View Full Version : Проблем с дисплей за измерване на изминалите километри на Алфа Ромео 146
Просто вече се отчаях ... когато почна да прая нещо по колата тия майстори все нещо развалят днес дадох на един майстор за смяна на ремък и ролки ... смени ги сичко си работи само тоя дисплей вече не ми работи :depressed: .
Обадих му се, а той ми вика ти така ми го даде.... Ако имате на идея от какво може да е спрял този дисплей или с какво е свързан .... :big_whoops:
какво точно не му работи.
Просто не работи нищо не дава ни говор ни картина ... :smile: нито свети нито цифри дава... апак километража и оборотомера си работят ... да кежеш, че е нещо към цялото табло не е .... не знам какво може да е просто ...
пробвай с една запалка със светодиод да му светнеш като си на контакт дали ще се видят цифрите и само подсветката не работи или тотално не работи.
Колега, без разглобяване на таблото няма да се размине - пробвай с търсачката, имаше тема как става (в случай че нещо се оплетеш). Не се притеснявай, лесно става.
Крушката е ... :big_whoops:днеска като се прибрах и осветих с едно фенерче и се видяха цифрите... сега трябва да видя как ще се оправи :D ама от каде да видя как се разглобява ....
Пластмасовата рамка,която е покрай километража (уредите) е на 2 шестограма мисля,не съм сигурен.Махаш ги тях и почва едно яко дръпанИЕ вадиш тая рамка,после имаш 4 болта (май пак бяха шестограми) махаш 2 букси и вадиш таблото.
Там отзад си гледаш коя е крyшкатамкоя е изгоряла (препоръчвам да смениш всички).И сглабаш по обратния ред :)
Успех
Пластмасовата рамка,която е покрай километража (уредите) е на 2 шестограма мисля,не съм сигурен.Махаш ги тях и почва едно яко дръпанИЕ вадиш тая рамка,после имаш 4 болта (май пак бяха шестограми) махаш 2 букси и вадиш таблото.
Там отзад си гледаш коя е крyшкатамкоя е изгоряла (препоръчвам да смениш всички).И сглабаш по обратния ред :)
Успех
Ама има ли значение каква крушка да купя или трябва да е някаква специална от авто магазин .... т.е някви по специални ли са за алфите :)
Satanism
25-09-2009, 20:44
Да ти кажа, едва ли някой помни каква точно е крушката, пък и малко са се интересували.
Аз лично 10 пъти съм го свалял това табло за различни крушки и пак не помня.
Свали го, виж каква е и отиди с нея в магазина.И внимавай, може да има от онези "капутчета", които лесно се късат и трудно се намират....
И не давай на контакт преди да си сложил буксите обратно, защото ще ти излезе грешка в еирбега ;)
даже не закачай акумулатора ако ще разкачаш букси по таблото.
alfa_erazor
26-09-2009, 11:57
това е най-прясната тема по този въпрос:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=544562#post544562
Аз не разкачвах акумулатора, като разкачвах буксите, само не давах на контакт и не ми светна лампата за airbag-a. Дали са се записали грешки не знам.
Крушките са си обикновенни малки без цокъл продават се и по бензиностанциите.Рамката се дърпа право към теб без осукване хвани я от длната страна м/у стъклото на километража и рамката и дърпай към теб. Има 2 жлеба който са с метална планка които задъжат рамката да не излезе.Захвани хубаво и дръпни.Крушките се сменят елементарно ще ги забележиш отзад.Букси не е нужно да вадиш,кабелите са достатъчно дълги.За улеснение може да си смъкнеш волана до долу...
Лек ден :)
Крушките са си обикновенни малки без цокъл продават се и по бензиностанциите.Рамката се дърпа право към теб без осукване хвани я от длната страна м/у стъклото на километража и рамката и дърпай към теб. Има 2 жлеба който са с метална планка които задъжат рамката да не излезе.Захвани хубаво и дръпни.Крушките се сменят елементарно ще ги забележиш отзад.Букси не е нужно да вадиш,кабелите са достатъчно дълги.За улеснение може да си смъкнеш волана до долу...
Лек ден :)
Това е рисковано.
писал съм отдавна как става, но ето пак:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=267515&postcount=7