PDA

View Full Version : Т'ва не сме никва държава

Наката
19-03-2006, 23:44
Вчера вечерта ми се наложи да направя един преход през родината Русе-Бургас-Варна-Русе и мога да кажа че след зимата пътищата са станали ужасни с огромни дупки да не говоря за прохода на Стара Планина през който минах от Русе за Бургас там съм карал около 30км на 1. 2. скорост
И в тоя ред на приживявания се зачудих що си плащаме винетките като на края си разбиваме колите .Тия пътища второстепенните са под сяква критика такмо засилиш 120 130 и огромни дупки няма на каде скачаш върху спирачките ама до колко до 60 прас в някоя от многото
Направи ми впечетление че най-често дупките се образуват по звойте или по равните участаци от пътя там кадето не маже да се оттича водата и замръзва

п.п.-равносметката-изкривена джанта

KGB
20-03-2006, 00:52
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid= ... =1&eid=659 (http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=74574&cid=1&eid=659)

С разни малки неща ни забаламосват....абре 17 години е така оставени пътищата е това е резултата.

gigi
20-03-2006, 01:12
Ей най после, дано ги позакърпят . Тази година просто е нещо страшно досега такова чудо не съм виждал и в София и по пътищата и в другите градове. Има трапове който освен джанта и да ти счупят колата могат и да станат причина за много тежки катастрофи. И сега пак ще се жалват че нямало пари и приходите от винетки от тази година са спаднали спрямо миналата. Е как няма да спаднат плащам пътен данък 250 лв та да си чупа колата и миналата година купих годишни винетки ама сега на алфата не съм и няма и да си купя,като пътувам взимам ланчата и карам, а ако толкова ми затрябва алфата лепа седмична и карам, и така и приятели направиха е как няма да им спаднат приходите ама тия пари вместо за пътища май отидоха на други места и сега вместо да се увеличи прихода тъй като са пооправили дупките и хората виждат резултат, ще стане още по зле:evil: :evil: :evil:

pearl
20-03-2006, 03:23
Трапове в които ако влезеш,може да си намериш части''втора употреба''-гуми,джанти..... :Suicide:

MONI
20-03-2006, 09:30
Наистина положението никога не е било такова, а да не говорим, че в дупката като влезеш и директно чупиш прага, но си представям с тва кърпене догодина на какво ще приличат пътищата....със сигурност по-зле от тази :evil:

pent
20-03-2006, 09:46
Тия пътища второстепенните са под сяква критика такмо засилиш 120 130 и огромни дупки... :screwy: Те хората затова са сложили ограничение!!!

Mury
20-03-2006, 09:56
А бе то не е точно затова ограничението ама айде :wink: :wink: :devil:

kekc
20-03-2006, 11:33
Тия пътища второстепенните са под сяква критика такмо засилиш 120 130 и огромни дупки... :screwy: Те хората затова са сложили ограничение!!!

Ама въобще не са затова ограниченията :!:

И ако влезеш в дупка с 90 пак не е приятно, а в доста случаи доста опасно :!:

Повечето второстепенни пътища ограничението им трябва да 20 км/ч за да няма проблеми и пак не е сигурно.

Пътя София - Габрово го минах миналата седмица и в Сопот и на отиване и на връщане имаше по кола със спукана гума. На отиване един беше спукал лява предна и задна :!:

Просто пътя там е като след бомбадировка и както и да караш аварии стават :!:

pent
20-03-2006, 11:58
супер несериозно ми звучи да знаеш какви са пътищата, и въпреки това да караш с над 100! и да се учудваш че има дупки! и после колата ти защо е като каруца!

който не се е събудил, време е, живеем в България!

Kuku
20-03-2006, 12:44
По закон, на места имам право да карам с над 100км/ч :idea:
Дупките фигурират ли някъде в закона, като даденост, за да се съобразяваме с тях :?: :!: - Не :roll:
Факт е, че колите се раздрънкват и изпотрошават, ма тогава направо да си купиме Жигули - хем по-здраво, хем по-евтино, хем не може да караш с над 100км/ч с повечето :P

pent
20-03-2006, 12:49
човека говори за определени пътища ;) ма както и да е, схванахте идеята. скоро не бях чувал някои да се учудва на дупките по пътищата :) сякаш цял живот е живял в САЩ и е карал с 120км/ч по 3то-класните им пътища, и изведнъж, разбираш ли, идва си в БГ и как може по 2ро-класни пътища да не може да се кара с '120 - 130' и отгоре на всичко да има дупки!!! възмущение!

pent
20-03-2006, 12:51
По закон, на места имам право да карам с над 100км/ч :idea: карай си където и както искаш, носиш си отговорност

Дупките фигурират ли някъде в закона, като даденост, за да се съобразяваме с тях :?: :!: - Не :roll:
не, ама ще се съобразяваш, щото иначе от сервиза няма да излезеш

ма тогава направо да си купиме Жигули
щом те влече :lol: всичко е въпрос на личен избор :wink:

Kuku
20-03-2006, 13:03
Чакай малко, струва ми се, че бързаш да се изкажеш афектиран :!:
Всеки си решава как ще кара - бързо, бавно, с под 100, с над 100, през дупките, на слалом... кой, както иска :idea:
НО, точно там идва проблема :wink: за действията си всеки носи отговорност, според НПК, а за дупките - никой :!: и пак ние сме потърпевши - ето от това се възмущаваме :(

Наката
20-03-2006, 13:09
С цялото ми уважение мога да кажа някои от второкласните пътища трябва да бъдат затворени за леки автомобили щтото квито ограничения да има не може ти да трагнеш на път и да караш с 40км или я си засилил малко и върху спирачките

Dodo 155
21-03-2006, 20:17

Ама въобще не са затова ограниченията :!:

И ако влезеш в дупка с 90 пак не е приятно, а в доста случаи доста опасно :!:

Повечето второстепенни пътища ограничението им трябва да 20 км/ч за да няма проблеми и пак не е сигурно.

Пътя София - Габрово го минах миналата седмица и в Сопот и на отиване и на връщане имаше по кола със спукана гума. На отиване един беше спукал лява предна и задна :!:

Просто пътя там е като след бомбадировка и както и да караш аварии стават :!:
Ако влезеш в дупка с 90 може и жито да ядем :!: 90 е сериозна скорост да се завъртиш и обърнеш :!:
За спукани гуми може да вземете трасето София-Перник. Всеки ден по дупките там сигурно се късат над 100 гуми :!: :!: :!:

wasp
22-03-2006, 08:09
За спукани гуми може да вземете трасето София-Перник. Всеки ден по дупките там сигурно се късат над 100 гуми :!: :!: :!:

Е там наистина е отвратителен пътя ... минавал съм само веднъж оттам и повече не искам да повторя. Само не знам как стана номера, но на отиване не улучих нито една дупка ... жената беше се примирила че ще чупим колата едва ли не ... много гадни дупки. На връщане не успях да избегна една, добре че карах бавно.

Направо не знам скапаната ни държава с какви очи ни вземат такси за винетки и какви ли не още данъци с тези пътища ... срам нямат !!!

bager
23-03-2006, 15:57
всеки ден минавам по тоя път и винаги се намира по някоя дупка да ме изненада. за сега имам една сцепена предна чисто нова зимна гума. мамка му....