View Full Version : алфа 145-алтернатор???
vankatabe
10-03-2006, 13:55
Колеги алфичката ми създаде следния проблем. Оня ден започна да ми свети акумулаторчето на таблото.Когато е в обороти гасне обаче като е в ниски свети.Свети сащо и като има някаква консумация на ток,например парно или фарове и др. Както и да е,вечерта я оставих пред нас и сутринта като я запалих вече светеше без прекъсване. Логично до края на деня вече падна и акумулатора и сега не мога да я запаля. Мисля си че можеби е отишъл алтернатора,та въпроса ми е следния:
Има ли начин да разбера дали проблема е в алтернатора и ако е,мога ли да го оправя или трябва нов? Ако може да се оправи,каде в сф. се занимават с такива неща?
Благодаря ви предварително! :D
писано е по темата - търсете бе хора :wink:
св наум преди милин камък в дясно
99% изправителната плочка ма иди да ти го проверят
vankatabe
10-03-2006, 14:09
99% изправителната плочка ма иди да ти го проверят
ОК ама дай ми улица и номер. И трябва ли да го свалям или с колата и там?
с колата иди
vankatabe
10-03-2006, 14:19
[quote="търтей":1ijdv30g]писано е по темата - търсете бе хора :wink:
с колата иди[/quote:1ijdv30g]
То добре,ама обясни по точно каде е тва че идея си нямам :oops:
[quote="търтей":9ti3xzu5]писано е по темата - търсете бе хора :wink:
с колата иди
То добре,ама обясни по точно каде е тва че идея си нямам :oops:[/quote:9ti3xzu5]
http://bgmaps.com/map.asp?sid=fd14d7ee3 ... e=&oType=9 (http://bgmaps.com/map.asp?sid=fd14d7ee37a6fc917d77384302220fde&city=sofia&str=&num=&grid=m8k&Map29_23.x=31&Map29_23.y=149&maxnearest=5&nType=23&oName=&oType=9)
от хемус към семунарията пред светофара в дясно 0 то си пише алтернатори
от ляво правят съединители и накладки
vankatabe
10-03-2006, 14:25
Батенце благодаря ти! Като видят кво е ще пиша :D
Батенце благодаря ти! Като видят кво е ще пиша :D
успех
Може и да не е диодната плочка :roll: а една камара други неща :D
При играта с оборотите може и да е ремък или четки.
Patsimir
14-03-2006, 00:27
При мен бяха четките/което си е плчока де/
смених четките...
подробности тук, на последния пост :)
http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4880
уликите с светенето на батерииката на таблото бяха същите!!!
При мен бяха четките/което си е плчока де/
смених четките...
подробности тук, на последния пост :)
http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4880
уликите с светенето на батерииката на таблото бяха същите!!!
Приятелю, да ти се скапе плочка е едно а четки съвсем друго - най малко в ценово отношение също и в техническо :) :)
А символа на таблото свети при каква да е нередност по зареждането или динамото :) :) :) :)
vankatabe
15-03-2006, 18:18
Колеги,най-после се изясни ситуацията :evil: На никой не пожелавам да му се случи същото. Значи целия алтернатор беше изгорял и дори от зор се беше цепнала и алуминиевата кутия точно при винта.Беше се заварил статора за алуминия.Диодната плочка беше изгоряла,абе целия беше аут.Единственото здраво нещо бяха четките.
Решението: Ходене до Перник и купуване на нов-стар алтернатор от 1.8 16в.(който е 85амп. а моя е 75амп.).Чисто нов ремък,и оптегачна ролка-пак от 1.8. Алт струва 120лв,ролката 25лв,ремъка 25лв.
danchozam
16-08-2009, 15:23
Искам да попитам дали ремъкът на алтернатора на Алфа 145 1.4 т-спарк задвижва водната помпа и дали е наложително при смяна на ангренажен ремък да бъде сменен и ремъкът на алтернатора?
Искам да попитам дали ремъкът на алтернатора на Алфа 145 1.4 т-спарк задвижва водната помпа и дали е наложително при смяна на ангренажен ремък да бъде сменен и ремъкът на алтернатора?
Водната помпа е на ангренажния ремък. Пистовият върти алтернатора, помпата на хидравликата и компресора на климатика (ако има).
danchozam
16-08-2009, 15:31
Благодаря за бързия отговор!
хм ... ако не ме лъже паметта, става и алтернатор от някой модел лада (четох някъде, ама сега не си спомням къде). то тук във форума има достатъчно добре запознати (mordohy например) - нека и те изкажат мнение, защото нов от лада (предполагам ще да е по-евтин) си е по-добре от стар...
Димамото от Лада 2110 е пълно копие на това от 145.И захващането и схемата,а и на външен вид .Разполовжението на дупките за захващането също.Имам в предвид ъгъла.Единствената разлика е,че на 145 е с болт М 10,а на 2110 М8.Дължината , обаче е същата.Изобщо става.Може да се наложат съвсем дребни промени при отвора на обтегача.Подлагане на една шайба или малко изтъняване.Не помня точно,но е елементарно.Мощността е същата-80А.