View Full Version : Върпосче имам относно обтяжната ролка с амортесьорчето на ВМ.
На ВМ-а на 164ката същото ли е като на ВМ-ма на 155?
В смисъл как върви привода?
Ако има снимка някой ще го помоля да ми постне.
Аз съм с Амотесьорче от БМВ но е малко по-късо и трябва да сложа по-къс ремък а не ми се иска защото ще се скъси хода на работа а от там и живота му.
Искам да го отремонтирам тоя възел веднъж за винаги!
Ако е същото и някой има ще го взема.
Благодаря :smoke:
на моята 164ка сложих такова от бмв .... дори номерата им бяха еднакви ! предполагам че и при теб че свърши работа ... колкото до живота на ремъка ... майната му !
virusalfa
14-10-2009, 13:15
на моята 164ка сложих такова от бмв .... дори номерата им бяха еднакви ! предполагам че и при теб че свърши работа ... колкото до живота на ремъка ... майната му !Номерата не са еднакви,има разлика във втулките,които са изработени от пластмаса.Амортисьорчетата при 155 и 164 са еднакви.Става от БМВ ТДС,става и от Опел 2,0ДТИ,там даже втулките са същите,но е 100-150лв,а от БМВ-около 70лв,производство на INA.В опаковка на Лемфьордер пак от същия производител амортисьора е 90-100лв.Живота на обтегача е рамен на този на ремъка и ресурса е 60000км.Оттам нататък-Божа работа.Лагери,обтегача и ремъка е 38+67+38+20лв монтажа при приятел и това са около 170лв.За сведение на прочутите ТДИ двигатели ремъци,ролки и кинтири минтири е поне 500лв за 2,5ТДИ.
Взех по-къс ремък и му завъртях нови втулки на това, заспа!
virusalfa
14-10-2009, 21:15
ремъка го сменях преди 3000км,моя майстор ми е качил някакъв Gates,вероятно румунещи и свири,та си е е..ло майката.Лагерите на ролките също изпищяха и утре сменям ремък Дайко и лагери Койо.
Аз сложих НСР по 17лв. преди 10хил. нямам проблем за сега.