View Full Version : Няма топло
evgeni_bb
15-03-2006, 11:41
Няма топло - духа само студено.
Като включа климатика и датчика на температурата ми е на HI, неще да тръгне. Когато е на ""Auto" показанията за силата на въздуха замръзват на първата чертичка и не мога да ги променя.
Като свалям температурата на долу и стигна до LO започва да духа със страшна сила, но СТУДЕНО естествено. Започвайки да вдигам плавно температурата на горе преминава в режим manual, но пак си продължава да духа студено, като достигна до HI изведнъж спира да духа.
С две думи нямам парно, а колата си е загряла до нормалното.
... а и скърца нещо в таблото при промяна на режима на температурата.
Сервиз или ...?
Колега провери си температурните датчици да ли раотят.
2.Поразмърдай копчетата на климатроника.
3.Провери да ли имаш достатачо течност в казанчето.
При мен като си взех Алфата не искаше да превключва автоматична от стъклата в краката и се налагаше да натискам няколко пъти копчетата и се оправи.
WhitePower
16-03-2006, 10:59
свали си акумулатора за 30 мин и пак го сложи
свали си акумулатора за 30 мин и пак го сложи
Мислиш ли че така ще се оправи???????Аз лично незнам и затова те питам???
WhitePower
16-03-2006, 15:22
може да е блокирал климатроника
ако не е погледни кабелите на моторчето на парното пада се до краката на шофиора зад една капачка
Kostadin
16-03-2006, 15:50
Като включа климатика
последно тоя кола с какво е :?:
Когато е на ""Auto" показанията за силата на въздуха замръзват на първата чертичка и не мога да ги променя.
Автоматична кл. система
virusalfa
16-03-2006, 21:08
Когато е на ""Auto" показанията за силата на въздуха замръзват на първата чертичка и не мога да ги променя.
Автоматична кл. системаНЕ ПО ВРАТО,ПО ШИЯТА! :evil: :lol: :lol: :lol:
ако не е погледни кабелите на моторчето на парното пада се до краката на шофиора зад една капачка
колега при него както и при мен е с климатроник,който при температура под 4 градуса не се пуска и затова не виждам как като махне акумулатора ще се оправи,по-голяма вероятнос нещо да не му дава контакт за да духа топло.
Ако има проблем с радиаторчето на парното да не може да загрее достатъчно се получава точно така, причините може да са много прецакан термостат или запушено радиаторче. Отделно както каза Ники ако се е скапал датчика на климатроника за температурата е възможно да прави точно това.
Моя съвет е сервиз и то не кой да е а Велин :wink:
evgeni_bb
17-03-2006, 10:19
По вероятно е да е запушен малкия радиатор, защото когато ми се беше спукал големия - водния добавих на два пъти през 2 месеца по 1/2 бутилка CICLO за запушване на теча.
Но сега като се замисля си спомням, че и преди това ми е правил следния номер: колата е загряла, пускам климатика - не духа топло (изобщо не духа), като намаля т-рата до LO започва с бясна скорост, като постепенно увеличавам т-рата и се оправя и започва да духа топло.
Мисля, че е нещо по електрониката, защото дори и да ми е запушен малкия радиатор пак ще трябва духа, но не топло ... или греша.
Все пак ще отида на сервиз, за да се провери на място и след това ще ви информирам.
Моля колеги, кажете само къде е "сервиза на Велин" и евентуално някакъв телефон за контакт.
virusalfa
17-03-2006, 11:20
Ако има проблем с радиаторчето на парното да не може да загрее достатъчно се получава точно така, причините може да са много прецакан термостат или запушено радиаторче. Отделно както каза Ники ако се е скапал датчика на климатроника за температурата е възможно да прави точно това.
Моя съвет е сервиз и то не кой да е а Велин :wink:точно така,а също така дефектират клапите на радиаторчето на парното,демек кранчето :idea:За да провериш дали работи клапата,а съответно и електромотора,който я задвижва,е необходимо до се наведеш откъм шофьорската страна,даваш на контакт и почваш да променяш температурата от клавиатурата на климатроника.Лоста на клапата трябва да започне да се движи. :idea:
В тази тема го има клубния сервиз с карта и телефоните на всички необходими персони :wink:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=47271#47271