View Full Version : Почистване на пластмаса?
Става въпрос за дръжката/джобче на вратата на 156, в която е вградено и бутончето за ел стъклата. Свалих я тази вечер, за да я почистя... С какво ли не я търках - Пронто, Циф, веро, спирт... Върху пластмасата се е наслоила толкова много мръсотия, че направо се е "сляла" с нея и не мога да я изчистя напълно. Давайте идеи. Получил се е ефекта все едно е останала черната лепкава мръсотия след някой упорит наилонов етикет, който сте разлепили от метална повърхност...
tokata_pz_flex
26-09-2009, 01:16
Меглио пробва ли ?
Пробвай с мокри кърпички.При мен върши работа.
Меглио пробва ли ?
Това беше вид обезмаслител, нали? Ще видя какво ще стане :)
Мокри кърпички имам с алкохол - дезинфекциращи и много здрави, ама не помогнаха.
tokata_pz_flex
26-09-2009, 01:31
Обезмаслител , да :)
Това е нещо като парафин иска търкане с друга пластмаса за да не нараняваш повърхноста.
vassil.tzanev
26-09-2009, 10:25
това за добро или лошо не е само мръсотия. върху пластмасата има лак, които придава леко гумиран ефект и след години започва да се трие и пада и изглежда като мръсно
WD или Меглио пробвай Меленей. :plane:
това за добро или лошо не е само мръсотия. върху пластмасата има лак, които придава леко гумиран ефект и след години започва да се трие и пада и изглежда като мръсно
Ндаа, за съжаление и аз имах такива опасения. Явно от някакви препарати моят започва да си отива. Ще търся значи нещо, с което да го освежа / покрия отгоре.
ФЕРАРИСТ
26-09-2009, 16:14
Друга възможност е да го пръснеш с черен спрей, яко лак отгоре и си пушка, виждал съм такова изпълнение........
Така, да споделя личния си опит с всички ви :)
Първо изчиствате много хубаво мръсотията и разлагащия се гумран слой от пластмасата. Той е изключително упорит за отстраняване и трябва да го почистите с нещо силно и много търкане - при мене стана с 5-6 пъти нанасяне на обезмаслител, пронто, спирт и т.н. - докато остане само чистата пластмаса, без лепкавата упорита мръсотия.
След изчистване пластмасата отдолу има доста захабен вид - избеляла, на места с драскотини (по-светли стоят върху черното), абе грозна картинка. За да я освежите нея първо измивате хубаво с вода и веро, изсушавате. После вземате любимото си WD-40 и пръскате яко. Избърсвате и разнасяте ВД-то с кърпа, докато се махне "мазния ефект". След това оставяте да се напече и изсъхне на слънце (за да си проличи дали пластмасата е освежена добре) и при необходимост повтаряте това с WD-то. И става почти като нова :)
Вместо WD-40 мисля, че най-добре ще се освежи пластмасата със специалните препарати за пластмасови брони - които ги възстановяват и ги правят черни.
P.S. Очаквайте продължение в стил - как да си почистим пожълтелите и захабени отвън фарове. Събирам инфо и съвети и ще пробвам скоро :)