View Full Version : Чистене дебитомер
kemo_nike
30-09-2009, 21:16
здр.пак,днес имах малко време и откачих дебитомера(но без него гасне след 5 секунди)та като го бях свалил вече,го изчистих колкото мога закачих го пак и колата стана като нова,няма давене,няма нищо вървиси перфектно,но излезна друго оборотите сега пак са малко нестабилни и светна някаква червена лампичка,като дюза дали е възможно докато сам откачал дебит.да сам прецакал нещо друго
Записал си грешка в компютъра.
Освен че записал грешка,май и допреебал дебитомера.
Ако е само за дебитомер-тя сама се трие грешката(поне не го отчита с дюзичката.
kemo_nike
30-09-2009, 23:52
Освен че записал грешка,май и допреебал дебитомера.
Ако е само за дебитомер-тя сама се трие грешката(поне не го отчита с дюзичката.
незнам дали сам го допреебал дебитомера защото сега варви добре,направо супер така небеше вървяла доста време вече незабива,а ако сам го преебал деб.мисля че няма да е така
незнам дали сам го допреебал дебитомера защото сега варви добре,направо супер така небеше вървяла доста време вече незабива,а ако сам го преебал деб.мисля че няма да е така
А по-точно как го почисти с какво.Няма да е зле да се види на диагностика какво ти е записал компа.
kemo_nike
01-10-2009, 13:19
чистих с вд40 и парцалче навсякаде,ама маи нещо сам закачил,кадето нетрябва оборотите полудяват при потегляне а и имам чуството че мирише нещо страно,след като я покарам малко
vankata_ll
01-10-2009, 15:13
Погледнах сега в уикипедия, че има няколко принципа на работа на MAF сензорите. От кой вид са дебитомерите на Алфа?
Има специални спрейове за почистване на дебитомери,колко можеш да го съживиш дебитомера обаче не знам
По-скоро сега дебитомера не бачка хич и компа е влязъл в сервизен режим. След тая интервенция с ВД40 най-вероятно е свършил.
kemo_nike
01-10-2009, 19:29
По-скоро сега дебитомера не бачка хич и компа е влязъл в сервизен режим. След тая интервенция с ВД40 най-вероятно е свършил.
Ти ме преби,лошото е че в повачето случаи познаваш.Сега можели само сензора на дебитомера да се смени или трябва всичко
Дано не съм познал :D
Иди първо на диагностика преди да сменяш каквото и да било. Може да има друг проблем.
Дебитомера ти кой номер е?
kemo_nike
01-10-2009, 20:02
Дано не съм познал :D
Иди първо на диагностика преди да сменяш каквото и да било. Може да има друг проблем.
Дебитомера ти кой номер е?
Мерси за барзите отговори.Понеделник сам на диагностика.а номера е ......001 и за сензора видях че има заместител доста по-ефтин мисля 019 беше другия вариант ама ако може само сензора ще е добре.
С ВД 40 само ако си го пръскал може да се изчисти. но това с парцала си му разказал играта. ВД40 е масло. И оставя мазно. Кой ви учи да чистите с ВД40? ВД40 чисти и разяжда ръжда и темподобни, както и смазва, спира скърцания. То си го пише.
За дебитомера се ползва спрей на спиртна основа. Който изветря и не оставя остатъчнен продукт от себе си. И само се пръска. В сензора не се рови с нищо.
Може и в чашка чист бензин да се потопи и да разклати за да се размият боклучетата.
Но ти си го свършил вече. Ако искаш обади се на лично. Имам един дебитомер. Бях го вземал от една морга. Уж бачка. Мога да ти го пратя да го пробваш. За цената ще се разберем нещо.
vankata_ll
02-10-2009, 11:59
Някой ако знае, може ли да даде акъл откъде може да се купи такъв спрей, който да не оставя следи и да не уврежда пластмаса?
...За дебитомера се ползва спрей на спиртна основа. Който изветря и не оставя остатъчнен продукт от себе си. И само се пръска. В сензора не се рови с нищо. ...
Колегата е прав, може да се ползва примерно спрей за чистене на карбуратори, но ВНИМАТЕЛНО ;)
Majed_146
02-10-2009, 17:25
бензина не е на спиртна основа !! бензин или спирт??
бензина не е на спиртна основа !! бензин или спирт??
Спрея за карбуратори не пръска бензин все пак, по-скоро мирише на корселин...
Спрей за почистване съм виждал на фирмата CRC.Той е флакон под налягане на него пише air sensor clean.действително е на спиртна основа щото си мирише доста стабилно
Колеги, рядко пиша тука но не се стъртпях...:dark2:
За да работи колата добре зареждайте гориво което е според стандартите на производителя:kiss:
п.с.
преди да чистиш дебитомер смени бензиностанцията:grandpa:
за ентусиастите , които им са дебели главите - дебитомер се чисти с БЕНЗИН !!!
Поздрави
В Ауто плюс продават спрей за почистване на дебитомери производител е CRC. На спиртна основа е и върши работа, чистих си дебитомера в началото на месец май и до момента не ми е правил кой знае какви проблеми. А да забравих да добавя струваше 10 лв. въпросният спрей.
Смятам да почистя и моя дебитомер и след дълго ровене по форумите гледам, че доста хора са пробвали със спрей за почистване на контакти, и са останали доволни - все пак той се изветря и не оставя следи след себе си! Какво мислите по въпроса?:bounce8:
joro8488
11-11-2009, 22:29
по добре виж кои номер ти е и ако е от ефтините не си играи а направо си взимаи.моя си го взех за 100лв
по добре виж кои номер ти е и ако е от ефтините не си играи а направо си взимаи.моя си го взех за 100лв
С каква отстъпка си го взел и Бошов ли е ?Аз моя си го купих преди седмица от Бош с 10% отстъпка и го взех на 122,60лв с 1 година гаранция.
Потвърждавам, че с контактен спрей резултатът е перфектен. Аз това ползвам.
Потвърждавам, че с контактен спрей резултатът е перфектен. Аз това ползвам.
Ами той пак си почистващ спрей,би трябвало ефект да има,но недейте да си мислите че взимате спрея за 10лв и сте готови,защото един приятел си го почисти с спрей и дебитомера тръгна,обаче моя го чистихме и нищо нестана трябваше си нов,така че успех :)
Естествено, той нали спреят само почиства? Ремонтирането и регенерирането със спрей са откъси от друг филм!
joro8488
12-11-2009, 17:26
С каква отстъпка си го взел и Бошов ли е ?Аз моя си го купих преди седмица от Бош с 10% отстъпка и го взех на 122,60лв с 1 година гаранция.
не е бош, но нямам проблеми
zvezdomir 146
12-11-2009, 19:46
ami parvo predi da otka4a6 debitomera trqbva6e da otka4i6 akumolatora . do kolkoto taq lampa i az kato si vzeh moita kola sled 2 3 meseca zapo4na da sveti i tq ama samo kogato karam na dalak pat ili zadarja na visoki oboroti dalgo vreme . ako nqkoi moe da mi predloji ot kakvo ili znae da mi pi6e
Ами почистих го с контактен спрей и резултат почти нямаше, ама все пак той си беше поне на вид идеално чист....но и аз потвърждавам че нема ядове
п.п. Много ше го бия тоя италианец дето е измислил гадните скобички от двете страни :jason2:
Ами почистих го с контактен спрей и резултат почти нямаше, ама все пак той си беше поне на вид идеално чист....но и аз потвърждавам че нема ядове
п.п. Много ше го бия тоя италианец дето е измислил гадните скобички от двете страни :jason2:
Защо да са гадни?Елементарни са :)
Чист медицински спирт е добър вариант. За по-чисто и изпаряващо се безследно средство аз не можах да се сетя :crazy:. Аз на JTD-то го чистих, като го киснах известно време в една чашка и със спринцовка го пръсках, така под налягане малко да издухам мърсотията. Резултата вече 4 месеца е отличен
В Ауто плюс продават спрей за почистване на дебитомери производител е CRC. На спиртна основа е и върши работа, чистих си дебитомера в началото на месец май и до момента не ми е правил кой знае какви проблеми. А да забравих да добавя струваше 10 лв. въпросният спрей.
Въпросният спрей вече го няма в Ауто +. Проверих поне в 2-3 магазина, а и се счупих да търся из българското интернет пространство - никой не го продава. Дали някой има прясно инфо къде може да се намери?
Хайде да повдигнем малко темичката!
Покрай обслужването на Алфата от подписа (на сина), и след старателно изчитане на темата, реших и аз да го видя това животно. Открих го доволно замърсено, сн.1. След малко пръскане и накисване в контактен спрей (не е мазен, проверих), а след това за всеки случай и в техн. спирт, имах ги и двете под ръка, постигнах резултата на сн.2. Най-важното обаче - как работи след банята, ще го разбера утре, като сглобим всичко, щото се замотахме със смяната на въздушния филтър, и той беше доста черничък.
До момента количката поизпушваше черен дим при настъпване и мааалко забиваше нос при потегляне в ниски обороти. Утре с нов филтър и измит дебитомер ще я видим и ще пиша пак.
Няколко съвета към мераклиите - внимателно с коресилина и ацетона, щото и двата са доста агресивни към пластмасата!!! И второ, след яко пръскане и накисване, добре го изцедете и подсушете, щото в корпуса има електронна платка, а мокра електроника всеки знае до какво води...
Честита Баба Марта на всички Алфисти :clapping:
Та резултатът, на пръв поглед, след 20-ина км., навъртени в града, не са особено въодушевяващи...
Май двигателят заработи по-меко, май поизчезна, намаля турбо-дупката в ниски обороти, но всичко това е субективно, а и пак изпушва яко черен дим при настъпване.
Поне не сме й влошили работата след :doctor:- интервенцията!
neikov_1984
07-03-2010, 14:02
Моят дебитомер е 019 и съм го сменил с нов преди 10 000 км. Необходимо ли е да се почиства периодично, или да не го пипам въобще. Всъщност само сензора си смених де, тъй като мисля, че няма нужда да се сменя и пласмасомата кутия
detelazurno
07-03-2010, 15:50
А защо трябва да пишеш един и същ въпрос във всяка тема, която намериш за дебитомери? Ако искаш изрови и темите от преди 3-4 години и там също пиши!
Ама хайде нов си, ще ти го простим. И в другата тема ти писах - ако не ти прави проблеми не го пипай.
neikov_1984
07-03-2010, 16:06
мерси, за отговора. Писах и в дргият пост защото мислех, че по-лесно ще се открива, но май-няма значение:)