View Full Version : София и ограниченията?
Да ви споделя болежката си... Много се дразня напоследък от форумните изцепки и от форумните светци, та затова пускам тая безсмислена тема.
Моля хората от София, които никога през живота си не са нарушили ограничението от 50 км/ч в столицата, да се похвалят.
P.S.
В заключение искам да кажа, че проблема на българина е, че се хваща за дребните неща, а едрите сякаш не ги вижда. Не може ризата ти да е в кръпки и лекета, а ти да си полираш златните ръкавели...
За да няма спам и изцепки да уточня - последното заключение няма нищо общо с въпроса, който съм задал. 'Щото да не се окаже, че някой пак ме е разбрал криво.
Ако забелязвате пиша все по-малко у "форуму". И има защо.
Ти си прав, ама защо за голямото село говориш?
Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
То е ясно, че всички карат над ограниченията, тук не може да се кара "по правилник", а и не е нужно. Ето например с моята бангийка, ако трябва да спазвам 50 км/ч трябва да я карам нон стоп на 3-та предавка!?!
п.п. Търтей, сега ще те почнат разни младежи от София, но от...Плевен, Раднево или Долно Камарци ;-)
п.п. Търтей, сега ще те почнат разни младежи от София, но от...Плевен, Раднево или Долно Камарци ;-)
Let'em be my guests :devil:
Софиянци са малцинство от мнооого години.Колко души са били селата дето обхваща софия, преди да почне голямото преселение ? Както и да е.Иначе ограниченията на много места са тъпи, но и не можа да мислите като брат ми "Давам газ да мина пред пешоходеца, за да може той да мине зад мен".И малко от темата - преди малко се прибирам и една овца с корса задрала двама.То тя не беше толкова виновна, колкото ония, щото и бяха взели предимството ама.........може ли да седите и да чакате КАТ и да направите 3 км задръстване в пиковия час.Какво им пречи да ги дръпна на страни........ейййй ......абе ем си викам няма да се нервирам за глупости ама не става братче.Ааха..........а са се сещам, че тъпото районно е на 2 мин пеша от инцидента.......охххх.......ууууусссааааа...
аз кат бях в шопия да зимам колата и зех шофьор дет е работил там като разносвач. та там карахме с трафика. 100 км в час
ФЕРАРИСТ
27-10-2009, 19:08
Аз мразя разделението на такива и онакива, за мен е се тая дали човека е от СФ или махала от Видин, и понеже въпреки че повечето време не живуркам в СФ, имам доста градско там, осмелявам се да предположа че тая тема ще има коментари от такива дето искат просто нещо да изкоментират, а не такива дето никога не са вдигали повече от 50 в СФ......такива няма, никой не може да ме убеди че никога, ама абсолютно никога не са карали с над 30 кмч над ограничението.....не казвам 50 кмч, щото някъде може да се кара и с 80......
Винаги карам над ограничението освен когато не съм спрял :). Туй за шопите и (не)шопите.
Ебем Ви и у деленето старошопи, новошопи, куротреси и куронетреси (както казва един пернишки шоп) и т.н.
Като не Ви аресва одете на село, у в чужбината или където Ви видят очите.
Аз мразя разделението на такива и онакива, за мен е се тая дали човека е от СФ или махала от Видин, и понеже въпреки че повечето време не живуркам в СФ, имам доста градско там, осмелявам се да предположа че тая тема ще има коментари от такива дето искат просто нещо да изкоментират, а не такива дето никога не са вдигали повече от 50 в СФ......такива няма, никой не може да ме убеди че никога, ама абсолютно никога не са карали с над 30 кмч над ограничението.....не казвам 50 кмч, щото някъде може да се кара и с 80......
Заповядай да те повозя като бързам ;-) Понеже не съм на нормирано работно време от 9 до 17 часа, гледам да избягвам пиковите часове, така че имам възможност да покарвам по-бързичко (а и ми се налага),така че редовната ми скорост по булеварди като България, южна дъга на околовръстното, Шипченски проход, Ситняково, Данаил Николаев, Сливница, Тодор Александров, Рожен,Брюксел, Цветан Лазаров е около 85-95 км/ч, по Цариградско - 110-130 според случая. За задръстванията в часовете между 8 и 10 и 17,30-19,30 и дума не може да става за такива скорости, но както казах избягвам да шофирам по това време щото се дразня ;-) По-горе писах, че тази кола не може да се кара с 50, защото трябва да я карам на 3-та предавка, тя просто си иска повечко газ.
ФЕРАРИСТ
27-10-2009, 19:30
Ебаси - тука не знам дали ще се обади някой дето спазва ограниченията, но със сигурност ще стане ясно кой с колко обича да превишава.....:)
...Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
Абе и аз съм от малцинството, ама съм така да се каже "асимилант". "Селските манталитети и комплекси" са еднакво типични и за двата вида граждани, поради което не виждам причина да обиждаш хората.
П.П. Най-после те разкрих - и ти си от онези, които "размахват националната карта" (ебах ти тъпото клише) и "застрашават етническия мир". :):):)
---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
Заповядай да те повозя като бързам ;-) Понеже не съм на нормирано работно време от 9 до 17 часа, гледам да избягвам пиковите часове, така че имам възможност да покарвам по-бързичко (а и ми се налага),така че редовната ми скорост по булеварди като България, южна дъга на околовръстното, Шипченски проход, Ситняково, Данаил Николаев, Сливница, Тодор Александров, Рожен,Брюксел, Цветан Лазаров е около 85-95 км/ч, по Цариградско - 110-130 според случая. За задръстванията в часовете между 8 и 10 и 17,30-19,30 и дума не може да става за такива скорости, но както казах избягвам да шофирам по това време ...
След като упъти ченгелите къде и в колко часа да те дебнат, дай си барем личните данни да ги попълнят предварително в акта :):):)
Какво значи никога не са нарушили ограничението?
Нарушавъл съм го, но не карам системно с 80-150 км в час по Софийските улици, както и в тези в провинцията.Не е въпросът дали някога си го нарушил, а дали най редовно го нарушаваш и пренебрегваш.А после тия последните да се замислят за тези, които убиват хора с подобни скорости в най различни часове от денонощието, или пък да декларират предварително, че няма да съдят такива шофьори щом някой ТЕХЕН близък пострада :devil:
life style
27-10-2009, 19:42
Ти си прав, ама защо за голямото село говориш?
Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
по начина ти на писане не виждам с кво се различаваш от тея "двини селене" , даже за първи път я чувам тая дума "двине" !
...Не е въпросът дали някога си го нарушил, а дали най редовно го нарушаваш и пренебрегваш
При така зададения критерии ще се намерят хора, които да минат за светци, но нека добавим и този въпрос:
А дали случайно не нарушаваш и пренебрегваш най-редовно някои други правила като тези за престрояване, спазване на предимство и т.н.?
Доста рядко пренебрегвам правила, поради някаква случайност, не твърдя че съм "светец", просто съм осъзнал, че е по добре да спазваш правилата, отколкото системно да ги игнорираш
След като упъти ченгелите къде и в колко часа да те дебнат, дай си барем личните данни да ги попълнят предварително в акта :):):)
Хаха, това беше добро :) Е, все пак не съм упоменал в кой от четирите края на София по кое време съм ;-)
santo_traficante
27-10-2009, 19:52
не се косете:kicking:
ще ви мине:smoke:
п.с. любимите ми теми :smoke::smoke::smoke:
аз спазвам ограниченията. най много да карам с 60 в града. обаче пукам от нерви когат немода да карам с повече от 30 заради някви дет са влачат едвам едвам
Аз мразя разделението на такива и онакива
Ами аз нямам за цел да деля хората, мнението ми бе провокирано от една неотдавнашна тема. В която един съфорумец бе нападнат. А хората преди да дават съвети някому (т.е. преди да го оплюят и осерат) е добре да се замислят те какви ги вършат. Та в този контекст питам за София :)
А те главните лица в моя контекст си знаят кои са или поне се досещат. Не съм конфликтна личност, ама не се стърпях просто :devil:
alfa_erazor
27-10-2009, 21:33
Аз съм от 'прованса', но се 'изявявам' из софийските улици, и се номинирам :-D
Е, можеби не твърдо на 50км/ч но мисля че не съм надвишавал с 20км ограниченията.
По цариградско, движа в средна лента максимално със 100, предимно с 80, в квартала на 3-та не знам с колко, ама е бавно.
Но аз съм неопитен шофьор, и все още си нямам много вяра, и предпочитам да карам бавно и да внимавам, вместо след това да съжалявам. (имам си 1-2 инфарктни случая, които ми държат влага...)
След 2-3 години, се надявам да съм все така 'бавен' :)
ФЕРАРИСТ
27-10-2009, 21:35
Ами аз нямам за цел да деля хората, мнението ми бе провокирано от една неотдавнашна тема. В която един съфорумец бе нападнат. А хората преди да дават съвети някому (т.е. преди да го оплюят и осерат) е добре да се замислят те какви ги вършат. Та в този контекст питам за София :)
А те главните лица в моя контекст си знаят кои са или поне се досещат. Не съм конфликтна личност, ама не се стърпях просто :devil:
Не визирам тебе, по принцип говоря......
А дали случайно не нарушаваш и пренебрегваш най-редовно някои други правила като тези за престрояване, спазване на предимство и т.н.?
Относно престрояването - някои хора и не само в София мигача явно го пазят да им е нов .. да не говорим , че огледалото са го нагласили така , че да могат да се оглеждат вместо да гледат назад , а освен всичко това като те засекат почват да те псуват и тн .. За предимството - напоследък има някакво подобрение (по мое наблюдение)
По темата относно ограниченията - аз също съм от тези , които не спазват ограниченията , НО само тези за скорост и то не винаги , но на места просто не мога да се сдържа 4-5 км да карам с 40 и да няма никой около мен на 3 лентов хубав път :bored:
ReLeFNIQ
27-10-2009, 21:51
При мен е според настроението, понякога ми прави голям кеф да правя плавно всичко и да спазвам закона все едно съм на изпит, та дори и на стоповете да спирам. Но това е рядкост и най-вече като съм уморен. Иначе пуснеш ли си музичка кеф ли ти е няма как да не опънеш юздите на алфонсо, е разбира се като няма трафик иначе само газ спирачка няма смисъл....Няма човек дето да не обича усещането за скорост няма как да не нарушаваш правилата от време на време, въпроса е да е в рамките на разумния риск.
Напълно подкрепям!!!! Само да допълня ако позволи авторът - безкрайно нагли и с капризи на всичкото отгоре! Кошмар!
И аз се барам Софиянче, но каквото и да си говориме тука е страшно положението. Карам си с 50-60 (Имам книвка от 6 месеца) и отзад некой РК, КН, А, СО, СА дори, ми седи на 1 педя и ми присветка - ами сори ма ше чака тарикатчето! Така като ми се лепне някой откачам. За каде бърза за Пирогов ли ? Само докосвам спирачката да му светне да видиш как бяга. Та малко си загубих мисълта.... Аха 1во тука няма условия за високи скорости по простата причина че е дупка до дупка. От друга страна пък не може да се кара по ограничения защото е фул с нервни бързаци... Даже неска едни ченгета ме принудиха да се изнеса на красна поляна до трамвайните релси на червено за да мине да спре на бургерите да яде...
PEPI-2ALFA
27-10-2009, 22:49
За да няма спам и изцепки да уточня - последното заключение няма нищо общо с въпроса, който съм задал. 'Щото да не се окаже, че някой пак ме е разбрал криво.
Явно аз съм по-тъп от всички писали преди мен (може би защото по-рядко карам в София), но въпрос не видях. :Tease: Та за да не се окаже, че съм те разбрал криво, ... какъв точно беше въпроса?
CrazyElement
27-10-2009, 23:02
Няма човек , който да кара само с 50 да кажем, но не съм съгласен с търтея и отношение на един "истински софиянец" като види провинциален номер. Това , че си от провинциат не те прави лош шофъор.
Тая тема определено върви към ключ, след няколко коняк, това само написах :nuke:
И аз се барам Софиянче, но каквото и да си говориме тука е страшно положението. Карам си с 50-60 (Имам книвка от 6 месеца) и отзад некой РК, КН, А, СО, СА..
Това пък със СА примерно не го разбирам, защото всяка нова регистрация е по реда си, виж в Гърция не е така, можеш да имаш номер и отперди 50 години, ако беше така щях да карам не СА, а С черно.............
Аз пък понеже съм селяни най-редовно си карам със 80, какво да се прави такъв е живота.
Ей ма тва София страшна работа бе, направо трябва да се отдели и да се направи на отделна държава-тва няма общо с нито един град от България евалата просто такава световна простотия просто "НЕМА" другаде:nuke::nuke::nuke: А иначе като чуя от някой КУРеняк софиянец да ми каже "ЕЕЕЕ МА ТИ СИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА" направо полудявам... И кво като съм от провинцията тва е най-голямата глупост отнасят се с теб като с мишка само защото не живееш в тяхната кочина.... съжалявам шопиянците ама сте същите селяни като хората от провинцията и най-селското е това, че сте струпали всичко на едно място и после се оплаквайте, че ви е било гъчканица и че цялата ПРОВИНЦИЯ се е изсипала в София и те са ви виновни, еми не е така соу :falos::falos::falos::falos: А иначе кореняците софиянци винаги сте си били малко-не си мислете че сте съществували в някаква по висша форма и бройка която е на изчезване ;)
Отплеснах се иначе почти винаги се движа в ограниченията когато не го правя съм преценил че може да натисна още малко и не е опасно нито за мен нито за останалите. Иначе съм убеден, че няма перфектен човек така че тази тема е абсолютно безсмислена :pizza:
Явно аз съм по-тъп от всички писали преди мен (може би защото по-рядко карам в София), но въпрос не видях. :Tease: Та за да не се окаже, че съм те разбрал криво, ... какъв точно беше въпроса?
Моля хората от София, които никога през живота си не са нарушили ограничението от 50 км/ч в столицата, да се похвалят.
Май не съм го оформил много като въпрос, но това имах в предвид.
Мога да спомена нещо добро за столицата впрочем. В това отношения Русе е най-зле по мои наблюдения. А именно, че в повечето случаи хората ти дават път като видят, че трябва да чакаш много дълго, за да се включиш в движение / да направиш ляв завой, а насрещната лента е пълна и т.н. За мен си е нещо нормално при натоварено движение - що да не пусна някого... Това дали ще стигна до червен светофар 5 секунди по-рано или по-късно няма значение. Зеленото все ще светне по едно и също време.
На мен ми се случва да превишавам скоростта в града по големите булеварди, но гледам да се ограничавам. Специално в града е добре да се придържаме към ограниченията, защото вероятността да се получи опасна ситуация е доста по-голяма, отколкото при извънградско каране.
Колкото до "селяните" - аз съм роден в Плевен, който е град от малко преди 2000 години, но живея, работя и СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ И СМЕТКИТЕ в София. Та когато някой от "кореняците" почне да ми ги плаща, тогава да има претенции към мен.
Абе и аз съм от малцинството, ама съм така да се каже "асимилант". "Селските манталитети и комплекси" са еднакво типични и за двата вида граждани, поради което не виждам причина да обиждаш хората.
П.П. Най-после те разкрих - и ти си от онези, които "размахват националната карта" (ебах ти тъпото клише) и "застрашават етническия мир". :):):)[COLOR="Silver"]
Не баш.
Само къде не можах да сгрея кво значение има дил съм карал със 100 у големото село или у филибето? Или недай си Боже у одесос или русье?
Аз съм си същия кретен навсякъде.
А комплексите на преселниците (независимо къде) са факт, но няма да ги коментираме. Га бех малък и глупав (ибо са съм само глупав) и се занимавах с нАука съм писал разни монографии (хахаха) по въпросот.
ПП Ако некой съ е почуствАл обиден от тва къде съм го написАл ш ма прощаа.
---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:48 ----------
Плевен, който е град от малко преди 2000 години
Айде посмали. :static: Имам лични причини да знам от кога Плевен е град. Ше ги сподела на бира.
Дори и да си прав (а ти не си) Софето е населено място (ибо никак не смея да го величая град) от повече от 7000 години.
И само за сведение на разпи пишущи люде тука - кореняци шопи в София нема. Шопите са готини хора (дзен будисти по душа) но не са от тука. Те изначално са странна порода късно преселили се в Българските земи племена, ама съвсем ще стане офтопик.
Да ви споделя болежката си... Много се дразня напоследък от форумните изцепки и от форумните светци, та затова пускам тая безсмислена тема...
Не, че имам нещо против темата, ама не ми стана ясно, защо стана модерен тоя лаф за светците. В края на краищата е кристално ясно, че всеки нарушава някога. Според мен, не е въпроса дали си го правил някога, а колко често го правиш и колко груби са нарушенията. И това, че някой е изказал мнение в подкрепа на по-дисциплинирано каране, означава ли че се е бил в гърдите и е крещял "аз съм светец".
Иначе, възможно е да дразни, сигурно си има причина :)
Alexanderbb
28-10-2009, 08:53
Има си една приказка "може да извадиш човека от селото но селото от човека не можеш". Много пъти съм казвал че комплексарите са си комплексари без значение от родното си място. Всеки ден пътувам от единия край на София до другия минавайки през най-веселите кръстовища. Простотийте които виждам стигат за цяла книга. В София специално е почти невъзможно да се кара на повечето места с ограничението 50, просто трафика се движи по-бързо. Това естествено не означава че подкрепям хората каращи всеки ден по цариградско със 130 щото бързат. ами всички бързаме но някои явно смятат другите на пътя за идиоти. Преди две седмици бял за малко в немско и три дена се возих с един германец собственик на средна фирма. Човека току що си беше купил ново Ауди А6. На втория ден го попитах как така за два дена не е превишил един път разрешената скорост а той ме погледна с вид все едно го питах защо изгрява слънцето
Напълно подкрепям!!!! Само да допълня ако позволи авторът - безкрайно нагли и с капризи на всичкото отгоре! Кошмар!
Като сте софиянци да не сте богопомазани, че се изкарвате по-големи католици от папата? Тая тема така се изроди....:cussing:
Все едно от софиянци да няма комплексари...айде стига
Не баш.
Само къде не можах да сгрея кво значение има дил съм карал със 100 у големото село или у филибето? Или недай си Боже у одесос или русье?
Аз съм си същия кретен навсякъде.
А комплексите на преселниците (независимо къде) са факт, но няма да ги коментираме. Га бех малък и глупав (ибо са съм само глупав) и се занимавах с нАука съм писал разни монографии (хахаха) по въпросот.
ПП Ако некой съ е почуствАл обиден от тва къде съм го написАл ш ма прощаа.
---------- Post added at 00:54 ---------- Previous post was at 00:48 ----------
Айде посмали. :static: Имам лични причини да знам от кога Плевен е град. Ше ги сподела на бира.
Дори и да си прав (а ти не си) Софето е населено място (ибо никак не смея да го величая град) от повече от 7000 години.
И само за сведение на разпи пишущи люде тука - кореняци шопи в София нема. Шопите са готини хора (дзен будисти по душа) но не са от тука. Те изначално са странна порода късно преселили се в Българските земи племена, ама съвсем ще стане офтопик.
Убу, сигурно си прав, ама за втората част на поста ми - тва за данъците - що нищо не споменаваш.
Не всеки ,който си плаща данъците и таксите и се издържа сам е пич! :sex:
Това дали "си" от София ,Плевен ,село Чурково,няма никакво значение. НАЛИ!? ИЛИ ГРЕША!?
Темата стана малко като.А бе ти луд ли си бе, алфа да си купуваш ....,а в същото време форума се оказва най-посещавания от всички други автофоруми.
т.е. избиване на комплекси ............ :pain:
Аз карам и бързо и бавно и имам 1-2 акта и ме боли ....аз си плащам - затова и почти нямам точки в талона!
т.е. не съм пич в очите на някой :boo: