PDA

View Full Version : Имам нужда от мнения и съвет

venigma
14-03-2006, 12:16
Наложи ми се наскоро да боядисвам калник на колата ми и майсторът взел, че погледнал как е маслото...Обади ми се и ми каза , че няма да ми я даде, ако не смени маслото, защото миришело на бензин и било двойно повече...(като количество)
В интерес на истината колата напоследък, като че ли губи мощност, а да не говорим при запалване каква мъка е-гасне, при потегляне-придърпва-така докато загрее. Но от толкова много майстори...всеки казва, каквото му дойде на ума, а пък нали съм и жена...най-общо това, което чувах не беше много конкретизирано, а пък и не ми даваше сигнал за сериозен проблем.
Сега не смея да карам колата, защото след 10-ина километра каране-от бояджията до нас, маслото е на около 3-4мм над горната черта и мирише на бензин, а майсторът твърди , че е сипал на 2-3 мм под горната точка...аз нито имам компетентен автомонтьор, към когото да се обърна поне да ми каже колко страшен е проблема и каква сума трябва да поготвя :shock:(да не говорим за това колко много и различни мнения изслушах до сега-едно от друго по-страшни) , нито пък аз самата разбирам нещо...и единственото , което ме осени като идея е да потърся помощ от форума.
Очаквам вашите отговори и ви благодаря от сърце!!

Kostadin
14-03-2006, 12:42
добре дошла във форума колежке :wink:
а по темата прочети тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4073 мисля, че проблема ти е аналогичен, успех :wink:

valjo
14-03-2006, 13:33
ако си за основен ремонт на двигателя, Киро Алфата е специалист по боксерите - тел. 0889 889047

на колегата Владко (ББРЦ) за 1.7 16в боксер му беше взел 700лв за основен ремонт, като той си се занимава с всичко
и става за една седмица - до 10тина дни

мисля че това трябва да е твоя човек и твойто решение

valjo
14-03-2006, 14:41
...
работата може и да не е за основен ремонт, стига си плашил момичето :wink:
ок може, но може и да е, а тоз е маниак на тема боксери, и квото и да е, той ще я посъветва и ше помогне !

поне аз така мисля :)

Venci
14-03-2006, 17:20
Жената е объркана. Стига спамили съвсем ще се притесни за колата! Кажете точно при кой къде да ходи или най-добре да и пратите на лично съобщение телефон на човека.

Bobo
14-03-2006, 22:17
Венци е прав но според мен проблема на колата не е механичен а по скоро е от зверски богата смес и не добро изгаряне се къпе в бензин и от там в маслото :wink: Така че колежке кажи колко ти харчи колата за да предценим дали си за диагностика или за ремонт на мотора :wink:

venigma
15-03-2006, 09:25
трудно ми е да преценя в тая поледица и задръстванията...като , че ли повече, но не фрапиращо-карам в доста пикови часове, а извънградско отдавна не съм карала. Все пак, да речем...около 12/100 ??(в другите сезони разходът е около 10-10,5)
А на диагностика беше през октомври-казаха ми че всичко е наред,но...не ми дадоха разпечатка на данните :idea:

голямата риба
15-03-2006, 09:38
тука има няколко пункта който си противоречат

1-во ако колата има 2-но повече масло би следвало в мотора да има между 8 и 10 литра масло :shock: , при което ако изобщо превърти на стартер и запали, меко казано ще си ...
2-ро твойта преценка и тази на майстора за 2-3 мм съм сигурен, че се различават много

не казвам, че проблема е маловажен
но причините за това може да бъдат много
за това най-добре е да отидеш да ти прегледат колата там където имаш доверие, като споециално обърнеш внимание на проблема си

venigma
15-03-2006, 10:01
нямам сервиз, нито човек, на когото да имам доверие (изпълнявам ролята на "голямата риба" :( ), именно затова се обърнах към форума.
П.С. на мен самата ми изглеждаше странно че е възможно в двигател, който по инструкции работи с 4л масло да се поберат 10-ина л някаква странна смес, а на всичко отгоре и да работи, но...щом не съм била на място за да видя за какво става въпрос...ясно е какво следва

valjo
15-03-2006, 10:07
звъни на киро алфата, и направо се разбери с него да идеш да ти види колата, и трябва да се оправи работата...

Crusader
15-03-2006, 14:22
Ха скоро имахме същия проблем с коегата Dzofa! /колата му е 145 1.3 boxer/
Окара се че :
1.сместа му е богата
2. кара колата само студена /2км. сутрин и 2 км. вечер, и то с прецакан термостат/
3. сложил си е супер рядко масло

Решението:
1. Със сместа нищо не сме правили /ма тука май работата е за ламбда - дано не ставам кат Valjo с дебитомерите, пък аз с ламбдите :lol: :lol: :lol: /
2. Нов термостат
3. Масълце 15W40 - минерално

Последните наблюдения сочат че новото на маслото не се качва!
Я той да си каже!

А бе и според мен си трябва повечко каране на дълго :wink:

Bobo
16-03-2006, 12:52
звъни на киро алфата, и направо се разбери с него да идеш да ти види колата, и трябва да се оправи работата...

Ама ти си много упорит :evil: Имаш ли идея че киро алфата се занимава само с ремонт на двигатели и нищо не разбира от диагностика :?: :idea:

Dzofa_alfa
17-03-2006, 21:25
Влади е прав от каране на къси разстояния и при това на студен двигател. При мен и още един колега се получи същото, смесване на маслото с бензин и то в големите студове. Бях сложил селения 20к, но сега съм с пензола минерално и нямам проблеми. Термостата ми е от така наречените летни, не го смених и се набутах с масло и филтър. Ходих в един сервиз в Плевн и там ми казаха, че е от студа и карането на студен двигател. Да си провери термостата, да си смени маслото и да кара колежката да не се плаши много двигатели го правят това при рязка промяна на температурите. След три месеца с Влади ша ви пишем от Косово.