PDA

View Full Version : Алфата като нова !!

JACCOMO
04-11-2009, 19:48
Преди 2 месеца се случи така да закараме да застраховат една кола за пълно авто каско и ми направи впечатление че тези които я оглеждаха за забележки я гледаха под микроскоп и за супер незначителни неща отмятаха цели елементи.Тогава се заинатих и реших в период на 10-тина дни да заведа 3-4 щети за много неначителни забележки защото колата ми се водеше перфектна,но щом ще се вторачваме толкова така да бъде.Описаха ми цялата кола без 2 елемента и праговете.Включително и фарове, леки гънки по капаци и калници и т.н. Закарах я в един техен доверен сервиз и момчетата се оказаха супер точни.Имуфтиха всичко ново.Брони, фарове, капак, калник, и всичко необходимо.За няколко незначителни драскотини и 2 спукани брони ремонта възлезе на около 3000лв.Цялостно пребоядисване + новите части които купиха (включително и кората под двигателя за която незнам какво са обеснявали за да я платят но е нова).После ще кача малко снимки от ремонта и крайния резултат.Но в крайна сметка си заслужаваше малкото разправий по застрахователи.

Jivko7777
04-11-2009, 20:02
Е браво колега поне един доволен да има от тези застрахователи...но все пак обясни как за 3 дена е станала за толкова ремонти :) ти сам я одира или...

Коки
04-11-2009, 20:52
Преди 2 месеца се случи така да закараме да застраховат една кола за пълно авто каско и ми направи впечатление че тези които я оглеждаха за забележки я гледаха под микроскоп и за супер незначителни неща отмятаха цели елементи.Тогава се заинатих и реших в период на 10-тина дни да заведа 3-4 щети за много неначителни забележки защото колата ми се водеше перфектна,но щом ще се вторачваме толкова така да бъде.Описаха ми цялата кола без 2 елемента и праговете.Включително и фарове, леки гънки по капаци и калници и т.н. Закарах я в един техен доверен сервиз и момчетата се оказаха супер точни.Имуфтиха всичко ново.Брони, фарове, капак, калник, и всичко необходимо.За няколко незначителни драскотини и 2 спукани брони ремонта възлезе на около 3000лв.Цялостно пребоядисване + новите части които купиха (включително и кората под двигателя за която незнам какво са обеснявали за да я платят но е нова).После ще кача малко снимки от ремонта и крайния резултат.Но в крайна сметка си заслужаваше малкото разправий по застрахователи.

Колега, я разкажи пак, че нещо не разбрах, а живо ме интересува: как ти поеха цялостно пребоядисване за 2-3 драскотини и то като имаш описани няколко елемента?

rusiq86
04-11-2009, 20:56
Браво, дано само е качествено боядисана, ще чакам снимки с нетърпение

AR147
04-11-2009, 21:01
И аз чакам снимки с нетърпение,че имам да оправям броня аз-драскотини и една малка пукнатина.

JACCOMO
04-11-2009, 22:20
Не съм казвал че са 2-3 драскотини а че са незначителни.Бяха си засегнати всички елементи, а някои от тях си бяха за ремонт, без багажника и праговете.Тях ми ги боядисаха на добра воля.Не съм дал една стотинка.Който иска да вярва.Днес като я закарах да я маркират и снимат даже застрахователите казаха че е перфектно боядисана.Сервиза работи само със материали и бои на Дюпонт.Доволен съм от свършената работа въпреки че искарах 47 дни без нея,тва малко ме нервира ама.... Това са снимки от ремонта и след ремонта.Много са скапани ама ще се помъча да кача по-хубави.

Raya
04-11-2009, 23:06
Сподели за кой сервиз става дума.

JACCOMO
04-11-2009, 23:35
Аполония. Бившия на лада в княжево.Преди беше много голям, аз съм бил месец и нещо на стаж там преди 4 години.Сега са го преструктурирали но са си запазили силните кадри,а останалото е дадено под наем.Сервиза е малко неугледен но разполагат с перфектни професионалисти,много скъпа техника и много качествени материали.

rusiq86
05-11-2009, 00:35
Да я пазиш колега, честито.

RPWWD
05-11-2009, 12:37
Хаха, колега добре дошъл в клуба на пребоядисаните по неволя ;-) И аз съм така, от паркиране на улицата пред нас единствените елементи, които не са пипани са преден десен калник и 5-тата врата. Удари няма, но тоя те драснал, оня те подпрял с врата като излизал от съседната кола... Да са живи и здрави застрахователите, с моя перлен металик за лека драскотинка плащат цял елемент и са яко вътре, но така трябва - завеждаш си дори елементарните щетички, защото после ще ти ги опишат при подновяване на каското, и ако не дай Боже стане нещо сериозно, ще ги използват като претекст да не плащат. Иначе и аз ползвам услугите на доверените им сервизи и благинката наречена възлагателно писмо ;-)

Коки
05-11-2009, 12:45
Аполония. Бившия на лада в княжево...

А кой е застрахователя?

AlfaMan
05-11-2009, 12:50
Като се връщам следобяд у нас от работа ще се отбия да и хвърля едно око на живо как е станала. Дано да си там де.

RPWWD
05-11-2009, 14:57
А кой е застрахователя?

Няма значение, ако колата е по-нова от 7 години.

Коки
05-11-2009, 15:38
Няма значение, ако колата е по-нова от 7 години.

Има значение този сервиз на кой застраховател е доверен.

RPWWD
05-11-2009, 15:57

Аз и двата пъти, когато се пребоядисвахме със спалния вагон, го правих в един сервиз в с. Лозен (няма да му правя безплатна реклама) и съм много доволен.

JACCOMO
05-11-2009, 21:18

Има значение от застрахователя най вече.
пример: няколкократно лепена броня,сервиза изисква нова НО застрахователя стиска джоба и казва ще се лепи и плаща 5 часа по 11лв/час за труд.В същото време обаче в сервиза им коства много по-дълго време от 5 часа за да оправят и лепят бронята и както в повечето случаи става за да не е ощетен никой ощетен излиза клиента като му претупат колата.Дрги застрахователи обаче гледат по друг начин на нещата и за същия автомобил изписват 10 часа по 15лв/час което прави 150 лв. и ако бронята струва 170лв я купуват нова без много пререкания.Също така ако колата ти е застрахована за 10 000лв в протокола пише че застрахователя поема щети до 7500лв. по таз кола, друг застраховател обаче поема до 9 000лв. и тогава се работи с по качествени материали и по скъпи части се купуват.Най голямо значение има какво ще отпусне застрахователната компания за ремонта по колата, а това го решава именно тя!
Подобен случай имаше преди седмица с един приятел.Закарва колата още началото на годината да я застрахова и за Пежо 206 GT (някаква лимитирана серия със оригинален тунинг на ZENDER) му го застраховат м/у 10 и 14 000лв (което на практика като погледнеш е немислимо за тази кола,все пак 206-ца 99' но както и да е) след няколко месеца бронята се пука и се оказва че не и е за първи път,при което от сервиза изискват нова броня която струва обаче 920лв. и застрахователите естествено веднага и категорично отказват да я платят и изписват лепене.На момчетата им отне 3 седмици да намерят сервиз който има техниката и материалите да залепи бронята защото ZENDER изработват от рециклирани пластмаси.Важното е че накрая я оправиха.Но работата е там че когато трябваше да я застраховат точно заради този тунинг го товарят на 10 000лв. а когато опира до това точно този тунинг да бъде платен го отрязват.Е тва вече е подигравка!!
Това което дочух вече от не е един брокер и не един доверен сервиз (защото даден сервиз е доверен за 10 различни застрахователни компаний а не за една) е че:
Експертна оценка - Bul Ins , Армеец
Доверен сервиз - Bul Ins , Alianz
Това са сервизите от които хората и сервизите имат най малко или никакви оплаквания. Дано да съм бил полезен с информацията!

AlfaMan
05-11-2009, 22:33
Ей, видях е днес набързо. Станала е уникална алфичката - все едно излиза от завода. Браво колега! Честно казано ти завиждам малко (много) :-D

RPWWD
05-11-2009, 22:59
JACCOMO , тва пежо е на 10 години и на колкото и да са го застраховали все е по експертна оценка, а тя почти винаги е набутване. При щетите с възлагателно писмо, т.е. за коли до 7 години, абсолютно всички застрахователи поемат щетите като попове ;-) Колкото до Булинс и експертна оценка, я пак?!? Навремето (2004) ме вътриха 250 лева заради едно куче на Цариградско шосе, мИрси шЪ кажЪ аЗ на такваЗ любоФ ;-)

JACCOMO
05-11-2009, 23:08
На мен пък в Бул инс преди 2г. за 2 натиснати врати и скъсан праг изплатиха 940лв по експертна оценка.В хубав сервиз и взеха 600 и няколко.Оценката беше добра.А ровера беше на 10г.

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

Ей, видях е днес набързо. Станала е уникална алфичката - все едно излиза от завода. Браво колега! Честно казано ти завиждам малко (много) :-D

Сменяш застрахователната компания и отиваш при някой познат брокер който и да има позиции естествено за да янапишат без забелейка.След това на няколко пъти завеждаш по 2-3 елемента защото за повече искат документ от КАТ иискаш да ти я направят в техен сервиз.Оставаш около месец без нея и става като моята.:-D:asthanos:

Коки
06-11-2009, 12:34

...даден сервиз е доверен за 10 различни застрахователни компаний а не за една...

Просто исках да разбера този конкретен сервиз дали работи с Армеец или не.

JACCOMO
06-11-2009, 15:31
Просто исках да разбера този конкретен сервиз дали работи с Армеец или не.

Мммм незнам колега, не чух да ги спрягат в разговорите.... ще те излъжа.

Сега я закарах в Софавто авангард да я изперат и после ще пусна снимки да видите за 80лв какво правят момчетата горе :)

rusiq86
06-11-2009, 18:32
За сервизите отиваш в офис в който си завел щетата, и от който ще изискаш възлагателно писмо или експертна оценка, ако е с възлагателно просто ги питай с кой сервизи работят, ако не работят с някой определен сервиз, пускаш експертна оценка и си правиш колата там където искаш.

Знаеш ли кое е кофти колега джакомо: че оригиналната боя винаги е по-здрава от вс друга след нея. Колкото и добра да е, винаги по-лесно дава дефекти, по-лесно се драска и цепи лака. Дано добре да е боядисана на живо като се види и да я пазиш мн.

JACCOMO
06-11-2009, 19:40
Да и в зависимост от експертната оценка си доплащаш м/у 30 и 50% от разходите от своя джоб.А така един приятел искаше да забогатее от ДЗИ.Надраска Голфа 4-ка викна полоция за да му издадат протокол за извършено нарушение за да опише повече от 3 елемента на куп и "експертите" прецениха че заслужава 1500лв.А не беше оставил нито един здрав елемент.Взеха му 2200лв. за ремонта.Ходеше като болен 1 месец!

rusiq86
06-11-2009, 19:44
Мн е индивидуално това колега, вс мой приятели изписват по експертни оценки и вземат повече отколкото струва. Аз лично винаги я правя с писмото, просто тея пари са грешни и не ги искам, искам колата да е добре и да няма дефекти и така. това е най-важно. Зависи мн къде си застраховаш колата.

JACCOMO
06-11-2009, 21:11
Мн е индивидуално това колега, вс мой приятели изписват по експертни оценки и вземат повече отколкото струва. Аз лично винаги я правя с писмото, просто тея пари са грешни и не ги искам, искам колата да е добре и да няма дефекти и така. това е най-важно. Зависи мн къде си застраховаш колата.

Много правилно колега, за това няколко поста по-горе споменах, за кои компаний се споменава с добро за експертната им оценка,а именно Бул Инс и Армеец!

rusiq86
06-11-2009, 22:33
Да добавя за експертна Лев Инс, и добри отзиви за Алианц.

JACCOMO
06-11-2009, 22:44
За Алианц съм съгласен, но във Лев Инс съм бил застрахован и не съм доволен.Имаше за боя няколко елемента по една кола и изпратих мой приятел да я закара да ги опишат.Той обаче не е знаело момчето и го накрали да вземе проформа от някой сервиз и те да я одобрят.Взимаме фактура която е настойност около 650лв и отивам във лев инс.Този който трябваше да каже става или нестава я погледна и каза всичко е ОК самоче немога да ти ги оставя по 12лв/час за работа а ще го корегирам на 10лв/час, и аз ОК.Отивам след време да си взема кинтите и ми дават някакви си 370лв. И аз питам за кое о напред,и ми казват "еми незнам,това е"!Не ми се занимаваше да се разправям защото ми изтичаше каското при тях и реших директно да го отеба,пък и бях в добро настроение.Може обаче друг да е останал доволен,нормално е след като продължават да съществуват като компания да има и доволни.Аз обаче не бях!

fred
06-11-2009, 23:03
Ей, как имате нерви и желание да се борите с разни мунчовци, браво,
Личне на мен за драскотини не ми дреме /дразнят, ама ....нейсе/, да си е драскана, иначе е хубаво да има има доволни, макар и малко от тия застрахователи:balloon:

JACCOMO
08-11-2009, 19:01
Ей, как имате нерви и желание да се борите с разни мунчовци, браво,
Личне на мен за драскотини не ми дреме /дразнят, ама ....нейсе/, да си е драскана, иначе е хубаво да има има доволни, макар и малко от тия застрахователи:balloon:

Аз специално нямам нерви но ми се насабраха много и реших да се възползвам!

fred
08-11-2009, 20:26
Няма лошо, добре е станали и инфото е добро, трябва да се знае чове къде да ходи, иначе и аз събирам :):wallbash:

hektor
14-11-2009, 14:57
Хммм тази политика на застрахователите, не е ли подсъдима особено след, като сме в еврото. В немско няма такива неща. Имаш застрахователна щета отиваш в сервиза, оправят ти колето и те си изпращат сумата на застрахователя и те си се оправят! Сега някой път ти изпращат спец, за да огледа дали евентуално щетата не е изфабрикувана, но инак никви такива разправии с застрахователните компании!