PDA

View Full Version : Проблем с дисплей за измерване на изминалите километри на Алфа Ромео 146

n1ks0n
24-09-2009, 21:53
Просто вече се отчаях ... когато почна да прая нещо по колата тия майстори все нещо развалят днес дадох на един майстор за смяна на ремък и ролки ... смени ги сичко си работи само тоя дисплей вече не ми работи :depressed: .
Обадих му се, а той ми вика ти така ми го даде.... Ако имате на идея от какво може да е спрял този дисплей или с какво е свързан .... :big_whoops:

kolev
25-09-2009, 10:02
какво точно не му работи.

n1ks0n
25-09-2009, 10:30
Просто не работи нищо не дава ни говор ни картина ... :smile: нито свети нито цифри дава... апак километража и оборотомера си работят ... да кежеш, че е нещо към цялото табло не е .... не знам какво може да е просто ...

kolev
25-09-2009, 11:21
пробвай с една запалка със светодиод да му светнеш като си на контакт дали ще се видят цифрите и само подсветката не работи или тотално не работи.

nhg
25-09-2009, 17:21
Колега, без разглобяване на таблото няма да се размине - пробвай с търсачката, имаше тема как става (в случай че нещо се оплетеш). Не се притеснявай, лесно става.

n1ks0n
25-09-2009, 19:47
Крушката е ... :big_whoops:днеска като се прибрах и осветих с едно фенерче и се видяха цифрите... сега трябва да видя как ще се оправи :D ама от каде да видя как се разглобява ....

diapper
25-09-2009, 20:21
Пластмасовата рамка,която е покрай километража (уредите) е на 2 шестограма мисля,не съм сигурен.Махаш ги тях и почва едно яко дръпанИЕ вадиш тая рамка,после имаш 4 болта (май пак бяха шестограми) махаш 2 букси и вадиш таблото.
Там отзад си гледаш коя е крyшкатамкоя е изгоряла (препоръчвам да смениш всички).И сглабаш по обратния ред :)

Успех

n1ks0n
25-09-2009, 20:27
Пластмасовата рамка,която е покрай километража (уредите) е на 2 шестограма мисля,не съм сигурен.Махаш ги тях и почва едно яко дръпанИЕ вадиш тая рамка,после имаш 4 болта (май пак бяха шестограми) махаш 2 букси и вадиш таблото.
Там отзад си гледаш коя е крyшкатамкоя е изгоряла (препоръчвам да смениш всички).И сглабаш по обратния ред :)

Успех
Ама има ли значение каква крушка да купя или трябва да е някаква специална от авто магазин .... т.е някви по специални ли са за алфите :)

Satanism
25-09-2009, 20:44
Да ти кажа, едва ли някой помни каква точно е крушката, пък и малко са се интересували.
Аз лично 10 пъти съм го свалял това табло за различни крушки и пак не помня.
Свали го, виж каква е и отиди с нея в магазина.И внимавай, може да има от онези "капутчета", които лесно се късат и трудно се намират....

Blade
25-09-2009, 22:33
И не давай на контакт преди да си сложил буксите обратно, защото ще ти излезе грешка в еирбега ;)

kolev
26-09-2009, 10:58
даже не закачай акумулатора ако ще разкачаш букси по таблото.

alfa_erazor
26-09-2009, 11:57
това е най-прясната тема по този въпрос:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=544562#post544562

Аз не разкачвах акумулатора, като разкачвах буксите, само не давах на контакт и не ми светна лампата за airbag-a. Дали са се записали грешки не знам.

kocta
26-09-2009, 12:39
Крушките са си обикновенни малки без цокъл продават се и по бензиностанциите.Рамката се дърпа право към теб без осукване хвани я от длната страна м/у стъклото на километража и рамката и дърпай към теб. Има 2 жлеба който са с метална планка които задъжат рамката да не излезе.Захвани хубаво и дръпни.Крушките се сменят елементарно ще ги забележиш отзад.Букси не е нужно да вадиш,кабелите са достатъчно дълги.За улеснение може да си смъкнеш волана до долу...
Лек ден :)

tonov
26-09-2009, 19:05
Крушките са си обикновенни малки без цокъл продават се и по бензиностанциите.Рамката се дърпа право към теб без осукване хвани я от длната страна м/у стъклото на километража и рамката и дърпай към теб. Има 2 жлеба който са с метална планка които задъжат рамката да не излезе.Захвани хубаво и дръпни.Крушките се сменят елементарно ще ги забележиш отзад.Букси не е нужно да вадиш,кабелите са достатъчно дълги.За улеснение може да си смъкнеш волана до долу...
Лек ден :)

Това е рисковано.
писал съм отдавна как става, но ето пак:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=267515&postcount=7