View Full Version : Торент клиент
Stefan Caromov
04-10-2009, 18:40
Момци ,питането ми е кой торент клвиент бави най малко компа ви ,когато е пуснат . Аз съм с Юторент ,но ,когато е пуснат , направо все едно компа ми спира да върви. Като машина ,никак не ми е слаб - cpu Duo T5800 , 3GB memory, Чух нещо ,че бит комета взима от рамта ,пък юторента от процесора ресурс ,има ли нещо такова ?
Микроторент май е най-лек.
ФЕРАРИСТ
04-10-2009, 20:15
И аз съм с Уторента и никакви ядове...
uTorrent 1.8.3
Работи доста по-леко от BitComet
Ограничи броя сесии, броя сегменти и дефрагментирай харда - предполагам имаш бавен диск... и многото паралелни сесии заемат цялата комуникация с него.
marian2784
04-10-2009, 22:03
аз ползвам клиента на opera и бива да ти кажа
alfa_erazor
04-10-2009, 22:05
И аз мисля че проблема ти в диска, вероятно много хора свалят от теб и затова ти бави така, ако са те засмукали с няколко Мб/сек сигурно доста се усеща.
Иначе uTorrent-а доста лек.
@Stefan Caromov
1. Aко си пипал по настройките в Advaced (Разширени ) дай всичко на default (подразбиране) .
2. После в Advanced намираш реда където е net.low_cpu и го променяш от false нa true .
3. Ретартираш торент клиента .
Ако не стане така (защото понякога не става ) го деинсталираш и ръчно изчистваш от Documents and Settings\user-a ti\Application Data и после инсталация на чисто .
Jivko7777
05-10-2009, 01:09
Aз съм с Флашгет и ми е доста добре ;)
DarkKnight
05-10-2009, 08:59
Момци ,питането ми е кой торент клвиент бави най малко компа ви ,когато е пуснат . Аз съм с Юторент ,но ,когато е пуснат , направо все едно компа ми спира да върви. Като машина ,никак не ми е слаб - cpu Duo T5800 , 3GB memory, Чух нещо ,че бит комета взима от рамта ,пък юторента от процесора ресурс ,има ли нещо такова ?
Колега не оставяй много торенти включени. Обикновено много торинти го правят този ппроблем независимо от скороста на сваляне и на теглене (както казаха вече заради многото конекции).
Пробвай начина на @sunny2006 и ако остане проблема не оставяй повече от десетина торента включени и вече няма да имаш проблеми.
Stefan Caromov
05-10-2009, 13:11
@Stefan Caromov
1. Aко си пипал по настройките в Advaced (Разширени ) дай всичко на default (подразбиране) .
2. После в Advanced намираш реда където е net.low_cpu и го променяш от false нa true .
3. Ретартираш торент клиента .
Ако не стане така (защото понякога не става ) го деинсталираш и ръчно изчистваш от Documents and Settings\user-a ti\Application Data и после инсталация на чисто .
Мерси ,сега го направих и рестартирах торент клиента,ще се усети като тръгна да свалям нещо . Точно от това имах нужда ,зверско мерси. Дано стане ,иначе някой колега беше написал ,че много дъпрат от мен ....май май е бил много прав ,над 50 торента имах в юторента , сега направо делиит
Още един глас за uTorrent,провбал съм 5,6 клиента,но този определено е най-лекия,дори и с много заредени торенти.