View Full Version : Помощ относно вирус на РС
vikoalfa
18-10-2009, 21:10
От няколко дена водя титанична битка с вируси в РСто ми.Направо не е истина:wierdo::wierdo::wierdo:
С нод32 лицензиран съм,от три дена нода ми пищи постоянно за троянци и spyware infection,викам си боли ме нали имам Нод.До един хубав ден ми се скапва компа не иска да пали, някъв Длл файл в win32......WTF....Добреее,ще си преинсталирам прозорците.Щастлив слагам си програмките и ооо чудо пак същото с вирусите :wierdo::wierdo::wierdo:
Слагах най-различни други програмки,но вече ми писна и се обръщам за помощ и друг път ме беа пушкали ама...:moon:
А и като си припаля машината почва да ми се зарежда Вирус Про 2010.....
Пробвах някакъв Доктор на баба ми фърчилото..нищо.
Сложих Троян ремовър ..аъаъ...сканира,рестартва тва пак пищи абе лудница....Колко пъти трябва да си форматирам харда и от къде за бога се появяват тия вируси като още не бях отворил ИЕ и почва да пищи за вирус....
detelazurno
18-10-2009, 21:18
Дай малко повече инфо за какъв dll ти пищи. Освен това кажи какъв вирус ти намира (име и съответния му файл). Като форматираш само C ли форматираш или целия хард, защото е възможно да имаш нещо някъде по другите дялове? Освен това като като започваш инсталацията обикновено е хубаво да си извадиш кабела на нета и да го вкараш чак след като заредиш windows-a с инсталирана антивирусна програма, след което следва пълен update. На първо време това мога да ти кажа.
Колега, опитай с това (http://www.incodesolutions.com/downloads/removeit_pro.exe) и после пиши какво е станало
Може и с http://www.malwarebytes.org/ да пробваш, върши много добра работа.
vikoalfa
18-10-2009, 21:47
Дай малко повече инфо за какъв dll ти пищи. Освен това кажи какъв вирус ти намира (име и съответния му файл). Като форматираш само C ли форматираш или целия хард, защото е възможно да имаш нещо някъде по другите дялове? Освен това като като започваш инсталацията обикновено е хубаво да си извадиш кабела на нета и да го вкараш чак след като заредиш windows-a с инсталирана антивирусна програма, след което следва пълен update. На първо време това мога да ти кажа.
sys32 ikowin32,restorer64_a,_ex-08,seres(да му серем на ...),npds и много други.Интересно е че блокира и някакви сайтове и показва некви блокирани ИПта,без да отворен ИЕ.
Иначе инсталацияна Уина го правя както казваш ти,но само на Ц.
pepo-инсталнах го,намира,но иска си рестарт в сейв мод за да го изтрия ръчно.
А и друго да попитам къф е тоя процес-
svchost.exe използван от мен,системата и нет сервиза???
Колкото пъти да го спирам,толкова пъти се пуска или направо ми ресва Рс-то.
Цяла вечер се занимавам с глупости...баси.
Щом след формат пак го имаш или се заразяваш от друга машина в ЛАН сегмент или някой от инсталационните ти файлове (на Уиндоуса или друга програма) е заразен и при преинсталацията пак се заразяваш.
Изтегли трайла на тренд микро интернет секюрити и го инсталирай ... ъпдейт и пробвай с него, най-доброто на пазара е.
vikoalfa
18-10-2009, 23:07
Щом след формат пак го имаш или се заразяваш от друга машина в ЛАН сегмент или някой от инсталационните ти файлове (на Уиндоуса или друга програма) е заразен и при преинсталацията пак се заразяваш.
Изтегли трайла на тренд микро интернет секюрити и го инсталирай ... ъпдейт и пробвай с него, най-доброто на пазара е.
Сега го тегля трендмикрото,вече не пищи постоянно за вирус нода(пробвах всичко,което ми предложиха колегите по-горе),но си продължава да блокира некви ИП-та.
Какво следва щом някаква друга машина ме заразява по Лана.Всички програмки съм си ги ползвал дълго време,а и скоро нищо не съм свалял.
Следва инсталация на файъруол.
За това ти казах да дръпнеш тренда... той е пакет и пази от всякъде - мисля беше 3 месеца, слагаш и чистиш... докато разбереш какво и от къде, НОД а не е лош, но е по-слаб.
А това, че имаш отдавна инсталаторите не е гаранция ако са на харда на заразената машина - вируса може да ги е овършал вече.
thecleaner
19-10-2009, 00:15
Слагаш Avira и всичко е изделкано, проверено. http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html?part=dl-10322935&subj=dl&tag=button&cdlPid=11012914 всичко мори тая антивирусна. :prescription:
Виж тука какво пише (http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-antivirus-pro-2010)
Като сканираш пробвай все пак под Safe mode! Тия боклуци са доста модерни в последната година.
Ето и още едно ръководство (http://www.virusremovalguru.com/?p=3758) Моето мнение е да го махнеш ръчно, а не с някакви инструменти.
Българска версия на документа. (http://www.virusremovalguru.com/?p=3758&lang=bg)
detelazurno
19-10-2009, 10:36
Докато се усетя да пиша пак и то голямо развитие има :) За мен от изписаното до тук най-меродавно в мнението на morfius. Както ти каза вече пробвай с друг windows. Процедурата е същата: формат, инсталиране, драйвери, антивирусна, firewall и чак тогава идва ред на влизането в интернет и пълен ъпдейт. И си провери другите дялове, че може и там някъде да е гадниката. Антивирусна не бих ти пропоръчал. Както винаги има няколко лидера в момента и кой от тях ще избереш е въпрос на лично предпочитание, фанатизъм и измамно чувство, че програмата Х те пази от всичко ;)
бих поспорил кое е най-добре, но ако инсталира Windows-a от неправилната медия и 100 пъти да преинсталира пак ще е едно и също. Решението е много лесно и съм дал линкове за махаенето. А както се сещате дори и заразени файлове да има на другите дялове без да се стартират няма как да заразят прясно инсталиран Windows, освен ако няма в autorun-а на твърдите дискове някакви линков, които лесно са премахват.
НОД-а може да се свали от сайта производителя и после да се въведе потребителя и паролата за ъпдейтите, а не от твърдия диск и т.н.
Най добре колегата да пише какво е сътворил, за да реанимираме ПС-то ако е възможно дистанционно :stretcher:
vikoalfa
20-10-2009, 23:29
Лошо,другари лошо,вчера нямах проблем всичко оня ден отиде у кошу и про2010,и серес,мерес всичко.Днес обаче от два часа работи РСто,Нода извести за 35 проблема и прозорчето пишеше некви троянци.При скана на Malwarebytes програмката пък странно не излиза нищо????Тренд микрото утре ще го слагам защото ми иска деинсталация на Нода,а аз вече не смея и не ми се занимава(утре ще пробвам).
Иначе за да си го изчистя(поне така мислех вчера)си сложих допълнително Malwarebytes освен Нода и задружно изчистиха всичко,до днес.
Уиндоуса и програмките са ми на диск и поне от 4-5месеца не съм сменял нищо,нито пък някога да съм имал проблем,като този.
Аз ти препоръчвам spywaretermnator.
Определено много добра програмка и истинска.
Можеш към нея да добавиш и clamav ако ти трябва антивирусна.
Ето линк към програмката:
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Не малко пъти ме е спасявала.
Има и други тулчета, но не знам дали ще се справиш с тях...
Колега, след тая развръзка или завръзка, като пълен лаик ти препоръчвам добър програмист, моят уин се ъпдейтва от няколко години вече от сайта на Бай Гейтс, виурс не е припарвал, разходите за това, плюс пълна инсталация на много други програмки са в рамките на 100 лева за този период, но всеки си знае :tequilla:По принцип сега съм аваст антивирус, безплатна програма мисля ..