ще предам на моите хора новата информация за 166-цата.

Иначе тая 166-ца дето съм я пуснал предполагам е толкова пари понеже е 2004-та, с фейс-а, и в отлично състояние ;)

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

За ГТВ-то околко 2500-3000 най много евро мисля че е добре със стандартните екстри за модела, а двигателите 1.8 или 2.0
За Пунтото нямам никаква идея как вървят цените там ама около 2000 евро мисля че е нормално.А пунтото с квито ще екстри да е :prescription:

Мерси колега ще видим на какво ще излезе и ще пускам инфо :)

koolio
07-10-2009, 20:58
166-цата, която си намерил, си е прекрасна оферта, но няма да мога да извадя такива пари. Затова търся отпреди фейслифта.

BoxerPower
07-10-2009, 21:56
166-цата, която си намерил, си е прекрасна оферта, но няма да мога да извадя такива пари. Затова търся отпреди фейслифта.

По принцип Алфите не са сред проблемните за намиране в Италия автомобили (защо ли) ;) и като цяло е въпрос на време да ти намерим нещо което си заслужава парите колега.

До голяма степен бавенето с оферти идва не само от това, че хората ми обикалят в свободното си време, а и от факта, че съм ги предупредил да се спират само на автомобили като за мен - т.е. да отговарят на моите изисквания... а аз съм много труден клиент който не обича да гледа, ами директно да пипа :evilsmiley:

koolio
07-10-2009, 22:09
Колега, засега само проучвам пазара, покупката я мисля за пролетта. Благодаря за информацията, пак като попаднете на читави 166-ци ги пускайте, защото доста хора имат интерес към тях.

BoxerPower
08-10-2009, 22:28
Една частна оферта на пенсиониран собственик.

Fiat Punto 1.2 EXL

пробег: 63 000 км
година: 2000
екстри: всички обичайни екстри за модела (климатик, аларма, алуминиеви и тн.)
забележки: в отлично състояние, никакви видими забележки, до колкото разбрах е на неква пенсия (първи собственик) който редовно го е лъскал в гаража... за Punto-то говоря, а не за бастуна ;) Та в момента е оставено в автокъща щото деди иска кешовица... явно надушва аромата на почва :rip:

Цена: 2 500 Евро

313303133131332313333133431335

И една оферта от автокъщата. Тази я пускам само за врътката щото аз лично съм фен на първото Punto.

Fiat Punto 1.2 16v

пробег: 80 000
година: 1997
забележки: без видими забележки... абе като за 97-ма била бегачка ;)

Цена 1 300 Евро

31375313763137831379

П.П. Утре чакам още снимки на първото Punto, че тези отзад и отстрани нещо са се преебали и не са се смъкнали на рс-то.

thecleaner
08-10-2009, 23:49
Една частна оферта на пенсиониран собственик.

Fiat Punto 1.2 EXL

пробег: 63 000 км
година: 2000
екстри: всички обичайни екстри за модела (климатик, аларма, алуминиеви и тн.)
забележки: в отлично състояние, никакви видими забележки, до колкото разбрах е на неква пенсия (първи собственик) който редовно го е лъскал в гаража... за Punto-то говоря, а не за бастуна ;) Та в момента е оставено в автокъща щото деди иска кешовица... явно надушва аромата на почва :rip:

Цена: 2 500 Евро

313303133131332313333133431335

И една оферта от автокъщата. Тази я пускам само за врътката щото аз лично съм фен на първото Punto.

Fiat Punto 1.2 16v

пробег: 80 000
година: 1997
забележки: без видими забележки... абе като за 97-ма била бегачка ;)

Цена 1 300 Евро

31375313763137831379

П.П. Утре чакам още снимки на първото Punto, че тези отзад и отстрани нещо са се преебали и не са се смъкнали на рс-то.

Браво колега чудесни оферти чудя се кое от двете ще е по изгодно това от 6000лв. или това от 3600лв., така с докарването май горе долу излизат. Ма като се замисля може и да си зема некои дарак 166ца, чат пад изпада някоя 140коня за тия пари 2002ра. Помагай колега дай съвет.

koolio
09-10-2009, 10:54
Браво колега чудесни оферти чудя се кое от двете ще е по изгодно това от 6000лв. или това от 3600лв., така с докарването май горе долу излизат. Ма като се замисля може и да си зема некои дарак 166ца, чат пад изпада някоя 140коня за тия пари 2002ра. Помагай колега дай съвет.

Не знам, ама аз 166-ца дизел от 2002-ра за 6000 лева от България не бих си купил.:shutup:

BoxerPower
09-10-2009, 13:05
Помагай колега дай съвет.

Ето един добър ;)

А другия е ако случайно се решиш на 166-ца 140 катърчета 2002-ра за 6 хилки... ами карай я със здраве като я вземеш :drunk:

П.П. Понеже гледам си добър в математиката само да добавя, че цените които пускам са си първоначалните зададени от продавача т.е. 100% търпят договаряне на място. Много ясно, че моите хора нищо не могат да договарят понеже не отиват с пари в брой да купуват, а само си питат и поради тая причина няма как да кажа това е крайната цена! Ама нищо де поне за 1 си прав колега... докарването излиза около 500-600 Евро. Май и ти имаш добри познания в сферата а ;)

santo_traficante
09-10-2009, 14:30
групаж автовоз 9 коли от жабарско вече е 5000/6000лв макс
може трима да си делят един автовоз по три бангии всеки.

моето мнение че тая схема дето я предлага колегата е толкова неосъществима:naughty:
но всеки си прави сметката сам

BoxerPower
09-10-2009, 15:29
групаж автовоз 9 коли от жабарско вече е 5000/6000лв макс
може трима да си делят един автовоз по три бангии всеки.

моето мнение че тая схема дето я предлага колегата е толкова неосъществима:naughty:
но всеки си прави сметката сам

Ми по принцип аз схема не предлагам... аз предлагам само безплатни снимки на автомобили с информация за тях ;)

Иначе схемите за внасяне са много и всеки може да си избере такава която би го устроила най-добре. Ето колега дори и ти току що неволно предложи интересна схема за внос. Ако няколко колеги се съберат могат да си внесат автомобили с автовоз за което да си делят парите. Ще си докарат по няколко бангии (както ги наричаш), след което ще си решат сами дали да си ги карат или продават. Както виждате колеги схемите за внос наистина са много и всеки сам може да си измисли такава.

Колеги разберете едно нещо. Аз:

- Не задължавам никого да чете темата ми.

- Не задължавам никого да споделя мнението ми.

- Не задължавам никого да си купува автомобилите които пускам в темата.

- Не задълважам никого да се възползва от мен, от темата ми, от приятелите ми.

- Не задължавам никого да не се вслушва и в мнението на останалите колеги.

Извод: Всеки има глава на раменете си и всеки сам взима решенията в живота си, съответно сам носи отговорност за тях. Предполагам във форума няма 5 годишни деца, а сме се събрали разумни хора. Ако аз и темата ми можем да сме от полза на някого - евала. Ако не можем да сме от полза - ами кофти, но какво да направя, живота си продължава.

И за да съм напълно ясен:

Аз никога не бих си купил автомобил от нашенска автокъща. Това е закон за мен!

Това мнение обаче си е лично мое и НЕ задължавам никого с него!

fred
11-10-2009, 22:37
Така е колега, всеки има мнение, но защо се сърдиш, като си го постнал във форума всеки има право да си каже своето.
Значи аз пък никога не бих отишъл в чужбина за да взема кола по снимка и с някакви общи обяснения, същите които може да чуеш и наште търговци, а искам да я видя на място, ако реша ще се уговоря за посещениев сервиз и т.н., затова пък ходя само по автокъщи.Всичките ми познати, барабар и аз си купиха коли от наши търговци и никой няма прецакан, ако не е пълен карък или малоумен/ ясно че у нас има случаи на мошеняги, ама и от Ватикана да я вземеш пак може да има, а гаранция не давате и вие, нали?
Така че всеки си решава, ако помагате пък напълно безкористно още по добре / но ми е чудно как хората в свободното си време ще обикалят безплатно за да намират коли за скъпите си сънародници, вместо да си гледат кефа, и то не един човек, а няколко...., сигурно не пропускат и неделната литургия/ ама ще замълча.
Ти не задължаваш никой да чете и да купува, но факта, че предлагаш тази дейност, помощ или каквото и да е, е факт и поражда някакви мнения, които са неизбежни.
Интересно ми, тоя дейност само в нашия форум ли се "предлага" или и в други форуми има подобни теми??
Поздрави от мен.

BoxerPower
12-10-2009, 00:19
Така е колега, всеки има мнение, но защо се сърдиш, като си го постнал във форума всеки има право да си каже своето.

Не се сърдя колега, а се дразня на малоумни коментари във форма на нападки. Нямам нищо против мненията по темата... имам против подигравателни изказвания в стил нападка към личноста.

Значи аз пък никога не бих отишъл в чужбина за да взема кола по снимка и с някакви общи обяснения, същите които може да чуеш и наште търговци, а искам да я видя на място, ако реша ще се уговоря за посещениев сервиз и т.н., затова пък ходя само по автокъщи.

Евала за личното мнение. Радвам се, че го споделяш с нас.

Всичките ми познати, барабар и аз си купиха коли от наши търговци и никой няма прецакан, ако не е пълен карък или малоумен/ ясно че у нас има случаи на мошеняги, ама и от Ватикана да я вземеш пак може да има, а гаранция не давате и вие, нали?

Някъде бях написал 90% или 99% (и мен ме мързи да си чета постовете) от автокъщите в нашата родина не ми вдъхват доверие. Не отричам факта, че има и свестни търговци. Гаранция можем да дадем само, че автомобилите в темата ми не са минали през "Български Козметичен Салон".

Ето ти един простичък въпрос колега. Към теб и към другите конспиративни колеги... малко да си потренирате мозъчните гънки по въпрос различен от моята личност.

Та обяснете ми на мен малоумния и от нищо не разбиращ българин, как един автомобил в нашенска автокъща на пръв поглед отличен отвсякъде (без значение нов или стар) може да струва 2 пъти по-малко от същия този автомобил но купен директно от собственика му? Как може да е 2 пъти по-евтин при положение, че в цената му влизат разходи за внос, надценка на търговеца и в същото време този автомобил е отличен?

Е не знам за мен и хората като мен, ама или 99% от българите са пълни малоумници с 2-ки по математика или търговците дето внасят автомобили са още по-големи самаряни и за хоби буквално внасят и подаряват автомобили на сънародниците си.

Така че всеки си решава, ако помагате пък напълно безкористно още по добре /

Никой не помага напълно безкористно в това число и ние. Аз хубаво пиша ама кой да чете.

но ми е чудно как хората в свободното си време ще обикалят безплатно за да намират коли за скъпите си сънародници, вместо да си гледат кефа, и то не един човек, а няколко....,

Хората не го правят за скъпите си сънародници, а лично за мен. И кое те накара да си помислиш, че не е кеф да обикаляш и да гледаш какво има на автомобилния пазар? Някой хора като мен това им е доста по-интересно отколкото ракия и салата всяка вечер.

сигурно не пропускат и неделната литургия/ ама ще замълча.

За малко да си замълчиш ама си се изпуснал. Та ето ей такива коментари са ми весели.

Ти не задължаваш никой да чете и да купува, но факта, че предлагаш тази дейност, помощ или каквото и да е, е факт и поражда някакви мнения, които са неизбежни.

Повтарям, че нямам нищо против нормалните мнения по темата. Но то такива почти няма и като цяло съм длъжен да чета само некви подигравателни нападки.

Интересно ми, тоя дейност само в нашия форум ли се "предлага" или и в други форуми има подобни теми??

Тази тема съм я пуснал само и единствено в този форум понеже притежавам Alfa и дееба съм член на форума. Темата я няма в другите форуми тъй като нямам за цел да правя бизнес. Как може всички да сте толкова прозорливи и разгадаващи велики конспирации, а да не ви мине през акъла мисълта, че ако аз и моите хора имаме за цел да правим пари с внос на автомобили тая тема нямаше да е само в тоя форум пълен с разбирачи, ами щеше да е във всеки съществуващ форум за автомобили. Е дееба или аз съм ултра прост, че да "предлагам услуги" и въртя търговия само на 1 от 20 възможни места, или просто изобщо нямам за цел да въртя търговия.

Супер много паля в последно време и вече чак се чудя за къв хуй хабя нерви и си прая труда да помагам на когото и да било. Сега разбирам защо покрай малоумните българи изгарят и пеканите такива... изгарят защото малоумните убиват мерака на всеки свестен да помогне с каквото може.

Поздрави и от мен.

П.П. Колега сори, че точно в отговора ми към твоя коментар реших да си излея нервите, но така се получи. Да не вземе си помислиш, че всичко е насочено към теб.

fred
12-10-2009, 09:10
Ясно, ок.
/ вярно че малко изпуснах:)/
Е важното е всеки да е дово/лен, няма лошо в това, когато е честно всичко, тоест нещата се поставят ясно и няма скрито-покрито.

BoxerPower
14-10-2009, 23:17
Ето още снимки на Punto-то както бях обещал.

31834318353183631837318383183931840

BoxerPower
21-10-2009, 21:28
По желание на колега:

TOYOTA CELICA 1.8 16V VVTi

година: 2003
пробег: 70 000 км.
скоростна кутия: ръчна 6 степенна
екстри: всички (навигация, ABS, аларма и тн.) без кожен салон!
забележки: на снимките се вижда къде е жулната по калниците.

Цена: който брои 6 000 Евра на бай италиянец негова е.

32325323263232732329323303233132332323333233432335 32336

kongogo
21-10-2009, 22:34
Колега можеш да кажеш на твойте авери да не търсят ГТВ или Пунто Гт, защото другара седмица ще си вземем 156.Мерси все пак :drunk:

BoxerPower
21-10-2009, 23:05
Колега можеш да кажеш на твойте авери да не търсят ГТВ или Пунто Гт, защото другара седмица ще си вземем 156.Мерси все пак :drunk:

няма проблем колега ;)

Mapтo
21-10-2009, 23:25
А Спайдерите от 71-ва до 81-ва само 1750 и 2000 кубика (С хромираните брони и предно сърце! Пластмасариите, след 82ра и 83 та ги мразя!) на какви цени вървят? Народни или Не?:-P
Мисля си за такава покупка, но напролет ще е.. Ама нека да попитам по-рано.
Та ще кажеш ли на момчетата да се оглеждат за такъв?
Благодаря
Поздрави - Марто

BoxerPower
22-10-2009, 12:18
Ами цените на такива автомобили не са никак народни дори и самите италиянци ;) Има нещо за което ме предупредиха моите хора понеже имаше още едно запитване за по-стар автомобил. Става въпрос за това, че автомобили набор 80-те и надалу там се водят ретро автомобили и са с колекционерска стойност т.е. рядко ще ги видиш на пътя. Собствениците на такива автомобили членуват в специален клуб и се ползват с много преференции за това, че реставрират и поддържат тези автомобили. Под преференции разбирайте данъчни облекчения, намаления и тн. Та дори и да попаднете на такъв автомобил и собственика да му да е готов да го продаде то вярвайте, че цената никак няма да е по българския джоб. Само да се уточня - говоря за автомобили които определено са в движение и освен това са много добре гледани.

Като се дистанцираме от горните думи за запазен ретро автомобил и погледнем в другата крайност... ами някъде за скрап може и да има подобни коли и дори съм сигурен не само, че ще са на "народни" цени ами дори хората ще ви ги подарят само и само да има с какво да ги изнесете от Италия.

lll
27-11-2009, 10:58
Харесъл съм кола в района на Милано/в автокъща, обява от интернет/, твойте познати могат ли да помогнат за купуването и докарването до България?

Бобби
27-11-2009, 17:38
Колега, ей тази красавица http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=165986776
на каква цена ще ми я докарат твойте авери:photo:
Съвсем сериозно питам...:mail2:

BoxerPower
29-11-2009, 12:56
Хах добре, че едно аверче ме помоли да влезна във форума да проверя нещо иначе не се знае кога изобщо щях да си погледна темите.

Ами вижте колеги в момента леко съм я отебал тая тема и съм дал почивка на моите хора от глупостите ми защото седнах да пиша дипломна работа и като цяло гледам да не се занимавам със странични неща... предполагам може да ме разберете ;)

Както и да е. Тъй като съм готин тип, а и вие имате конкретни въпроси, а не некви глупави коментари относно темата ще ви обърна внимание. Тия дни ще се свържа с моите хора, ще им кажа какво ви интересува и в близките дни ще ви дам отговор на лични.

Айде със здраве за сега ;)

търтей
29-11-2009, 13:00
Ако няма да се занимаваш да й туря ключ на темата, пък ако решиш пак ще я отключим?

BoxerPower
29-11-2009, 14:35
Ако няма да се занимаваш да й туря ключ на темата, пък ако решиш пак ще я отключим?

Ами и това е идея колега. Удари един ключ на темата за сега, а живот и здраве края на януари като свърша с дипломната работа и мине защитата ще ти пиша да я отключим отново. Иначе до тогава ако случайно се намери още някой колега със сериозен въпрос който не търпи отлагане, да ми драсне едно писмо на пощата (its0@abv.bg), че нея поне по-често я проверявам.