View Full Version : какво е junior?
tailpres
06-11-2009, 13:43
драги колеги от скоро имам алфа 145 junior(вече влязох в клуб спукан картер ) -заклевам се най-яката кола която съм имал влюбен съм в нея :) но цялата е брендирана в junior-смисъл седалките са по различни по големи прагове , по ниска броня-та питах се дали това е някаква тунингфирма на алфа(очевидно е) :) и дали някой може да ми разкаже малко повече за нея защото не успях нищо да намеря за нея:)
благодаря предварително и се извинявам за явно глупявият вапрос:)
драги колеги от скоро имам алфа 145 junior(вече влязох в клуб спукан картер ) -заклевам се най-яката кола която съм имал влюбен съм в нея :) но цялата е брендирана в junior-смисъл седалките са по различни по големи прагове , по ниска броня-та питах се дали това е някаква тунингфирма на алфа(очевидно е) :) и дали някой може да ми разкаже малко повече за нея защото не успях нищо да намеря за нея:)
благодаря предварително и се извинявам за явно глупявият вапрос:)
Това е пакет, така си излиза от завода, колега!
Stoyan Georgiev
06-11-2009, 14:09
като м-пакет, ТИ или гти-пакет ...
Здравей, tailpres!!!
Не си първият, който мисли, че "Junior" е тунинг фрма, занимаваща се с Алфи. Но поне се интересуваш и вече знаеш истината :thumbup: Има хора, които до самата продажба (а и след това) си мислят, че са карали Alfa Romeo с 1.9 или 2.4 TDI мотор. Много безаварийни километри ти пожелавам с красавицата!
Дам, напудрена 145-ца. Може и да греша, ама не бяха ли само 1.4TS ?
За 145 и 146:
Junior versions were equipped with the 1.4 and 1.6 Twin Spark engines and has body coloured side skirts, rear spoiler, door handles and mirrors, and a special design of 15'' alloy wheels with low profile tyres. At the interior, it has specific blue seats and blue stitch black leather steering wheel and gearshift.
То значи моята си е на 80-90% JTD JUNIOR само ми е останало да и сменя салона :Tease: А на колегата честито и да си я пази :)
Аз мисля,и почти съм обеден,че джуниар са само 1,4тс.както и името подсказва.
Аз съм виждал 1.6тс джуниър. Близо до нас спира една. Евентуално може надписа Джуниър да е добавен от собственика.
thecleaner
06-11-2009, 22:54
Има 1,6 джуниър.
Junior пакета се слага и на 1.4 и на 1.6. На 1.8 и 2.0, разбира се, няма такъв :)
Furious 155
06-11-2009, 23:30
За 145 и 146:
Junior versions were equipped with the 1.4 and 1.6 Twin Spark engines and has body coloured side skirts, rear spoiler, door handles and mirrors, and a special design of 15'' alloy wheels with low profile tyres. At the interior, it has specific blue seats and blue stitch black leather steering wheel and gearshift.
Човека го написа!!! Вие пак умувате има ли, няма ли на 1.6!!! Темата е за ключ!
Слага се и на 1.6 мотора ама май са голяма рядкост има една в Бургас по автокъщите 1.6 "Junior". Колега много безаварийни километри ти пожелавам :)
tailpres
07-11-2009, 00:23
благодаря ви много колеги, наистина съм влюбен в колата си и адски мн съм щастлив че я имам :) между другото мойта е 1.6 тс juniour и дори и на седалките го пише освен праговете и на задния капак така че предполагам че има още такива братчета:)
още веднъж благодаря и ще се видим на следващата сбирка :)