View Full Version : Свързване на уреди (волт метър и налягане на масло)
alfa_145_boxer
27-09-2009, 18:45
Здравейте колеги, наскоро се сдобих със уреди волт метър и уред за налягане на масло + датчика, уредите са руски :) а именно от лада. Така идеята ми е да си ги монтирам на колата прилагам и снимки. Моля за помощ идеи и съвети за свързането на уредите и датчика.По принцип разбирам от жички но ми се ще първо да получа повече информация(мнения, схеми и др.).
Благодаря на всички предварително.
Волтметърът е лесен, просто го свържи към плюса по таблото с бушоните (за да е най-достоверно показанието). Относно маслото, датчика може да се монтира долу до масления филтър, има 2 тапи, някоя от тях може да махнеш и да монтираш въпросния датчик.
didko_boy
28-09-2009, 17:51
1 АКО си мислиш ,че датчика за маслото ще ти показва вярно ЛЕЕЕКООО бъркаш (+/- 1/2 атм.) ама кой ти ги брой :idea2:
казвам цветовете на кабелите дано ме разбереш :оранжев - 12в след контакт (запалката е така) СИВ с ЧЕРНА ивица - идва от ГОЛЕМИЯ датчик за маслото . БЯЛ с ЧЕРНА ивица - (- маса/минус) БЯЛ - + габарит (за да свети в тъмното) СИВ - идва от МАЛКИЯ датчик за маслото (за лампата)
дано си ме разбрал и цветовете да съвпадат че рускинята квото има тва слага
alfonco147GTA
28-09-2009, 18:01
чудничко!!