View Full Version : Накладки за 16v - какви ?
Кои са най-добрите накладки за 33 16в на пазара ни ?
Stranger65
19-10-2009, 21:32
Кои са най-добрите накладки за 33 16в на пазара ни ?
Аз си купувам от Т&Н и нямам проблеми никакви
Поста ти ми задава въпрос, вместо да отговори на моя. Ако това е магазин, с какви накладки караш в крайна сметка?
Stranger65
19-10-2009, 22:25
Поста ти ми задава въпрос, вместо да отговори на моя. Ако това е магазин, с какви накладки караш в крайна сметка?
Аха, магазин е, момчетата са ми приятели и винаги ми казват с какво да карам.
http://tincar.bg/index.php?option=com_contact&view=category&catid=0&Itemid=15
А и ти като специалист мисля, че знаеш как да провериш едни накладки струват ли?
Феродо е подобаващо добра марка за накладки. Само, че за 33-ка нямам представа дали предлагат за всичките видаве спирачни апарати, които се монтират на 33-ките.
vikoalfa
21-10-2009, 00:06
Брат не се хаби и той не знае с какво кара :flower:
Само ще му кажа какви кабели за 16ка продават,че след 1000км само за чай да си ги свариш ставаха.
Иначе по темата,никога,ама никога не съм уцелвал подходящи все ми свират и на 33ката и на 156та.Марки не помня освен Алфа Ромео:bath:
Сериозно,Феродо са добри и едни унгарски ама те,не помня марката.Иначе гледай да имат прорез през средата,ако са ти вентилирани дисковете.Защото навремето на моята ги ремонтирах с флекса,че свиреха,хем бяха нови не че не свиреха пак след това,но това е друга бира.
Stranger65
21-10-2009, 07:56
Брат не се хаби и той не знае с какво кара :flower:
Само ще му кажа какви кабели за 16ка продават,че след 1000км само за чай да си ги свариш ставаха.
Иначе по темата,никога,ама никога не съм уцелвал подходящи все ми свират и на 33ката и на 156та.Марки не помня освен Алфа Ромео:bath:
Сериозно,Феродо са добри и едни унгарски ама те,не помня марката.Иначе гледай да имат прорез през средата,ако са ти вентилирани дисковете.Защото навремето на моята ги ремонтирах с флекса,че свиреха,хем бяха нови не че не свиреха пак след това,но това е друга бира.
Да, не знам с каква марка карам, ама колата кове без да свирят и без да ми износват дсковете. А колкото до кабелите - що не си поръча от тях хубави, ами си взел най-евтините. Дай ми кабелите и бележката, а аз ще видя да ти върнат парите
Колегите в Ланча си имат цяла тема-Анкета :
http://lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=18711&highlight=
Може и ние да си направим такава.
DJ_STIVAN
21-10-2009, 22:59
Моите са RAICAM нямат прорез през средата,но никога не са ми свирели и съм доста доволен от спирачките. Според мен влизай в първия магазин който видиш и копувай квото имат за 33.... и без тва работата винаги е на късмет :tequilla:
Благодаря за мненията, в крайна сметка се стига до общо мнение - Ferodo.
Според мен влизай в първия магазин който видиш и копувай квото имат за 33
ДА, влизаш в първия магазин и си купуваш Симер, след половин година изхвърляш чисто нови накладки, които не спират. Не стига, че спирачната ни система е една от най-калпавите в автомобилостроенето, пък да правим компромис с накладки!
Благодаря за мненията, в крайна сметка се стига до общо мнение - Ferodo.
Феродо ако е истинско,че напоследък за какво Феродо се чува :shutup:
Феродо ако е истинско,че напоследък за какво Феродо се чува :shutup:
Какво се чува, че ми е любопитно?
същото което се чува на 1-ви перон на централна гара :tooth:
Абе,какво да ви кажа!?Хванете новите накладки в ръце и си представете,че от тях ви зависи живота.Много е вероятно да разберете дали стават.Иначе,каквато и марка да ви обаждат е измама.
Абе,какво да ви кажа!?Хванете новите накладки в ръце и си представете,че от тях ви зависи живота.Много е вероятно да разберете дали стават.Иначе,каквато и марка да ви обаждат е измама.
И как да разбере един млад и тъп индивид дали става една накладка, докато ги държи в ръцете си ?
Тоя млад неопитен индивид,а не тъп,щото става тъп,като не слуша дъртите,най добре е да си вземе накладки от проверени места.Поне ще има кой да псува.
Да не стане реклама,всъщност това си е в твоите води и си дъвчи хартията,но за мене най-добрия магазине е тоя на Симеон в София.Цените са им европейски,а качеството без забележка.Да уточня.За Фиат в цяла Европа цените на частите са най-ниски.Освен това и има части и за най-старите модели.От създаването на Фиат.Така,че поръчай си от там накладки и ще останеш доволен.И друго....Заедно с транспортните ще ти излезе по-евтино!!!
Тоя млад неопитен индивид,а не тъп,щото става тъп,като не слуша дъртите,най добре е да си вземе накладки от проверени места.Поне ще има кой да псува.
Да не стане реклама,всъщност това си е в твоите води и си дъвчи хартията,но за мене най-добрия магазине е тоя на Симеон в София.Цените са им европейски,а качеството без забележка.Да уточня.За Фиат в цяла Европа цените на частите са най-ниски.Освен това и има части и за най-старите модели.От създаването на Фиат.Така,че поръчай си от там накладки и ще останеш доволен.И друго....Заедно с транспортните ще ти излезе по-евтино!!!
Нищо не се разбира от последните ти 2 мнения в тая тема.
Какви са тия накладки дето на усет се хващат?
Кой е тоя магазин на Симеон, та на Симеон има сигурно над 150 магазина за авточасти.
Хубавите накладки струват не по-малко от 60-70 лв.
Ако някой намери Галфер, най-добре, ма не питайте за цената.
Ха, ми по тая логика Текстар за 178 лева трябва чудеса да вършат!
Говорете в марки, а не в "бе ше ги усетиш стават ли"!
boris037
23-10-2009, 19:48
Това, от което аз съм доволен и с което в момента е колата е Lucas, но не са купувани скоро и си спомням, че не бяха много евтини. Сега дали качеството е същото-не знам.
Чува се че от заводите на Феродо излизат 4 класа качество на Феродо и че 1во и 2ро въобще не постъпват на Бг пазара,или постъпват в минимално количество,защото 150 лева за комплект са много за пазара тук.Аз лично карам с 3 пъти по евтини накладки.
Aз от феродото съм доволен и то много спира така се едно имам абс така че секи си има мнение даваш 80-100лева ама както казаха живота.
Или ви го казвам така ако живота ви струва 40-50лева добре ма моя си е безценен.По добре даи някои лев за нещо хубаво от колкото да си блъскаш главата после.
DJ_STIVAN
24-10-2009, 13:18
Искаш истински накладки? Избери си от тук. Сигорен съм,че цената няма да е по-скъпа отколкото тук и може да си малко по-сигорен в качествоо.
http://www.europerformance.co.uk/pages/products/search_car/product_sub.mhtml?car=alfa33;category=frontbrakepa ds
Нищо не се разбира от последните ти 2 мнения в тая тема.
Какви са тия накладки дето на усет се хващат?
Кой е тоя магазин на Симеон, та на Симеон има сигурно над 150 магазина за авточасти.
Хубавите накладки струват не по-малко от 60-70 лв.
Ако някой намери Галфер, най-добре, ма не питайте за цената.
Мисля,че беше номер 156.Като тръгнеш отХр.Ботев е на 100 метра в дясно и друг магазин там само за Алфа май няма.Като хванеш една накладка и усетиш острите ръбове,шуплите и стърчащите телове по феродото и обилната збръчкана боя,от която трудно се монтират и нескопосаната щампа на основата и...Май не трябва да продължавам с :blah::blah::blah:
Мисля,че беше номер 156.Като тръгнеш отХр.Ботев е на 100 метра в дясно и друг магазин там само за Алфа май няма.Като хванеш една накладка и усетиш острите ръбове,шуплите и стърчащите телове по феродото и обилната збръчкана боя,от която трудно се монтират и нескопосаната щампа на основата и...Май не трябва да продължавам с :blah::blah::blah:
Аз даже познах за кво говориш Симер :dance: Знам и едни със самурайско име такива :tooth: Интересната част е че за магазина за първи път чувам :gruebel: А мнението ми за накладките от мнооооогооо тестове е че ако си изровите от някъде оригинален Глафер е най-добре ;)
Аз даже познах за кво говориш Симер :dance: Знам и едни със самурайско име такива :tooth: Интересната част е че за магазина за първи път чувам :gruebel: А мнението ми за накладките от мнооооогооо тестове е че ако си изровите от някъде оригинален Глафер е най-добре ;)
Истината е че има накладки и за по 50сетина лева които подбрани вършат същата работа,днес от 120 до 0 на едно кръстовище го доказаха,по принцип рядко си позволявам такива неща градско ама днес бе скочил хормона и Алфи се отплати подобаващо
Истината е че има накладки и за по 50сетина лева които подбрани вършат същата работа,днес от 120 до 0 на едно кръстовище го доказаха,по принцип рядко си позволявам такива неща градско ама днес бе скочил хормона и Алфи се отплати подобаващо
Спомени ква марка са де? И що караш с 120 градско :bounce8:
Спомени ква марка са де? И що караш с 120 градско :bounce8:
Е ,няма да рекламирам сега,че не са и из най-хвалените :), а за 120,виакам айде няма коли по околовръсното да усетя маллко АЛФИ ,че не бе изкарвана магистрално последно месец,по принцип съм го надживял тоя момент с пренатискането градско,Марейката къде къде летеше из Софиските дебри,ма щукна едно Клио и реши че трябва да обходи 3те ленти по 3 пъти и накрая АБС-о удари една Вибра :)
мхм, интересно клио ... ама тука рекламата не се заплаща, сподели кви са, що са тия накладки...и ние сме типчета стил 120-0-тотал :)
Е ,няма да рекламирам сега,че не са и из най-хвалените :), а за 120,виакам айде няма коли по околовръсното да усетя маллко АЛФИ ,че не бе изкарвана магистрално последно месец,по принцип съм го надживял тоя момент с пренатискането градско,Марейката къде къде летеше из Софиските дебри,ма щукна едно Клио и реши че трябва да обходи 3те ленти по 3 пъти и накрая АБС-о удари една Вибра :)
Ама нали уж споделяме мнения за накладки ? Кво значи реклама, според мен всеки си казва мнението накладки на пазара хиляди марки, просто тука требе да се гледа статистиката :thumbup:
мхм, интересно клио ... ама тука рекламата не се заплаща, сподели кви са, що са тия накладки...и ние сме типчета стил 120-0-тотал :)
Ама нали уж споделяме мнения за накладки ? Кво значи реклама, според мен всеки си казва мнението накладки на пазара хиляди марки, просто тука требе да се гледа статистиката :thumbup:
Е то Клиото просто изкочи отпреде и госпожата не че се движеше с толкова,просто се зачуди накъде да ходи.
Относно накладките,ами Пермафузи са,предния собственик ги е сменял,засега не са свирили и прблеми при спиране не съм имал,но при смяна сибурно бих заложил на нещо леко по добро ,Я Феродо ,я Стейноф Спорт
Е то Клиото просто изкочи отпреде и госпожата не че се движеше с толкова,просто се зачуди накъде да ходи.
Относно накладките,ами Пермафузи са,предния собственик ги е сменял,засега не са свирили и прблеми при спиране не съм имал,но при смяна сибурно бих заложил на нещо леко по добро ,Я Феродо ,я Стейноф Спорт
Има и читав пермафюз ма вече не се намира само в началото беше ОК после стана МАФ и накрая стана ...:locked:
Има и читав пермафюз ма вече не се намира само в началото беше ОК после стана МАФ и накрая стана ...:locked:
Ти с какво караш или препоръчваш?
Ти с какво караш или препоръчваш?
Карам с оригинални предимно ако няма с феродо ;)
И да обобщим:
К'вит дадат в магазина - 1
Феродо - 5
Райкам - 1
Галфер - 2
Лукас - 1
Стейнхоф - 1
И да обобщим:
К'вит дадат в магазина - 1
Феродо - 5
Райкам - 1
Галфер - 2
Лукас - 1
Стейнхоф - 1
Дайте направо да пуснем една анкета с 10тина 15 по -популярни марки и "К'вит дадат в магазина".
Stranger65
26-10-2009, 16:47
Дайте направо да пуснем една анкета с 10тина 15 по -популярни марки и "К'вит дадат в магазина".
Това е малко изкилифарчено - аз пиша каквито ми препоръчат приятелите ми в магазина, а не квот ми подхвърлят в който и да е магазин
За феродо и лукас аз давам "-1"
Моите май са MAFF
Това е малко изкилифарчено - аз пиша каквито ми препоръчат приятелите ми в магазина, а не квот ми подхвърлят в който и да е магазин
За феродо и лукас аз давам "-1"
Хубаво е че имаш приятели на които мпожеш да се довериш ,но аз ако ида дали ще ми препоръчат същото което и на теб.
Мисълта ми беше че за нас ще е много по-полезно да споменеш определена марка.
Хубаво е че имаш приятели на които мпожеш да се довериш ,но аз ако ида дали ще ми препоръчат същото което и на теб.
Мисълта ми беше че за нас ще е много по-полезно да споменеш определена марка.
ТиН продават само МАФ, така че смятай :-)
МАФФ трябва да ги забранят.
2 комплекта , и двата свирят на влак :devil:
Stranger65
26-10-2009, 17:45
МАФФ трябва да ги забранят.
2 комплекта , и двата свирят на влак :devil:
При мен - НЕ. И спират. Ако имат нещо, което не е за мен - не ми го продават
Така, а някой знае ли едно време какви са слагали оригинално на 33ките ?
Така, а някой знае ли едно време какви са слагали оригинално на 33ките ?
Текстар и Галфер! Виждал съм и със знак на Ате ма мисля че им ги прави друг ;)
Stranger65
26-10-2009, 20:39
Текстар и Галфер! Виждал съм и със знак на Ате ма мисля че им ги прави друг ;)
Ако не бъркам май имаше и два вида спирачни апарати
Ако не бъркам май имаше и два вида спирачни апарати
Bendix и Аte
Bendix и Аte
За плътен и вентилиран диск знам аз, като марки има доста ... сега в багажника имам едни Brembo, ще ги видим колко са Брембо като ги сложа.
Stranger65
26-10-2009, 21:31
За плътен и вентилиран диск знам аз, като марки има доста ... сега в багажника имам едни Brembo, ще ги видим колко са Брембо като ги сложа.
Може, но мисля, че имаше и два типа спирачни апарати - бенд ъф Италия и АТЕ за едни и същи дискове. Но не споря
Ни пузнахти!
Лукас и Ате са типовете!
Ни пузнахти!
Лукас и Ате са типовете!
Аз пък знам за Бендикс и Ате,очевидно Ате е единия ама кой е другия ,тука се завърза :)
Stranger65
27-10-2009, 07:25
На моите пише бенд оф италия.
А Хубавите дискове трябва да са шлайфани, а не струговани, но знам, че трудно се намират и са скъпи
На моите пише бенд оф италия.
А Хубавите дискове трябва да са шлайфани, а не струговани, но знам, че трудно се намират и са скъпи
На каква гладкост!?
На каква гладкост!?
Са ше получиш отговор от сорта охридското езеро при тихо време :coolio: Или може би има приятел шлайфист на който се доверява и квот му каже тва е :D
Я даи да го видим тва брембуу ако имаш снимка че интересно звучи :pizza:
Stranger65
28-10-2009, 10:33
Са ше получиш отговор от сорта охридското езеро при тихо време :coolio: Или може би има приятел шлайфист на който се доверява и квот му каже тва е :D
Не - Северният Ледовит океан по време на тропически дъжд.
А колкото то приятелите - хубаво е човек да има и някой и друг стойностен приятел
Не - Северният Ледовит океан по време на тропически дъжд.
А колкото то приятелите - хубаво е човек да има и някой и друг стойностен приятел
Тука спор няма ма пак не отговори на въпроса ;)
Stranger65
28-10-2009, 13:10
Тука спор няма ма пак не отговори на въпроса ;)
Toй е умно момче, разбира ги нещата. Няма нужда да му давам акъл :butt:
vikoalfa
28-10-2009, 23:34
На мойта 16ска навремето пишеше бенд оф Австралия,насрахме и тая тема!
Спрях се на Текстар, ама не мога да намеря на тоя етап.
Текстар - 120лв ... ще търсим друг вариант:hehehm:
имам останали накладки на textar ако някой има интерес да звънне на 0898226979
за каква пара става дума??????