View Full Version : И мойта изтропа.. на скорост при подаване на газ
146 ЖТД
От известно време се чуваше някакво тропване като давам газ,но както падна първия сняг и настилката стана удобна за дрифт с предно колата почна да тропа ама много силно като е на скорост и подавам газ,като махна педала от газта несе чува нищо освен 1-2 потропвания,звука е като сеедно да биеш по войнишко канче с бая плътна лъжица.Почна да тропа много плашещо,и утре ще се почват проверките какво е здало :(
п.с. По надолу имаше такава тема смисъл тя е подобна но там несе изясниха нещата и като цяло е голяма мъгла,затова пускам нова.Дайте прогнози и предположения
А другата смешка е,присветка ми лампата с нагревателчето,от там веднага проверка на свещи оказа се че всичките свещи си работят,а колата пали малко по трудно,някой идеи?
я първо най-лесното, провери си демпферната шайба на коляновия вал. На баща ми на жтд-то от едно такова тракане за малко не сменихме компресора на климатика, едно ритмично тракане.... без да се подава газ почти изчезва, о като се понатовари мотора и почва да чука. Таааа оказа се скъсана демпферна шайба на кол. вал, за пистовия ремък.
я първо най-лесното, провери си демпферната шайба на коляновия вал. На баща ми на жтд-то от едно такова тракане за малко не сменихме компресора на климатика, едно ритмично тракане.... без да се подава газ почти изчезва, о като се понатовари мотора и почва да чука. Таааа оказа се скъсана демпферна шайба на кол. вал, за пистовия ремък.
Утре ще я видим,че това тропане е много плашещо,колкото повече газ давам толкова по силно и бързо тропа.
4 болта, вътрешен шестограм, и един лост да натиснеш обтегача на ремъка. Стискам палци да е малкия дявол
:lupe:
И аз мисля че е демпфера,а за свещите провери дали релето подава плюс към свещите,ако подава провери връзките:tongue2::tongue2::tongue2:
trustworthy
04-11-2009, 09:57
Ако е демпферната шайба, не може да не се усети разлика при включване/изключване на климатика. Запали двигателя, пускай/спирай климатика от копчето и се ослушвай дали ще има разлика в тропането. Ако температурите са прекалено ниски, няма смисъл - под 7 градуса компресорът въобще не се стартираше, ако не се лъжа.
И аз мисля че е демпфера,а за свещите провери дали релето подава плюс към свещите,ако подава провери връзките:tongue2::tongue2::tongue2:
Ще го видя,аз си мислех че когато правихме диагностика ти го провери,с такова впечатление съм останал :) ще го видя и него
Ще го видя,аз си мислех че когато правихме диагностика ти го провери,с такова впечатление съм останал :) ще го видя и него
Проверено е, ще трябва да се позаровиме за да откриеме проблема с подгряването ;)
Тропането поспря да се чува м***му де**а е така само,но имам чуството че скоро пак ще започне а ми се иска да разбера какво е.Иначе да се похваля днес си купих чисто нов дебитомер и колата полудя :)
Тропането поспря да се чува м***му де**а е така само,но имам чуството че скоро пак ще започне а ми се иска да разбера какво е.Иначе да се похваля днес си купих чисто нов дебитомер и колата полудя :)
Ама как го сложи наобратно ли :crazy:
:asthanos::asthanos::asthanos::asthanos:
Шшш абе ей :chair: нали си има стрелка бре хахах
тъй ли:pokey:, аз как ли съм го сложил моя:roll2:
tokata_pz_flex
07-11-2009, 00:41
Ацко , колко пара дебитомера :) Че моя май е тръгнал да ходи на курорт :)
Ацко , колко пара дебитомера :) Че моя май е тръгнал да ходи на курорт :)
137лв чистак бърсак с 1год. гаранция :)