PDA

View Full Version : въпрос за амортесьори

niki19
29-09-2009, 00:58
Здравеите !Скоро бях на тест за амортесьори и се оказа,че задните са ми за смяна.Та въпроса ми е : Сменял ли е някои амортесьори за червени пружини? Ако да ,да ме ориентира какви трябва да са,нещо номер или модел,защото в магазина имат само за нормално окачване.Благодаря предварително!

kocta
29-09-2009, 13:32
Сещам се в момента за жълто късоховодо кони -40мм

WhitePower
29-09-2009, 14:24
:evilsmiley:
Сещам се в момента за жълто късоховодо кони -40мм
:evilsmiley:само Koni Sport:evilsmiley:

kocta
29-09-2009, 19:46
:evilsmiley:
:evilsmiley:само Koni Sport:evilsmiley:
Ми не баш... за стреет са чудни като цена качество но става ли въпрос за писта и пружини над 6кг/куб. мм не ги брой ... дори натегнати на макс не се справят. Билщайна е по-добър държи си и на 10кг пружини но това са компромисни варянти все пак :)
Но предполагам надали пружините на колегата са нещо от този сорт и за това конито ще му върши доволна и предоволна работа :) Пък и се намира лесно и на тънки цени.

niki19
30-09-2009, 00:23
Аз съм с червени пружини Еибах.Проблема е ,4е не знам дали са с по-къс ход амортесьорите.Днес питах за Кони,имаха външно натягащи се ,ма много скъпи.А и не ми трябват такива,не се съзтезавам с тази кола. А иначе Билщаин по каталог за тази кола има и са на добра цена,само 67 лв броиката. Ще го мисля нещо. В краен случаи ще слагам по каталог.Тези в магазина ме убеждаваха ,че нямало проблем.

stelt
30-09-2009, 08:49
Билщайн за 67 лв ??? :calc: Нереална ми се струва на мен тази работа.

detelazurno
30-09-2009, 10:48
Аз от тук от там съм подучувал, че задните на Билщайн не струват. Не знам до колко е истина, но провери, за да не се окаже после, че са пари на вятъра.

Sm0k
30-09-2009, 12:13
Билщайн за 67 лв ??? :calc: Нереална ми се струва на мен тази работа.

Могат да се намерят за толкова. Мойте задни са Билщайн, крайната цена беше 80 лв., с отстъпка ги взех за около 60. Все пак задните амортесьори на тая кола са от най-простия модел ;)

Аз от тук от там съм подучувал, че задните на Билщайн не струват. Не знам до колко е истина, но провери, за да не се окаже после, че са пари на вятъра.

??? Ако задните им не струват, предните дали ще са по-добри ;)

stelt
30-09-2009, 13:01
Може само името им да е БИЛЩАЙН. Иска ми се да ги видя тези амортисьори ако идваш на феста.

kocta
30-09-2009, 14:30
със сигурнсот ще са по-добри от тези с който караме в моемнта всички :D ако ме разбирате какво искам да кажа ... пък и задните амортисьори са като детска играчка спечелена на стрелбище...
Като не искаш късоходови амортисьори защо си сложил най-твърдите и ниски пружини ?! :) Сложи си обикновенните пружини и ще забравиш за проблема с амортисьорите , бордюрите и тн :)

Sm0k
30-09-2009, 16:44
Може само името им да е БИЛЩАЙН. Иска ми се да ги видя тези амортисьори ако идваш на феста.

Може и така да е ;) Ще идвам, ако искаш може да ги разгледаш, да ги пробваш (въпреки, че незнам как ще ти се стори на каране, предните не са сменяни). Задните ги смених, защото единия беше изпуснал, ама май ще дойде скоро и на предните реда.
Амортисьорите са от B4 серията на билщайн (черни), т.е. обикновени газови, не са спортни. Модела е F4-BNE-1982-BE, ето един сайт на който се продават по 50 долара. Моите изглеждат, точно като тези на снимката, имаха и същата лепенка, не че външния им вид е гаранция за нещо, но изработката не изгеждаше като менте.
http://www.streetperformance.com/part/bilstein/shock-absorber/1412549-f4-bne-1982-be.html
Моите ги взех от магазин на СофияЕкспорт. Крайната цена беше 80 и няколко лева, което според мен за такъв амортисьор е нормално, гледам в нета че Monroe са на същата цена, а пък по-прости марки има и по 50 лева за задната ос на 145. Цените, които казвам за 1 брой, ако не сме се разбрали ;)

stelt
30-09-2009, 17:59
Щом са нормални маслени - биват като цена. Ама не са ли прекалено мекички тези ?
Моята кола със стандартните амортисьори беше голяма мекица отзад.

Sm0k
30-09-2009, 18:12
т.е. обикновени газови, не са спортни. М

Щом са нормални маслени - биват като цена. Ама не са ли прекалено мекички тези ?
Моята кола със стандартните амортисьори беше голяма мекица отзад.

Нормални са, но са газови, не са маслени ;) Мисълта ми беше, че са стандартни афтърмаркет за колата, а не спортни, но са газови.
Иначе не ми се струва мека отзад с тях, но тя тая кола не ми се вижда много мека по принцип ;)

RahzeL
30-09-2009, 23:58
Няма да помогна на колегата, но много ме притеснява това, че новите амортесьори (газови на Магнети Марели) като минавам по легналите полицаи или дупки се чува едно "цссс цссс" Това проблем ли е ? Извинявам се за офтопик-а. :unsure:

tonov
01-10-2009, 00:21
Това трябва да се чува при работа на газов амортисьор ;)

niki19
01-10-2009, 00:39
Такава цена ми казаха в Манимпекс.Днес свалих номера на тези на колата, излезе почти същия на Боге.Ще потърся първо такива.На 33-та ми бяха такива и не бяха мръднали 17 г.А на тези пишеше 99г,така че може и да са оригиналните

RahzeL
01-10-2009, 02:06
Това трябва да се чува при работа на газов амортисьор ;)
Ако правилно разбирам, значи нямам причина за притеснение?

tonov
01-10-2009, 19:10
Ако правилно разбирам, значи нямам причина за притеснение?

Правилно разбираш :)