View Full Version : Проблем с ABS на 145-а!
d_uzunkirov
03-11-2009, 09:58
Здравейте колеги! Имам следния проблем.Имам Алфа 145 1.4 Боксер/95г.
и лампата на ABS-a свети постоянно, и понякога се чува чукване на реле някъде под таблото и всичко се оправя.
АBS-a си сработва нормално, лампата си угасва и така...
Но това се случва много рядко. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм много благодарен да сподели! Благодаря на всички отзовали се предварително!
така както го описваш може да е някое реле на АБС-а. по принцип може да му се направи диагностика и да се види каква грешка е записана, освен ако не разбираш от жици и сам да се хванеш.
Колега,или някаде неправи контакт или ти залепва релето,виж което ти е релето и го размърдай виж го може крачетата да са клеасали и да имат нужда от почистване,ако пък си намериш друго реле пробвай да видиш има ли разлика.
Колега,или някаде неправи контакт или ти залепва релето,виж което ти е релето и го размърдай виж го може крачетата да са клеасали и да имат нужда от почистване,ако пък си намериш друго реле пробвай да видиш има ли разлика.
Няма външни релета на абс-а и двете релета са вътре в централата ;)
И преди и след 99 ли?Ако е така как го чува това цъкане.
И преди и след 99 ли?Ако е така как го чува това цъкане.
Цъкането може да е от искрене може и от де да знам от кво ;)
Цъкането може да е от искрене може и от де да знам от кво ;)
Може и маса да се губи, примерно...
А като не ти работи ABS друго всичко ли работи?
колегата е с боксер.абс-а може да е 2Е, на който двете релета са отгоре.
колегата е с боксер.абс-а може да е 2Е, на който двете релета са отгоре.
Къде отгоре бе колега като са запоени на шините на централата - това че физически са отгоре те са си направо вътре под капака и се сменят с много зор, правил съм го не веднъж;) А че е с 2Е е най вероятно ;)
ето бош 2е абс-а и тема от фиат форума как се сменят и колко струват релета на абс с вградени такива
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37691&postdays=0&postorder=asc&start=0
ето бош 2е абс-а и тема от фиат форума как се сменят и колко струват релета на абс с вградени такива
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=37691&postdays=0&postorder=asc&start=0
Схемите на 100% потвърждават моето мнение а АБС-а който си дал линк не е Бош а лукас и релетата са коренно различни както и начина им на монтаж ;)
колегата, който е пуснал темата да разбира ли че проблема му е в релетата?
това на картинката между двете букси какво е?
колегата, който е пуснал темата да разбира ли че проблема му е в релетата?
това на картинката между двете букси какво е?
Не ми се спори с теб вече казах каквото имах да кажа ;)