View Full Version : Краят на една легенда...
Супер здрави, супер сигурни... Някои митове и легенди вървят от уста на уста от време оно. Не че са валидни в днешни дни - поне не виждам с какво сигурността и здравината при Волво в последните 10-15 години е над останалите марки. Но със сигурност вече тези суперлативи ще бъдат бързо забравени, като гледам в чии ръце попада марката:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=265102
P.S. Който си купил Hummer - купил. За бъдещите клиенти - "Съчуан Тънчжун хеви индъстриъл машинъри". Хъмър в сладко-кисел сос по Съчуански!
после някой да се е оплакам от политиката на Фиат груп...
интересно ми е тези,които пискат против "Фиат Ромео" какво щяха да правят ако и нас ни бяха продали на някое Сечуанско ястие :big_whoops:
След като видях новината я пратих на един приятел, който е фен на волво и ......
Поне лесно ще си намират хората части
[17:27:41] Lil Skeet: зимаш
[17:27:46] Lil Skeet: едно зайо байо и оп
[17:27:51] Lil Skeet: шарнирен болт
[17:27:55] Lil Skeet: зимаш още 1
[17:27:59] Lil Skeet: каренце :D
:D :D
Mind_Control
29-10-2009, 17:43
Супер здрави, супер сигурни... Някои митове и легенди вървят от уста на уста от време оно. Не че са валидни в днешни дни - поне не виждам с какво сигурността и здравината при Волво в последните 10-15 години е над останалите марки. Но със сигурност вече тези суперлативи ще бъдат бързо забравени, като гледам в чии ръце попада марката:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=265102
P.S. Който си купил Hummer - купил. За бъдещите клиенти - "Съчуан Тънчжун хеви индъстриъл машинъри". Хъмър в сладко-кисел сос по Съчуански!
Усещате ли как скоро Китай ще стане мечта за емигрантите :) Нормално, Китай беше дълго подценяван, а те са най- мощната и една от най-старите цивилизации.
DerMeister
29-10-2009, 17:45
Усещате ли как скоро Китай ще стане мечта за емигрантите :) Нормално, Китай беше дълго подценяван, а те са най- мощната и една от най-старите цивилизации.
Скоро, скоро до 200-300 години... Това, че произвеждат като разпрани не значи, че незнамсиколкоси стотин милиона не си стъпват по главите и не се бият за купичка ориз.
Китайците са извънземни, дошли са след Японците, винаги съм подозирал ..... :alien::wow:
Според мен краят на "легендата Волво" настъпи още когато ги купиха Форд, но това е друга тема ;-)
Според мен краят на "легендата Волво" настъпи още когато ги купиха Форд, но това е друга тема ;-)
А аз съм на мнение , че краят беше още по рано, когато вложиха ДВГ от Рено в модела 345 GL.
Мечта за емигрантите няма да стане, но икономически силна държава да. За тая работа са виновни всякакви там корпораций и тем подобна измет дето за да спечелят някои долар в повече си изнасят производството в Китаи.
откак видях какво "могат" волво, изобщо не ми "пука" - да ги дадат и на австралийските аборигени ако искат - не става от това кола... малко радикално мнение, но... не може един 2500 кг. Форд да му скрие шапката на всички дисциплини и после да искат да продават ...
Мечта за емигрантите няма да стане, но икономически силна държава да. За тая работа са виновни всякакви там корпораций и тем подобна измет дето за да спечелят някои долар в повече си изнасят производството в Китаи.
Мдаа, наскоро четох за рецесията в щатите и къде са им доларите в момента. Американците принципно са едни от най-големите кредитни консуматори, купуват всичко ,постоянно, без да му мислят много и най-вече на кредит. И според мен една от причините за кризата е, че изнесоха огромна част от производството си най-вече в Китай. И какво се получи ? Ами консумира си бай американец, дърпа си кредитчето и плаща на бедния китаец. Плаща и печата долари повече от десетилетие , е ми нормално е да си изнесе доларите в Китай. В момента Китай генерира сериозен износ (брутен вътрешен продукт), е , какво по-хубаво за икономиката на една държава. Нормално е да концентрират сериозни капитали и да почнат да инвестират. Скоро Индия е на път да последва Китай.
CrazyElement
29-10-2009, 21:25
Криза е очакваше се да стане това, обаче аз смятам да им дам шанс да видя какво ще изработят, защото китайците копират доста от други марки , но според мен вече са на ниво и те, незнам от къде е тръгнало това , че всичко китайско е менте и прочие , ако частите са си читави , монтират се и всичко е точно това че работят за стотинки китайците не ги прави по-малко прецизни в работата си от един европеец , все пак там народ бол, ако сгафи нещо директно го гонят...
ivangenchev
29-10-2009, 21:34
в допълнение на казаното от колегата Доко благодарение на американците китайците натрупаха страхотен резерв немога да се сетя в момента за точни суми, но е много и сега се вижда какво става с тези пари.
dragonaz
29-10-2009, 21:51
Китайците са напаст в добрия и лошият смисъл.
Там за лошо или добро има някакъв странен строй,
като комунистически капитализъм.
Най-важното при китайците е, че те не се притесняват да произвеждат от клечки за уши до самолети.
Една икономика просперира винаги и само тогава,
когато се произвежда нещо в Държавата.
В България какво се произвежда ?
Какво стана с Rover ?
Опасенията са ми, че както е тръгнало китайците ще изкупят едва ли не 70% от търгосвките марки за автомобили по света, което вече си е повече от
странно. :butt:
Има една американска сентенция - "Няма такова нещо, дето някой друг да не направи по-евтино и по-лошокачествено". Китай това прави. Няма как една държава, която дори няма собствен стандарт за метали, да прави качествени неща. Но по-лошото е, че освен че няма как, няма и защо. С ниските цени сега убива всеки читав производител (поради казаното по-горе). И като ги убие (почти) всичките, тогава ще имаме вече не евтини и лошокачествени, а скъпи и лошокачествени стоки. Не мога да не им сваля шапка - бият ни със собствените ни камъни - нашият "западен" стремеж към евтиното копае собствения ни гроб. Азиатците са напълно способни да замислят и изпълнят етапите на една такава стратегия с продължителност десетки години - за това сега скъсват задниците от работа на собствения си народ - тази култура и тази нация никогане се е отличавала с особено зачитане на правата на индивида и теко ни и горко, когато дойдат...
има една американска сентенция - "няма такова нещо, дето някой друг дане направи по-евтино и по-лошокачествено". китай това прави. няма как една държава, която дори няма собствен стандарт за метали, да прави качествени неща. но по-лошото е, че освен че няма как, няма и защо. с ниските цени убива всеки читав производител (поради казаното по-горе). и като ги убие (почти) всичките, тогава ще имаме мече не евтини и лошокачествени, а скъпи и лошокачествени стоки. не мога да не им сваля шапка - бият ни със собствените ни камъни - нашият "западен" стремеж към евтиното копае собствения ни гроб. азиатците са напълно способни да замислят и изпълнят етапите на една такава стратегия с продължителност десетки години - за това сега скъсват задниците от работа на собствения си народ - тази култура и тази нация никогане се е отличавала с особено зачитане на правата на индивида и теко ни и горко, когато дойдат...
Ами малко в опозиция на казаното от теб прочети тук http://www.dnes.bg/technology/2009/09/11/bez-kitai-ne-mogat-da-se-proizvejdat-dori-ipod-i.77619
dragonaz
29-10-2009, 22:16
Има една американска сентенция - "Няма такова нещо, дето някой друг да не направи по-евтино и по-лошокачествено". Китай това прави. Няма как една държава, която дори няма собствен стандарт за метали, да прави качествени неща. Но по-лошото е, че освен че няма как, няма и защо. С ниските цени сега убива всеки читав производител (поради казаното по-горе). И като ги убие (почти) всичките, тогава ще имаме вече не евтини и лошокачествени, а скъпи и лошокачествени стоки. Не мога да не им сваля шапка - бият ни със собствените ни камъни - нашият "западен" стремеж към евтиното копае собствения ни гроб. Азиатците са напълно способни да замислят и изпълнят етапите на една такава стратегия с продължителност десетки години - за това сега скъсват задниците от работа на собствения си народ - тази култура и тази нация никогане се е отличавала с особено зачитане на правата на индивида и теко ни и горко, когато дойдат...
Няма нещо, което каза и да не е вярно.
Единствено ме съмнява за качеството на стоките.
Разбира се, че има и евтини неща - боклуци,
но почти 70% от бялата и черна електроника,
се произвежда там и ако се загледаш у вас
имаш доста уреди, сигурен съм, които са китайски пък си работят чудесно и безотказно.
На предишната ми работа имахме посещение
от китайци да тестваме един крупен проект заедно.
На моят етаж дойдоха двама.
1. Шефче
2. Работник
Шефчето дойде, остави работника и си тръгне.
Горкият китаец си скъсваше гъза от бачкане.
Хапваше нещо, което вадеше от раницата си
и продълждаваше да бачка.
Един ден по обяд направо си заспа на бюрото.
Няма нещо, което каза и да не е вярно.
Единствено ме съмнява за качеството на стоките.
Разбира се, че има и евтини неща - боклуци,
но почти 70% от бялата и черна електроника,
се произвежда там и ако се загледаш у вас
имаш доста уреди, сигурен съм, които са китайски пък си работят чудесно и безотказно.
На предишната ми работа имахме посещение
от китайци да тестваме един крупен проект заедно.
На моят етаж дойдоха двама.
1. Шефче
2. Работник
Шефчето дойде остави работника и си тръгне.
Горкият китаец си скъсваше гъза от бачкане.
хапваше нещо, което вадеше от ранатацата си
и продълждаваше да бачка.
Един ден по обяд направо си заспа на бюрото.
и при мен са идвали (сериозен съм, няма майтап). но трима - 1. "партиен секретар", 2. "НТР (отдел "научно-техническо разузнаване") и 3 . Работник - е убиха се да ни доказват, че много държат на качеството - може и така да е, но машината, която купиха, при работа отделя флюсовете от припоя под формата на смоли и за това трябва да се работи с аспирация - при тях работят 3 такива машини без аспирация - на оператора му се е... м..., но на тях не им пука - оператори много... и друго - по тяхно желание правим вечеря в китайски ресторант - аз поръчам "техни" ястия с хубаво месо, - те е "утрепаха" да ядат панирани уши, супи от пилешки воденички, кокоши крака, свински шкембета ... ужас. не че имам нещо против, но ще ни е... м... когато дойдат...
Само да ви вметна ,че компютрите и лаптопите благодарение на които пишете в този други форуми и те идват от Китай . Сега някой ще каже "Да ама аз моя си го донесох от бригадата в USA" . ОК и пак си е от Китай .
Китай и Индия общо са 1/3 от населението на Земята и дневната работна заплата е между 1 и 3 долара за 10 часов работен ден . Има Китайски стоки които са наистина качествени но зависи за коя държава са поръчани . Ако си поръчаш достатъчно количество от дадена стока ще ти сложат и лого по твое желание . Фирмата в която работех поръчвахме от TP Link - Китай компютърни компоненти с наше си фирмено лого и made in USA . А това ,че са купили дадена марка автомобили не означава ,че ще се произвежда в Китай или Индия нали ? Просто тези долари на щатите които си изтекоха някак си трябва да се върнат както спомена някой по-нагоре . Преди политиката беше да се изнесе производството там за да може да е конкурентно способно на пазара , което доведе до бързото развитие на Китай което пък от своя страна доведе до финансовия колапс в по-развитите икономики .
:notify:
Преди 30-40 години същото се е говорило за японското автомобилостроене.., така че да не прибързваме.Краят може и да не е толкова близо;-)