View Full Version : Въпрос за дюзи .....
Здравейте колеги искам да попитам за решаването на една моя дилема.Въпроса ми е дали е възможно да сменя мойте дюзи от Алфа 145 1.4 Т.С. с дюзи от Фиат Купе 2.0 16 В и ако може какво трябва да се направи допълнително за да няма проблеми след монтажа.
Благодаря предварително !!!!!!
И какви са дюзите на Фиат-а?
Здравейте колеги искам да попитам за решаването на една моя дилема.Въпроса ми е дали е възможно да сменя мойте дюзи от Алфа 145 1.4 Т.С. с дюзи от Фиат Купе 2.0 16 В и ако може какво трябва да се направи допълнително за да няма проблеми след монтажа.
Благодаря предварително !!!!!!
Най-вероятно да, можеш, но каква е целта? Да ти харчи повече? Освен че инжекторите се делят на високоомни и нискоомни, по-важно в случая е какъв дебита им... Със сигурност инжекторите от 1.4 ТС са с по-малък дебит и като сложиш такива с по-голям е малко под въпрос дали ЕКУ-то ще се справи със калибрирането на инжекторното време. По-вероятно е да ти скочи разхода, вместо да се подобри вървежа...
Аз не гоня вървеж на колата с тези дюзи,просто са ми изпаднали от познат и искам да видя дали мога да ги използвам.
Аз не гоня вървеж на колата с тези дюзи,просто са ми изпаднали от познат и искам да видя дали мога да ги използвам.
99% ще станат според мен... Но пак казвам, може да ти скочи разхода и е добре да ги дадеш за почистване преди да ги сложиш...
За по-сигурно се поинтересувай дали са високоомни ;)
(12-16 ома с мултицета)