View Full Version : Повишен разход...
За първи път ме изненада 15л. за 92км. градско :shock:
Излиза, че на 100км. харчи 16.3л.:lupe:
Някой ако се сблъсквал с това и има решение да дава идея:idea2:.....какво да проверявам:idea2:
Furious 155
28-09-2009, 08:50
сонда?
ти сигурен ли си в тези данни?
Първата възможна причина е ламбда сонда.
Jivko7777
28-09-2009, 10:28
Как си ги минал тези километри, за колко време, начин на каране (спокойно или агресивно)...Въобще успявала ли е да загрее като си ходил примерно само до работа с нея на къси разстояния...
Напълно съм сигурен в разхода....предният път ми свърши бензина до край(изгасна колата) ..сипах 15л. и с тях минах 92км. и пак изгасна, което ме изненада:shock:
На диагностика ще я хванат ли сондата?:lupe:
иначе мотора си работи перфектно без никакви колебания на всиякакви режими....
някой ако е купувал л. сонда да ми подскаже цена и от къде...ако се окаже тя
Furious 155
28-09-2009, 12:21
на диагностика, може и да излезе - може да е станала малко мързелива в градски условия. Надълго как гори или незнаеш?
Аз съм с изБОШена сонда за 178 лева. Само внимавай за серийния номер, че не са много в час и бъркат.
на диагностика, може и да излезе - може да е станала малко мързелива в градски условия. Надълго как гори или незнаеш?
На извън градско не съм я засичал....от миналата седмица забелязах аномалията....и не съм пътувал на дълго...
Баси сондата много "евтина"...:shock:
Напълно е възможен този разход, както е възможно и сондата да ти е заминала.
На мен например ми е давала 16/100 но зимата при много под нулата и зверски задръствания (примерно х-л Хемус - НДК 40 минути).
Не е зле да я закачиш на диагностика, то ще си покаже ако е ламбдата, а другия вариант както каза и Furious е да видиш на извънградско колко ще харчи, че ако е позаминало подгряването примерно, на кратки разстояния преди да е загряла добре сондата пак може да се бърка и да бута повече бензин.
На извън градско не съм я засичал....от миналата седмица забелязах аномалията....и не съм пътувал на дълго...
Баси сондата много "евтина"...:shock:
Още един глас за сондата, ако нямаш загуби на бензин някъде по трасето, естествено... Ако съдя по реакцията ти - караш още с оригиналната откакто е произведена колата...
Furious 155
28-09-2009, 15:38
Аз си купих NGK ламбда по интернет и с доставката ми дойде няма 130лв, тогава.
Аз си купих NGK ламбда по интернет и с доставката ми дойде няма 130лв, тогава.
дай адрес, ако си го спомняш...ако излезе тя да деиствам...
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:43 ----------
Напълно съм сигурен, че е оргиналната сонда!
но никога не е давала такъв разход, дори зимата с яко буксуване, ръчка, задръствания и тем подобни изцепки с педала на газста....
Сигурни ли сте, че ще я хванат на диагностика....?
Явно тя ше сдала багажа......
но никога не е давала такъв разход, дори зимата с яко буксуване, ръчка, задръствания и тем подобни изцепки с педала на газста....
99% Ще излезе на диагностика, ако е "заспала" !
Ако имаш път към "Стрелбище " мини да пием по бира и да видим тази сонда.
Сондата трябва да е,ако няма невки пропуски по горивната система.
155_8000rpm
28-09-2009, 19:49
И аз гласувам за сондата по принцип,обаче все пак провери си горивната система за пробойни...и ако е позаспала или не подгрява добре като я запалиш студена,забележи дали мирише повече от нормалното на суров бензин...
А да ти кажа освен това и на мен се е случвал такъв разход(подобен-15.5/100),но с бензин от бензиностанция "Х",а не обичайната,така че и тва е вариант,щото все пак си мисля,че ще усетиш поне малко колебание в работата на мотора и вървежа(замисляне при потегляне,умиране във високите обороти и т.н.)със заминала сонда...
Добре бе, сто пъти казвам ,че 8 в. мотори си работят и без сондите. Има си усреднени аварийни настройки в компа. Само куплунзите трябва да се разкачат. Какво толкова има в този проблем?
Furious 155
28-09-2009, 23:08
Добре бе, сто пъти казвам ,че 8 в. мотори си работят и без сондите. Има си усреднени аварийни настройки в компа. Само куплунзите трябва да се разкачат. Какво толкова има в този проблем?
хм... а колко добре работят? всмисъл че ако сондата е сдала колко може да си караш докато решиш да смениш? Мотроника я ползва доста, вярно вторичен датчик е, но все пак...
То че работят-работят,но на мен ми се вдигна разхода заради неработеща ламбда.
Furious 155
28-09-2009, 23:20
То че работят-работят,но на мен ми се вдигна разхода заради неработеща ламбда.
обаче нали се сещаш че има разлика между зле работеща сонда и откачена сонда ;)
Да,мойта я нямаше никаква.
Точно в това Ви е проблема, че не правите разлика между откачена и неработеща или работеща лошо. Една лошо работеща /не работеща-както обичате да казвате/, е проблем. Особено ако дава почти/или съвсем/непрекъснато сигнал на компа ,че сместа е бедна. Той съответно корегира /повишава/ времето в което дюзите са отворени и налива гориво за да обогати сместа. Да ама това става непрекъснат процес . Така ,че съм убеден ,че в такъв момент е 100 пъти по-добре да си е в заводски данни без сонда.
Ако имаш път към "Стрелбище " мини да пием по бира и да видим тази сонда.
дай адрес или тел....да се разберем, кога имаш възможност. но ще е другата седмица, че сега са ме налегнали други грижи.
---------- Post added at 05:21 ---------- Previous post was at 05:15 ----------
Момчета благодаря за отзива и гласуването:)) и предположения.
между другото, колата никога не е имала газ...кара се на бензин...та въпроса ми е :
Когато е заминала сондата, освен повишен разход други симптоми има ли в работата на мотора?
п.с. освен разхода друго не забелязвам....върви си подобаващо (е то с тоя разход остава и да не върви:))
не мени оборотите, не заглъхва или да предърпва...абе перфектна, като изключим разхода:dunno:
Ами точно като не работи,Еку-то компенсира грешните показания с по-голям приток на гориво,и затова харчи повече,за откачена сонда нз къв е филма.При мен беше комбинация със запушен катализатор та се спъна вървежа.
vaklinator
29-09-2009, 14:57
Бобби имаш дупка или цепка на резервоара
Крайслера ми даваше 12 до 14 мах.
Бобби имаш дупка или цепка на резервоара
Крайслера ми даваше 12 до 14 мах.
:))..щегаджия..абе ще я огледам все пак за някакъв теч, ама не осещам мириз на бензин, камо ли следи и некви си локви.....за сега имама доста друга работа и не съм и обърнал внимание на мръсницата му италянска
Първото нещо което ми направи впечатление когато взех моята 155 беше разхода от 10-12 извънградско и над 18-20л градско...Естествено баща ми твърдеше че било нормално за 2.0 двигател:Tease:...А естествено аз знаех че трябва ламбда...И така при първа възможност сложих нова(тогава универсална за 70-80лв....бях заделил 200лв. за БОШ или NJK обачее нямаше...а преразход от 10л./100км, ми изби обикновенната сонда за нула време ) и разхода си падна драстично...10-12градско и 7-8извънградско...
Иначе бях чувал и за проблем с бензиновата помпа, че когато примерно имаш под 10-15литра в резервоара и не иска да работи...Тоест ако си сипал 15литра....и са останали 5литра е ясен "преразхода"...
Ама като най-вероятно си с оригиналната сонда....
:):):)
Първото нещо което ми направи впечатление когато взех моята 155 беше разхода от 10-12 извънградско и над 18-20л градско...Естествено баща ми твърдеше че било нормално за 2.0 двигател:Tease:...А естествено аз знаех че трябва ламбда...И така при първа възможност сложих нова(тогава универсална за 70-80лв....бях заделил 200лв. за БОШ или NJK обачее нямаше...а преразход от 10л./100км, ми изби обикновенната сонда за нула време ) и разхода си падна драстично...10-12градско и 7-8извънградско...
Иначе бях чувал и за проблем с бензиновата помпа, че когато примерно имаш под 10-15литра в резервоара и не иска да работи...Тоест ако си сипал 15литра....и са останали 5литра е ясен "преразхода"...
Ама като най-вероятно си с оригиналната сонда....
:):):)
Венци, нещо неразбрах за бензиновата помпа....:innocent:
От нея не виждам, как ще ми качи разхода....:innocent:
Примера ми беше кофти...Имам некви спомени, че някой беше споменал че като му намалее количеството в резервоара и помпата изкл или нещо такова ставаше...Тоест...Слагаш 30литра гориво и караш 200км. и остават 10литра обаче понеже са само 10л. помпата не иска да работи и съответно колата загасва.... Тоест реално ти е дала разход от 10/100км. ама заради такъв проблем ти си мислиш че тя ти е похарчила повече...Ест. след няколко зареждания това ще бъде забелязано...
Друго е дали си сигурен от къде зареждаш...Да не би да си уцелил кофти гориво :):)
Примера ми беше кофти...Имам некви спомени, че някой беше споменал че като му намалее количеството в резервоара и помпата изкл или нещо такова ставаше...Тоест...Слагаш 30литра гориво и караш 200км. и остават 10литра обаче понеже са само 10л. помпата не иска да работи и съответно колата загасва.... Тоест реално ти е дала разход от 10/100км. ама заради такъв проблем ти си мислиш че тя ти е похарчила повече...Ест. след няколко зареждания това ще бъде забелязано...
Друго е дали си сигурен от къде зареждаш...Да не би да си уцелил кофти гориво :):)
Мойта помпа направо изсушава резурвоара......свалял съм я преди време заради енди маркучи, който ми създаваха ядове и тогава спираше да върви на 1/2 резурвоар но даваше разход 6.2л. с зглъхване и претрисане:unsure:... знам къде и лепне цетката...на дъното...
А що се отнася за бензина последните 2- пъти, когато забелязах, че похапва много прилично...зареждах от едно и също ОМВ.......не вярвам да е кофти бензина....
thecleaner
30-09-2009, 17:20
Мойта помпа направо изсушава резурвоара......свалял съм я преди време заради енди маркучи, който ми създаваха ядове и тогава спираше да върви на 1/2 резурвоар но даваше разход 6.2л. с зглъхване и претрисане:unsure:... знам къде и лепне цетката...на дъното...
А що се отнася за бензина последните 2- пъти, когато забелязах, че похапва много прилично...зареждах от едно и също ОМВ.......не вярвам да е кофти бензина....
опааааааааааа смени доставчика и виж дали ще има разлика, навремето с 155цата и на мен ми даваше космически разходи от OMW то на Люлин на тунела.
опааааааааааа смени доставчика и виж дали ще има разлика, навремето с 155цата и на мен ми даваше космически разходи от OMW то на Люлин на тунела.
проблема не е там, ако става въпрос за количество......вторият път зареждах с туба и няма как да са ме минали....
проблема не е там, ако става въпрос за количество......вторият път зареждах с туба и няма как да са ме минали....
Старо куче си Бобка ,признал съм те отдавна.:handshake:
Старо куче си Бобка ,признал съм те отдавна.:handshake:
А бе мани....нещо се излагам:Suicide:..повече аеробиони в колата няма да слагам....сутринта гледам овлажняват тия маркучи на бензин дето ти ги сменя наскоро(макар, че ги сменях ппролета същите...явно менте са ми дали)...та сега ще ги сменя да видим ама от там да изтечат близо 7л. ...мама му стара не ми се вярва....и аз да не усетя мириз....или съм загубил обоняние...или шибаният аеробион е отклонил мириса в купето.....ще видим до къде ще го докарам ...ще засичам пак....и ако не.....скачаме на ламбда сонда....:go:
А бе мани....нещо се излагам:Suicide:..повече аеробиони в колата няма да слагам....сутринта гледам овлажняват тия маркучи на бензин дето ти ги сменя наскоро(макар, че ги сменях ппролета същите...явно менте са ми дали)...та сега ще ги сменя да видим ама от там да изтечат близо 7л. ...мама му стара не ми се вярва....и аз да не усетя мириз....или съм загубил обоняние...или шибаният аеробион е отклонил мириса в купето.....ще видим до къде ще го докарам ...ще засичам пак....и ако не.....скачаме на ламбда сонда....:go:
Аз само 1 маркуч смних,другите не мога на този етап д аги достигна.При мене продължава да си мирише на бензин.
Аз само 1 маркуч смних,другите не мога на този етап д аги достигна.При мене продължава да си мирише на бензин.
Значи ти е слаб ароматизатора!
:haha:
The_Game
02-10-2009, 15:26
Една порция боб на гъсто и е готов:pokey:
Една порция боб на гъсто и е готов:pokey:
А на тебе 100 тояги и един спукан радиатор и ти си готов Ники.:pokey: