View Full Version : Носачи
joro8488
10-10-2009, 23:33
Здр.те колеги,ще сменям носачи и незнам какви да си взема гледам ги в axm auto няколко модела,но не ги знам ако може някои даде съвет кое си заслужава и от кое да бягам,ще е от полза.
Satanism
10-10-2009, 23:43
Страшно доволен съм от Moog
Страшно доволен съм от Moog
Колегата ме е изпреварил, но Moog наистина са от най-добрите в окачването, така че с тях едва ли ще сгрешиш. В моите има още малко живот, но преди известно време бях проверявал цените и мисля като му дойде времето да си сложа от тях ;) Естествено може да си намериш и доста по-евтини, ама за тях сме чували противоречиви мнения - който е карал с такива да каже :)
Аз карам вече 12000км с moog, не са мръднали.
Satanism
11-10-2009, 11:45
Моите предни Mуг-чета са на около 35.000 вече, като няколко пъти съм пукал зловещо гуми по разни дупки, носачите не са мръднали
Около 100лв беше бройката за 1.6ТС миналата година пролетта, но си заслужават...
Здр.те колеги,ще сменям носачи и незнам какви да си взема гледам ги в axm auto няколко модела,но не ги знам ако може някои даде съвет кое си заслужава и от кое да бягам,ще е от полза.
От Ахм добрите модели са Ocap и Fast,заради 2те години гаранция които дават.
joro8488
13-10-2009, 18:17
мерси за саветите. moog или технорот ще са само да им вида цените и ще си предценя за кое имам вазможност
Каква е цената на Moog?Аз гледах Fast и цената им е добра!
Каква е цената на Moog?Аз гледах Fast и цената им е добра!
Около 100лв. Според мен си заслужават парите.
joro8488
13-10-2009, 20:32
А ако си взема мууг трябва ли да се пазя от ментета и по какво да ги позная
Vlado_PK
13-10-2009, 23:09
Аз само ще кажа не купуваите Birth такъв боклук никога не е правен!
Satanism
13-10-2009, 23:29
Аз само ще кажа не купуваите Birth такъв боклук никога не е правен!
Купих си ремонтни комплекти за задните носачи Бирт с голям скептицизъм, но имаше само Бирт и Мапко, демек еднаква работа, оказа се, че лагерчетата в Бирт, което е основното, са SKF :)
Vlado_PK
13-10-2009, 23:52
Купих си ремонтни комплекти за задните носачи Бирт с голям скептицизъм, но имаше само Бирт и Мапко, демек еднаква работа, оказа се, че лагерчетата в Бирт, което е основното, са SKF :)
Не знам колега явно е до късмет!На Бравото ми сложих Birth носачи резултат беше 4600км и това беше всичко от тях!Сега на Алфата са Birth сложени преди около 3000км и почват да потропват.Но за да не лъжа аз и не пазя много колите а на ден под 170-180км по софииските дупки много рядко навъртам та може и от това да е:upsidedwnsmiley:
Не знам колега явно е до късмет!На Бравото ми сложих Birth носачи резултат беше 4600км и това беше всичко от тях!Сега на Алфата са Birth сложени преди около 3000км и почват да потропват.Но за да не лъжа аз и не пазя много колите а на ден под 170-180км по софииските дупки много рядко навъртам та може и от това да е:upsidedwnsmiley:
Абе те 4600 км са си толкова, за колкото и дни да ги навъртиш. Незнам ама ми се вижда доста малък пробег за комплект носачи, колкото и да не им прощаваш :)
Satanism
14-10-2009, 00:38
Просто споделих за задните носачи, че реално купуваш СКФ, а са доста евтинички.За предни никога не бих си сложил Бирт...
мерси за саветите. moog или технорот ще са само да им вида цените и ще си предценя за кое имам вазможност
Абе текнорот-а е малко по-евтин. Мууг-а ако е около 100 лв., турските са около 70. Ама най-малкото като имена не могат да се сравняват. Не че технорота са лоши, добри са. Но мууг са по-добри и по-скъпи естествено :)
Ако си се спрял на Технород, по-добре се огледай за АС Метал. Иначе Моог е носача, лошото е, че напоследък се върти слух, че се е появил и китайски такъв на 2/3 от цената на истинския. По какво се познават - не знам. Просто наскоро като питах за десен на Тъпото, ми предложиха Моог за 140 лв и китайски Моог за 100 лв... Иначе на Алфата съм с Моог от 4 години ~ 25 хил. и нищо не им е мръднало.
Колега ас сам вече половин година со OCAP. Земах ги од АХМ и сам задоволен до сега. Осети се огромна разлика като ги смених. Колата беше на 160000 со оригиналните носача. (Ех какви патишта имаат Швајцарците).
:offtopic:Е то това е ясно, 1 година каране в БГ, за окачването е колкото 5 години каране в европа. Моята като новодошла от Италия (на 10 години) нямаше никакъв шум от ходовата част. За една година тук носачите почнаха весело да потропват. Ама както ги слушам, ще изкрат и тая зима, и ако снежните преживявания по иначе перфектните ни и винаги почистени пътища ги довършат, на пролет ще турна едни нови :)