PDA

View Full Version : Martini Alfa Romeo 155 V6 TI DTM '96 - третият проект

Alfa User
29-09-2009, 23:21
Мдааа, болестта е нелечима ...
След първият ми почти успешен опит (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29912) да направя една 155 V6 TI DTM '93, и последвалият го втори, доста по-успешен опит (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38316&highlight=Tamiya) за същата кола, дойде времето за трети опит - този път се боря с модела от '96 - засега трудностите са пет пъти по-големи поради факта, че почти всяка част трябва да се боядисва, и всичко става доста по-бавно. Отделно от това, частите са доста повече ... абе с две думи, абсолютен тест за нервите и търпението ми :)
За да ви направя поне малко съпричастни, ще публикувам отново развитието на проекта - за подробности цъкайте тука (http://picasaweb.google.com/slyn4ogled/MartiniAlfaRomeo155V6TIDTM96TheThirdProject#).
Ще се опитам да завърша модела за Италфеста, за да мога да представя двете невероятни легенди, събрали сърцата и овациите на милиони хора по света в славните години на Алфа Ромео в DTM и BTCC. Стискайте палци !

mim
30-09-2009, 11:17
супер
и аз се сдобих със същото моделче, но още събирам кураж, да му отворя кутията
ще ти ползвам картинките за навигация ;)

Alfa User
30-09-2009, 17:27
По-ранния вариант (червената от DTM '93) определено е по-лесен за сглобяване - има по-малко детайли, и са почти всички в цвета, който трябва. Тук е доста по-сложно - препоръчвам да се подготвиш сериозно с инструменти и боички преди да започнеш - нали трябва да стане както трябва ;)

arieca155
30-09-2009, 19:56
крайно време беше да сглобиш и една бяла.успех с начинанието и ще следя с интерес!

Alfa User
30-09-2009, 23:01
От днес има и ъпдейт на галерията - готов е двигателния отсек и двата задвижващи моста. Сборих се и с предните въздухозаборници и сплитера с радиаторите, монтирах грънците.
Утре продължавам с интериора - рол-кейджа, седалката, таблото ... голяма играчка ееееей, ще ме изпоти ! :hehe:

Alfa User
01-10-2009, 23:40
Нов ъпдейт - монтирах ролкейджа, завърших кокпита, сложих и таблото, и най-сетне - стъпихме си на краката - джантите с гумите изглеждат уникално ! (справка - галерията (http://picasaweb.google.com/slyn4ogled/MartiniAlfaRomeo155V6TIDTM96TheThirdProject#))
Стикерите обаче са голям проблем - трудно се отделят от подложката, а тези по купето отвън са огромни - бедна ми е фантазията сега как ще ги слагам ...

ludkanar
02-10-2009, 00:23
Нов ъпдейт - монтирах ролкейджа, завърших кокпита, сложих и таблото, и най-сетне - стъпихме си на краката - джантите с гумите изглеждат уникално ! (справка - галерията (http://picasaweb.google.com/slyn4ogled/MartiniAlfaRomeo155V6TIDTM96TheThirdProject#))
Стикерите обаче са голям проблем - трудно се отделят от подложката, а тези по купето отвън са огромни - бедна ми е фантазията сега как ще ги слагам ...

Супер е колега,искам и аз такава :)

Old Fox
02-10-2009, 08:10
[QUOTE=Alfa User;569179]...QUOTE]

Я кажи какъв разредител позлваш за тея боички или не ползваш въобще. И с какви четки. Имам едни бая дърти боички Ревел, обаче едната е дала фира. Преди това го лекувах с лакочистител за нокти. Оказва се обаче, че моята марка лакочистител са я спрели от производтсво шгое. А тия новите без ацетон и т.н не вършат работа.

Alfa User
02-10-2009, 09:40
Четките мисля ги имаше на една от първите снимки - купих си комплект от 4 бр с различна форма и размер от Кауфланд, но мисля че във всяка книжарница ще има подобни - важното е да е мек косъма.
А боите засега не съм ги разреждал, защото са ми нови - макар че черното вече доста се е сгъстило...
А за колегата ludkanar - в e-bay в момента има поне три търга за такива модели - оглеждай се, и все ще изпадне някоя на далавера :)

Old Fox
02-10-2009, 10:03
Да и моите четки са от книжарница с мек косъм... Обаче тия бои много бързо ги скапват, сплъстяват се и т.н. явно са предназначени за водни боичики само. Тия дни смятам да избробвам една ревелска четка, косъма ми изглежда по-различен ама де да видим...

П.П. Бояджийската работа по моделчето 155 изглежда страшно добре. Равномерна и хомогенна без следи от четки.

Alfa User
02-10-2009, 20:48
Но не питай какво ми костваше :)
Боите наистина са добри - разливат се супер, и затова не остават много следи.
Но виж със стикерите е съвсем друго нещо - направо се изнервих до немай-къде. Първо - едва се свалят от хартията, второ - страшно крехки са (на червената бяха доста по-зрави) и се късат както си искат, и после - поради огромния си размер, се наместват адски трудно - а има страшно неудобни чупки по тая кола ...
Тая вечер ще има нов ъпдейт със стикери вече ;)

Old Fox
02-10-2009, 21:20
Явно номера е само нови бои.
Стикерите нали са водни? Пробвал ли си следното:
След като го накиснеш хууууубаво обилно намокряш и повърхността на моделчето. Държиш с пинсета хартийката на стикера и го слагаш върху моделчето както е цял, преди да си го отлепил още. С клечка за зъби избутваш/приплъзваш лепенката върху мокрия модел. Наместваш я с клечката за зъби в правилното положение и накрая попиваш излишаната вода с клечка за уши.
Много клечки станаха ама при мен работи:-)

Alfa User
06-10-2009, 08:13
По принцип това е технологията за поставяне, която ползвам - но без клечките... Работата е там, че стикера не се отлепя както трябва от хартията - отлепя се неравномерно и се къса. Ако оставя стикера по-дълго във водата, за да се отлепи целия, се получава друг ефект - разкисва се и при опита да бъде наместен на правилното място, започва да се разпада.
С две думи - пълен ужас. Но пък с нечовешки нерви вече всичко е готово - снощи късно пръснах с лак купето (за да не падат стикерите), и днес събирам всичко в общия кюп. Галерията ще обновя довечера вероятно.

Old Fox
06-10-2009, 08:46
Боите от една ръка ли стават или искат поне две? Вчера и аз си играх с един Ф-16(той си идва с боите) и няма да ти кажа на какво прилича след едно преминаване:-)

Alfa User
07-10-2009, 01:07
Боите правят добър слой и след едно минаване - на снимките се вижда как става, а никъде не съм минавал повече от веднъж...

И така - официално обявявам край на битката по сглобяването на Martini Alfa 155 V6 TI - модела е готов, къде успешно, къде не ... Можете да разгледате снимките в галерията, където направих една импровизирана фото-сесия с по-старата модификация от '94. Приятно гледане !

Alfa User
08-10-2009, 07:54
:firstprize:

Old Fox
08-10-2009, 14:33
Ашколсун, машаалах и евала.