Log in

View Full Version : разбиха ми колата

life style
07-10-2009, 23:48
някои миризлив мангал или наркоман тая вечер ми счупи предния десен прозорец и ми взе ЦД-то , случката става на оживена улица на центъра на Варна зад икономическия техникум, направо съм бесен как нито един човек не го е видял, като постоянно минават хора от там, улицата е доста оживена и не остава без пешеходци или трафик, то освен че ми е направил прозореца на сол взел цд-то и дистанционното, ами изкъртил и половината табло!, иначе културно си откачил кабелите отзаде без да ги къса,също взел и очила за 160лв, ама наи ме е яд за плеяра, тои е и наи скъп де, додах показания, сега да видим колко добри следователи имаме !

aleksander nikolaev
07-10-2009, 23:55
Стига бе бати идиотите се навъдиха.Само да пипна един такъв и ще му размажа рачичките барливи мамито му.На мен за сега само кпачката на бронята която покрива куката за дърпане ми откраднаха ама съм се заркъл и ще яде на някой гъза баница.:guns:

AntiLuuP
08-10-2009, 00:00
Колега колкото и грубо да звучи бих те посъветвал да се примириш със загубата , управата и държавата ни е такава .... случая ти е подобен на моя преди няколко месеца пред мола на 50-100м ОТ ПАТРУЛКА ми разбиха колата и свиха ЦД-то , ключалката беше прецакана и така си я и оставих сега нито отключва нито заключва за окраса стои, таблото спраскано кабелите цели щастие, в резултат на което сега и на 5м пред колата да съм свалям панела и го вземам в мен..... ДАНО НАМЕРЯТ ИЗВЪРШИТЕЛЯ И ДА МУ ЛЕПНАТ ЕДНИ 15г !!!!!!

DSlavev
08-10-2009, 00:34
Еи много кофти, моите съчуствия. Това е живем в гадна държава, кадето ако някои изкара 5лв повече и си купи нещо хубаво трябва някои глупак да му го вземе.
А до колкото за наще българси полицаи направо си е умряла работа, преди около четри месеца и на мен ми разбиха колата. Отивам аз в районнот изписах една кофа мастило и нищо, след това идва някъкъв следовател, който неоткри нито един скапан отпечтък в колата дори мой. Трябваше да ми издадът една служебна бележка за застрахователите, два месеца се опитвах да си я взема по нормалния начин и накрая отидох с човек за да ми я дадът.

rusiq86
08-10-2009, 02:01
Намиране няма, прости се с тях баце.

Gligan
08-10-2009, 10:37
Много кофти. Наистина трябва да го прежалиш, полицаите няма да свършат нищо. Най-неприятното е, че наркоманчетата крадът каквото им попадне - преди време ми свиха CD-то както е без панела. Сега си имам един панел да си го лупкам в главата.

zdravio
08-10-2009, 10:40
Много кофти. Наистина трябва да го прежалиш, полицаите няма да свършат нищо. Най-неприятното е, че наркоманчетата крадът каквото им попадне - преди време ми свиха CD-то както е без панела. Сега си имам един панел да си го лупкам в главата.

Мамка им наркоманска!

rusiq86
08-10-2009, 10:44
На майка ми на колата преди около година, на осветено пред входа, вечерта както колата има и аларма с паве разбиха прозореца и свиха едно готско сони експлод, гадни наркомани, на сапун! и имаше и отпечатъци дори, ама нищо не се намери :(

Jivko7777
08-10-2009, 14:04
Е добре де тея работи с кражбите на сд-тата не отминаха ли вече, за по 100 лв. ще тръгне да разбива кола мамка им наркоманска:death:

BO
08-10-2009, 14:12
Е добре де тея работи с кражбите на сд-тата не отминаха ли вече, за по 100 лв. ще тръгне да разбива кола мамка им наркоманска:death:
Наркоманска, да, но я направи елементарна сметка и тогава се отнасяй толкова пренебрежително към парите.
Ако приемем, че "работи" 5 дни в седмицата, по 8 часа с 1 час обедна почивка.
На всеки кръгъл час разбива по 1 кола и взима по един касетофон от по "100" лева.
То за 1 ден имаме направени 700лв.
Ако работи 20 дни в седмицата, то ще си направи една "заплата" от 14000лв.
Сега се замисли защо и мизерните касетофони са набелязани, и защо няма да престанат тези неща.

Оги
08-10-2009, 14:24
Изгърмял съм ,един касетофон на времето с падащ панел и куп екстри за тогава беше върха, едно сони висок клас и един чисто нов акумулатор.Преди 2месеца щех да олекна и с акумолатора на алфата.До сега нищо не са ми открили и върнали ,така че не се надявай.
Решил съм да си купувам въздушна пушка някаква яка и с месингови съчми да имдупча лавите ,ако видя някой от терасата.
Преди години един комшия напълни на един краката със съчми , но пак крадат мамицата им не спират.

Mind_Control
08-10-2009, 15:03
Наркоманска, да, но я направи елементарна сметка и тогава се отнасяй толкова пренебрежително към парите.
На всеки кръгъл час разбива по 1 кола и взима по един касетофон от по "100" лева.
Сега се замисли защо и мизерните касетофони са набелязани, и защо няма да престанат тези неща.

Тук печалбата им не е толкова важно, тя не е стимулът. Те го правят защото реално нямат друг избор, за да изкарат пари, а шанса да ги хванат е достатъчно малък дори на фона на мизерната им печалба от тия касетофони. От там идва бедата- безнаказаността след това. Защото и 1 лв да печелят от това си струва да ти строшат джама за 100 лв, защото знаят, че никой няма да ги търси.

Jivko7777
08-10-2009, 15:48

Да така е! Но я сега ти се замисли дали ще успее да открадне 140 СД-та както ти дал за пример без да го хванат...
Иначе колега както казват всички вероятността да намерят крадеца е почти нулева, но все пак нищо не се знае...

Old Fox
08-10-2009, 16:52
A ти беше ли си свалил панела на ЦДто?

life style
08-10-2009, 17:43
нищо не бях свалил, направо с флашката вкарана в него , то да беше евтино цд да не ме е яд, ма 300лв броих за него, очила за 160лв , 20лв флашка , стават 480лв , денска купих прозорец за 45лв , и стаснаха 525лв, ся като ми го монтират като си сменя таблото ше стигна 600-650лв, и тоя педерас ше го даде за 100кинта , пък за куките не се и надявам нещо да направят, тои следователя тръгна да сваля отпечатаци ма нищо не напраи, имам чуството че беше стрит тебешир , размаза всичко, даже и ръкавици не си сложи,абсолютно нищо не направи ! утре тръгвам да обикалям заложните къщи в центъра, може и да си го намеря с малко късмет ! пак че не се е и усетил да ми гепи и задните колони, че и още 200лв щяха да изгорят ! цд-то е това

Ma7e4k0
08-10-2009, 17:56
Мен така ме обираха 2,3 пъти с неща за по 20,30 лева, след саморазправа вече като ме видят и " Ооо кво става коя е твоята кола да я пазим" :sex: Това тея обирджиите на Красно Село.

Old Fox
08-10-2009, 19:03
нищо не бях свалил, направо с флашката вкарана в него ,
Съжалявам и не искам да ти натяквам ама ти какво очакваше?. В България се краде. Аз във Варна и дъвки да сляза да си купя махам панела.

life style
08-10-2009, 21:11
Съжалявам и не искам да ти натяквам ама ти какво очакваше?. В България се краде. Аз във Варна и дъвки да сляза да си купя махам панела.

ами по принци колата и цд-то ги имам от април миналата година, до сега никога не съм го свалял, колата ми е пренощувала отворена, стояла е със свален заден прозорец цял ден пред блока и никои не я пипа, в Бургас в Шумен и каде ли не съм ходил и не са ми я пипали, и баш в центъра стана, ма то са казали ,че 1 път става когато не очакваш, и така. Както ме посъветваха колегите ше пия една студена вода маи, ма преди тва ше се поразрови из заложните къщи да видим кво ше стане, и ако не го намеря, си пълня една кана вода и я изпивам на екс !

ФЕРАРИСТ
08-10-2009, 21:29
Баси аз предпочитам два пъти да ми разбият колата, но един път поне да го фана......малйййй че веселба.....

fred
08-10-2009, 21:39
Винага си свалям панела и никога не оставям в колата нищо.

life style
08-10-2009, 21:39
Баси аз предпочитам два пъти да ми разбият колата, но един път поне да го фана......малйййй че веселба.....

така смятам и да направя,като си сложа прозореца ше отида пак там, ще взема от някои цд-то ше го остая пуснато даже, и ше седна некаде да чакаля, като го вида да посяга да чупи,скачам и му разбивам главата и го излежавам няколко години ! :prison:

adv_petrov
08-10-2009, 21:53
Ебати ужаса....Аз на срещата правилно ревах че там е кофти за паркиране, 2 пъти ми драскаха нарочно цялата дясна страна на колата, дай като го сложиш за примамка касетофона да дебнем от друга кола, ако хванем някой ще сефтосам аз бухалката от колата, после оставяш на мен да се занимавам аз с полицаите.

trustworthy
08-10-2009, 22:03
На мен приятелите ми се смеят за дето свалям панела винаги когато слизам от колата, но точно заради излишните главоболия покрай счупени стъкла не ми се занимава, самото ЦД струва сигурно 10 лв на старо, а каляската си има пълно каско.
Колата нощува под видеонаблюдение, но въпреки това пак си го свалям. Не е голяма философия да си натиснеш копченцето и да си сложиш в джобчето панела. А пък очила да се оставят на видно място в купето...не очила, а салфетката, скоято ги бършеш, не бива да се оставя :unsure:

ancho
08-10-2009, 22:14
На мен приятелите ми се смеят за дето свалям панела винаги когато слизам от колата, но точно заради излишните главоболия покрай счупени стъкла не ми се занимава, самото ЦД струва сигурно 10 лв на старо, а каляската си има пълно каско.
Колата нощува под видеонаблюдение, но въпреки това пак си го свалям. Не е голяма философия да си натиснеш копченцето и да си сложиш в джобчето панела. А пък очила да се оставят на видно място в купето...не очила, а салфетката, скоято ги бършеш, не бива да се оставя :unsure:

Евала, мойто също не е никак скъпо, ама сляза ли от колата го свалям задължително, най-малкото за да не привлича погледи, а до колегата на който са го свили, може и да се засегне, ама аз с такова ЦД цялото ще си го свалям вечер, не само панела. На един познат му го свиха посред бял ден в СФ без да чупят без да разбиват, явно са ПРО-та :grin: Беше над 5стотака

ФЕРАРИСТ
08-10-2009, 23:11
.....като го вида да посяга да чупи,скачам и му разбивам главата и го излежавам няколко години ! :prison:
Ти си луд бре, ще му чупиш главата....аз го мятам в багажника, карам го у нас да чисти, маже, мие колите пред нас, сапунка на гаража, разчистване и подреждане на боклуците, чистене на канализация, таван и все мазета, изобщо се гърчави работи......а човек с разбита глава не може да прави това нали.....е.....зависи колко му е разбита все пак.....

Bonev
09-10-2009, 07:58
Колега, съжалявам за станалото.
Колеги, я кажете сега, колко от Вас са купували крадени неща? Не се ли стимулират така кражбите? Ако няма къде да го продаде, дали ще го открадне?

Alexanderbb
09-10-2009, 08:58
Като спирате сваляте панела, прибирате го в кутията и като слизате го държите така че да се вижда ясно. Копелдаците дебнат и като видят че го оставяш рано или късно те избомбват. А като отидеш в полицията отговора е: Цитирам
"Ами то ние знаем кой го е откраднал, ама той е наркоман и е малолетен пък и вече го е продал и е профукал парите за дрога така че няма смисъл да се занимавааме"
естественно по никакъв начин не искат да кажат кой този ТОЙ щото после няма да има кой да им снася кинти

bager
09-10-2009, 09:31
Колега, съжалявам за станалото.
Колеги, я кажете сега, колко от Вас са купували крадени неща? Не се ли стимулират така кражбите? Ако няма къде да го продаде, дали ще го открадне?

Това е правилното отношение!
Дори и само съмнение да имам, че нещо което купувам е крадено, се отказвам. Който купува крадена вещ и знае за това, е крадец не по-малко от физическия крадец на конкретната вещ!
За съжаление в България ако ти откраднат нещо, ти остава само да "пиеш една студена вода". Нито саморазправата ще ти помогне(а може и да ти навреди), нито институциите!

Walker
09-10-2009, 09:48
И дори и да си сваляте панелите - дръжте ги при вас си.
На един приятел така му разбиха служебната пред блока ни.
Явно са го дебнали и къде си прибира панела ( а той го прибира в жабката ), и са го взели и него :shutup:

koolio
09-10-2009, 10:57
Дори и само съмнение да имам, че нещо което купувам е крадено, се отказвам. Който купува крадена вещ и знае за това, е крадец не по-малко от физическия крадец на конкретната вещ!
За съжаление в България ако ти откраднат нещо, ти остава само да "пиеш една студена вода". Нито саморазправата ще ти помогне(а може и да ти навреди), нито институциите!

По тая причина преди време бях дал предложение за теми от рода на "откъде да си намеря евтина нафта" да се дава директен и безсрочен бан, обаче ме отсвириха с аргументи от рода на "бе ти в коя държава живееш"!

Old Fox
09-10-2009, 11:39
По тая причина преди време бях дал предложение за теми от рода на "откъде да си намеря евтина нафта" да се дава директен и безсрочен бан, обаче ме отсвириха с аргументи от рода на "бе ти в коя държава живееш"!

Оо наскоро имаше наказан колега заради проявена упоритост при публикуване на такава обява. Такива теми цъфват от чат на пат и моменталически се трият.

rusiq86
09-10-2009, 11:49
Когато купуваме нещо втора ръка като телефон или сд например, откаде да знаеш че е крадено?! А за Дизеловото гориво надценката на бензиностанциите е огромна, защо да пълниш гушите на вече напълнили банковата сметка, има и други начини за набавяне на нафта, не само крадена, но това е друга бира.

По темата: Винаги свалям панела, щото чупят прозореца за едно умряло сд, после главоболия и така, нямам думи, но така е в БГ. И никога такива неща не се намират. Аз за джантите се страхувам камо ли за едно сд.

Sm0k
09-10-2009, 12:00

А ето тоя феномен винаги ме е фрапирал. И мен са се опитвали да ме убедят, че трябва да приема подобни простотии за нещо нормално, понеже такава била реалността у нас, разбираш ли ;)

Когато купуваме нещо втора ръка като телефон или сд например, откаде да знаеш че е крадено?! А за Дизеловото гориво надценката на бензиностанциите е огромна, защо да пълниш гушите на вече напълнили банковата сметка, има и други начини за набавяне на нафта, не само крадена, но това е друга бира.

А, сега от къде да знаеш. Дори и да имам съмнения, на бих си го купил. А и не е много трудно да се сетиш, обикновено си личи от 100 км, когато ти предлагат нещо крадено. За заложните къщи и крадените вещи, също на всички е ясно.
А на втория ти въпрос - щото това е цената на нафтата и всички я знаят, още от преди да си купят коли, огоромна, неогромна това е положението. Освен това не ми е ясно, коя е тая нафта дето е по-евтина и не е крадена. И да ти кажа, това за гушите и банковата сметка е доста повърхностно разсъждение...

Mind_Control
09-10-2009, 12:04
Мен така ме обираха 2,3 пъти с неща за по 20,30 лева, след саморазправа вече като ме видят и " Ооо кво става коя е твоята кола да я пазим" :sex: Това тея обирджиите на Красно Село.

Ама и ти си за бой! Вместо да отидеш в полицията и после да свидетелстваш в съда...

rusiq86
09-10-2009, 13:06
Научих се на едно нещо: в кола не оставям нищо, даже 5 лева не оставям.
На 18 октомври 2008 година около 12:45 отивах с майка ми да капарирам една кола, която щях да купувам, с една корса, аларма, едно друго, спирам пред автокъщата, има и други автокъщи там, бях взел 8000$ и 5000Лева, една залтна нокиа 8800, слънчеви очила, портмоне с 200 лева най-много. от вълнение ли нз забравих раницата на седалката зад шофера, и вклучих алармата по навик, след 10 мин се връщам да взема нещата раницата липсва, аларма не се е вклучила. откачих просто, полиция едно друго. Два дена по-късно след мн натиск от по-висши полицаи се намериха записи от камера и се намери човека, парите до стотинка заедно със вс бе върнато, нито лев не липсваше, само телефона бе изхвърлен но ми го платиха и портмонето. Като обица ми е вече, нищо не оставяйте в колите си, смъквайте си панелите вечер от колите било то и в гараж държана. През деня си правят обири също, смъкнете го в багажника го наврете. От тая криза хората са станали още по-усверипели както и крадците, дебнат навсякдаде и чакат да изкарат некой лев от някой разсеял се или не.
p.s.Колега във форума има обяви за продажба на телефони например: от каде знаеш че някой от тях не е откраднат питам аз? ама кво те топли, търсиш си такъв, цената е добра, вземаш го и го ползваш и вс приключва. Колко от гумите по местата за втора ръка са откраднати в друга държава или някаде тук, незнаеш и няма да ознаеш, не бъдете такива доверчиви, щото не се знае какви неща сме купували.

morfius
09-10-2009, 15:01

Колкото повече хора го проумяват, толкова по-малко ще се краде - ако не се купува откраднатото къде ще си го пъхнат?
Но нали масово се мисли на принципа - далаверка/да не се минем, няма да стане скоро.

---------- Post added at 15:01 ---------- Previous post was at 14:55 ----------

По темата: Винаги свалям панела, щото чупят прозореца за едно умряло сд, после главоболия и така, нямам думи, но така е в БГ. И никога такива неща не се намират. Аз за джантите се страхувам камо ли за едно сд.

Колега... не се купува без документ за произход (гаранционна карта например - може и да е изтекла... няма значение).
Загледай се в обявите в специализираните сайтове/форуми за компютри, телефони и сие техника - обикновенно в обявата пише какви документи има.

Колкото до нафтата... аман от мераци за далавери на чужд гръб, еФтино гориво няма как да има - това дето ти го дават евтино е източено преди бензиностанциите (е някои точат и от танковете на бензиностанциите ама е яко трудно) и за да се докара обема е допълнено с водица/боклуци... ти си на кеф, че ти е йофтино... някой псува, че му е счупена колата.

Е има и случи за крадено от камиони/трактори/рейсове... но пак си е крадено, а и са много по-редки вече, както и контрабанда, но от нея трудно ще се уредиш, целта и е да продават гепейки държавния дял.

Sm0k
09-10-2009, 15:13
p.s.Колега във форума има обяви за продажба на телефони например: от каде знаеш че някой от тях не е откраднат питам аз? ама кво те топли, търсиш си такъв, цената е добра, вземаш го и го ползваш и вс приключва. Колко от гумите по местата за втора ръка са откраднати в друга държава или някаде тук, незнаеш и няма да ознаеш, не бъдете такива доверчиви, щото не се знае какви неща сме купували.

Гуми втора ръка не си купувам и не мисля да го правя. А за телефоните пък е най-лесно. Отиваш, гледаш телефона, ако ти го дават без зарядно, 100% е гепнат. Ако пък липсва нещо друго от комплекта, примерно хендсфрито, пак е съмнително. Ако ти го продава някой, който наистина му е собственик е нормално да ти даде целия комплект, че дори и упътването и кутията и най-добре някакъв документ - фактура, гаранционна карта или поне касова бележка. Ако продавача вземе да ти разправя, че няма целия комплект, щото го е купил от приятел, на който спешно му трябвали пари и така му бил "изпаднал" (все едно тия телефони от време на време падат под формата на дъжд), или много добре знае, че телефона е краден или на него му го е продал някой, който е знаел, че е краден :) Така или иначе, ако не може да ми гарантира произхода на телефона, не бих си го купил, дори и наистина да е негов. Върши не върши работа, не бих искал някой да си познае телефона в мен и точно това ме топли - ще знам че не се размахвам с нечии телефон по пътя :) Както ти казах не е необходимо да знаеш крадено ли е или не. Достатъчно е да се усъмниш, така, че тоя въпрос "от къде знаеш, че някой не е краден" не е много точен, защото дори и да не знам, ако имам някакви съмнения няма да си го купя :)

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:04 ----------

еФтино гориво няма как да има - това дето ти го дават евтино е източено преди бензиностанциите...

И наистина ми е интересно да ни разясниш, как се озовават в някого туби с евтина нафта, която все пак не е крадена от никъде :)

life style
09-10-2009, 19:08
смених днес прозореца, тънкажно 20лв, обаче стана и друг гаф, като качвах колата във сервиза си изкъртих и 2-та радиатора за климатиха и водния, направо паднаха почти на земята, и така стана шото тоя глупак дето сменя ми вика даваи даваи няма да опреш, и аз глупака хем си знам че колата ми е на 7 пръста от земята и като дадох малко повече газ опряха долу и се разтече всичко, както и да е смениха ми го ма утре трябва и радиатори да прая! като ми е тръгнало назад направо не знам, реве ми се чак ! ето и малко снимки!

fred
09-10-2009, 22:16
Относно купуването-никога не съм купувал неща от заложни къщи /тука знам, че има колеги, които работят в такива къщи, не искам да ги обиждам /, както и разни съмнителни типове, това е най доброто средство да намалеят кражбите, но докато стане........:grandpa: