View Full Version : Аксесоари..?
gioventi_insolenza
09-11-2009, 07:28
Има ли специализиран магазин за аксесоари за алфа 166?
Например ми трябват топка за скоростен лост и нещо за волана, защото стоят лепкави и не мога да ги оправя с нищо.
Чудя се и дали някой си е слагал допълнително парктроник, върши ли работа и колко пари е дал.
didomoto
09-11-2009, 08:02
zdrasti az si slojih kitaiski parktronik za 40 leva,kupih go ot Aukro ,ima i po140 leva na Valeo,az sam dovolen motaja e elementaren.
Без да съм Модератор, припомням че писането на кирилица е задължително.
Колкото до топката - най-доброто което можеш да направиш е да отидеш някъде да ти е претапицират. Струва едва 20 лева. Като място за претапициране ти препоръчвам момчето в Хаджи Димитър (има по-специално отношение към алфите :) ), ако си от София. Ето и неговия телефон 0888 66 25 35/ 0878 84 79 98
gioventi_insolenza
09-11-2009, 19:28
Без да съм Модератор, припомням че писането на кирилица е задължително.
Колкото до топката - най-доброто което можеш да направиш е да отидеш някъде да ти е претапицират. Струва едва 20 лева. Като място за претапициране ти препоръчвам момчето в Хаджи Димитър (има по-специално отношение към алфите :) ), ако си от София. Ето и неговия телефон 0888 66 25 35/ 0878 84 79 98
10кю вери мач!
Не се бях сетил за претапициране... Не знам обаче дали ще стане толкова сполучливо... а и нямаше ли една щампичка на самата топка на която да пише алфа... Дали ще ми оправи и волана?
И волана и топката ше ти ги направят като нови, само гледай да е свестен човека. Иначе аз си сложих парктроник от метро и е супер, просто тая кола не можех да я паркирам преди това :tooth:. А само 2 сензора сложих, че ме мързеше и 4-та да ги слагам :tv:
Не само ще ти е направи сполучливо, ами твърдя че ще е все едно е излязла от завода !!! Колкото емблемата - аз си е имах и преди тапицирането. (и след него)
Не случайно написах че човека има "по-специално" отношение към алфите.....
А относно парктроника - дали ще може една снимка как и къде седи датчика в салона, че хич не ми се ще да е "предобраям" вътре.
А относно парктроника - дали ще може една снимка как и къде седи датчика в салона, че хич не ми се ще да е "предобраям" вътре.
Над огледалото най-често се слага ;)
leketo84
10-11-2009, 13:39
Над огледалото най-често се слага ;)
Ей го на моя ! Мисля че не загрозява фона !!! :sister3:
gioventi_insolenza
10-11-2009, 13:44
Ей го на моя ! Мисля че не загрозява фона !!! :sister3:
Че какъв е този парктроник? Марка? Цена? Как ти дава показанията на огледалото на задно виждане... нещо не мога да вдяна... :{
leketo84
10-11-2009, 14:27
Че какъв е този парктроник? Марка? Цена? Как ти дава показанията на огледалото на задно виждане... нещо не мога да вдяна... :{
MAGIC MIRROR parking sensor system му е марката от VOLKANO ! Значи аз го взех от Х.Димитър и ми го монтираха там 150лева всичко с 1 година гаранция(само заден 4 датчика) , тогава го имаше и на Илиенци за под 100 лева(в зависимост колко датчика искаш и къде) сега мисля че вече е по-евтино това беше преди година и половина ! А това е второ специално огледало което си върви в комплекта и се слага в/у твоето има и звуков сигнал ако го активираш а като не караш на зад си остава само огледало(добре е измислено) !!! :strong:
gioventi_insolenza
10-11-2009, 15:17
MAGIC MIRROR parking sensor system му е марката от VOLKANO ! Значи аз го взех от Х.Димитър и ми го монтираха там 150лева всичко с 1 година гаранция(само заден 4 датчика) , тогава го имаше и на Илиенци за под 100 лева(в зависимост колко датчика искаш и къде) сега мисля че вече е по-евтино това беше преди година и половина ! А това е второ специално огледало което си върви в комплекта и се слага в/у твоето има и звуков сигнал ако го активираш а като не караш на зад си остава само огледало(добре е измислено) !!! :strong:
Така не прецакваш ли сензора за светлина на огледалото за задно виждане? То... като се замисля, не знам дали всички 166ци имат такъв... Имам сензор, който при силна светлина затъмнява огледалото и се намира горе в дясно.
leketo84
10-11-2009, 15:55
Така не прецакваш ли сензора за светлина на огледалото за задно виждане? То... като се замисля, не знам дали всички 166ци имат такъв... Имам сензор, който при силна светлина затъмнява огледалото и се намира горе в дясно.
Виж аз лично нямам такъв , но имам щора на задното стъкло(май не всички имат) и няма как да стигне светлина до отпред , а и това огледало е с много по тъмно и защитено покритие !!! :clown:
Моя парктроник е само със звукова сигнализация и съм лепнал пиукалото на колоната м/у предната и задната врата
Дайте снимки, младежи..... :)
Alfaro76
05-05-2012, 19:10
Колеги,
има ли по-специален парктроник за 166 или такъв,
който може да се свърже за диплея?
Аз имам май заводски на моята алфа, защото се чува през колоните отзад... А на джипката имам като на снимката по-горе, върши идеална работа, само огледалото ми пречи на сенниците и трепери много от вибрации...
geniusloci
15-05-2012, 10:06
Аз имам май заводски на моята алфа, защото се чува през колоните отзад... А на джипката имам като на снимката по-горе, върши идеална работа, само огледалото ми пречи на сенниците и трепери много от вибрации...
Аз не знам 166 да има заводски...
Иначе за топката и въобще - разни интересни неща - от тези два сайта:
http://www.alfastumper.com/
http://shop.alfisti.net/index.php/language/en
С първите като цяло имам малко крив опит, но купувах Zeatek Z6 Strada, с дребните неща всичко си е наред. От Алфисти съм очарован, имат прекрасни нещица.
Иначе за топката и въобще - разни интересни неща - от тези два сайта:
http://www.alfastumper.com/
http://shop.alfisti.net/index.php/language/en
С първите като цяло имам малко крив опит, но купувах Zeatek Z6 Strada, с дребните неща всичко си е наред. От Алфисти съм очарован, имат прекрасни нещица.
Олеее, майкоооо мен ако питате дайте да се съберем и да си поръчаме общо та да ни легне по-тънко доставката. Ако има интерс от други хора и някой вече е купувал от първия сайт "Алфа стамб" нека да пишат и да видим какво ще стане.
В допълнение конвертирах валутите, та 500 датски кони са около 130 лева. За да се ориентираме по добре:
стелките са около 130 лева
оригиналната топка на скоростния лост 150 лева
оригинална машинка за централно- 180 лева
платнище за ремонт с бродирана емблема- 50 лева
Не знам как да разбера дали е заводски парктроника, но по какво съдя :
- когато търсих колата - всички по-нови фейс-лифт имаха.
- никъде не се вижда окабеляване или следи от такова или самия парктроник.
- пищенето се чува от колоните на колата.
- датчиците не стърчат от бронята, с оригиналния цвят са и изглеждат перфектно поставени.
Като се замисля - повечето обяви които четох за фейслифт-нати 166-ци пишеше парктроник - преден и заден, обаче на моята няма отпред.
Аз имам друг въпрос - откъде да си намеря карбоново фолио, че ми се е надигнало алуминиевото фолио на скоростния лост.. ?