Log in

View Full Version : 0-100 12 сек

Zumer
22-09-2009, 21:20
Абе колеги отдавна си мисля,че колата не върви както трябва...Днеска направих няколко теста на 1 права с леко нанагорнище...от място 0-100 12 секунди 2-ма човека в колата...Доста,доста далеч от прословутите 8.6 секунди 0-100 по каталог...Знам,че времето си е взело своето ама чак пък 4 секунди доста ми се струва......Някой да е правил подобно замерване с хронометтър :D :D...2.0 16в 156 коня 156-тица

Христо_Сираков
22-09-2009, 21:29
Абе колеги отдавна си мисля,че колата не върви както трябва...Днеска направих няколко теста на 1 права с леко нанагорнище...от място 0-100 12 секунди 2-ма човека в колата...Доста,доста далеч от прословутите 8.6 секунди 0-100 по каталог...Знам,че времето си е взело своето ама чак пък 4 секунди доста ми се струва......Някой да е правил подобно замерване с хронометтър :D :D...2.0 16в 156 коня 156-тица

първо пробвай сам и на ровно и тогава се чуди ако има какво да се чудиш де

plamen petkov
22-09-2009, 21:31
Колега и аз съм с такава и ми се ще и аз да си направя такова замерване защото до някъде от времето 0-100 зависи и състоянието на колата защо не опиташ на път без наклон и сам ,При каква скорост прeвключваш на втора?

Jivko7777
22-09-2009, 21:43

Нещо нереално ми се струва...Чак пък 12 секунди...Май проблема не е в колата, а в шофьора...Пробвай сам, на равно и поне 3 пъти и кажи тогава какъв е резултата...

Zumer
22-09-2009, 21:45
Еми ще потърся някоя права отсечка без трафик за да направя допълнителни тестове...Иначе 1-ва някаде около 60 ...не гледам мн скоростомера...На 7к оборота сменям предавките.А и друго след 2-3 скоростни отсечки от 0-100 в колата замирисва на развалени яйца....Със селения рейсинг масло карам....

ФЕРАРИСТ
22-09-2009, 22:31
А и друго след 2-3 скоростни отсечки от 0-100 в колата замирисва на развалени яйца....Със селения рейсинг масло карам....
Катализатор у вас есть????

oem
22-09-2009, 22:57
Катализатор капут.

Jivko7777
22-09-2009, 23:13
Еми ще потърся някоя права отсечка без трафик за да направя допълнителни тестове...Иначе 1-ва някаде около 60 ...не гледам мн скоростомера...На 7к оборота сменям предавките.А и друго след 2-3 скоростни отсечки от 0-100 в колата замирисва на развалени яйца....Със селения рейсинг масло карам....

Не е от маслото, от катализатора е...Махай го!

BillyBoy`
22-09-2009, 23:53
Абе колеги отдавна си мисля,че колата не върви както трябва...Днеска направих няколко теста на 1 права с леко нанагорнище...от място 0-100 12 секунди 2-ма човека в колата...Доста,доста далеч от прословутите 8.6 секунди 0-100 по каталог...Знам,че времето си е взело своето ама чак пък 4 секунди доста ми се струва......Някой да е правил подобно замерване с хронометтър :D :D...2.0 16в 156 коня 156-тицаСъс какво замерва ако не е танина?

Zumer
23-09-2009, 00:07
С хронометър на ГСМ .....Чета противеречиви мнения за катализатора..Ако го махна колата ще се отпуши ли от към вървеж имам в предвид или само ще започне да реве на умрело?

Flame
23-09-2009, 00:22
Катализатора ти е запушен,ако го махнеш ще се отпуши колата дет се вика,на негово място се слага резонатор и няма промяна в звука,и няма как да е вярно това замерване с хронометър на гсм,с още хора с наклон......:shutup:

Zumer
23-09-2009, 00:25
Бях чел някаде из форума,че се изкупуват катализатори...Някой ако може да ми даде линк към темата...Тамън колата е при майстора да му кажа да изтърбуши катализатора :Yeeeehaaa::Yeeeehaaa: пък и някой лев да му взема...

BillyBoy`
23-09-2009, 02:10
С хронометър на ГСМ .....Чета противеречиви мнения за катализатора..Ако го махна колата ще се отпуши ли от към вървеж имам в предвид или само ще започне да реве на умрело?Ако наистина си замерил така иска ми се да се изсмея яко но няма да го направя;-)Ако имаш път към Пловдив ме намери да направим едно замерване ако пък си от София се свържи със Nikiboy;-)И друг път не казваи че си замервал със хронометър на ГСМ:-)

RoMAN
23-09-2009, 03:04

Това каталожните данни са пълни глупости за мен... Не знам дали е нормално за 12 сек да ги правиш, но определено няма и да ги правиш за 8.6.

INTEGRALE
23-09-2009, 14:41
Определено не е в час колата.
Замерване с Джи-тек 0-100: 10,39 с двама човека.
Колата е 156 1.6 и има само един конус филтър.

156
23-09-2009, 14:53
Аз па да ви кажа как си замервах (едно време) моята. Записвам звука на ГСМ-а, като правя две присвирвания - при тръгване и когато стрелката удари 100. После така записания файл вече го замервам с хронометър :) Тъпо, но ефективно :) При мен се получи резултат около 9.1-9.3 сек. на равен участък, сам в колата.
И един съвет - не включвай трета - за 100 км/ч са достатъчни само 1-ва и втора :)

alfonco147GTA
23-09-2009, 14:55
Снощи един приятел си беше изкарал бмв-то е36 2.7 ц2 алпина :) 210 к.с, + КН филтър + 2 чипа, колата според мен върви доста, и решихме да пробваме 0-100 как е.Като се има предвид че не спира да върти гуми до 3-та, и засичахме със гсм даде време 8.1 , колата е без шпер

RoMAN
23-09-2009, 16:00
Определено не е в час колата.
Замерване с Джи-тек 0-100: 10,39 с двама човека.
Колата е 156 1.6 и има само един конус филтър.

Въри вземи смени г-тека. Тоя двигател по каталог го дават 10.5 и ти ще ми кажеш, че с кола на 10 г. си направил по-добро време? Хора стига сте писали глупости. Колкото пъти съм седнал в кола и е била меренеа била с г-тек или друга апаратура, толкова пъти резултата не е бил, като по каталожни данни че камо ли и по-добре. И това с меренето с хронометър на видеоклип го забравете. Имам познати дето така си мерят колите и се изкарват по 8-9 сек а като застанем на чертата ги разколачвам с половин или една кола. И на г-тек не вярвам последно време особено, един път ме дава 9.9 или 10, мерим друга кола 9 сек й засича, а пък аз я бия в същото време. Предполагам това е от наклона на пътя и за това и него трябва да гледате, защото и аз мога да се пусна надолу по един баир и да се изкарам 7-8 сек.

П.С. Да се засича по видео с хронометър не е точно понеже зависи колко кадъра в секунда върви видео клипa, та в това нещо може да се получи леко разминаване с реалното време.

156
23-09-2009, 18:34
Ако имаш предвид моето мнение - говорех за аудио, което може да се каже, че практически не дава отклонение във времетраенето, още повече за 10-15 сек интервал.
Иначе си прав, че това е съвсем първобитен метод най-малкото защото не се знае грешката на спидометъра, но все пак дава някаква груба представа; освен това после можеш на спокойствие да си засичаш колкото пъти искаш :)

Nikiboy
23-09-2009, 23:23
Меренето с хронометър и гпс е на телефон е все едно на 5 ракии да се надлъгвате кой за колко прави 100 км/ч.

По принцип за да си точен с гпс ти трява точна антена с мн херцове, прецизна антена е около 700$. Надали твоят телефон е с такава.

Другото и по-евтино решение е Г-тек ама КАЛИБРИРАН!!! На скоро един ми каза - Товя Г-тек не е хубав, онези другите Г-теци дават по-добри времена.

Да така ама моите са реални, а онези са некалибрирани!

Звънни ако ти е мерак да разбереше истината.
0882 604 694

sa6o_roman
24-09-2009, 00:19
каталожните данни на алфа 156 са замервани със двама души (със шофьора) и 20кг допълнителен товар.

не е разумно човек да кара сам и да замерва с подръчни средства.

с правилно измерване с хронометър може да се даде добра представа дали колата върви или не върви, така че защо да не се практикува. просто не става информацията за клавиатурни гонки.

k1lcone
24-09-2009, 00:49
абе помна кат купувах колата ми са струваше че дига 100 за 3 секунди. ся като и свикнах ми са струва че ги дига за 3 часа хаха

INTEGRALE
24-09-2009, 18:02
Въри вземи смени г-тека. Тоя двигател по каталог го дават 10.5 и ти ще ми кажеш, че с кола на 10 г. си направил по-добро време? Хора стига сте писали глупости. Колкото пъти съм седнал в кола и е била меренеа била с г-тек или друга апаратура, толкова пъти резултата не е бил, като по каталожни данни че камо ли и по-добре. И това с меренето с хронометър на видеоклип го забравете. Имам познати дето така си мерят колите и се изкарват по 8-9 сек а като застанем на чертата ги разколачвам с половин или една кола. И на г-тек не вярвам последно време особено, един път ме дава 9.9 или 10, мерим друга кола 9 сек й засича, а пък аз я бия в същото време. Предполагам това е от наклона на пътя и за това и него трябва да гледате, защото и аз мога да се пусна надолу по един баир и да се изкарам 7-8 сек.

П.С. Да се засича по видео с хронометър не е точно понеже зависи колко кадъра в секунда върви видео клипa, та в това нещо може да се получи леко разминаване с реалното време.

Че не е 100% верен резултата е почти сигурно, но все пак е там някъде. Може и да дава реално 10,7 примерно.
Писах го като ориентира за колегата.
Недей се изказва навсякъде толкова категорично.
Като е на 10 години колко трябва да дава: 12 секунди ли?
Гледал ли си тестове на нови коли да видиш, че и там има разминаване от каталожните данни? Няколко десети +- при такива бавни коли са нищо.
А иначе си знаем, че твоята кола е най-бързата и ти мачкаш 7-8 секундни коли. Но при теб може:firstprize:

RoMAN
24-09-2009, 18:46
Че не е 100% верен резултата е почти сигурно, но все пак е там някъде. Може и да дава реално 10,7 примерно.
Писах го като ориентира за колегата.
Недей се изказва навсякъде толкова категорично.
Като е на 10 години колко трябва да дава: 12 секунди ли?
Гледал ли си тестове на нови коли да видиш, че и там има разминаване от каталожните данни? Няколко десети +- при такива бавни коли са нищо.
А иначе си знаем, че твоята кола е най-бързата и ти мачкаш 7-8 секундни коли. Но при теб може:firstprize:

Ами мачкам ги защото реално не са 7-8 секундни коли както обичат да си ги пишат хората. Защото всеки дава някакви измислени времена я верни я не и другите се връзват. Искам на италфеста да ги пробваме тия 10.3 секунди, съгласен ли си? И ако излезеш прав ще ти се извиня и имаш почерпка от мен за да ти покажа че не съм заядлив човек, а просто съм малко недоверчим спрямо тези неща.

П.С. Колата ми е далеч от бърза, а просто според мен си е доста прилична за 1600 килограмова (на резерва и без мен вътре) лимузина Може без сарказъм в случая.

Mind_Control
24-09-2009, 19:29
Защо да не може да се замерва с ГСМ или с какъвто и да е друг хронометър питам аз? Всичко зависи каква грешка си готов да допуснеш в измерването. Реално замервайки с обикновен хронометър да ти даде най- много половин секунда разлика. Друг е въпросът, че скоростомерът лъже, но и неговата лъжа не е с повече от 5 км/ч., така, че като се сумират грешката от хронометъра и тази на скоростомера е между половин и една секунда в най- лошия случай.

RoMAN
24-09-2009, 19:45
скоростомера е между половин и една секунда в най- лошия случай.

И секунда за теб е малко отклонение?.... 2-3 стотни са малко отклонение... Половин секунда и нагоре си е бая, защото това според вече е сигурно кола разстояние.

INTEGRALE
24-09-2009, 20:13
И аз не съм заядлив и причината за моя сърказъм беше твоето абсолютно отричане;)
Имам свидетели за това време /половината пловдивска банда/. Пак ти казвам, че може и да бъркаме в настройките на г-тека, но не с много.
Дърпахме се с един префектен 1.6 боксер в 145 в отлично състояние /по-добро от на моята кола/ и го бих с малко до към 120 км/ч.
Когато мерихме беше преди 50 000 км и преди да сложа ГИ. И едва ли сега е способна да даде толкова колата. Но ако влезна в 11 ще е добре. На феста с удоволствие бих се пробвал колко ще направя за спорта:drive: Въпреки, че за да направя свястно време си издевателствам над колата.
Мисля, че се разбрахме:smoke:

CrazyElement
24-09-2009, 20:27
Добре в крайна сметка някой мерил ли е с хронометър или нещо подобно 156 2.0 ама читава според него, защото колегата си казва , че според него на неговата и има нещо и от там резултата ами 1 перфектна? Защото и аз имам съмнение , че и моята се чуди доста , а на диагностика ми казаха , че дебитомера е ок, зацепването е ток, сложих и denso свещи, но ламбда сонда блокирваше на определа смес ( висока , ако не се лъжа) , но след време се оправяше , което беше страно, човека ми каза , че тя не влияе на вървежа ... пък и аз не виждам разлика като запаля колата как върви и да кажем след 30 мин каране( да приемем , че тогава почва да работи сондата) и се чудя от какво може да е :? Маркуча след дебитомера ми беше скъсан, но го облепих с изулир мн- добре и не вярвам от там да влиза въздух и да спъва колата, иначе по двг , г/д всичко е сменяно около 3000 лева ремонт имах... някакви идеи?

plamen petkov
29-09-2009, 13:28
Какво става бе хора никой ли не е мерил 2,0 тс ?

Derry
18-10-2009, 22:07
Моята 1.8 156 от 0-100 за 10.1 сек. Това засичано с хронометър та може да има малко отклонение.

nesh
18-10-2009, 22:46
.....И едва ли сега е способна да даде толкова колата. Но ако влезна в 11 ще е добре. На феста с удоволствие бих се пробвал колко ще направя за спорта:drive: Въпреки, че за да направя свястно време си издевателствам над колата. :smoke:

вярвай повече в 1,6 мотора ;-) след като си направих фитнеса на колата 9,16сек до стотака съвсем не е мечта ! /G-tech си имам......не на телефон/ Дори със 17"-ките правя 9,35 което си е много добре.....като се позанимая с главата ще обновя резултата :beer:

didko_boy
21-10-2009, 12:27
146 2.0 ts с ревизиран мотор ,без катализатор , конус JR. Спортна генерация ( без гърнета -само резонатори) даде ми 8.1 / 8.2 / 8.0 секунди от 3 старта , без наклон ,гладък асвалт 2ма човека по 60 кила . G-TEKа беше TESLA на приятел (нямам представа калибриран ли е не е ли :oops: ама тва е положението)

П.П. 146 2.0 ТС е с 50 кила по тежка от 156 2.0 ТС (auto.ru)

assassin's
22-10-2009, 19:19
дай го тоз Г-Тек насам да видя баба яга как се справя!!