View Full Version : Блъсната Алфа
Колеги от два дни гледам до спирката на 94 и 102 на гара Пионер, в посока центъра, стои е една вишнева 156 блъсната в един стълб. Колата е оставена така както е ударена и с отворена врата, омотана е и с някаква лента, приличаща на полицейска. Надявам се, че не е на някой от колегите, но ако го познаваме, ако трябва да помагаме, кой с каквото може.
П.С. Както е видно, пропуснал съм буква в заглавието, ако може да бъде оправено, ще съм благодарен ;)
еми докът не опишат кво се е случило няма да си прибере колата собственика. сигурно му пуши главата в момента и едва ли му е до форума :spoko:
еми докът не опишат кво се е случило няма да си прибере колата собственика. сигурно му пуши главата в момента и едва ли му е до форума :spoko:
Че по колко дни ги описват тия ситуации... Аз, да чукна на дърво, не съм много запознат с тия неща и за това реших да кажа :)
Че по колко дни ги описват тия ситуации... Аз, да чукна на дърво, не съм много запознат с тия неща и за това реших да кажа :)
ми може просто да не са се заели хората да си е приберат. или пък бащата на момчето дето е колата му се е крал жестоко :) има много варианти
TheBlueOne
24-09-2009, 10:00
Катастрофата беше станала още миналата седм, мисля че четвъртък и беше с още една кола, която също беше помляна отпред. Беше рано сутрин и едно момиче с окървавена глава обикаляше около алфата. Дано да е нямало сериозно пострадали.
detelazurno
24-09-2009, 12:40
Аз я видях катастрофата малко след като е станала. Това се сучва към 8:40 сутринта на 19-ти, събота, миналата седмица. Когато аз минах там беше само алфата забита челно в стълба и някой обикаляше около нея, но нямаше друга кола.
Аз също я знам тая катастрофа - станала е през ноща - аз минах от там малко след като е станало всичко - найстина бяха 2 коли и едната беше с размазана предница ...
Мина около седмица от тогава и колата все още си седи там - няма обяснение за това, трябваше да са я вдигнали до сега - явно е нещо сериозно, че да не я вдигат още ...
tipo1960
24-09-2009, 16:49
Да не пускам нова тема,да ви разкажа за моите проблеми.На 15.08.09 едни мангали настигат жена ми,и я блъскат отзад,след което прави три салта върху ЖП линията,и за наша радост се разминава само с порезни рани по лицето,но още е в ужасен шок и друдно се качва в кола.Но вече имаме и друг проблем,застрахователя АЛИАНЦ след оглед писаха щета ТОТАЛ.Казаха след съдебното производтсво ще ви платим щетите.Миналата седмица приключи производството,жена ми невинна,но се оказа че жена ми няма кръвна проба за алкохол,в бърза помощ Пазарджик и взимат кръв ,но тя не била за алкохол и сега АЛИАНЦ без кръвна проба ,няма да изплатят щета.В бърза помощ не могат да намерят резултата от нашата кръв.А бе история за сапунен сериал,кофти че ние сме плачещите,шибана работа,някой не си е свършил работата и ние го отнасяме.:brickwall::brickwall::brickwall:
...АЛИАНЦ без кръвна проба ,няма да изплатят щета...
Педали!
Мога да ти препоръчам адвокат, който може нещо да помогне. Ако те интересува, пиши ми на л.с.
По мое лично мнение, нямат основание да откажат. Може да имат основание, ако това го пише в Общите им условия - прочети ги внимателно и виж дали се изисква кръвна проба. Също така, проучи възможностите (пак трябва адвокат да каже) дали ако откажат да платят, можеш да си встъпиш в правата на собственик и да гониш застрахователя по ГО на циганьорите.
tipo1960
24-09-2009, 17:07
Педали!
Мога да ти препоръчам адвокат, който може нещо да помогне. Ако те интересува, пиши ми на л.с.
По мое лично мнение, нямат основание да откажат. Може да имат основание, ако това го пише в Общите им условия - прочети ги внимателно и виж дали се изисква кръвна проба. Също така, проучи възможностите (пак трябва адвокат да каже) дали ако откажат да платят, можеш да си встъпиш в правата на собственик и да гониш застрахователя по ГО на циганьорите.
Утре в 9.00 имаме среща с адвокат,ако не се справи ще те потърся за съдействие,ето какво остана от колатаhttp://www.picvalley.net/u/2070/1634781817336501041253801128u3hSo2le8DC3oeu7Fg3V_s .JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2070/1634781817336501041253801128u3hSo2le8DC3oeu7Fg3V.J PG)
http://www.picvalley.net/u/2926/1970914772147336349812538011373jvqiWZWHvYBvTqQioeR _s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2926/1970914772147336349812538011373jvqiWZWHvYBvTqQioeR .JPG)
http://www.picvalley.net/u/1770/37204818621203904951253801142dIQh3wALht8O9KQQTRn2_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1770/37204818621203904951253801142dIQh3wALht8O9KQQTRn2. JPG)
http://www.picvalley.net/u/2223/11554152176144967681253801150C0bDV7pHwP4bZZVll74W_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2223/11554152176144967681253801150C0bDV7pHwP4bZZVll74W. JPG)
http://www.picvalley.net/u/2322/22826391318657779771253801163PFTNL22YeUW21HKmOKuR_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2322/22826391318657779771253801163PFTNL22YeUW21HKmOKuR. JPG)
Ай стига бе човек какво е станало :not-fair: Бах м...а им на тия състезатели. Леле добре,че Мимето е ок. А тия застрахователи се чудят как да не дават пари ..........!
DarkKnight
24-09-2009, 17:13
Утре в 9.00 имаме среща с адвокат,ако не се справи ще те потърся за съдействие,ето какво остана от колата...]
Много кофти колега. Жена ти как е? Надявам се нищо да и няма. Мисля че е нормално сега да и е кофти и да не иска да кара, аз след много по-слаба катастрофа ми беше гадно да карам, та какво остава за такова ПТП.
Надявам се да ви изплатят щетите и жена ти да се оправи бързо (и физически и психически)
Това за кръвната проба за алкохол пише ли го в в условията на застраховката. Ако не са го написали, да си гледат работата. И след като катастрофата е била толкова сериозна, имало е полиция, съдебно прозиводство, значи е ясно кой е крив и кой прав. Ако е трябвало да се взема кръв, полицията е щала да назначи изследване. Тия п***ли да не очакват жена ти да излезе от преобърната (няколко пъти) кола и първата и реплика да бъде, "Моля Ви проверете ме за алкохол, че Алианц така са решили". Според мен това е поредния номер на застрахователите, за да не платят, така че най-добре говори с юрист.
П.С. Радвам се че се е разминала само с уплахата. Нормално е сега да я е страх, това минава, но трябва време - и на мен ми се е случвало - след като ме блъсна кола, после с месеци ме беше страх да пресичам, но с времето нещата се оправят.
santo_traficante
24-09-2009, 17:55
tc tc тея от Алианц в последно време се изпедарастиха много:evil:абе и други не са много в час ама да видим дали ще последват гърците с фалитите.
добре че момичето е живо и здраво:notworthy:
Утре в 9.00 имаме среща с адвокат...
Чудесно. По мое скромно мнение (и аз водя борба с едни некоректни застрахователи), е добре да обсъдите следните въпроси:
1. Имат ли нормативно основание да откажат.
2. Имат ли основание в Общите им условия да откажат (намери ги и ги носи със себе си при адвоката).
3. Имаш ли възможност ако откажат да си встъпиш в правата на собственик и да гониш застрахователя по ГО на циганьорите.
4. Какъв е редът ако циганьорите нямат ГО (дали имат трябва да го пише в протокола за ПТП).
Под "да ги обсъдите" нямам предвид да даваш акъл на човека как да си върши работата, а просто ти да ги изясниш за себе си. Разбира се, много бих се радвал после да споделиш отговорите, защото ми е много любопитно :) Такъв опит е много ценен за хора, които не са се сблъсквали с подобни проблеми (дай Боже никой да не се сблъсква, но все пак...).
Стискам палци и ти желая успех в разгромяването на тия гадни педали - застрахователите ;)
---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:56 ----------
...ето какво остана от колата...
Тоталка :big_whoops:
santo_traficante
24-09-2009, 18:02
чети условията на Алианц за кръвната проба в полицата.
и ако много знаят им тресни една жалба в надзора
КОМИСИЯ ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР
София,ул."Шар планина" №33
Тел.централа 940 49 99
Тел. 940 48 05, 981 79 34
Факс 980 69 54
Интернет адрес – www.fsc.bg
Електронна поща bg_fsc@fsc.bg
Jivko7777
24-09-2009, 18:36
Утре в 9.00 имаме среща с адвокат,ако не се справи ще те потърся за съдействие,ето какво остана от колатаhttp://www.picvalley.net/u/2070/1634781817336501041253801128u3hSo2le8DC3oeu7Fg3V_s .JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2070/1634781817336501041253801128u3hSo2le8DC3oeu7Fg3V.J PG)
http://www.picvalley.net/u/2926/1970914772147336349812538011373jvqiWZWHvYBvTqQioeR _s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2926/1970914772147336349812538011373jvqiWZWHvYBvTqQioeR .JPG)
http://www.picvalley.net/u/1770/37204818621203904951253801142dIQh3wALht8O9KQQTRn2_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1770/37204818621203904951253801142dIQh3wALht8O9KQQTRn2. JPG)
http://www.picvalley.net/u/2223/11554152176144967681253801150C0bDV7pHwP4bZZVll74W_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2223/11554152176144967681253801150C0bDV7pHwP4bZZVll74W. JPG)
http://www.picvalley.net/u/2322/22826391318657779771253801163PFTNL22YeUW21HKmOKuR_ s.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2322/22826391318657779771253801163PFTNL22YeUW21HKmOKuR. JPG)
Колега страшно много съжалявам...Наистина трябва да се радваш че жена ти е добре след подобна катастрофа...
Но в момент в който видях Алфата и сърцето ме заболя много...:cry:
Преди 2-3 месеца пред мене стана катастрофа ,на хората нищо им нямаше , но едната кола беше много смляна.Ад отидох да помогна с нещо и едното момче ме помоли да остана ,като свидетел ,че другия беше ром и не знаеше какво ще стане.С пристигането на патрулката полицаите искараха дрегер и ги караха и двамата да духат , след това започнаха да описват щети и тн.....
Мисълта ми е ,же на ти не са ли я тествали с дрегер , защото ако са го направили ,самите полицаи могат да свидетелстват ,че не е пила.
Успех с тия кожодери застрахователрите.
З това не застваховам коли ,защото като стане време да дават пари и се измислят нещо
...Мисълта ми е ,же на ти не са ли я тествали с дрегер , защото ако са го направили ,самите полицаи могат да свидетелстват ,че не е пила...
Тествали или не, те са длъжни да впишат в протокола, че са тествали и вероятно пише. Въпросът изобщо не е в това. Въпросът е в това какво педалите от Алианц изискват като доказателство и на какво основание. Ако се окаже, че имат основание, спукана е работата, ако ще и вътрешният министър да свидетелства. Бюрократът не го интересува дали жената е пила, а го интересува има ли бележка или няма. И ако няма, той доволно потрива ръце, че няма да изплаща обезщетение. Нека да видим каво ще каже адвокатът.
SokOtPraskova
24-09-2009, 20:17
Съжалявям за случилото се, колега.
Миналата година и аз претърпях тежък пътен инцидент - когато се свестих в болницата, първото нещо беше да ме тестват с дрегер - бях 0.00, не са ми взимали кръвна проба. Изплатиха ми тотална щета, без дори да има официално решение за това кой от двама ни е виновен - имаше само протокол за някакво настъпило ПТП. (на кратко: карам по булевард с около 80 км/ч,удря ме челно излизаща от малка уличка ВДЯСНО кола, която се опитва да прави ЛЯВ завой през мойто платно. Казуза е, че някой беше отскубнал знака на малката уличка, че е БЕЗ предимство и така ми се пада десностоящ. Смешното е, че на другия ден сложиха нов знак)
Мисълта ми е, че след ПТП, особено когато има пострадали, задължително трябва да се вземе проба за алкохол при първа възможност! Що за пропуск...аман вече!
Ако полицаите са я тествали на място с дрегер и няма отчетен алкохол не се взима кръвна проба. Лятото ме удариха, тестваха ни и двамата, нито аз, нито виновния водач показахме алкохол и съответно никаква кръвна проба. Застрахователите ми изплатиха щетите за една седмица.
Казуза е, че някой беше отскубнал знака на малката уличка, че е БЕЗ предимство и така ми се пада десностоящ.
А на главния път имаше ли знак, че ти си с предмиство, щото ако там има, няма никакъв дясностоящ в случая? И в края на краищата за виновна ли те броиха или не?
Ако полицаите са я тествали на място с дрегер и няма отчетен алкохол не се взима кръвна проба. Лятото ме удариха, тестваха ни и двамата, нито аз, нито виновния водач показахме алкохол и съответно никаква кръвна проба. Застрахователите ми изплатиха щетите за една седмица.
Абе и аз си мисля, че ако е тествано с дрегер и показва нула, не се прави кръвна проба. Така, че ако е направено това тия от Алианц няма какво да искат. Да не очакват някой, току що излизащ от катастрофирала кола да се моли на полицията да назначи кръвна проба при положение, че по закон няма нужда от нея. Ще поживеем ще видим, след като каже колегата какво са измислили с адвоката, ама според мен това е поредния трик на застрахователите, дето пробват дали ще мине ;)
tokata_pz_flex
24-09-2009, 22:46
:depressed:
SokOtPraskova
25-09-2009, 09:36
А на главния път имаше ли знак, че ти си с предмиство, щото ако там има, няма никакъв дясностоящ в случая? И в края на краищата за виновна ли те броиха или не?
Знаците бяха откраднати. Нямаше нито на булеварда, нито на малката уличка, бяха останали само две тръби на половина отрязани.
В крайна сметка ми взеха всички документи, както и тези на колата. След няколко дни когато ме изписаха от болницата, където ми направиха обстоен разпит, брат ми отиде и ми ги взе. Нямам акт, нямам взети точки, не знам дали изобщо има решение по случая. Два месеца си бях на легло, после ходих да проверя - никаква информация....
Знаците бяха откраднати. Нямаше нито на булеварда, нито на малката уличка, бяха останали само две тръби на половина отрязани.
В крайна сметка ми взеха всички документи, както и тези на колата. След няколко дни когато ме изписаха от болницата, където ми направиха обстоен разпит, брат ми отиде и ми ги взе. Нямам акт, нямам взети точки, не знам дали изобщо има решение по случая. Два месеца си бях на легло, после ходих да проверя - никаква информация....
Къв изрод трябва да си, за да се опиташ да утрепеш някого за няколко кила желязо. И що на тия изроди от пътното им трябва някой да се блъсне там за да сложат нови...
Колеги от два дни гледам до спирката на 94 и 102 на гара Пионер, в посока центъра, стои е една вишнева 156 блъсната в един стълб. Колата е оставена така както е ударена и с отворена врата, омотана е и с някаква лента, приличаща на полицейска. Надявам се, че не е на някой от колегите, но ако го познаваме, ако трябва да помагаме, кой с каквото може.
П.С. Както е видно, пропуснал съм буква в заглавието, ако може да бъде оправено, ще съм благодарен ;)
Минавайки от там станах свидетел как тази Алфа се разграбва по тъмно!!!Светкайки с фаровете 3-4 човека се разбягаха като мишки въпреки полицейската лента.:shoot:
adv_petrov
25-09-2009, 11:12
Колега tipo1960, условията на застрахователя за да изплати щета са именно водачът да не е употребявал алкохол в момента на произшествието - не е упоменато (доколкото аз съм виждал полици), че е задължително да отидеш да им представиш отрицателна кръвна проба за да ти изплатят щетата - така ако не е записано изрично черно на бяло, дай да не предоставяме заблуждаваща информация за да не се бъркат колегите. Освен това основание за вземане на кръвна проба е положителна проба с дрегер, ако е отрицателна (отбелязано трябва да е в протокола) не се прави кръвна. Това което застрахователя иска да види е да е записано от КАТ в протокола че водачът не е с положителна проба, така, както щеше много ясно да е записано на същото място в същия протокол, ако беше с алкохол (следиш ли ми логиката) - от друга страна, полицаите са ДЛЪЖНИ да направят проверка за алкохол на всички участвали водачи в момента в който дойдат на произшествието, и съм склонен да вярвам, че са взели проба с дрегер и във вашия случай, най-малкото щото има замесени роми в ПТП-то. Според мен ако е пропуснато в протокола, може да се напише черно на бяло че водачката е дала отрицателна проба с дрегер, дори и на основата на обяснения на служителите на пътна полиция за извършеното действие от тях, пред техния началник - въпрос на инициатива и находчивост.
Не си виновен ти, виновни са лакомите застрахователи за съжаление. Все пак човек важното е че сте наред, не се кахъри за тия пари, каквото стане.
SokOtPraskova
25-09-2009, 11:25
Къв изрод трябва да си, за да се опиташ да утрепеш някого за няколко кила желязо. И що на тия изроди от пътното им трябва някой да се блъсне там за да сложат нови...
Какъв беше тоя изрод дето ме блъсна, се чудя аз..
Иначе хората всичко крадат, щом преди 2г. на комщията му откраднаха киселото зеле от бидоните в гаража пред очите му.. :Bolt:
AntiLuuP
25-09-2009, 13:59
Абе и аз си мисля, че ако е тествано с дрегер и показва нула, не се прави кръвна проба.
Ако покаже 3 нули няма кръвна проба поне на мен не ми искаха като ме отнесоха дипломатите....
И всъщност първото нещо което направиха като дойдоха полицаите беше да ми набутат дрегера в устата без да разпитват какво що и чак след това започна разправията...
Така че предполагам в протокола който са издали кат трябва да има отметка че алкохолната проба не е положителна ;)
detelazurno
26-09-2009, 10:49
Преди около час минах от там. Колата вече я няма. Който "пазарувал", "пазарувал" :torch: :indian: Нема повече кяр :ghost2:
Утре в 9.00 имаме среща с адвокат...
Колега, има ли някакво развитие?
tipo1960
25-10-2009, 21:33
Основание за отказ според общите условия е наличието на алкохол - доказано чрез кръвна проба. Вземането на кръвна проба е задължение на полицията , а не на жена ми, поради което не изпада в нито една от посочените в общите условия за застраховката хипотези : - наличие на кръвна проба, отказ за даване на кръвна проба и възпрепятстване на вземането на кръвна проба. Затова няма правно основание за отказ при невзета кръвна проба по вина на полицията. Проблем е само ваденето на необходимите удостоверения от компетентните органи, поради нежелания у тях да ги издадът. Ако другият автомобил няма ГО то има създаден гаранционен фонд в държавата, който покрива разходите като ГО. Другият застраховател може да покрива разноски но не за целият автомобил , само по покритието на ГО. Каското - не.Последно уточнявахме плащането,изплащат 100% и вземат колата или 80% и колата остава за нас,избрахме втория вариант.
...Последно уточнявахме плащането,изплащат 100% и вземат колата или 80% и колата остава за нас,избрахме втория вариант.
Това значи ли, че Алианц в крайна сметка ще плати?
tipo1960
26-10-2009, 14:56
Това значи ли, че Алианц в крайна сметка ще плати?
Днес преведоха парите по сметка,80% както се разбрахме,но толкова търчане без да си виновен.Сега ще разпродавам каквото е останало здраво от колата.
Днес преведоха парите по сметка,80% както се разбрахме,но толкова търчане без да си виновен.Сега ще разпродавам каквото е останало здраво от колата.
Аз късно се включвам, но направо не мога да повярвам :screwy: колата беше за мен НАЙ-КРАСИВАТА 156, която съм виждал в БГ!
Добре, че жена ти е наред....
П.П. Дано следващата кола е още по-уникална!
Ееее, браво! Човек трябва да си търси правата - това е. Радвам се, че в крайна сметка си успял.
tipo1960
26-10-2009, 20:24
Аз късно се включвам, но направо не мога да повярвам :screwy: колата беше за мен НАЙ-КРАСИВАТА 156, която съм виждал в БГ!
Добре, че жена ти е наред....
П.П. Дано следващата кола е още по-уникална!Благодаря ти Speeder ,тази кола я търсихме 7 месеца,сега пак ще падне голямо търсене защото и на нас ни се иска-П.П. Дано следващата кола е още по-уникална!-.От утре почваме да търсим.
Е мн кофти, ужас, успех с намирането и да се похвалите!
DiStefano
26-10-2009, 21:35
Благодаря ти Speeder ,тази кола я търсихме 7 месеца,сега пак ще падне голямо търсене защото и на нас ни се иска-П.П. Дано следващата кола е още по-уникална!-.От утре почваме да търсим.
бате ей сега разбрах ... наистина много се радвам, че съпругата ти се е разминала леко .. дано преживеете всичко бързо .. а относно колата - това беше една от най-красивите 156 които съм виждал ... пожелавам ти да намериш още по-хубава ..
Jivko7777
27-10-2009, 00:28
Благодаря ти Speeder ,тази кола я търсихме 7 месеца,сега пак ще падне голямо търсене защото и на нас ни се иска-П.П. Дано следващата кола е още по-уникална!-.От утре почваме да търсим.
Колега важното е че жена ти е добре...
За колата няма как ще преглътнеш загубата и съм сигурен че ще намериш още по-добра...
Успех от мен!
tipo1960
27-10-2009, 19:23
Благодаря ви за подкрепата.И дано по скоро се похваля и почерпя за нова кола.
Благодаря ви за подкрепата.И дано по скоро се похваля и почерпя за нова кола.
Пожелавам ти го от сърце!
Jivko7777
14-04-2010, 00:23
Видях видеото, в което има блъсната Алфа Ромео 156 и се чидя дали не е форумна?
http://www.vbox7.com/play:beaa20d8&start=52