View Full Version : изгоряло гърне
От няколко дена насам се движа из града като бронетранспортьор... Такъв рев вадя, че чак ЗИЛ'овете заглушавам... По тоя повод отивам аз при майстор с мисълта, че требе да се запуше поредната дупка в гърнетата и... тцък-тцък-брех... Оказа се, че едното гърне съвсем си е заминало - като го чукнеш с чука, дрънчи сякаш са му изпопадали карантиите. Хубаво. Отивам при човека в магазина да търся такова и такова гърне и оня вика - "примоция, три в едно" - не мога да си поръчам само едното гърне. То хубаво да сложиш 3 нови гърнета, ама що точно сега, като требе да се изръсвам за 4 нови летни гуми?!?! :?
Някой да даде съвет, мога ли да заменя изтърбушеното гърне с нещо друго? Става въпрос за гърнето, което се намира преди онова, със странната форма... или с др думи - третото отзад-напред!
П.П.
извинявам се предварително за недоброто обяснение :?
става с обикновен резонатор
нали говорим за това след катализатора веднага?
става с обикновен резонатор
нали говорим за това след катализатора веднага?
точно... за същото става въпрос...
Майстора също каза, че става и с резонатор, но ме притеснява факта, дали това няма да доведе до по-бързото изгаряне на следващите 2 гърнета ?!
и аз съм с резонатор и нямам проблеми вече 1г.
Гърне резонатор - прави се на място 40-50 лв.
При нас на място ти правят гърне / огъване наламарина, 2 фланеца и на оксижен се пробиват тръбите. Заварява се гърнето по снадката,заварява се единият фланец с тръбата. Натъпка се с вата Рокуул и се заварява и другият фланец.Ходил съм на 2 различни места и ги боядисват направените гърнета след поставянето им н колата.
А онова с изродската форма ще го махна за олекотяване.
Hristian37
13-03-2006, 18:58
и на мене ми изгоря и сложихме нераждаема тръба - колата видимо не е по шумна
И аз съм с тръба на мястото на въпросното гърне. А това с причудливата форма ми е заменено с някакво друго. Но за сметка на това ми е за смяна това, което ми имитира катализатора.
Hristian37
13-03-2006, 23:33
за информация само ТРЕНДИ няма нито едно оригинално гарне и е като танк :D :lol:
Вече намерих някакво шумозаглушително гърне за 42лв. Смятам да сложа него. Надявам се динамичните качества на колата да не се влошат... Лошото е, че не знам за каква марка автомобил е въпросното гърне, но важното според мен е, че е със същия диаметър и дължина на тръбата...
Като го инсталирам, ще ви информирам за резултата...
А преди това, да попитам още нещо. Казаха ми, че ако пръсна местата на заварките с бронз, а и самото гърне, живота му щяло да се удължи значително... Вярно ли е?!
Казаха ми, че ако пръсна местата на заварките с бронз, а и самото гърне, живота му щяло да се удължи значително... Вярно ли е?!
да, но аз бих пръснал бронза после с темоустойчива боя, за да го пази механично.... примерно алутин...
И с бронз да ги напръскаш пак ръждясва. Шева на заварката е от друг метал и винаги има потенциална разлика... просто удължава се живота. При мене след 1 година по шевовете се показва ръждичката пак, а добре я намазах с бронз
Мажи със сребърен феролит.ПЛескай дебеличко по шевовете.
Имай в предвид , че ще мирише докато се поизпече боята, ама сега е студ и се кара със затворени прозорци.