View Full Version : GTV 2.0 16V turbo
alfonco147GTA
29-09-2009, 19:09
Въпрос към знаещите и можещите, те си знаят кой са! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА :furious:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Alfa-Romeo-Gtv-T3T4-TurboCharger-Turbo-Kit_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4999Q2em20Q2el1116Q QhashZitem3ca5edb334QQitemZ260481856308QQptZMotors Q5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
thecleaner
29-09-2009, 19:37
Въпрос към знаещите и можещите, те си знаят кой са! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА :furious:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Alfa-Romeo-Gtv-T3T4-TurboCharger-Turbo-Kit_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4999Q2em20Q2el1116Q QhashZitem3ca5edb334QQitemZ260481856308QQptZMotors Q5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Не става разбира се.
това ме интересува , намерих го вчера да видим какво ще кажат спецовете
MainaCore
29-09-2009, 19:37
Скоро може и да има такова в Пловдив, но мотора ще фиатов турбо, щото алфовия и без турбо не издържа :)
Не става разбира се.
интересно ,ЩО ?
голямата риба
29-09-2009, 21:07
хубава снимка :)
thecleaner
29-09-2009, 21:32
интересно ,ЩО ?
Защото е откровенно менте, та това е на 1/3 та от цената на свестно турбо. Турбо кола не сте ли виждали, тия тръбета и тая турбинка нема да издържи и 3 дни.
Защото е откровенно менте, та това е на 1/3 та от цената на свестно турбо. Турбо кола не сте ли виждали, тия тръбета и тая турбинка нема да издържи и 3 дни.
То и частите на картинката са 1/3-та от необходимите за конверсия. Никъде не видях бутала, биели и изпускателен колектор да речем.....
И цената ...
Много тънко ми се види ??
е тва са задоволителни отговори,Мерси
WhitePower
01-10-2009, 15:32
чшшш кое не става , има хубави скобички на снимката и алуминиеви трабички за турбо пътищата
иначе , турбината - китайче - до 6 месеца е фира а може и по кратко
кулера е и той най ефтините , но е по добър от оригиналния ( само дето със този може да грее колата )
pacho_kardana
01-10-2009, 15:43
Ако беше толкова евтино повечето коли в този форум щяха да са турбинирани...като глеам си е първокачествен боклук! :chair:
Добре бе хора и мене ме интересува тоя кит...Обаче човека е писал само за разбиращи,но ще ме извинявате обаче не видях 1 смислен и компетентен отговор защо кита е скапан.Скапан е,за нищо не става,не важи и тн...Е добре защо?За мен това не е отговор-защото турбината е китайска или прекалено е ефтина....Единствено Whitepower е дал компетентно мнение по въпроса.И аз съм от масата на неразбиращите(но с желание да си турбинират колата) и очаквах да видя компетентен отговор..
Филтъра и термо лентата + няколко скоби и почти стигнахме цената . Останалото бонус ;)
Иначе както каза "голамата риба" - хубава снимка и нищо повече .
thecleaner
03-10-2009, 00:19
Добре бе хора и мене ме интересува тоя кит...Обаче човека е писал само за разбиращи,но ще ме извинявате обаче не видях 1 смислен и компетентен отговор защо кита е скапан.Скапан е,за нищо не става,не важи и тн...Е добре защо?За мен това не е отговор-защото турбината е китайска или прекалено е ефтина....Единствено Whitepower е дал компетентно мнение по въпроса.И аз съм от масата на неразбиращите(но с желание да си турбинират колата) и очаквах да видя компетентен отговор..
Ми ти сам си си отговорил на въпроса, писал си че си от масата на неразбиращите. Когато попрочетеш малко по форумите и не чакаш сдъвкан отговор, ще разбереш как се турбинира атмосверка какво е необходимо, колко пари струва и така нататък. В противен случай чакаш някои да ти каже екстра е и пак почваш да си пееш песента само че наобратно, "как става като е толкова ефтин" и т.н. Третия вариант е купуваш си турбината слагаш я, смайваш всички на диното и ставаш почетен Алфист :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
P.S.Как искаш някои да ти даде компетентен отговор, като ти самия не си компетентен.
Колега нищо лично.
Очакван сдъвкан отговор от човек,който е изпробвал кита.Мн ми е интересно как прецени,че турбината не става само от една снимка.Все едно да разбереш дали вафлата е вкусна само като гледаш опаковката....Щом не си я тествал няма от къде да знаеш дали ще се прецака на 2-рия или 3-тия ден.
pacho_kardana
03-10-2009, 11:43
:crazy:
Колега нищо лично.
Очакван сдъвкан отговор от човек,който е изпробвал кита.Мн ми е интересно как прецени,че турбината не става само от една снимка.Все едно да разбереш дали вафлата е вкусна само като гледаш опаковката....Щом не си я тествал няма от къде да знаеш дали ще се прецака на 2-рия или 3-тия ден.
Няма такива самоубийци да изпробват кита..обясни ми как може една нова турбина да струва около 2 000лв (само турбината) а ти да искаш да си вземеш всичко за 1 000лв не си струва да се занимаваш заради труда ;) все едно да правиш основен ремонт с части втора ръка които не знаеш какво представяват!
:cheers:
:crazy:
Няма такива самоубийци да изпробват кита..обясни ми как може една нова турбина да струва около 2 000лв (само турбината) а ти да искаш да си вземеш всичко за 1 000лв не си струва да се занимаваш заради труда ;) все едно да правиш основен ремонт с части втора ръка които не знаеш какво представяват!
:cheers:
Как може един парктроник в нова кола да струва 1000лв, а китайския да струва 50? Може, що да не може. Това ми ти нещо, ако работи няма да се учудя:innocent: Друг е въпроса как и колко време ще работи и за какви коли става . . Съмнявам се някой да направи такъв неработещ комплект, пък било то и китайски.:innocent:
взимай ве за 500 лева кфо искаш тука тея турбини вървят толкова просто получаваш бонус и другите работи само знай че ти трябват още бая работи електроника бутала...
и т.н и нямай вяра много на тея китайчета
pacho_kardana
03-10-2009, 16:27
Как може един парктроник в нова кола да струва 1000лв, а китайския да струва 50? Може, що да не може. Това ми ти нещо, ако работи няма да се учудя:innocent: Друг е въпроса как и колко време ще работи и за какви коли става . . Съмнявам се някой да направи такъв неработещ комплект, пък било то и китайски.:innocent:
И все пак има разлика м-у парктроник и турбина ;) Може и да работи комплекта но колко пари ще отидат за труд и т.н. и след 1 семица или повече да се прецака..според мен не си заслужава!
Колега нищо лично.
Ще ти задам един сдъвкан въпрос .
Хубаво ли искаш или ефтино ?
Отговори си сам на въпроса и ще разбереш дали си струва .
WhitePower
05-10-2009, 00:10
не бе хора , погледнете го от към неговата гледна точка
това е перфектния кит за да се изпробва колко ще издържи колата и мотора , а веднъж направена винаги може китайчето да се смени със гаретка или MIHI и колата пак да тръгне , кату ми грее с този кулер ще смени само кулера , ама нали турбо пътищата са му готови
В интерес на истината без проблеми няма да мине но е иделнао за да се научиш и да видиш дали ще роди моторя и кога ;)
просто китайските турбини не държът дълго на 170000 оборота и им се разлитат лагерите много бързо
Защо си мисля, че колегата е объркал и кита не е за 16 клапановата 2ка, а за в6 турбо ?:wc:
Защо си мисля, че колегата е объркал и кита не е за 16 клапановата 2ка, а за в6 турбо ?:wc:
Нищо не си мисли. Това е кит дет и на волга 2.4 можеш да го сложиш. Това, че пише за Алфа Ромео е рекламен трик да привлече някой да се излъже да го купи!
Нищо не си мисли. Това е кит дет и на волга 2.4 можеш да го сложиш. Това, че пише за Алфа Ромео е рекламен трик да привлече някой да се излъже да го купи!
Абсолютно вярно си е . Същата снимка я имаше и на кита за 164-ка има я и за БМВ и още няколко модела коли . Така ,че аз съм съгласен с мнението на колегата zdravio
ALFA (http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=alfa+romeo+TurboCharger+Turbo+Kit&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_odkw=alofa+romeo+TurboCharger+Turbo+Kit&_osacat=0)
BMW (http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=bmw+TurboCharger+Turbo+Kit&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=alfa+romeo+TurboCharger+Turbo+Kit&_osacat=0)
Щеше да е добре и изгодно ако ти даваха турбо пътища за твоята кола, те ти слагат маркучета, тръбички, скобички, една турбина и кулер и аиде това вече е за АЛФА 2.0 16в което си е лъжа.