View Full Version : Скоростна кутия
Здравеите колеги:)Интересува ме колко масло събира ск.кутия?Колата е 145 1,6 тс,а също какво масло бихте ми препоръчали.Мерси предварително:)
75W90, събира 2 литра.За марка ще се въздържа да ти препоръчвам защото очаквам да се разрази лют спор :)
Здравеите колеги:)Интересува ме колко масло събира ск.кутия?Колата е 145 1,6 тс,а също какво масло бихте ми препоръчали.Мерси предварително:)
75W/90 Полусинтетично
като в зависимост от това коя година ти е колата може да събира 2,0 или 2,4 литра.
Благодаря за бързите отговори:)А колата е 12.1997г.
kemo_nike
27-10-2009, 18:22
А лесна ли му е смяната,че и аз сам за смяна маи
Ами до колкото погледнах ми се стори лесно.Стига да има канал.
alfonco147GTA
27-10-2009, 19:57
tutela
---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:57 ----------
75W90, събира 2 литра.За марка ще се въздържа да ти препоръчвам защото очаквам да се разрази лют спор :)
tutela
75W/90 Полусинтетично
като в зависимост от това коя година ти е колата може да събира 2,0 или 2,4 литра.
Няма алфа която да събира 2,4 литра ;)
Няма алфа която да събира 2,4 литра ;)
значи Аутодата-та която имам е с грешка, от там ги проверих данните, които казах на колегата, не съм го казал на изуст. Под 145 - 1.6ТС ми излезнаха 6 опции, 1та показваше вместимост 2.4л
значи Аутодата-та която имам е с грешка, от там ги проверих данните, които казах на колегата, не съм го казал на изуст. Под 145 - 1.6ТС ми излезнаха 6 опции, 1та показваше вместимост 2.4л
Добро утро драги ;) Сега отвори аутодата и виж колко масло дават на старото QV ;) Ако успееш да му сипеш толкова направо ще прелива от капачката :roll2: Нема се плашиш те и некой майсторетки от там гледат и затва прелива от италянките :D
Колеги искам да попитам и на 145 1.3 боксер може ли да се сложи масло 75W90? закупих си оригинално масло на GM и е много качествено за хидравлика и скоростна кутия ама още не съм ги сменил първо исках да попитам преди да сменям:)
може, ама само на скоростната. налива се докато протече от пробката. боксерите събират 2,4 литра, тс-ите 2 литра.
Не исках да пускам нова тема, при положение че става въпрос за скотостна кутия на alfa 145 1.4 boxer
та някой може ли да каже от къде мога да си долея масло на скоростната кутия и от къде мога да проверя нивото му
благодаря предварително
Не исках да пускам нова тема, при положение че става въпрос за скотостна кутия на alfa 145 1.4 boxer
та някой може ли да каже от къде мога да си долея масло на скоростната кутия и от къде мога да проверя нивото му
благодаря предварително
Има странична пробка, ма не се сещам от коя страна беше. Нивото трябва да е наравно с нея. Оттам се и налива.
благодаря за отговора колега утре ще погледна :)