PDA

View Full Version : Грешка записана на мотроника

Furious 155
23-09-2009, 01:10
Грешката е: 1-2-5-2 Speed sensor faulty

Стана след един прекъсвач на място...странна работа. Сега е тъмно и не пробвах да ресетна компютъра, но утре ще пробвам! Свети постоянно лампата на инжекциона и кода който казва после с мигания е този споменат горе. Идея къде е този скоростен сензор - може би е този на скоростите? Ама къде там???
В шашканията сега даже не погледнах работи ли скоростомера...

Furious 155
23-09-2009, 09:28
ъпдейт: с ресет на компютъра нещата са ок в момента. Ще се следи да видим ще се появи ли пак! Иначе грешката е за неработещ дачтик или веригата му за скоростта. Естествено тогава и километража не работи, но при мен не видях да не работи...

WhitePower
23-09-2009, 18:02
ъпдейт: с ресет на компютъра нещата са ок в момента. Ще се следи да видим ще се появи ли пак! Иначе грешката е за неработещ дачтик или веригата му за скоростта. Естествено тогава и километража не работи, но при мен не видях да не работи...

според мене се води датчика на коляновия вал това нещо и не е обвързано по нинакъв начин със километража

Furious 155
23-09-2009, 22:59
според мене се води датчика на коляновия вал това нещо и не е обвързано по нинакъв начин със километража

тц, баш за скоростта е датчика, само че незнам защо я записа тази грешка. Иначе хора със 155 с тази модификация с четенето на грешките споменават за тази грешка, като не им работи километража. Данните от датчика отиват направо в ЕКУ-то, за управление на климатици и т.н.
За датчика на коляновия вал е друга грешката и обикновено без него двигателя не пали...

WhitePower
24-09-2009, 09:36
тц, баш за скоростта е датчика, само че незнам защо я записа тази грешка. Иначе хора със 155 с тази модификация с четенето на грешките споменават за тази грешка, като не им работи километража. Данните от датчика отиват направо в ЕКУ-то, за управление на климатици и т.н.
За датчика на коляновия вал е друга грешката и обикновено без него двигателя не пали...

бе то ясно че не пали , ама по някога дава грешка просто щото за секудна е прекъснал

можеш да пробваш да си откачиш датчика от скоростите и да видиш дали ще ще светне чека
но мисля че бъркаш щото като си на място нищо не отчита датчика а това значи че винаги трябва да свети чека докато тръгнеш

не съм сигурен във това което казвам но можеш да си направиш сам теста

Furious 155
24-09-2009, 14:13
то на мен идеята на темата ми беше ,къде аджеба се намира тоя датчик на скоростната кутия? При Венци видях къде е, че точно там се беше сломила кутията, но при мен нещо не го виждам и затова питах къде е, ако проблема се беше задълбал, трябваше да го търся и да го свалям за тест! Иначе чек-а светеше постоянно и грешката беше само тази 1-2-5-2 която се отнася за тоя датчик баш!

gboiaj
25-09-2009, 23:40
при мен е точно до пробката за наливане на масло

thecleaner
26-09-2009, 00:00
то на мен идеята на темата ми беше ,къде аджеба се намира тоя датчик на скоростната кутия? При Венци видях къде е, че точно там се беше сломила кутията, но при мен нещо не го виждам и затова питах къде е, ако проблема се беше задълбал, трябваше да го търся и да го свалям за тест! Иначе чек-а светеше постоянно и грешката беше само тази 1-2-5-2 която се отнася за тоя датчик баш!

То и при TRENDi се видя къде е, внимавай с прекъсвача да не видиш и твоя къде е, че с тия 14-15 годишни легенди как е тръгнало ще станат по 1000лв. скоростите втора употреба.

Furious 155
26-09-2009, 00:06
при мен е точно до пробката за наливане на масло
Мерси!

То и при TRENDi се видя къде е, внимавай с прекъсвача да не видиш и твоя къде е, че с тия 14-15 годишни легенди как е тръгнало ще станат по 1000лв. скоростите втора употреба.
Нали знаеш че ако й е писано, така ще стане! Тия коли са родени на пистата!!! :) http://www.youtube.com/watch?v=qaISprYJj7U

thecleaner
26-09-2009, 00:33
Мерси!

Нали знаеш че ако й е писано, така ще стане! Тия коли са родени на пистата!!! :) http://www.youtube.com/watch?v=qaISprYJj7U

Нали знаеш коя ми е любимата Алфа :devil: така че клипа е излишен в случая.

Flame
26-09-2009, 01:01
Днес разбрах че първите симптоми за заминала скоростна кутия е да не ти работи километража.

The_Game
26-09-2009, 01:18
Днес разбрах че първите симптоми за заминала скоростна кутия е да не ти работи километража.

Също и "тряскане" когато спреш в лек наклон и колата тръгне назад. При съвсем малко по рязко отпускане на съеднителя на 1-ва се чува въпросното тропване. Е ако на някой при тази ситуация му потропва да внимава с въртенето на гуми.