View Full Version : дебитомер помощ колеги
Здравеите колеги,значе на колата проблема е пукане хълцане оборотите падат вдигат се неможе да варви най-много до 4000 оборота и товае.Днес разбрах следното,че дебитомера дурпа мн въздух,когато запуша малка част от дебитомера колата тругва режисе както трябва....та искам да попитам това вазможно ли е да вкарва повече и ако е така дали ще стане да го почиста с онези спреове да почистване или трябва нов...благодаря много на всички които изкажат някакво мнение :dunno::please:
BillyBoy`
22-10-2009, 20:25
Братле друга алфа ли си взе?Ако е така да ти е честита :).Преди да правиш каквото и да е било виж да не смуче въздух от някаде премерно от гумените съединения.
Значи първо,дебитомера несмуче (защото неможе) смисал той отмерва количеството въздух който двигателя засмуква.Провери си маркучите данеби след дебитомера да имаш спукан или изваден маркуч.Второ пробвай да го почистиш при някой колеги има ефект при мене нямаше... И трето ако колата ти е 99+ демек фейс лифта,дебитомера чисто нов ти е 140+/- лв.Успех!
BillyBoy мерси,да зех преди седмица нова.Просто немога да изневеря на марката:grin:,но нещто дебитомера ми полудява.Днес направих една процедура чистих го с един препарат МАФ РАТ нещо такова и имаше много голямо подобрение,но на работата го правих и много бързах,та мисля утре да купа спреи за почистване и да го напръскам хубаво.Днес след работа минах през автоплус но нямат в нито един магазин за жалост....та както каза и колегата ще погледна по маркуча да не дурпа от някаде и ако някои знае в пловдив утре от каде да зема хубав спреи за почистване нека пише....
дасе похваля и аз ето някоя снимка
alfa boy Qv
23-10-2009, 21:55
Здрвеи колега и поздравления за новата Алфа Ромео,искам само да ти споделя че при мен почистването беше временно решение на проблема,след 15 , 20 дни след почистването пак саштите проблеми като твоите,но накрая правилното решение НОВ ОТ Bossh
и проблемите се решиха!!!!!
Здрвеи колега и поздравления за новата Алфа Ромео,искам само да ти споделя че при мен почистването беше временно решение на проблема,след 15 , 20 дни след почистването пак саштите проблеми като твоите,но накрая правилното решение НОВ ОТ Bossh
и проблемите се решиха!!!!!
И ако не е тайна, с колко кеш олекна?
Колеги да не отварам нова тема, сабајле смених дебиметаро. Просто полуде колата, како 50 конета плус да има. Исќефиме ептен, не жала за дадените пари. Знаех дека кола со 155HP треба да врви подобро па затава и реших да зема нов дебиметар. Колата претходно си врвеше (ама не како шо треба), понекогаш клатеха оборотите, па се оправиха едно време. Ладна и требаше 2-3min за да почне да врви повече. Купил сам и ламбда сонда, ше треба и неа да ја смена.
Поздрав.
PS
Колега пробај да го почистиш дебиметаро може кај тебе ше помогне(ас кај мене го чистих и немаше никаква разлика, пак после 4500обороти тешко забрзуваше, како да нема воздух), и решението беше нов дебиметар.
Колеги, чета по темата и без да ми се смеете, но ако дебитомера е една пластмасова кутия, само с един отвор, то тогава мойта я карам без такова. Няма го, защото там стои изпарителя на газта. Така си я купих колата. Но не съм доволен от вървежа й. Възможно ли е да е от това? Ще сложа и снимка следващия път.
145 1.3 боксер
145 1.3 боксер
Сефте чувам за такъв мотор на 145
Сефте чувам за такъв мотор на 145
Има си го и даже фабрично дебитомер си няма :-)
Има си го и даже фабрично дебитомер си няма :-)
90 конювия боксер не се ли води 1,4,поне из каталозите така го водят -1351цц -1,4 или говорим за друг мотор
90 конювия боксер не се ли води 1,4,поне из каталозите така го водят -1351цц -1,4 или говорим за друг мотор
1351 кубика някъде е 1,3 другаде е 1,4 писано е по темата ;)
Колеги, чета по темата и без да ми се смеете, но ако дебитомера е една пластмасова кутия, само с един отвор, то тогава мойта я карам без такова. Няма го, защото там стои изпарителя на газта. Така си я купих колата. Но не съм доволен от вървежа й. Възможно ли е да е от това? Ще сложа и снимка следващия път.
145 1.3 боксер
няма дебитомер тая кола колега.
При моята 146-ца...става абсолютно същото.Ходих на 3 места на диагностика..в началото като я взех си смених ланда сондата...пооправи се, падна ми и разхода на безинче..сега след катоо бях на 3 места на диагностика ...на последното хванаха и ми изчистиха дебитомерчето...прегледаха кабелите , закачиха ги отново..Абе уж всичко направиха. 2 дена летях по улиците и след това старата песен...И сега си карам така.Защото не искам да дам 150 лв за нов дебитомер и да се окаже че не е от това..Ходих на 2 други места и ми обясниха че трябва да си сменя най вероятно компютъра с нов...или поне 2ра рака защотото нов ще струва колкото колата ми... за да ми се оправи това нещо.А в сервиза в който ми чистиха дебитомера ми каза същото..Така че ...ако има някой като мене който да Жали пари :Д по-добре внимавайте как изпреварвате да не ви сецне някъде там..по пътя :)
колега, напиши от къде си и каква точно ти е колата. така някой може да ти услужи с неговия дебитомер и ако е от него-сам да си го смениш. а тоя който ти е казал за ЕКУ-то повече не му стъпвай в сервиза.