View Full Version : Покупка на Alfa 155 1.8TS
BrumBrum
21-03-2006, 21:41
Здравейте, момчета
харесах си една Алфа 155 1.8TS. Всичко е много добре, с климатроник, ЦД с дистанционно, ел. пакет и др. Всичко много добре, колата много бяга и цената е добра, ама едно ме притеснява. Човекът казва, че горяла 13л/100км градско ( :shock: бензин и все пак не е в София ) и падала докъм 8 извънградско. Това нормално ли е и, ако се сложи газова уредба, колко може да се вдигне разходът на гориво?
ПС: И ако имате някакви впечатления, неща, които трябва да се гледат преди покупката, можете да споделите, ще съм ви благодарен. :wink:
evgeni_bb
21-03-2006, 22:31
Мойта е 1993 с 8 клапана и гори лятно 10.5 и зимно около 11 градско. Извън градско може да падне и под 7/100. 13/100 ми се вижда много. Да не засегна някой, но със сигурност нещо не й е наред на колата. Аз не бих я взел, ако не знаех какво й е. ДИАГНОСТИКА.
Може с колата всичко да е наред - тогава причината е зад-кормилното устройство.
Alfa User
21-03-2006, 22:32
Имам един доста обширен преглед на 155. Пробвай търсачката за да го издириш. Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 :twisted: ) Както и да е, винаги можеш да я закараш на стенд да я видят и да си прецениш. Айде успех и да се похвалиш ако я вземеш :!: :wink:
Колега питай човека от къде зарежда,защото аз карах с бензин от Лукойл и заредих до капачкат и минах 100км и пак допълних до горе и се оказа че ми е дала 14/100,ходих на 2 диагностики и те показаха че колата ми е суер и в отлично състояни е двигателя.Оказва се че в бензина е имало голямо съдаржание на сяра и след консултация и досипах бензинот друга бензиностанция стрелката започна да пада по-бавно надолу.Успех и да почерпиш ако я купиш.
Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 :twisted: )
Ама тя се мъчи с 90-100км извън града човек :( :( :D . Иска малко да се поотпуши изпускателният тракт :D
Принципно по отношение на бензина е много важно каква боза сипваш. Последно сложих ОМВ 100 и вече не хълца, а преди това сипах от една квартална на Лукоил и не може да тръгне. И за отпушването е вярно-трябва отвреме-навреме да се изпъне на извънградско с една постоянна скорост от около 120-140/ заради дупките :evil: /.
BrumBrum
23-03-2006, 20:07
Благодаря ви много, момчета,
обаче днеска като му звъннах и му казах "тръгвам към теб, идвам да я купувам, кога да се видим" уж се разбрахме за утре и след 5мин ми звънна и ми каза, че я е продал... Дали я е продал или се е отказал да я продава - не знам, обаче се получи много кофти ситуация. Както и да е, няма да е тази бройка :) Макар че беше с всички екстри (климатроник дори).
ПС: Сега се насочих към 2.0ТС :wink:
виж тази красавица
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5458
BrumBrum
23-03-2006, 21:42
Благодаря. А да ви питам - има ли 155 2.0 Пининфарина ? :roll: Колата да е 183к.с. и не е турбо... Понеже нищо не намерих за такава кола във форума...
http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... c&start=15 (http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5260&postdays=0&postorder=asc&start=15) Тук е обсъдена подробно тази оферта :wink: .
BrumBrum
23-03-2006, 21:56
Хъм, еми значи кво излиза? Че е 143к.с., обикновена 2.0ТС-ка 05.1992г. ли?
arieca155
23-03-2006, 22:50
Имам един доста обширен преглед на 155. Пробвай търсачката за да го издириш. Там е всичко което ти трябва да знаеш за тази чудесна кола. Иначе за разхода - малко височък ми се струва, но май собственика е пропуснал да каже кога му дава този разход - като си я кара като другите шофьори (т.е. с около 90-100) или като алфист (т.е. с около 160-180 :twisted: ) Както и да е, винаги можеш да я закараш на стенд да я видят и да си прецениш. Айде успех и да се похвалиш ако я вземеш :!: :wink: няма тема и ти да не се изкажеш,ти ми кажи как си караш алфата,не кажи ми как ти гори да те видим дали си алфист.по вапроса:вазможно е да гори толкова зависи в какав град буташ градското,в карнобатско градско моита гори13 до 15 в големиа студ.неможе да караш 1км.-2км. и да гори малко.тя е ве4но студена .на ванка ми гори 7.800-8л. 100-130км/4.
Хъм, еми значи кво излиза? Че е 143к.с., обикновена 2.0ТС-ка 05.1992г. ли?
Като махнеш катализатора слагаш още 5 коня отгоре . :D
@ Arieca - като минавам през Карнобат ще свиркам :)
Тва с елката ли го изчисли :?:
Прочетох го в нета. Освен това преди доста време бях гледал характреистиките на 2 модела голф 2 с еднаква кубатура. Единият беше без катализатор и 5коня беше рзликата им. Ако държиш много ще се поровичкам .
Прочетох го в нета. Освен това преди доста време бях гледал характреистиките на 2 модела голф 2 с еднаква кубатура. Единият беше без катализатор и 5коня беше рзликата им. Ако държиш много ще се поровичкам .
Да ама това е така ако фабрично колата е с катализатор и без такъв. Например фиат уно 1.4 също има 69коня със катализатор и 73кс. без (не говора за модела 1.5 който е 75кс) Та общо взето ако махнеш катализатора може да се поотпуши колата но да качи 5 коня е невероятно според мен. :!: :roll:
Ето тук в "НЕТА" аз сега пиша че като туриш спирт в бензина и вдигаш 20 коня :idea: А сега беги обеснявай на всички че си чел в нета че вдигат 20 коня спирта :!:
Ма вие сте като малките деца бре :shock: А това на каква кола С КОЛКО КАТАЛИЗАТОРА И СОНДИ, КОЛКО КОНЯ Е м/у 70 и 270 коня има разлика сигурно а? и хиляди други фактори които оказват влияние вас не ви интересуват :?: 5 коня и тва е а ?
Е ти пък как нападна човека, по добре да му беше обяснил, не е от тези колеги дето нищо не разбират все пак :wink: :wink:
Crusader
25-03-2006, 19:03
А бе не знам как е когато си с нов катализатор, ма мойте /поне по на 100 К/ като ги махнах->определено имаше ефект, така наречения "респонс" на колата се подобри, и като че при Уно-то разхода е около литър по малък, то Алфа-та няма да я коментирам от към разход...... :cussing: