View Full Version : Термостата май нещо
Колего да ви питам и вас абе тас моита кола неще нещо да загрява дали от студеното време или от термостата немога да разбера.дига 50-60 градуса и тва е то дали се е прецакал термостата и даржи клапата постоянно отворена или времето си е студеничко.Разбрах един метод по които да разбера дали се е скапал термостата но се пак едно две мнения или някои съвет може да свърши работа.:-?
Stranger65
17-10-2009, 01:08
Колего да ви питам и вас абе тас моита кола неще нещо да загрява дали от студеното време или от термостата немога да разбера.дига 50-60 градуса и тва е то дали се е прецакал термостата и даржи клапата постоянно отворена или времето си е студеничко.Разбрах един метод по които да разбера дали се е скапал термостата но се пак едно две мнения или някои съвет може да свърши работа.:-?
Скапан е
Общо зето най вероятно се е скапал защото и в най студено време като покараш малко и си дига 85 градуса верно че доста по бавно но ги дига
предполагам като висиш по задръствания или е на място си загрява :roll:
hristo58
17-10-2009, 12:46
100процента е термостата...сменяи го.
DJ_STIVAN
17-10-2009, 13:28
Най-лесно ще разбереш е ако при леко заграля кола пипнеш радиатора и той е топъл,зачи си за термостат. Последно го сменях преди година. Беше около 40-50лв :grandpa:
Абе горе-долу казаха нещата-за термостат си.Другото е от Лукаваго!@
raoccars
20-10-2009, 17:24
Колега,Разград е близо,мини да ти дам моя оригиналния за 15пари,тъкмо ще пробваме дали е от него:wink: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40229
стана ми повече от ясно за смяна отива работата а да питам аз един тъп вапрос как точно изглежда и каде се намира:?:
под смукателния колектор, отпред вдясно
Stranger65
20-10-2009, 18:43
Гледай къде влиза дебелия маркуч свързан с горната част на радиатора. Там влизат най-много маркучи. Но внимавай - ако си със серво като купуваш термостата кажи, че си със серво, че има два вида термостати и единия не става за малко та трябва да се пили захващаща му част доста
SPEEDY-SD
20-10-2009, 18:44
И аз имах същия проблем лятото,колко и да я чакам и да я наспъвам все тая -градуси на вдигаше,сменяи го колега че си идва зима :grin:
Сменяй термостат и си 6.Аз имах същия проблем.1,9 jtd