View Full Version : удариха ме
alfonco147GTA
11-10-2009, 17:01
колеги днес ме удариха, цялата предница е изместена супер много! за сега се чудя какво да я правя колата дали на части дали цялата да я продавам или пък да си търся здраво купе, колата ми е технически изправна даже от вчера е със сменен съединител :wallbash::dunno:
удара беше с поло на тъпото поло нищо му нямаше :not-fair:
ето малко снимчици
Satanism
11-10-2009, 19:19
Как са рогцата?
ако са прави и си обичаш колата, прави я....части по моргите-бол...
Ако не, разглабяй и на части..
alfonco147GTA
11-10-2009, 20:55
на пръв поглед гумите са в кондикция т.е са прави и окачването е ОК но всичко отпред е криво!!!!! според мен роговете са криви......иначе си я обичам много!!!!!!!!
Satanism
11-10-2009, 21:01
Добре де, вдигни капака и огледай....
Ама ако са криви, направо в "на части"....иначе цял живот ще чертае тая кола, колкото и да я изправяш...
ама аз като гледам удара е в калника и от там е усукано, гумите са прави, единия фар е здарв, капака също няма някакви сериозни повреди.... я вземи го свали тоз калник и виж какво друго се е поизкривило и пак пусни някоя снимка. Ама според мен не е толкова лошо положението! Ясно се вижда, че гумите са на правилното място провери и бомбетата за пукнатини... изглежда сякаш само отпред е удара и само там са щетите.
Васил Петров
12-10-2009, 00:23
колега лошо за хубавицата,но според мен я разпродаи на части
alfonco147GTA
12-10-2009, 00:40
ама аз като гледам удара е в калника и от там е усукано, гумите са прави, единия фар е здарв, капака също няма някакви сериозни повреди.... я вземи го свали тоз калник и виж какво друго се е поизкривило и пак пусни някоя снимка. Ама според мен не е толкова лошо положението! Ясно се вижда, че гумите са на правилното място провери и бомбетата за пукнатини... изглежда сякаш само отпред е удара и само там са щетите.
Мдам и на мен така ми изглежда! Колеги бих се радвал ако бъде поправимо!!! Ще сваля калника и ще направя още снимки!
Аз имам един въпрос за снимките. Каде са правени ? Поневе до колата има едно служебно фиатче :cheers:
Ремонта ще излезе като гледам към 800-1000 лв моксимум, ако се прави в нормален сервиз, така че си викни евентуално майстор да я погледне и ако колата си е добре направо я вкарвай да се прави. Предполагам, че от каско-то или от ГО на другия ще ти изплатят пари.
Сметката е приблизителна, но:
1. Броня 100лв (120 с халогените)
2. Фар и мигач - 100лв
3. Решетка - 60 лв.
4. Калник - според зависи, но 50 лв.
Работата - колкото се спазариш. Може и 400лв може и 1000+лв.
Моето мнение е да си я правиш, при положение, че е читава, защото на части ще се продава с години.
Колега, преди година и половина имах подобен удар - около 1000 лв ти е ремонта, зависи на какви цени ще намериш частите
Прави, не продавай
alfonco147GTA
12-10-2009, 23:29
Частите са най малкия проблем човек ако се разтърси може и по добри цени да намери, като цяло не ми се занимава с тенекеджий и бояджий :)колата ми е имала преди един удар, и е правена сега след този инцидент цялата предница е аут! За сега не предприемам нищо просто я оставям да си седи ей така пък и времето е кът напоследък. Ще ви държа в течение със развоя на събитията около мойта кола. Като цяло ми се иска да я правя, но ще видим
Ех аман от блондинки с половери...лошо за красавицата, но пък са казали - всяко зло за добро.
AntiLuuP
19-10-2009, 23:50
Колега намери си майстор да я прави аз мойта я правих а беше доста по зле, понеже или трябваше да я продавам на части или цялата но тъй като нямам гараж в който да я съхранявам до евентуалното решение я набих в сервиза .... така като гледам около 1000-1200 ще ти излезе с работа и части ... тва като макс го давам... Дано поне на теб ти изплатят от застраховките ....
Колега,имам един рунтав приятел дето съм сигурен,че ще ти я оправи.Освен това,нищо,че е поклонник на Ауди,че го изнудя,а ако трябва и набия.Няма къде да ми мърда.не ми е в категорията.Аз съм 72кг,а той 115..Или ще има плеър Флей или ще му.......Нещо от женски род!
alfonco147GTA
06-11-2009, 09:53
Колеги мотора е вън от коша, свалих калниците рога от към удара доста е мръднал, като със себеси е подвел и другия, скоро ще пусна и снимки!!
AntiLuuP
06-11-2009, 20:09
Колеги мотора е вън от коша, свалих калниците рога от към удара доста е мръднал, като със себеси е подвел и другия, скоро ще пусна и снимки!!
Опъването на дозер ти е 300-400лв...
яяя пак кои свали калниците :big_heat: :bouncing_smiley: :bouncing_smiley: Земи утре апарата да снимаме, нищо и няма на колицата сичко се оправя.
alfonco147GTA
06-11-2009, 20:39
яяя пак кои свали калниците :big_heat: :bouncing_smiley: :bouncing_smiley: Земи утре апарата да снимаме, нищо и няма на колицата сичко се оправя.
:Tease:
---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:38 ----------
Къде да си закарам колицата?
alfonco147GTA
08-11-2009, 20:31
Малко разджижване на темата, както казах моторя е вън от коша, и е на друга кола вече, за тази червената се търси добър майстор който да я изпъне защото имам планове за нея :go:!!! Даже днес запали моторя на новото и купе :Tease:Другото което ми направи впечатление е че се пуска само втората степен на перката, защото до сега червената нямаше климатик и като че ли на тази черната и работи само втората степен преди 100градуса или пък си внушавам..... някой който има със климатик да каже че, аз не знам. По принцип като е двдижение държи 80! като е във задръстване между 85-95.. за червената без климатик, докато днес тази черната като поработи се перката се пусна една идея пред 100, много странно на датчика пише 92-87; 97-82 което ме навява на мисълта че само втората степен на датчика работи или деда знам...моля дайте мнение.
v1play3r
08-11-2009, 22:46
Мойта е с климатик , незнам каква роля има изобщо.Дали въобще работи перката не е ясно ... до сега не съм качвал повече от 80 градуса! Незнам и дали въобще датчика ми отчита правилно .. :question:
alfonco147GTA
08-11-2009, 22:48
става въпрос за 1.3 боксер там е друга бира
Може да пробваш степените. Изключи буксата на датчика на радиатора и замасявай последователно изводите й (единия е за първа степен, другия за втора, а третия е маса) Ако се включват перките, смени датчика на радиатора. Ако не - продължаваш да търсиш. Най-вероятната причина да не работи първа степен е реостата.
alfonco147GTA
09-11-2009, 13:27
Може да пробваш степените. Изключи буксата на датчика на радиатора и замасявай последователно изводите й (единия е за първа степен, другия за втора, а третия е маса) Ако се включват перките, смени датчика на радиатора. Ако не - продължаваш да търсиш. Най-вероятната причина да не работи първа степен е реостата.
Извинявай за тъпия въпрос ама къде е реостата?
на радиатора в горната част откъм перките, влизат 2 кабела в него и обикновено са нагорели ;-)
alfonco147GTA
10-11-2009, 12:05
на радиатора в горната част откъм перките, влизат 2 кабела в него и обикновено са нагорели ;-)
Ще ги проверя!!! Аз доста се озорих докато ги извадя тези две кабелчета може нещо да съм повредил, ще погледна по от близо и ще пиша.
Черната 145 вече се движи(с сърцето на червената), сега остава червената да се изпъне и с Алфонсо сме и замислили едни работи да я направи малко по-бърза :thumbup: :bad_evil: :devil: