View Full Version : Черна хроника
Alexanderbb
17-06-2013, 16:53
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1101724 По4иналото моми4е
щеше да се умъжи за племенника ми,който също е пострадал,от вси4ки в колата само той и 4 годишното дете са живи.Живота е скапан.
Жалко за загиналите ама секс с 15 годишна не се ли води подсъдно?
radostin_ivanov
17-06-2013, 20:29
Не ти прави чест,на тази трагедия да задаваш такива въпроси,точно заради това че са прекаленно малки аз се обявих против тяхната връзка и бях казал че и в Бг да съм,няма да отида на тяхната сватба,допуснали са грешка и вси4ки от моето семеиство,както и от нейното бяха против и ето какво се случи. А на въпроса дали е подсъдимо,попитай дъщеря си или сина си.
Не ти прави 4ест на тази трагедия да задаваш такива въпроси,то4но заради това 4е са прекаленно малки аз се обявих против тяхната връзка и бях казал 4е и в Бг да съм,няма да отида на тяхната сватба,допуснали са грешка и вси4ки от моето семеиство,както и от нейното бяха против и ето какво се слу4и. А на въпроса дали е подсъдимо,попитай дъщеря си или сина си.
+1 ... в живота стават грешки. Важното е да се учим както от своите грешки, така и от на другите.
Наистина е тъжна новина за такава смърт на няколко човека. :-/
Катастрофата е била челен удар на прав път. Някак си ми е трудно да разбера какво е станало ... освен заспиване на волан или избягване на яма на пътя, друго не мога се сетя.
Бог да прости загиналите. Всеки от нас можеше да бъде на тяхно място.
Моите съболезнования, колега!
Други коментари са меко казано неуместни!
dimitar_vd62
02-07-2013, 20:16
Ето какво се случи преди около 40 минути.Удара се чу чак зад блока.Без спирачки.Първо се "изряза " някакъв мотор, после удара.В колата са били две жени едната е пострадала, шофьорката явно.Мотористите са били двама.Този дето е карал беше на 10 метра от мястото, пасажера зад него е прелетял цялото кръстовище и лежеше в локва кръв на около 25 метра от там.Че ще обвинят женат за отнето предимство ясно.Ма що 30 години никой не сложи светофар на това кръстовище.В час пик си е живо предизвикателство да завиеш наляво както се е опитала колата.Очевидци казват че мотора е изпреварил и се хакнал в колата като я отместил с около метър и половина.Ако не е бил той жената е щяла да мине безпрепятствено пред другата кола.И аз да бях и аз щях да съм изненадан.Гъзарията цена няма.
Това си е най-опасното кръстовище в целия град и пресичането там си е като игра на руска ролетка в час пик .
Светофар там няма да има защото ще се прави кръгово в което да се пресичат бул.Владислав и новият пробив на бул.Левски . До тогава остава да броим жертвите до следващия предизборен напън на местната власт .
lordliness
02-07-2013, 21:24
http://news.plovdiv24.bg/440986.html
една алфа, без жертви за щастие, колоездача е виновен
http://news.plovdiv24.bg/440986.html
една алфа, без жертви за щастие, колоездача е виновен
Жалко за синия джам! Това е оригиналния джам на 155. И такъв само оригинал от морга може се намери.
Проблема, че ако сложиш от китайските стъкла, и нюанса ще се различава от този на страничните стъкла :-/
Иначе наистина е късмет, че всичко се е разминало без сериозни наранявания. Трябва се пазят хората взаимно, не зависи му с какъв тип превозното средство се движат.
Ето поредния "юнак", таксиметър, пиян, който засега не е убил никой.....:
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-tzarigradsko-shose-taxi-14405943?nt=4
nikolaaaay
10-07-2013, 23:52
Пълно е с простаци, юруш-и и обикновени тъпанари. Нормалните се изнасят малко по малко от :bg:
Вече има една жертва, млада жена, лека и пръст.
Този му е за 2 път според новините да кара на градус.
lordliness
11-07-2013, 13:33
Напоследък линчуването ми се струва все по малко варварско
Бакшиша заслужава да понесе цялата тежест на закона. Да караш пил е най-голямата глупост, която може да направи човек, бил той и професионален шофьор. Но чукайте на дърво да не се случва на вас, защото всеки един от нас може да изпусне при определени ситуации контрола над колата. Безгрешни хора няма.
Вече има една жертва, млада жена, лека и пръст.
Този му е за 2 път според новините да кара на градус.
Да, така е.Но преди това не е бил таксиметър, пишеше, че от 2001 някъде е станал.
Така или иначе такива в такситата има и трябва да бъдат остранявани незабавно.
lordliness
11-07-2013, 19:54
Днес много катастрофи, много нещо, гледах как са се ударили в кресненското дефиле
Susscrofa
12-07-2013, 19:32
Въпроси:
1. Защо спирките не са в локалното платно?
2. Защо бус лентите покрай спирките не са отделени от другите платна с оградна система?
3. Защо е разрешено да се кара с 80 км на вътрешноградски булевард?
4. Защо няма въведено доживотно отнемане на книжката?
Бог да прости починалата жена.
Въпроси:
1. Защо спирките не са в локалното платно?
2. Защо бус лентите покрай спирките не са отделени от другите платна с оградна система?
3. Защо е разрешено да се кара с 80 км на вътрешноградски булевард?
4. Защо няма въведено доживотно отнемане на книжката?
Бог да прости починалата жена.
Прасешки, това дето си го писал звучи като Сидеров :throw:, популистко и неприложимо, а и каквото да има пак ще умират хора.А и не съм съгласен с горенаписанот от теб, освен с огражденията.
Лично аз се чудя пък, защо в такситата можеш да срещнеш субекти с джапанки, облечени, като квартални пияници?
Susscrofa
12-07-2013, 19:47
Прасешки, това дето си го писал звучи като Сидеров :throw:, популистко и неприложимо, а и каквото да има пак ще умират хора.
Лично аз се чудя пък, защо в такситата можеш да срещнеш субекти с джапанки, облечени, като квартални пияници?
Аааа, не, не съм съгласен.
Помниш ли какъв ужас беше на графа при излизането на витошка?
Сега с разделителната преграда е перфектно.
Какъв е проблемът бус лентите да са оградени срещу навлизане на автомобили в рамките до 500 метра в района на спирката?
Бас ловя, че задръстването по цариградско няма да се промени при ограничение от 60 км/час.:on_da_beach:
Аааа, не, не съм съгласен.
Помниш ли какъв ужас беше на графа при излизането на витошка?
Сега с разделителната преграда е перфектно.
Какъв е проблемът бус лентите да са оградени срещу навлизане на автомобили в рамките до 500 метра в района на спирката?
Бас ловя, че задръстването по цариградско няма да се промени при ограничение от 60 км/час.:on_da_beach:
Е, спирки в локалното е трудно осъществимо, трябва да има места, от които да влиза рейса, а това означава предпоставка да влизат и други.
Проблемът по цариградско не е 80 км, а това, че отделни индивиди се движат много по бързо, а в случая и пияни.
Ако не беше пиян, тоя нямаше да сгази хора-проблемът е в алкохола.И аз пия, ама не карам, тоест не карай пил, просто.
Susscrofa
12-07-2013, 21:36
Е, спирки в локалното е трудно осъществимо, трябва да има места, от които да влиза рейса, а това означава предпоставка да влизат и други.
Проблемът по цариградско не е 80 км, а това, че отделни индивиди се движат много по бързо, а в случая и пияни.
Ако не беше пиян, тоя нямаше да сгази хора-проблемът е в алкохола.И аз пия, ама не карам, тоест не карай пил, просто.
За алкохола не съм съгласен.
Но в конкретния случай алкохолът изчерпва необходимостта от всички останали коментари.:on_da_beach:
Linkestis
16-07-2013, 23:32
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/petima-zaginaha-pri-katastrofa-krai-elin-pelin.html
Сестра ми седи и плаче,на приятел ,брат му е от загиналите.Нито има какво да кажеш нито има какво да направиш.
Лошото е че олигофренчето е занесъл в отвъдното още четирима с него.
ecotronic
17-07-2013, 10:08
Има достатъчно много чисто технически средства, които могат съществено да допринесат за намаляването на произшествията по пътищата. Тези средства не са нито скъпи нито пък са някакви космически технологии.
Имам впредвид средства, които в зависимост от стажа зад волана, допуснатите нарушения, състоянието на шофьора могат да променят техническите способности на автомобила.
Примери мога да дам много. Не разбирам, защо нищо не се прави по въпроса. Убеден съм, че това е средството, което в голяма степен ще реши този проблем. Рано или късно.
Трябва единствено добра воля за да се приложи в практиката.
Alexanderbb
17-07-2013, 10:18
Има достатъчно много чисто технически средства, които могат съществено да допринесат за намаляването на произшествията по пътищата. Тези средства не са нито скъпи нито пък са някакви космически технологии.
Имам впредвид средства, които в зависимост от стажа зад волана, допуснатите нарушения, състоянието на шофьора могат да променят техническите способности на автомобила.
Примери мога да дам много. Не разбирам, защо нищо не се прави по въпроса. Убеден съм, че това е средството, което в голяма степен ще реши този проблем. Рано или късно.
Трябва единствено добра воля за да се приложи в практиката.
Относително е. Дори с 50 км/ч при определени условия може да се утрепаш без проблем.
ecotronic
17-07-2013, 10:28
Относително е. Дори с 50 км/ч при определени условия може да се утрепаш без проблем.
Не казвам, че такива средства могат да доведат до прекратяване на такива инциденти. Казвам, че могат в значителна степен да доведат до намаляването им. Което не е никак малко.
Alexanderbb
17-07-2013, 11:00
Не казвам, че такива средства могат да доведат до прекратяване на такива инциденти. Казвам, че могат в значителна степен да доведат до намаляването им. Което не е никак малко.
Има и по-евтин начин. Казва се възпитание.
ecotronic
17-07-2013, 11:21
Средствата за които говоря струват жълти стотинки на фона на човешкия живот. В едно серийно производство биха оскъпили неосезаемо автомобила. Не повече от една класическа система за сигурност.
А и за разлика от възпитанието, което изисква години, зависи от много фактори и в крайна сметка не винаги го има, те се прилагат лесно и бързо.
Трябват само воля и закони.
Susscrofa
17-07-2013, 12:55
Каквото и да е възпитанието, на един мъж хормоните отговорни за правене на някои простотии утихват към 30-и години.
Mind_Control
17-07-2013, 13:57
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/petima-zaginaha-pri-katastrofa-krai-elin-pelin.html
Сестра ми седи и плаче,на приятел ,брат му е от загиналите.Нито има какво да кажеш нито има какво да направиш.
Лошото е че олигофренчето е занесъл в отвъдното още четирима с него.
Да, а те сигурно не са му казвали- дай газ, да видиме тая кочина върви ли... Той, че е олигофрен, олигофрен е, ама и те не са по- малко...
Мир на праха им.
Susscrofa
17-07-2013, 14:16
Да, а те сигурно не са му казвали- дай газ, да видиме тая кочина върви ли... Той, че е олигофрен, олигофрен е, ама и те не са по- малко...
Мир на праха им.
Човекът с държавен ценз е шофьорът!
Бъркаш отговорностите.
Accidente tren Santiago: Descarrilamiento del tren I Spain Train (http://www.youtube.com/watch?v=ytHe8aJyjfk)
Susscrofa
26-07-2013, 21:19
Accidente tren Santiago: Descarrilamiento del tren I Spain Train (http://www.youtube.com/watch?v=ytHe8aJyjfk)
Mожеш ли да допуснеш, че в развита европейска държава един високоскоростен влак няма автоматична система за автоматично намаляване на скоростта в рискови участъци, в конкретния случай завой?
Отвратителна тъпотия, но след Фукушима нищо не може да ме изненада.
ecotronic
26-07-2013, 21:33
Тепърва предстои да се изясняват много неща покрай тази трагедия. Не допускам, че машинистът, който и да е той, ще реши да превиши повече от двойно максимално-допустимата скорост за участъка. Вероятно ще се окаже техническа неизправност в спирачната система.
Susscrofa
26-07-2013, 22:02
Тепърва предстои да се изясняват много неща покрай тази трагедия. Не допускам, че машинистът, който и да е той, ще реши да превиши повече от двойно максимално-допустимата скорост за участъка. Вероятно ще се окаже техническа неизправност в спирачната система.
Ама чакай, нормално ли е да се остави това изцяло в ръцете на машиниста?
Та дори и нашето метро бие автоматично спирачки при спускането от телевизионната кула.
Mожеш ли да допуснеш, че в развита европейска държава един високоскоростен влак няма автоматична система за автоматично намаляване на скоростта в рискови участъци, в конкретния случай завой?
Отвратителна тъпотия, но след Фукушима нищо не може да ме изненада.
А ти мислиш ли си, че има у нас автобус, който да има нормален тахограф!:angry:
Ето от къде трябва да се почне:paddle:
Susscrofa
26-07-2013, 22:34
А ти мислиш ли си, че има у нас автобус, който да има нормален тахограф!:angry:
Ето от къде трябва да се почне:paddle:
Е, стига де, несравнимо е. Това е високотехнологична железница.
В някои Европейски столици вече има безпилотни метро влакове, абсурдно е управлението на подобна машина да е само в ръцете на човек. Ами ако получи инфаркт?
Е, стига де, несравнимо е. Това е високотехнологична железница.
В някои Европейски столици вече има безпилотни метро влакове, абсурдно е управлението на подобна машина да е само в ръцете на човек. Ами ако получи инфаркт?
Човешкият фактор трудно ще бъде заменен........представи си, че се бъгне електрониката.....и какво става.....няма пилот в самолета, влака ......или пък група весели туристи си поркат на задната седалка а отпред някакво роботче върти волана на автобуса....колко поразии може да направи човекът....толкова може и да предотврати!!!!
Ако сте чели Лем, там има един разказ точно на тая тема. Електрониката е задължителна, защото машините стават все по-сложни и човека не може да се справи с всичко. Но винаги трябва да има под ръка поне един бутон.
ecotronic
27-07-2013, 11:23
Такива високоскоростни влакове имат система за автоматично задействане на спирачките, независимо от желанията на машиниста. Тя трябва да сработи при определени ситуации, като при забрана за навлизане в коловоз или при значително надвишаване на допустимата скорост. Въпросът е защо това не е сработило в случая.
Компанията естествено сега твърди, че влакът е бил в пълна техническа изправност, за да свали отговорността от себе си и за да си измие ръцете с машиста.
Само техническата експертиза ще доведе до истината.
Ако сте чели Лем, там има един разказ точно на тая тема. Електрониката е задължителна, защото машините стават все по-сложни и човека не може да се справи с всичко. Но винаги трябва да има под ръка поне един бутон.
Почти всичко съм чел от Лем, тоя точно не го помня, но е голяма работа тоя поляк, сега такива фантасти няма вече..
Катастрофи е имало и ще има, въпрост е да се анализират причините и да се премахват.
Susscrofa
27-07-2013, 20:54
Човешкият фактор трудно ще бъде заменен........представи си, че се бъгне електрониката.....и какво става.....няма пилот в самолета, влака ......или пък група весели туристи си поркат на задната седалка а отпред някакво роботче върти волана на автобуса....колко поразии може да направи човекът....толкова може и да предотврати!!!!
Статистически погледнато, възможността човек да се бъгне е по-голяма от възможността компютър да се бъгне.:pancake:
В Париж се возих на мотриси в метрото без машинисти, уникални са. Никакво лашкане вътре и резки спирачки.
Статистически погледнато, възможността човек да се бъгне е по-голяма от възможността компютър да се бъгне.:pancake:
В Париж се возих на мотриси в метрото без машинисти, уникални са. Никакво лашкане вътре и резки спирачки.
Летището в Атланта е с метро, на площ може и да е колкото Ямбол или Сливен, мотрисите са без машинист, а се движеха доста бързо, и това го забелязах през 2003. ;-)
Susscrofa
27-07-2013, 22:19
Летището в Атланта е с метро, на площ може и да е колкото Ямбол или Сливен, мотрисите са без машинист, а се движеха доста бързо, и това го забелязах през 2003. ;-)
Точно това имах предвид.:pancake:
ecotronic
27-07-2013, 23:24
В дискутирания случай не е ясно какво е било нивото на техниката. Самият факт, че е имало участък с остър завой и ограничение 80 говори затова, че това не е модерна високоскоростна линия. Това означава, че не е ясна и степента и на автоматизация. Твърде е вероятно тя да е на доста по-ниско ниво, сравнена с други подобни.
Иначе във всяка автоматизирана система има ясно дефинирана йерархия и обикновено човекът стои най-отгоре. Но неговата функция се свежда до надзор и вземане на глобални решения. За такива неща като с каква допустима скорост трябва да се движи влакът в даден участък би трябвало да се грижи автоматиката.
Просто защото ако една техническа система можеш да я подсигуриш многократно срещу отказ, то човек не можеш.
A бе Суси, надявам се, че имаш поне едно више образование...ама то не струва колкото моето осноевно!
Електрониката е създадена от човека...не от извънземни....или гледаш много телевизия и вярваш за дупките в Родопите.....що се отнася до влака в Испания...той е имал системи за сигурност....но те или са отказали, или са маниполирани от същият тоз , който ги е създал....има много варианти и никаква статистика....незнам защо се уповаваш на некви писарушки дето я правят тая статистика....полувината от която е измислена....оня ден ми се обаждат по тел.....правим едно статистическо проучване....отговора ми беше...а бе я си.....това са 80% от отговорите....и те след това проучване за да могат да си осребрят труда излиза няква измислена статистика...нали?.....другата реална статистика пак е невярна.....сега железниците ще се опитат да изкарат машиниста виновен, защото е любител на високите скорости и искал да дрифти с влака......за да могат да защитят същата тази безпогрешна електроника......
Сега ще ти дам един много прост пример за човека и електрониката.......
Взимам лаптопа си и се гмуркам в басейна....въпроса ми е кой ще се бъгне пръв...а статистико?????
п.п....а да видим сега...как ще се увартиш:))))...или какво ще ти каже статистиката....:))
ecotronic
28-07-2013, 13:38
A бе Суси, надявам се, че имаш поне едно више образование...ама то не струва колкото моето осноевно!
Електрониката е създадена от човека...не от извънземни....или гледаш много телевизия и вярваш за дупките в Родопите.....що се отнася до влака в Испания...той е имал системи за сигурност....но те или са отказали, или са маниполирани от същият тоз , който ги е създал....има много варианти и никаква статистика....незнам защо се уповаваш на некви писарушки дето я правят тая статистика....полувината от която е измислена....оня ден ми се обаждат по тел.....правим едно статистическо проучване....отговора ми беше...а бе я си.....това са 80% от отговорите....и те след това проучване за да могат да си осребрят труда излиза няква измислена статистика...нали?.....другата реална статистика пак е невярна.....сега железниците ще се опитат да изкарат машиниста виновен, защото е любител на високите скорости и искал да дрифти с влака......за да могат да защитят същата тази безпогрешна електроника......
Взимам лаптопа си и се гмуркам в басейна....въпроса ми е кой ще се бъгне пръв...а статистико?????
п.п....а да видим сега...как ще се увартиш:))))...или какво ще ти каже статистиката....:))
Просто не можеш да си представиш как би изглеждал днешния свят, ако всичко онова, което днес върши автоматиката се вършеше от живи хора.
Просто не можеш да си представиш как би изглеждал днешния свят, ако всичко онова, което днес върши автоматиката се вършеше от живи хора.
Мога...ще има работа за всички....:)))
М/у автоматика и електроника според мен има разлика:
Автоматиката извършва някакво действие, което заменя действието примерно на човека....а електрониката е акъла на това действие....има разлика....между подаване на команди и последващо механично действие.....
Да за напредъка съм....но не искам електрониката, механика, автоматика и т.н. да ме замества навсякъде...:ranting:
Например в леглото.....:))))...не става също така едно роботче да порка водка и на мен да ми е весело....
ecotronic
28-07-2013, 15:23
Мога...ще има работа за всички....:)))
М/у автоматика и електроника според мен има разлика:
Автоматиката извършва някакво действие, което заменя действието примерно на човека....а електрониката е акъла на това действие....има разлика....между подаване на команди и последващо механично действие.....
Да за напредъка съм....но не искам електрониката, механика, автоматика и т.н. да ме замества навсякъде...:ranting:
Например в леглото.....:))))...не става също така едно роботче да порка водка и на мен да ми е весело....
Нямаш основания за притеснения.
Моят опит показва, че електрониката не понася добре кафе, бира, алкохол и изобщо всякакви течности:)
И няма изгледи да се научи да пие водка в близките 100 години:)
Susscrofa
28-07-2013, 19:36
Уникално бъгав си.:)
Доказателство си, че не бива в ръцете на човек да се дава подобна отговорност.
Компютърът не е направен нито програмиран от средноинтелигентен човек.:)
ivan dimitrov
28-07-2013, 21:31
---
Уникално бъгав си.:)
Доказателство си, че не бива в ръцете на човек да се дава подобна отговорност.
Компютърът не е направен нито програмиран от средноинтелигентен човек.:)
Ау...:comphits: сигурно е направен от високоинтелигентен бюрократ като теб:)))).....който не вижда повече от върха на щпицарките си.....и установява, че като излезне от тоалетната.... са му мокри:)))
lordliness
11-11-2014, 12:54
http://www.blitz.bg/news/article/301984
Furious 155
11-11-2014, 13:27
http://www.blitz.bg/news/article/301984
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4419967
lordliness
20-03-2015, 20:37
http://news.plovdiv24.bg/547439.html
PEPI-2ALFA
07-04-2015, 22:42
http://www.pleven.utre.bg/2015/04/07/311805-mlad_plevenchanin_zagina_pri_zverska_katastrofa_sn imki
alfa_romeo_forever
07-04-2015, 22:51
Точно това гледах и аз ..... лелелеле какво правят тези хора ? .....
Да почива в мир момчето ... то на моята възраст .... :-|:-|:-|:rip:
Точно това гледах и аз ..... лелелеле какво правят тези хора ? .....
Да почива в мир момчето ... то на моята възраст .... :-|:-|:-|:rip:
Отиде си един прекрасен човек по нелеп и жесток начин.Казват, че човек е жив докато има кой да го помни.Винаги ще те помня Томас.
Почивай в мир !
Добро момче беше и принципно не кара бързо, но този път просто не е имал късмет ...
Това му е профила във форума http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=21206
krasio_79bs
08-04-2015, 10:10
Отново за жалост инцидент с фатален край. Преди да седнете зад волана се замислете млади момчета! Замислете се ,че имате близки,замислете се ,че живота е пред вас .... Не си струва заради едната подобна снимка във фейса да си рискувате живота!
Отново за жалост инцидент с фатален край. Преди да седнете зад волана се замислете млади момчета! Замислете се ,че имате близки,замислете се ,че живота е пред вас .... Не си струва заради едната подобна снимка във фейса да си рискувате живота!
Много хора взеха да тиражират с тази снимка. За бога никой ли не вижда, че това е скрийншот от youtube ... Даже почнаха и в новинарски сайтове да я качват тази снимка. Томи-то караше нормално извънградско.
п.с. линк към клипа https://www.youtube.com/watch?v=JUyefvd2Wc8
krasio_79bs
08-04-2015, 14:01
Така както е сложена в профила му ,наистина създава впечатление ,че е негова,а не от клипче в нета. Не познавам колегата,а и не искам да коментирам как е шофирал. Единствено апелирам колегите с малко години опит зад волана да не си правят надпревари със съдбата. Имам познат който взе книжката преди месец и вече е сниман "героя" със 160км. За жалост все повече младежи с малко опит си отиват не навреме от тоя свят.
Лека му пръст на момчето и искрени съболезнования на близки и приятели!
ecotronic
08-04-2015, 17:44
Че е шофирал с несъобразена скорост е ясно. Но е ясно и това, че ако я нямаше локвата на пътя, сега вероятно щеше да е жив.
Неоспорим факт е това, че състоянието на пътищата ни е сериозна предпоставка за такива неща, дори и за по-опитни шофьори.
Жалко за момчето. Да почива в мир.
dimitar_vd62
08-04-2015, 19:13
Мда юридически е пълнолетен и отговорен за постъпките си и заплати висока цена, ама стига сме обвинявали държавата, пътя, локвата, дървото.Баща му на какво го научи.Младеж е, ври му кръвта,иска да се докаже, да се покаже, някой каза ли му - ей малкия, от едно парче месо съм те отгледал,как я мислиш тая работа, някак си нашите задължения към децата ни ги позабравихме, доверихма са на улицата, училището...как ние ги подготвихме за живота, научихме ли ги на уважение към него.Дано не е разбрал горкия че умира,защото е страшно в последния момент да разбереш че не можеш да върнеш времето и със миг назад.
ecotronic
08-04-2015, 20:12
И що да не обвиняваме държавата?
Нормално ли е пътното платно да се загьоли?
Иди и виж дали в Германия има такова нещо. Аз съм се отървал на косъм от подобно нещо на магистрала Тракия, въпреки че имам над 30 г. стаж зад волана.
lordliness
08-04-2015, 21:16
http://m.blitz.bg/news/article/329850
Журналистите, коментарите под статията- нямам думи.
dimitar_vd62
08-04-2015, 21:45
И що да не обвиняваме държавата?
Нормално ли е пътното платно да се загьоли?
Иди и виж дали в Германия има такова нещо. Аз съм се отървал на косъм от подобно нещо на магистрала Тракия, въпреки че имам над 30 г. стаж зад волана.
На държавата последното нещо което ще доверя е да ми гарантира живота на детето.
А дали в Германия има подобно нещо, мне няма, там катастрофи не стават.
С подобен стаж зад волана би трябвало да имаш едно наум пред вид времето и българската действителност и да намалиш скороста до безопасна.
ecotronic
08-04-2015, 22:03
На държавата последното нещо което ще доверя е да ми гарантира живота на детето.
А дали в Германия има подобно нещо, мне няма, там катастрофи не стават.
С подобен стаж зад волана би трябвало да имаш едно наум пред вид времето и българската действителност и да намалиш скороста до безопасна.
Е - човек с повече опит сигурно нямаше да стигне до фаталната ситуация. Проблемът е, че не всеки на пътя е "господин перфектен шофьор". Така съчетанието между липса на опит и лоша пътна обстановка често пъти има тежки последици.
А определено има какво да се направи за подобряване на пътната обстановка у нас. Но на кого му пука?
dimitar_vd62
08-04-2015, 22:14
В момента в който се помислиш за господин перфектен шофьор си загазил.Ако беше спукана гума мишелин или дънлоп ли щяхме да обвиняваме.Една кола, дори и нова може да аварира, един път дори и перфектен може да ти поднесе изненада, мисълта ми е че трябва така да шофираме че максимално да сме сигурни че можем да овладеем положението ако стане нещо непредвидено.Ся не говорим за паднал парашутист на пътя или земетресение 12 степен.На перфектните пътища е още по лошо защото хората се уповават на това че държавата е помислила за тяхната безопасност - http://vbox7.com/play:f7b2ba21
ecotronic
08-04-2015, 22:28
Много неща могат да те убият. Дори можеш да умреш, като се задавиш с пържен картоф. Много можем да се дървенофилософствуваме на тази тема.
Тук обаче става въпрос за 2 фактора:
1 - човешка небрежност/неопитност.
2 - локва където не и е мястото.
1 + 2 = човешки живот.
Ако го нямаше едно от двете събираеми, нямаше да има и загуба на живот.
Сега разбираш ли за какво иде реч или пак ще ми говориш, че и в Йемен загиват хора?
dimitar_vd62
08-04-2015, 22:54
И 1 и 2 са даденост, искаме не искаме ги има, на който му е писано да се удави нама да се обеси.Веднъж като пешеходец дръпнах една жена за блузата отзад в момента в който стъпи на пешеходната пътека без да се огледа и профуча една кола.Не че имам шесто чувство, просто видях колата и от опит като шофьор знам че видиш ли жена на тротоара трябва да си нащрек щото не се знае накъде ще тръгне.Оная като отвори една уста..., един човек и вика защо му се караш човека ти спаси живота...ма как, ма аз съм на пешеходна пътека, отсреща свети зелено...така и не можахме да я убедим че въпреки всичко трябва да се огледа, защото може спирачки да откажат , шофьора да е получил инфаркт или да е тръгнал на сафари за пешеходци.
old alfist
09-04-2015, 00:56
Нямам думи - пълно безумие.
В тази част и по двете платна на излизане и влизане в града има ограничение 70км/ч. и по принцип има полиция с радари.
В участъка където се е случила случката има ограничение на скоростта от 50 км/ч., защото има пешеходна пътека.
Всеки с нормално чувство за самосъхранение не би карал със скорост, на която да влияе аквапланинга, с колкото и скапани гуми да кара.
dimitar_vd62
09-04-2015, 01:29
Научихме се да слагаме колани, после да караме с включени фарове, ще се научим и на други неща, затова съм за солени глоби и засилено полицейско присъствие.200-500-1000 лв се преглъщат ама загубен човешки живот най-вече готово отгледано дете няма такава мъка.Чувството за самосъхранение нарушава правата на някои хора.В името на печалбата и показноста абдикирахме от задълженията си към нас самите и към обществото.Има ли някое училище или телевизионна програма която да води поне един час седмично образователна програма за наркотици, безопасен секс, безопасно движение по улиците като пешеходци, като бъдещи водачи на мпс, и т.н.Затова пък имаме права и адвокати.За сметка на това процъфтяват предавания за лайфстайл, папарашки и други подобни.
old alfist
09-04-2015, 01:43
Жалко за момчето, но трябва да бъдем благодарни, че не са пострадали други невинни, нищо неподозиращи хора - стълба е предотвратил навлизането в отстрещното платно.
Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
Изобщо не ми се коментира...и престанете да давате акъл...ако беше еди кво си.....няма ка да се върне....
Bobo Markov
09-04-2015, 02:00
Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
Изобщо не ми се коментира...и престанете да давате акъл...ако беше еди кво си.....няма ка да се върне....
кофти кола, Боби и аз преди месеци на път за Пловдив със 180 в завой попаднах на дъъълга локва и аквапланинга ме поднесе но ESP-то и VDC-то ме спасиха, както и невероятните гуми Pirelli - няма какво повече да кажа ...
old alfist
09-04-2015, 02:04
С риск да съм досаден, но нищо друго не ми остава, освен да давам акъл - дано някой да отбере нещо полезно от това което се пише.
Сега поне има общодостъпна информация - на времето нямаше такава.
кофти кола, Боби и аз преди месеци на път за Пловдив със 180 в завой попаднах на дъъълга локва и аквапланинга ме поднесе но ESP-то и VDC-то ме спасиха, както и невероятните гуми Pirelli - няма какво повече да кажа ...
Нищо не може да те спаси ,когато налягането на гумите е по-малко от налягането на водата.
С риск да съм досаден, но нищо друго не ми остава, освен да давам акъл - дано някой да отбере нещо полезно от това което се пише.
Сега поне има общодостъпна информация - на времето нямаше такава.
Нищо не може да те спаси ,когато налягането на гумите е по-малко от налягането на водата.
За гумите си прав....то и радиото пее, ама кой ли го слуша, колкото и да даваме акъл, докато пътищата са ни под всякаква критика ще е така...
Много важен фактора е, и обучението на шофъорите....навъдиха се хиляди школи за който най важно е да преберат парите...да не казвам, че 50% си купуват книжките....излизат на пътя без никактв опит, повечето от тях не занят и пражилника....и.т.н..
lordliness
09-04-2015, 08:25
Проблема е че колата дава измамно чувство за сигурност. А при стълкновение се разрушава за части от секундата и тялото ни не е пригодено за такова натоварване.
Според статистиките за да си добър шофьор трябва да караш всеки ден при всякакви условия.
Според статистиките за да си добър шофьор трябва да караш всеки ден при всякакви условия.
Ми, то момчето се е учило ;-) Така или иначе е карал твърде бързо на забранено за това място, за да се разцепи така колата. Жалко за младежа, Бог да го прости, поне не е отнел още някой живот...
lordliness
09-04-2015, 09:16
Ми, то момчето се е учило ;-) Така или иначе е карал твърде бързо на забранено за това място, за да се разцепи така колата. Жалко за младежа, Бог да го прости, поне не е отнел още някой живот...
Да съгласен съм, че се е учило. Реално всички се учим и ставаме шофьори от момента в който се сдобием със собствени коли. На курсовете се учат основни неща и там не ставаш добър шофьор.
Почти всеки е влизал с едната гума в локва и знае че трябва усилие да удържиш волана и без да правиш аквапланинг е опасно
Не съм убеден въобще, че някой им обяснява на курсовете какво се прави, ако попаднеш в аквапланинг. Най-вероятно се е паникьосал и е натиснал спирачките.
Жалко за нелепо отишлият си живот.
dimitar_vd62
09-04-2015, 20:33
Тва на пистата Монца ли е.И ако ESP или VDC-то беше отказало и беше нацелил някой в насрещното кой щеше да е виновен че си карал със 180...в завой.Спомням си една тема дето всеки втори се хвалеше как е карал на 2-3 ракии и не е катастрофирал.Вина в държавата ще търсим едва когато почнем да караме действително изправни МПС, спазвайки правилата за движение и чак тогава ще търсим сметка за локвите и дупките.Щото ако момчето караше със 70 или 50 каквото е там ограничението нямаше да има аквапланинг.Най-ма е страх от такива дето разчитат на екстрите на колат си че ще ги спаси от тяхната самонадеяност.
Не съм убеден въобще, че някой им обяснява на курсовете какво се прави, ако попаднеш в аквапланинг. Най-вероятно се е паникьосал и е натиснал спирачките.
Жалко за нелепо отишлият си живот.
На някои им обясняват.
Митак, със 180 да те спаси ESP или нещо подобно- няма начин. Те системите сработват,ама...
Спасила го е случайността.
Тук ще се съглася с теб. Бог да прости момчето, в такива случаи само това се казва, другото е грехота.
Особено като се сетя, че на 18 години първата ми работа като взех сам колата, беше да вдигна 180, само че на другия изход на Плевен - към Русе. И то с Рено 19 с всесезонни гуми, без въздушни възглавници. Кой ме е пазил и аз не знам. Затова не хвърлям камък.
кученцетоОгиитаткоДоги
12-04-2015, 01:12
За птп,най-голямата предпоставка е некадърното шофиране ,след това лошите пътища.Всичко друго е али-бали-портокали.Когато участниците в движението имат нормално поведение на пътя и пътищата са хубави,шанса за птп е = на почти 0.В Холандия за по миналата година има само две тежки катастрофи.Едно от най-важните неща които се учат на курсовете е да съобразиш скороста с пътната обстановка.Ако спазваш това много важно правило,шанса ти да се отрепеш също е почти 0.Стига сме обинявали всеки друг но не и себеси за това което ни се е случило.Ако някой се е надънил в дерек,явно че не дерека е полетял към него.Някой път не си виновен ти,ами някой те е засякъл.Но пак е човек е виновен,не ония със шлифера.Може също да излезеш от пътя,поради липса на осева линия.Често срещано явление в бг.Особенно нощно време,желателно е да имаш много добри фарове,ако нямаш просто караш по бавно.Но няма какво да се лъжеме при нас се кара абуригентската и това е целия проблем.
За птп,най-голямата предпоставка е некадърното шофиране ,след това лошите пътища.Всичко друго е али-бали-портокали.Когато участниците в движението имат нормално поведение на пътя и пътищата са хубави,шанса за птп е = на почти 0.В Холандия за по миналата година има само две тежки катастрофи.Едно от най-важните неща които се учат на курсовете е да съобразиш скороста с пътната обстановка.Ако спазваш това много важно правило,шанса ти да се отрепеш също е почти 0.Стига сме обинявали всеки друг но не и себеси за това което ни се е случило.Ако някой се е надънил в дерек,явно че не дерека е полетял към него.Някой път не си виновен ти,ами някой те е засякъл.Но пак е човек е виновен,не ония със шлифера.Може също да излезеш от пътя,поради липса на осева линия.Често срещано явление в бг.Особенно нощно време,желателно е да имаш много добри фарове,ако нямаш просто караш по бавно.Но няма какво да се лъжеме при нас се кара абуригентската и това е целия проблем.
Обаче най-често ПТП-тата са причинени не от лоши пътни условия, ат човешка глупост. Ще ти дам пример: Живея в София, Люлин, в 8-ми микрорайон. Вчера се прибирам, а на булеварда между 8-ми и 9-ти микрорайон има зверска катастрофа между мотор и кола. Уж според закона колата е отнела предимство на мотора движещ се срещу нея, като прави ляв завой. Да, ама не. След удара колата (Голф 5 или 6, демек сравнително нова кола) беше без предница в буквален смисъл. Тия на мотора, били са 2-ма са мъртви, еддиният е на няколко части, мотора на безброй части. Ти ми кажи, как се кара в квартал с мотор с над 100 км/ч между блоковете? А можеше да блъснат и дете тия олигофрени с мотора. А точно по тия улици за лош късмет асфалта е добър, няма дупки. То ако имаше, нямаше да карат с такава скорост. Та въобще като цяло, катастрофите стават от човешка глупост, не толкова от лоши пътни условия, те също са предпоставка, но човешката глупост е по-голяма.
Не мисля, че шофьора се води виновен, при положение, че беше ясно - скороста на мотора е била над 120-30км. До колкото знам момчето управлявало мотора е починало на място, а спътника му е в болница. Улицата от адашите надолу е всичко, но не и хубава(мотора се е движил към адашите дефакто), улицата е неравна, тясна, (защото винаги има наспрели коли), май и легнал полицай имаше, хора пресичат, просто е проява на пълна глупост да караш по този начин там. Няма да коментирам, че момчето е било на 20години, не знам подробности и т.н., но както беше споменал някой по-горе, това си е дете, родителите и възпитанието имат много важна роля !!!
кученцетоОгиитаткоДоги
12-04-2015, 21:24
След 89-та година българина са разпусна яката.И започна да си показва много сериозно рогата,ами не само рогата а и копитата.По Бай-Тошово време нямаше такива изцепки.Щото знаеш какво те чака.Още на път към милицията в джипката та запукват на шамари.От там та съдат по бързата процедура и айдее отиваш да чукаш камъни в следващите 20-т години на някоя кариера.За да се оправат нещата трябва да се върне комунизма в целият му автентичен вид.
ecotronic
12-04-2015, 21:33
Преди 89-та не можеше току така 20 годишен келеш да се сдобие с кола или мотор. А и за да изкараш книжка се чакаше бая или трябваха връзки да се уредиш в курс. А и обучението и изпитът си бяха доста по-реални от днeшните. Нямаше ги и филмите за супермени на които да подражаваш.
Та така - причините са комплексни.
Bobo Markov
12-04-2015, 21:45
Тва на пистата Монца ли е.И ако ESP или VDC-то беше отказало и беше нацелил някой в насрещното кой щеше да е виновен че си карал със 180...в завой..
Не се пали толкоз, първо нито ESP нито VDC може да откаже а и е невъзможно да нацеля никой в насрещното щото насрещното движение е разделено с двойна мантинела :) куку си ти Митак :) но аз съм съгласен с тебе че най-добре е да пътувам с влак когато бързам но какво ще стане ако някой самолет падне и потроши влака а? :guillotine:
---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
Преди 89-та не можеше току така 20 годишен келеш да се сдобие с кола или мотор. А и за да изкараш книжка се чакаше бая или трябваха връзки да се уредиш в курс. А и обучението и изпитът си бяха доста по-реални от днeшните. Нямаше ги и филмите за супермени на които да подражаваш.
Та така - причините са комплексни.
да бе :) а я си спомни как се купуваха ония нефелни Simson дето бяха толкова скапани че маса хора се потрошиха с тях - винаги и всичко си е било едно и също и единственият предпазител от голямата глупост е един тотално непознат орган, който се намира не знам защо но точно в най-слабото място на всеки човек ...
ecotronic
12-04-2015, 22:05
да бе :) а я си спомни как се купуваха ония нефелни Simson дето бяха толкова скапани че маса хора се потрошиха с тях - винаги и всичко си е било едно и също и единственият предпазител от голямата глупост е един тотално непознат орган, който се намира не знам защо но точно в най-слабото място на всеки човек ...
Мда - и мотопед Верховина. Момите припадаха, като врътнеш едно кръгче пред Магурата :)
Не се пали толкоз, първо нито ESP нито VDC може да откаже а и е невъзможно да нацеля никой в насрещното щото насрещното движение е разделено с двойна мантинела :) куку си ти Митак :) но аз съм съгласен с тебе че най-добре е да пътувам с влак когато бързам но какво ще стане ако някой самолет падне и потроши влака а? :guillotine:
---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
Никакви системи не могат да ви спасят, колкото и перфектно да са работили. Запали си свещичка, че сте имали дни. Не знам дали си виждал как прелита двутонен автомобил през мантинели и разделителен остров. Аз съм виждал. Нагледал съм се и на други работи, дето да не ви дава Господ да ги виждате. За това носовете по-надолу и не се мислете за безсмъртни. И най-скъпите коли се размазват като всички останали. Дори и железата да "оцелеят", "куклата" вътре сдава Богу дух.
И някога имаше човек с какво да се размаже. Вярно обучението беше значително по-сериозно.
кученцетоОгиитаткоДоги
13-04-2015, 00:24
Някога можело да е имало с какво да се размажеш и пребиеш,ама имаше и смъртни присъди и т.н. и т.н. И като видиш джибката на Милицията пълниш памперса.Върви в Техеран и са прави на бабаит.Заравят те до главата,ходжата ти пее на килима и не може да те спаси нито ESP нито VDC.
old alfist
13-04-2015, 09:04
На някои хора май не са им ясни елементарни физични закони и не могат да разберат, че когато тежестта на колата не може да преодолее пласта вода за да стъпи на асфалта, колата става неуправляема с тези средства за управление които има за движение по суша - системите ще действат и ще прехвърлят усилия, но гумите ще се въртят или не върху водата.
По голямо значение има вида и качеството на гумата, защото тя пори и изхвърля вода, но това количество зависи от времето за тази работа, което пък зависи от скоростта и не на последно място тежестта.
Когато скоростта е голяма и пласта вода е висок, няма време да се отведе водата и колата започва да се плъзга като скутер.
Всичко това може да се случи дори при разстояние 1мм.вода, между гумите и асфалта.
На някои хора май не са им ясни елементарни физични закони и не могат да разберат, че когато тежестта на колата не може да преодолее пласта вода за да стъпи на асфалта, колата става неуправляема с тези средства за управление които има за движение по суша - системите ще действат и ще прехвърлят усилия, но гумите ще се въртят или не върху водата.
По голямо значение има вида и качеството на гумата, защото тя пори и изхвърля вода, но това количество зависи от времето за тази работа, което пък зависи от скоростта и не на последно място тежестта.
Когато скоростта е голяма и пласта вода е висок, няма време да се отведе водата и колата започва да се плъзга като скутер.
Всичко това може да се случи дори при разстояние 1мм.вода, между гумите и асфалта.
Което ми напомня за диагоналните поточета по АМ Тракия в участъка м/у Вакарел и отклонението за Церово/Велинград, заради които толкова народ се претрепа и още на са оправили дренажа и канавките...
Годината е 2015та... пари за ремонти няма, новоизградените пътища се скапват бързо, табелки с портрета на Павлова 90км/ч закачливо напомнят за окаяното състояние на пътната мрежа. Хората гледат лошо, тузареят и раздават газ с колите около 98ма година, карат с галошите последен сезон дот 2003. Общия профил на българския шофьор е гадно копеле, което не спазва особено правилата за движение, присветва ти да се разкараш и те засича, ако не го направиш.
Ние пак си гласуваме за същите манафи с надеждата нещо да се промени, но нещо все ми подсказва че това няма как да стане, ако самите българи не се променим. Дали някой има интерес или не да го направим - незнам, но със сигурност му харесва така и хич не бърза.
Не го казвам за да обидя някой, изказвам скромно мнение наблюдавайки пътната ни картина и броя на ежедневно загиналите по брутален начин...
ecotronic
13-04-2015, 17:22
Преди малко, като пешеходец станах свидетел на следната ситуация:
На кръстовището на Георги Софийски и Иван Гешов в посока - юг чинно си чакат 2 реда коли (по около 10 в редица). В този момент черно наточено БМВ ги задминава, движейки се в насрещното платно, спира замалко засичайки първия от лявата редица, ослушва се за секунда две и после с мръсна газ потегля на червен светофар и прави ляв завой при което поднася и едва не удря група пешеходци. До следващият светофар, видимо разви скорост около 100.
По груба преценка този селянин за 15 секунди направи повече нарушения отколкото средностатистическият шофьор у нас прави за няколко години.
Какво се прави в такъв случай, колеги?
Преди малко, като пешеходец станах свидетел на следната ситуация:
На кръстовището на Георги Софийски и Иван Гешов в посока - юг чинно си чакат 2 реда коли (по около 10 в редица). В този момент черно наточено БМВ ги задминава, движейки се в насрещното платно, спира замалко засичайки първия от лявата редица, ослушва се за секунда две и после с мръсна газ потегля на червен светофар и прави ляв завой при което поднася и едва не удря група пешеходци. До следващият светофар, видимо разви скорост около 100.
По груба преценка този селянин за 15 секунди направи повече нарушения отколкото средностатистическият шофьор у нас прави за няколко години.
Какво се прави в такъв случай, колеги?
Ето за това си мечтая за лично РПГ и разрешително за употребата му. По-добре един идиот сега, отколкото сума ти невинни в последствие.:sniper:
Който иска да ме обвинява, че не е хуманно, но ако видите само това, дето съм изгледал по служба от сутринта, ще видите в действителност какъв хуманист съм.
Годината е 2015та... пари за ремонти няма, новоизградените пътища се скапват бързо, табелки с портрета на Павлова 90км/ч закачливо напомнят за окаяното състояние на пътната мрежа. Хората гледат лошо, тузареят и раздават газ с колите около 98ма година, карат с галошите последен сезон дот 2003. Общия профил на българския шофьор е гадно копеле, което не спазва особено правилата за движение, присветва ти да се разкараш и те засича, ако не го направиш.
Ние пак си гласуваме за същите манафи с надеждата нещо да се промени, но нещо все ми подсказва че това няма как да стане, ако самите българи не се променим. Дали някой има интерес или не да го направим - незнам, но със сигурност му харесва така и хич не бърза.
Не го казвам за да обидя някой, изказвам скромно мнение наблюдавайки пътната ни картина и броя на ежедневно загиналите по брутален начин...
Още по-лошото е, че властимащите така са се барикадирали във властта, че нямат махане, дори да не гласуваме за тях, пак са те, щото са си купили необходимия брой гласове, за да управляват отново. Нови лица във властта няма, защото новите, са подставени лица на сегашните. Малко положението е в безизходица. Затова все повече българи, уморени от тая простотия, стягат куфарите и бягат в чуждбина.
dimitar_vd62
13-04-2015, 18:47
Тя черната хроника тепърва предстои.Като гледам как изправят мотора на задна гума че и с кифла на задната седалка, донори ще има.После ми обеснявайте за дупки, локви и т.н.
ecotronic
13-04-2015, 19:49
Тя черната хроника тепърва предстои.Като гледам как изправят мотора на задна гума че и с кифла на задната седалка, донори ще има.После ми обеснявайте за дупки, локви и т.н.
Няма как да решиш един проблем, ако не си вникнал в детайлите на причините, които го пораждат.
Поради това да се поставят всички причини за ПТП с фатален изход под общ знаменател е наивно.
Никой не оневинява поведението на лошите шофьори. Но да се пренебрегнат останалите влиятелни фактори е също крайно неправилно.
За потоците по магистрала Тракия за които говори по-горе колегата RPWWD и аз самият, пак ли онези келеши с кифлите са виновни?
Айде моля, малко по-сериозно.
Bobo Markov
13-04-2015, 21:40
Което ми напомня за диагоналните поточета по АМ Тракия в участъка м/у Вакарел и отклонението за Церово/Велинград, заради които толкова народ се претрепа и още на са оправили дренажа и канавките...
а! точно там!
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
Няма как да решиш един проблем, ако не си вникнал в детайлите на причините, които го пораждат.
Поради това да се поставят всички причини за ПТП с фатален изход под общ знаменател е наивно.
Никой не оневинява поведението на лошите шофьори. Но да се пренебрегнат останалите влиятелни фактори е също крайно неправилно.
За потоците по магистрала Тракия за които говори по-горе колегата RPWWD и аз самият, пак ли онези келеши с кифлите са виновни?
Айде моля, малко по-сериозно.
е за тия потоци става дума :(
и да поясня и аз високата скорост не е опасна - опасни са условията, занемарените и неправилно изчислени пътища и скапаните коли на другите има и доста други фактори но няма да ги споменавам - аз съм си взел бърза кола защото ми се налага да бързам и то по работа когато шофирам за удоволствие карам като баба и си слушам музика ...
dimitar_vd62
13-04-2015, 21:49
Вали дъжд, има локви, карам с повишено внимание и със съобразена скорост.
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:42 ----------
а! точно там!
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
е за тия потоци става дума :(
и да поясня и аз високата скорост не е опасна - опасни са условията, занемарените и неправилно изчислени пътища и скапаните коли на другите има и доста други фактори но няма да ги споменавам - аз съм си взел бърза кола защото ми се налага да бързам и то по работа когато шофирам за удоволствие карам като баба и си слушам музика ...
Опасно е задкормилното устройство, с мой френд са видяхме днеска ,реках да пием по едно кафе оня пи три бири че му горяло от снощи и се качи в колата си.
Bobo Markov
13-04-2015, 21:55
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:42 ----------
Опасно е задкормилното устройство, с мой френд са видяхме днеска ,реках да пием по едно кафе оня пи три бири че му горяло от снощи и се качи в колата си.
е ... тука вече си е тъпо това решение:guillotine:
Точно на разклонението за Костенец има такива вади и пред очите ни излетяха две коли една след друга и кацнаха върху други две коли, които малко преди това се бяха стоварили в дупката. Добре, че освен жената имаше и още една друга докторка в колата, дето обикновенно реже хората преди да псовисат!
Положението е абсолютно трагично. Само война може да ни оправи!
Ама гражданска война не може да стане у нас, защото всички сме селяни!:prescription:
old alfist
13-04-2015, 21:58
Много добре, точно така - за добро или лошо живеем в тази географска област наречена България и трябва да се съобразяваме с пътните условия в тази псевдо държава - дори и "пилотите".
Ето за това си мечтая за лично РПГ и разрешително за употребата му. По-добре един идиот сега, отколкото сума ти невинни в последствие.:sniper:
Който иска да ме обвинява, че не е хуманно, но ако видите само това, дето съм изгледал по служба от сутринта, ще видите в действителност какъв хуманист съм.
Ето тука много съм съгласен с тебе, ама не искам РПГ, ами снайперче, че да ограничим околните поражения. И все си мисля, че ако това някак си стане наистина, за около 6 месеца всичкото живо джигит ще изчезне от нашите пътища и всички ще карат "уеко и с финес".
Ето тука много съм съгласен с тебе, ама не искам РПГ, ами снайперче, че да ограничим околните поражения. И все си мисля, че ако това някак си стане наистина, за около 6 месеца всичкото живо джигит ще изчезне от нашите пътища и всички ще карат "уеко и с финес".
То ако всеки има оръжие и държавата ще се оправи!
Bobo Markov
13-04-2015, 23:23
само за оружие не ми говорете ей таз буйна кръв брееее :):)
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:20 ----------
Много добре, точно така - за добро или лошо живеем в тази географска област наречена България и трябва да се съобразяваме с пътните условия в тази псевдо държава - дори и "пилотите".
ей затуй аз започнах проект да си купя самолетче - Даймънд Еър - мотор от Аклас на Мерц харчи 15 литра дизел на час, четириместно е :) резервоар е 240 литра чист дизел :) по план след 4 години ще го закупя дотогава ще ме чака, на летището е :)
old alfist
13-04-2015, 23:48
ей затуй аз започнах проект да си купя самолетче - Даймънд Еър - мотор от Аклас на Мерц харчи 15 литра дизел на час, четириместно е :) резервоар е 240 литра чист дизел :) по план след 4 години ще го закупя дотогава ще ме чака, на летището е :)
На първо време си купи един дрон, покарай го малко да се понаучиш, за да може когато срещнеш едно такова устройство със самолета, да знаеш как да реагираш.
Аз пък ще се изкарам психично болен....за да нямам проблеми като сътворя някоя глупост...:prescription:
Всяко правило си има изключения. Елате да видите в 10 вечерта как се кара с детето до Пирогов по спешност. Въобще не ме ебе кой кво мисли и дали има дупки или не. 100 по улиците бих казал че ги подминавах с доста. Ако ме засече патрулка може да покара зад мен колкото може и да ме изчака пред спешното. Ще им обърна внимание в момента, в който приключа с лекарите. Що го правя? Щото пицата ми идва по-бързо в нас от линейката. ;)
А това дали ти е наточена колата или не няма никакво отоношение, защото дори и келешите си "наточват" колите за да им е кеф, когато те си ги гледат и те се качват в тях. Малко са хората, които си правят колите заради някой друг.
Bobo Markov
14-04-2015, 00:11
На първо време си купи един дрон, покарай го малко да се понаучиш, за да може когато срещнеш едно такова устройство със самолета, да знаеш как да реагираш.
Олди, ти и да ме подиграваш па няма ти се вържа щото Даймъндчето лети доста по-високо от всеки дрон бе мен :) но да кажем че срещна дрон-че в небесата :) имам си трилопатов пропелер и че го направя на Русенско варено преди оператора му да схване за какво точно става дума ;)
---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:10 ----------
Всяко правило си има изключения. Елате да видите в 10 вечерта как се кара с детето до Пирогов по спешност. Въобще не ме ебе кой кво мисли и дали има дупки или не. 100 по улиците бих казал че ги подминавах с доста. Ако ме засече патрулка може да покара зад мен колкото може и да ме изчака пред спешното. Ще им обърна внимание в момента, в който приключа с лекарите. Що го правя? Щото пицата ми идва по-бързо в нас от линейката. ;)
А това дали ти е наточена колата или не няма никакво отоношение, защото дори и келешите си "наточват" колите за да им е кеф, когато те си ги гледат и те се качват в тях. Малко са хората, които си правят колите заради някой друг.
Косьо, само в Пирогов и никога не ходете в ИСУЛ имам опит и дано малката принцеса да е ОК !!!
ОК беше тогава. Пръстите й останаха защипани във вратата и пред очите ми се подуха и станаха тройни, но слава Богу нямаше страшно.
Иначе Пирогов или ИСУЛ е относително. Зависи какви лекари са на смяна и за какво иде реч. В Пирогов например през нощта в детското има само хирург т.е. ако трябва да се прави операция.
Последно ходихме в ИСУЛ за очен към 11 вечерта и попаднахме на някакъв млад пич, който ни оправи за 5мин.
Bobo Markov
14-04-2015, 00:23
ОК беше тогава. Пръстите й останаха защипани във вратата и пред очите ми се подуха и станаха тройни, но слава Богу нямаше страшно.
Иначе Пирогов или ИСУЛ е относително. Зависи какви лекари са на смяна и за какво иде реч. В Пирогов например през нощта в детското има само хирург т.е. ако трябва да се прави операция.
Последно ходихме в ИСУЛ за очен към 11 вечерта и попаднахме на някакъв млад пич, който ни оправи за 5мин.
и ти си прав ... тва с лекарите е като да хвърлиш боб но поне в Пирогов няколко пъти спасяват малкото диване а и е до нас на сега ще ти кажа точно колко - ами 5 минути бягане с дете на ръце :(
Ето ви как протича едно посещение по спешност в пернишката бърза помощ.
На връх велик ден е. Дотатрузваш се по някакъв начин до сградата, но установяваш, че окуцял е доста трудно да стигнеш до отделението. Има някаква естакада, но то е все едно да катериш Сурибачи. С много междуметия и непечатаеми думи и изрази, някак си забивам знамето на върха, а там ме чака цяла тумба пияни цигани, които придружават един единствен циганин с аркада. Тя не е голяма, но тече обилно кръв и за това всички вият на умряло. Някакъв от персонала се опитва да въведе ред, но това не му се отдава, до като някакъв бабанка, с вид на санитар от контингента на сестра Рачел ги надвиква и с напълно непечатаеми изрази ги усмирява. Тука е трудно да различиш кой какъв е. Кое е шофьор, кой лекат или просто кибик. Всички са с кръвясали очи и всички псуват. Чакам чинно, някой да ми обърне внимание, но една сестра се занимава с боеца, а другите контролират тълпата, която става все по-голяма. По едно време няколко бабанки успяват да изведат циганите отвънка, което разбира се води до разгаряне на страстите. Очевидно решават, че така и така са тука и има лекарска помощ, защо да не си спретнат и един хубав бой. Кьотекът започва като скандал между две дърти вещици, който се поема с ентусиазъм от останалите и той се превръща във весел и бих казал бодър пердах. Понеже е произлязъл от жени, за сега всички се придържат към шамарите, които си раздават щедро. Веселбата щеше да продължи незлобиво, ако не бяха счупили една пейка. Някаква грабна едната летва и халоса задоволително един от тълпата. Това отприщи по-ниски страсти и само след минутка беше като в костинбродската кланица. Ето как от една аркада се стигна до счупени пищали, ребра, глави, ръце, носове и пукнат таз, на един дебелак, който падна от естакадата, до като дърпаше две разярени етърви. След около час ме погледнаха и изпратиха на ренген.
-Само след час ще бъде готово- ентусиазирано ми съобщи лаборантката-лекарката сигурно сега пътува някъде и след около час ще влезе в нета и ще разчете снимката. Явно и лекарката беше запразнила някъде, защото това беше казала и на тия преди мене.
След час и половина:
-Има съмнение за пукнато, има съмнение за счупено, както и за скъсани връзки, ама няма нищо сигурно- бодро ми заяви лаборантката, нещо което и аз можех да поставя като диагноза.
При травматолога беше като в руски медсанбат по време на настъпление. Докторът щедро раздаваше псувни и тоалетна хартия на пациентите, които сами един друг си извършваха предварителната санитарна обработка. След половин час, използувайки всякакви подръчни материали, докторът беше закърпил, шинирал и напсувал на майка цялата циганска махала и дойде моят ред.
Докторът ме погледна, после затвори очи, повдигна си главата към тавана, пое дълбоко въздух, вцепени се за миг в религиозен екстаз, а после бавно се отпусна и отвори очи, в които вече не се четеше лудостта и сапиенса бавно натделяваше.
Всичко е измамно на тоя свят.
-Дай снимката!-подадох му я. Не беше никаква снимка, а диск.- твоята мама..- опитваше се за пореден път да напъха диска в някакво външно устройство, но явно и то имаше някакъв предел. Дееба и курвата- пенявеше се докторът
-Моля-подех аз-ако не става да ви докарам лаптопа.
- За сестрата говорех!-колко пъти и казвам, като е с мене да не ходи да се чука , без да ми каже- най-накрая устройството се предаде и пое диска.
Явно доволен, докторът благоволи най-накрая да ме погледне.-И какво сега, аз ще те питам-боли ли те, а ти ще ми кажеш- боли ме. И аз какво да направя?!...
След още половин час машинарията захапа и глезенът ми, сниман в профил и ан фас се показа на екрана.
- Мдаааа!-проточи той- да видим...- може да има счупено, а може и да е само спукано. Сигурно има и скъсани връзки, ама не можем да сме сигурни. Ти какво мислиш?
- Аз съм техник докторе. Какво се прави при различните диагнози.
-Ами слага се гипс.
- И при трите ли?
-И при трите.
-Ами слагайте слагайте тогава!
-Ааа! Това не е толкова просто. - явно изследователя в него надделя .- Ние трябва да сме сигурни, какво точно е! За това след една седмица нова снимка, за да уточним, а за сега.... ами ще те боли. За това нещо обезболяващо. Ракийка или мастичка. Аз лично пия уиски, ама да го знаеш само за протокола.... и завърши научното си изследване.
Ей така цяла нощ прекарах в Бърза помощ и травматологията и си представям, какво щеше да стане ако беше дете то ми, а не аз.
Още на другия ден, наш добре познат форумен разбойник разгледа снимката и постави ясна диагноза: Счупено еди къде си, разкъсани връзки- лекува се със шина и стегната превръзка и то немедлено, а не след няколко дена!
За което съм му дълбоко благодарен!
http://news.plovdiv24.bg/553695.html
alfa_romeo_forever
23-04-2015, 18:14
http://news.plovdiv24.bg/553695.html
Хах , тъкмо бях копирал линка и щях да го постна ...
все тая , Браво на колегата , ма не можа ли повече да лумнеш /:director:
Тъпото е, че всеки ден има по няколко такива, ама е изключително ''трудно'' като си решил да се привеждаш в неадекватен вид, ми викни си едно такси и си готов, защо трябва да застрашаваш всичко живо :no::no:
dimitar_vd62
23-04-2015, 22:33
Щот ракията дава сила, самочувствие такива работи.
Щот ракията дава сила, самочувствие такива работи.
... и те прави батка ;)
Преди минути стана зверска катастрофа пред окръжната болница в Плевен с поне един загинал.
old alfist
24-04-2015, 20:44
Малко остана и мен заедно с дъщерята да ни пишат като жертви с инициали и точки в хрониките на пътните автопроишествия.
Тъкмо споменавах, че е много спокойно по шосето и съжалявах, че не взехме 12-годишното хлапе на братовчед ми.
В следобеда, на връщане с колелетата от Язовирите в Кайлъка, един галфон движещ се между две коли и явно изнервен, че не е успял да ги изпревари до този момент, предприе изпреварване срешу нас.
Гледах напред и виждах какво става, но и не му показах предварително, среден пръст придружен с Майната, защото не знаех как ще реагира, изкрещявайки на шерката да се пази.
Нищо друго не ми остана освен да го псувам на воля до девето коляно в природата, в момента, в който профуча покрай нас пред отвореният му прозорец за да ме чуе.
баси, народът изтрещя тотално...
old alfist
24-04-2015, 23:06
баси, народът изтрещя тотално...
Наистина е изтрещял.
Толкова хора се избиха сред тези природни картини, които предлага Кайлъка - вместо да се кефят на забележителностите, решават да се правят на мъже.
Пълно е вече с изроди, на които не им дреме ще живеят ли, ще ги съдят ли. Тая нация е ударила дъното и копа със все сила надолу.
grenlould
27-04-2015, 21:15
Пълно е вече с изроди, на които не им дреме ще живеят ли, ще ги съдят ли. Тая нация е ударила дъното и копа със все сила надолу.
Товa е вярно, сaмо мaлоумници и то не сaмо по-пътищaтa, aми нaвсякъде!!! .........
lordliness
27-04-2015, 22:08
Наскоро един с камион при ограничение 60, караше на метър зад мен, после се опита да мине през мен и ми свиреше с клаксона( сигурно да карам по бързо) и после се опитваше да ме задмине при двойна непрекъсната линия, неуспешни опити :)
alfa_romeo_forever
28-04-2015, 23:47
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/pochina-25-godishnoto-momche-koeto-be-pometeno-na-okolovrastnoto-v-sofija.html
Това нормално ли е ? Навсякъде кървища и днес по Владая щяха да се изпотепат двама пред мен , на мокрия асвалт ...
А що се отнася до тези тъпи турци ... не знам като гледам каква кола кара сиг ще му се размине ... щото техните ще платят .. :fuckoff:
Айде да ни е честит новият мост на всички пазарджиклии.Още едно място където да се трепят рейсарите и заради тях и невинни хора :?::?::?: http://nakratko.bg/category/58/84587/
alfa_romeo_forever
18-07-2015, 00:24
http://www.zapernik.com/pernik/bmv-katastrofira-na-krustovishteto-na-spirka-shahtior_39311/
Не беше приятна гледката :| :gruebel:
добре,че няма жертви
http://www.zapernik.com/pernik/zverska-katastrofa-na-fatalnata-otsechka-pri-shel-kola-se-razmaza_40588/
lordliness
27-01-2016, 05:59
http://www.trafficnews.bg/news.php?id=36992
lordliness
30-01-2016, 14:59
http://www.blitz.bg/news/article/389973
http://www.trafficnews.bg/news.php?id=36992
Такива НЛО , които фучат с 180 по магистралата трябва да се отучат , че пътя не е на един. Мир на праха му, никой не заслужава такава нелепа смърт.
Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
Такива НЛО , които фучат с 180 по магистралата трябва да се отучат , че пътя не е на един. Мир на праха му, никой не заслужава такава нелепа смърт.
Къде пише,че се е карал със 180?
Не съм казал че той е карал с 180. Общо казано е.
lordliness
30-01-2016, 20:34
много хора се мислят за безсмъртни, а това с пешеходната пътека, не знам, дву или трилентов път, спира кола на пътеката, следващата не спира и някой пешеходец заминава към небитието, доста хора умряха така
кученцетоОгиитаткоДоги
30-01-2016, 21:46
Това недорузумение с пешеходна пътека на двулентов път май че го има в бегето само.Тука няма такава простотия,понеже двулентовите пътища са или околовръстни,или автомобилен път или магистрала.Нормално по всяка логика ако пресича един пешеходец от дясно и един камион спре в дясната лента, автомобила от ляво да не го види и да стане белята.Ти наще тиквеници в парламента кога ще премахнат пешеходните пътеки на двулентов път???????????????????????????
Това недорузумение с пешеходна пътека на двулентов път май че го има в бегето само.Тука няма такава простотия,понеже двулентовите пътища са или околовръстни,или автомобилен път или магистрала.Нормално по всяка логика ако пресича един пешеходец от дясно и един камион спре в дясната лента, автомобила от ляво да не го види и да стане белята.Ти наще тиквеници в парламента кога ще премахнат пешеходните пътеки на двулентов път???????????????????????????
Такива пътеки има по цял свят, това е булевард, вътре в града, където ограничението е 50 и се кара със съобразена скорост. Не може на 150м да има по светофар, или пък по една пътека на всеки половин километър. Безумна е примерно пътеката на Цариградско влизайки в София, на тази не виждам нищо нередно.
много хора се мислят за безсмъртни, а това с пешеходната пътека, не знам, дву или трилентов път, спира кола на пътеката, следващата не спира и някой пешеходец заминава към небитието, доста хора умряха така
Аз профилактирам подобни ситуации като спирам на средата, между двете ленти. Така никой не може да мине ни от ляво ни от дясно и да отнесе пешеходците, пък че някой ще псува отзад, майната му. Ако отнесе някой, по-добре ли ще му е? Ма то и акъл трябва.
lordliness
01-02-2016, 20:18
Аз профилактирам подобни ситуации като спирам на средата, между двете ленти. Така никой не може да мине ни от ляво ни от дясно и да отнесе пешеходците, пък че някой ще псува отзад, майната му. Ако отнесе някой, по-добре ли ще му е? Ма то и акъл трябва.
И това е опасно, някой заспал кретен, каращ с превишена скорост, ще те натресе отзад и пешеходеца пак поема към Свети Петър. Спирането на пешеходна пътека е опасна и рискована задача. Затова сигурно повечето избягват да спират.
кученцетоОгиитаткоДоги
01-02-2016, 20:35
Абе не знам,ама преди време едно негро с качулка на главата,тоест без периферно зрение и въобще без да се оглежда се хвърли на пешеходната пътека,ако го бях згазил щях да дам на задна и да го згаза още един път.
lordliness
01-02-2016, 20:53
Днес на Т-образно кръстовище наближавам бавно. Бус от мое ляво прави десен завой покрай мен и нямах никава видимост и просто спрях пред пешеходната пътека. В момента в който стопа на буса се изравни с моя фар иззад буса изкочи бабе. Колкото и бавно да бях карал щях да мина през него и да пишат как аз безотговорния шофьор съм сгазил нещастен пенсионер. Е тя си е права, пресича на пътека, защо да се оглежда и да се замисля, че изкача неочаквано. Медала винаги има две страни, затова внимателно.
И това е опасно, някой заспал кретен, каращ с превишена скорост, ще те натресе отзад и пешеходеца пак поема към Свети Петър. Спирането на пешеходна пътека е опасна и рискована задача. Затова сигурно повечето избягват да спират.
Вече са се опитвали да ми "влизат" в багажника на пешеходна пътека и то на еднолентов еднопосочен път. Кретенът ми се обясняваше, как не ме е видял. Добре, че имам навика да държа спирачката, щото наистина щеше да ме хвърли върху пешеходците. Ако не бях там, чудя се, дали тях щеше да ги види или и тях щеше да прегази с обяснението, че не ги е видял.
Днес на Т-образно кръстовище наближавам бавно. Бус от мое ляво прави десен завой покрай мен и нямах никава видимост и просто спрях пред пешеходната пътека. В момента в който стопа на буса се изравни с моя фар иззад буса изкочи бабе. Колкото и бавно да бях карал щях да мина през него и да пишат как аз безотговорния шофьор съм сгазил нещастен пенсионер. Е тя си е права, пресича на пътека, защо да се оглежда и да се замисля, че изкача неочаквано. Медала винаги има две страни, затова внимателно.
Не само възрастни хора се движат на автопилот. Народът, като цяло, доста е избръмчал и върши "чудеса от храброст".
кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 21:25
Начи от известно време ми се набива в очите един боклук който живее до нас, че кара кара като изтърван в отсечката която е до нас пълна с пешеходни пътеки велоалеи и автобусни спирки.С един боклук синя ибитза.........................и днес спря влака с глава,не можа да излеза от завоя и се надъни точно в знака пешеходна пътека пред пешеходната пътека, и на 10 метра от автобусната спирка и на 20 метра от входа ми.Явно не му пука понеже потегли със смачкания си боклук с въртящи гуми и с горно вдигната глава....................Тука има специялен телефон за съобщаване за хора злоупотребяващи зад волана и знам със сигурност че ще му дръпнат ушите,може да има и висящи глоби.................може и книжка да няма,утре ще мина покрай тях да му запиша номера на бракмата......................да види как се пърди в джамия...............
angelovi69
29-02-2016, 22:26
И как се вика на ходжата -
Пезевенк
кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 22:50
Сакън.......:) Това ако кажеш на някой ходжа сводник,ще предизвикаш сериозно етническо напрежение:) Без расизън моляви се:)
lordliness
03-06-2016, 14:05
http://trafficnews.bg/news.php?id=47995
invinceble
18-07-2016, 12:36
Добре, че е нацелил паркинг а не спирка....
http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=18058&page=3
Добре, че е нацелил паркинг а не спирка....
http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=18058&page=3
Митовете за газта и катастрофите: разбити :yes:
А прага няма и драскотина :)
angelovi69
24-07-2017, 20:16
Сблъсък между Алфа фейс Спортвагон Пловдивска регистрация 0910 и мотоциклет. Движението от лентата за Пловдив беше отбито през/покрай близката бензиностанция. Наш човек ли е?
lordliness
24-07-2017, 20:53
Сблъсък между Алфа фейс Спортвагон Пловдивска регистрация 0910 и мотоциклет. Движението от лентата за Пловдив беше отбито през/покрай близката бензиностанция. Наш човек ли е?
https://news.plovdiv24.bg/736945.html
lordliness
14-08-2017, 20:04
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2017937034938370&id=122005817864844
invinceble
27-09-2017, 12:39
Жалко за 164цата...
http://www.plovdiv24.bg/pic/22853/1.html
Жалко за 164цата...
http://www.plovdiv24.bg/pic/22853/1.html
Аз на снимката виждам 155.
invinceble
29-09-2017, 10:25
Прав си :)
Мисля едно пиша друго
164 - ца някак не върви
lordliness
09-04-2018, 17:27
Пълно е с боклуци по пътищата, днес съдбата ме срещна с двама глупака. Някой ден сигурно ще умрат в колите си, дано не пострадат невинни хора от тях.
ecotronic
09-04-2018, 17:41
Вчера, движейки се с около 40 и приближавайки кръстовище на зелена светлина, видях линейка с включена сигнализация, която идваше от лявата ми страна и която почти спря за да мина. Аз спрях (не аварийно) за да и дам път а келешът зад мен се разсвири като за световно.
Мисля, че е крайно време в изпита за правоспособност да се включи някакъв елементарен тест с който да докажеш, че не си овца.
lordliness
09-04-2018, 18:25
Вчера, движейки се с около 40 и приближавайки кръстовище на зелена светлина, видях линейка с включена сигнализация, която идваше от лявата ми страна и която почти спря за да мина. Аз спрях (не аварийно) за да и дам път а келешът зад мен се разсвири като за световно.
Мисля, че е крайно време в изпита за правоспособност да се включи някакъв елементарен тест с който да докажеш, че не си овца.
В Турция бях свидетел на следното:
Път с две ленти и двете заети от чакащи коли на червен светофар, в лявата лента дойде линейка с включени светлини и звук, нямаше как да мине. Тогава пешеходците, които пресичаха, спряха колите, които минаваха на зелено и пуснаха лявата лента с десетината коли преди линейката и линейката да минат на червено. И така със съдействието на пешеходците линейката премина и спечели ценно време. Всичко стана много бързо и впечатляващо.
ecotronic
09-04-2018, 18:36
http://dnes.dir.bg/news/mazh-kola-taralezh-27032081?nt=10
Питам се - щом движейки се в града, не виждаш, какво има на пътя ти и не си в състояние да реагираш, какво изобщо правиш в колата си?
Най-вероятно спряната кола е била оставена на фарове и го е заслепила, а човека е бил отзад с таралежа.
alfa racer GTA
10-04-2018, 00:27
Не зная, но според моите наблюдения една немалка част около 40% от неадекватно държащите се на пътя са в пенсионна възраст.Днес сутринта един такъв за малко да ме удари - влезна в паркинга на Кауфланд с десен завой с газ от улицата,в моята лента насрещна за неговото движение и едвам спря на 30 см от мен, гледа ме тъпо и понечи да даде отново напред- аз съм спрял, защото чаках зелен светофар да се включа в движението вдигам му ръце и рамене от волана с жест "накъде" и тоя пенЦионер тогава даде назад и след това напред и се размина с мен.
Много неадекватен народ има по пътищата.
И много дебилчета има между 17г. и 28-30 години.Един съсед блъсна човек, потроши го, осъдиха го и тоя се кри 8 месеца да не му вземат книжката, на 3-тия месец изчезна зад граница и след 4 месеца в чужбина се върна със същата кола, но с номера с италианска регистрация и пребоядисана, търси го полиция 5-6 месеца, след като първоначално лъга кварталния 3-4 месеца че сам ще си върне книжката...
Кара дрогиран или пиян...
Баща му у той е една маймуна- сменя различни коли, гледам тая последната капе масло отвсякъде от нея, за една нощ отдолу под двигателя където е била паркирана се появяват петна масло от по 20-30 см в диаметър, колата е без минат технически преглед и няма винетка отново с чужда регистрация...
Имам полицай във входа, тоя пък не си купува винетки, а са с две коли...
По-бързо да въвеждат тол система и да купуват камери с които да следят трафика и колите дали са изправни, защото една камара народ е без гражданска отговорност, винетка или технически преглед...
Тогава поне снима те камерата и автоматично проверява дали този номер има винетка, минал ли е технически преглед и има ли гражданска отговорност като няма излиза му фиш/акт за съответното нарушение, ако иска да обжалва, ако иска да плаща без значение полицай ли е, генерал ли е и какъв е...
И отново ще стои въпросът в автомобилите - "копърки", които са с чужда регистрация, на чуждо име и се шофират в България не от човекът на чието име е регистрацията...
lordliness
10-04-2018, 08:00
Разни пенсионери може да им се прости- по- забавени реакции, по- лоша преценка. Не го правят нарочно.
Ама разни тъпи копелета, които напълно умишлено ти поставят живота на теб и на всички в колата на карта. Направо трябва да се линчуват.
Лорде,не бъди толкова черноглед.Ако не са били пенсионерите,нас нямаше да ни има,а нас ако ни нямаше,младите откъде щяха да се пръкнат.Тези на по 17 години сега са бъдещето,а не са дебилчета.
ecotronic
10-04-2018, 15:50
Никой не вини днешните младежи. Когато аз съм бил на 20 също съм правил келешлъци.
Статистиката сочи, че виновните за ПТП във възрастовата група 18 - 25 са с 2,5 пъти повече от тези от останалите възрастови групи.
А спри се или ще те анихилирам с модернизирания
http://4.bp.blogspot.com/-3V--Nn-HM6k/UcL8TmWSkeI/AAAAAAABEi4/ERXigJsjCkE/s640/957_coulson.jpg
Нал уж имаше спирачки.
lordliness
13-04-2018, 16:51
http://m.24chasa.bg/novini/article/6815685
Ще ни покажеш как да шофираме някой път.Иначе си прав ,всяка жаба да си знае гьола,скачам си в Блатото,пораздвижихме леко форума.:devil:
lordliness
22-04-2018, 21:26
Ще ни покажеш как да шофираме някой път.Иначе си прав ,всяка жаба да си знае гьола,скачам си в Блатото,пораздвижихме леко форума.:devil:
Не разбрах защо да ти показвам как да шофираш, нито останалата част от коментара. Предполагам, че и ти не си разбрал нещо си. :handshake:
А пък днес ме подмина един, на забранено място за изпреварване, беше хлапе на 15-16, до него стоеше някой.
Карах с 25 км по GPS,какво ли щеше да стане ако бях с 50км макс разрешената за населено място? Изпреварват колоната преди завоя въпреки ,че няма видимост дали идва кола отдолу!
https://youtu.be/J4ocyu6KbW8
lordliness
23-04-2018, 10:05
Карах с 25 км по GPS,какво ли щеше да стане ако бях с 50км макс разрешената за населено място? Изпреварват колоната преди завоя въпреки ,че няма видимост дали идва кола отдолу!
https://youtu.be/E9TA7nWkOFU
глупаци
https://youtu.be/E9TA7nWkOFU
Това не е ли по пътя дето върви от Соренто през Позитано, Амалфи и т.н.?
Furious 155
14-04-2019, 12:00
https://dnes.dir.bg/intsidenti/bashta-i-sin-zaginaha-pri-katastrofa-shofiral-momcheto-na-17-g-bez-knizhka
Furious 155
04-08-2020, 09:17
https://dnes.dir.bg/intsidenti/shofyor-zagina-sled-chelen-udar-v-kamion-spatnichkite-mu-sa-v-bolnitsa
Алфа 146 челно в камион...