View Full Version : Ключалка за 145ца
mr_minister
18-10-2009, 11:07
Амиии оня ден ми разбиха алфето заради радиото и сега не може да се заключва шофьорската врата. Ако некой е имал същия проблем, или поне знае приблизително колко струва една ключалка, нека кажа. Доста ще ми помогне!
нямам идея но звънни в някоя морга и ще те ориентират ;) или питай в радел "Продава" някоя която е на части ;)
v1play3r
18-10-2009, 18:06
нямаш ли "аларма" ? защото моята има там нещо и си мислех ,че всички имат заводско .. :???:
mr_minister
19-10-2009, 17:02
е има аларма ама тия гадове са били бързи!
е има аларма ама тия гадове са били бързи!
мисля че,колегата има предвид централно ;)
Аз мойта си я чупих преди две години зимата. Още нямах аларма и се беше заледила ключалаката. И тогава вуйчо ми, ми я порави като използва частите от дясната ключалка и ги сложи в корпуса на лявата. И така я оправи. Съжалявам, че немога да дам подробно описание на процедурата, защото не присъствах като я правеше, бях на работа тогава.
ivan dimitrov
23-10-2009, 01:31
---
колеги, да ви кажа че тия ключалки се слагат на много фиати и имат типичен проблем. чупи се едно палче на патрона. ето тука има снимки подробни
http://www.fiatforum.com/barchetta-guides/181254-definitive-guide-fixing-broken-door-lock.html
просто отливките са много зле а и най-натоварените детайли са пластмасови, освен това и пружинката се къса. аз реших проблема генерално като си сложих цели ключалки от 33-ка с малко преправяне. процепа за ключа обаче не стои вертикално, а дойде успоредно на фугата на вратата :calc: