View Full Version : 20 години от 10-ти
raffaello
10-11-2009, 08:10
Всички знаем, че тази тема е една от най-дискутираните в публичното пространство в последните няколко седмици, дори в Берлин бяха организирани чествания по този повод - падането на Стената.
Та нека всеки който иска да сподели какво се е променило за хубаво и какво го е разочаровало след падането на комунизма???
Някой от колегите, може да е бил съвсем малък или дори да не е бил роден на тази дата, но който е живял преди "промените" и след това нека сподели.
ФЕРАРИСТ
10-11-2009, 08:14
Ех, баничката беше 26 стинки......иначе кофти време, да не мое да говориш и да ходиш където си искаш е безкрайно ограничаващо....
BillyBoy`
10-11-2009, 08:37
От този 20год период не съм го запомнил със нищо хубаво впрочем и резултатите се виждат :)
DanewRomeo
10-11-2009, 08:41
Ех, баничката беше 26 стинки......иначе кофти време, да не мое да говориш и да ходиш където си искаш е безкрайно ограничаващо....
От този 20год период не съм го запомнил със нищо хубаво впрочем и резултатите се виждат :)
Баничката по-малко беше дори, но заплатата на лекар-специалист примерно, беше 100 лева.
Станко, а факта, че караш Алфа Ромео на коя везна го поставяш? Беше ли възможно това по време на стария режим (изключая "богоизбрани", народни актьори и футболисти)?
BillyBoy`
10-11-2009, 09:06
Баничката по-малко беше дори, но заплатата на лекар-специалист примерно, беше 100 лева.
Станко, а факта, че караш Алфа Ромео на коя везна го поставяш? Беше ли възможно това по време на стария режим (изключая "богоизбрани", народни актьори и футболисти)?Данев донякъде си прав не ми се спори само ми кажи новите стари комунисти какво са направили за тия 20 годщото аз не виждам да са построили нещо значимо а и виждам доста безработни хора и хора които се чудят как да сколасат.Всеки строи си има своите плюсове и минуси но както виждам на тоя минусите са му във повече лично мнение и не искам да влизам със никои във спорове.От 4 год работя във БДЖ и виждам как ежедневно със всеки изминал ден всичко умишленно се съсипва много добър стори няма що по комунистеческо време железниците са цъфтели.
plamen petkov
10-11-2009, 09:21
Преди беше 1000 пъти по добре не карахме 10 год алфи а чисто нови лади и москвичи не се интересуваш от цената на бензина ,а ако се развивахме както трябва до сега можеше и тук да си произвеждаме например алфа 159 сега нещата са много зле по телевизията постоянно ни говорят някакви глупости и ни мътят главите видите ли колко е било зле а сега сме цъфнали сега е добре само за мафиотите-бизнесмени които държат същите тези медии ,ДА ВИ Е ЧЕСТИТ 10-ти НОЕМВРИ !!!:jason2:
DanewRomeo
10-11-2009, 09:31
тук да си произвеждаме например алфа 159
Вицът на годината. Самият факт, че има форум, има активни графомани в него, има свободно изразяване на мнение, без страх от разпити в местното районно и последващи репресии, е достатъчен да кажа високо: ДОВОЛЕН СЪМ, РАЗБИРА СЕ!
Колкото до крадците, ами те са твои съселяни, съграждани, съпартийци, доскорошни щатни доносници, измамници, от които г-н пуснал темата търси за своя дружка да закупи диплом за средно образование... Това си ти, скъпи българино. Хубаво се огледай в огледалото, помисли си и си отговори на въпроса - защо съм нещастен (?) ?
plamen petkov
10-11-2009, 09:44
Според мен това че тук може да се произвежда 159 не е виц не забравяйте че се е произвеждало булгар-рено и спортен модел а в сегашната действителност макар че сме УЖ в евро-съюза е повече от абсурдно дори и да мечтаем ,сега се удушава всяко производство но най-лошото е че има хора които защитават сегашното положение /тиня/ в която сме ,точно на такива хора се осланят сегашните ТИРАНИ-бизнесмени
DanewRomeo
10-11-2009, 09:51
Според мен това че тук може да се произвежда 159 не е виц не забравяйте че се е произвеждало булгар-рено и спортен модел а в сегашната действителност макар че сме УЖ в евро-съюза е повече от абсурдно дори и да мечтаем ,сега се удушава всяко производство но най-лошото е че има хора които защитават сегашното положение /тиня/ в която сме ,точно на такива хора се осланят сегашните ТИРАНИ-бизнесмени
Всички опити за автомобилостроене (а те не са един или два) в БГ са били обречени на тотален и повсеместен провал. Когато бях в казармата има честта да изслушам двучасова лекция по темата, изпъстрена с невероятно подробни факти, обяснение и умозаключения по темата, дело на мой старши - полковник. Невероятно ерудиран анализ, казвам го без грам ирония. Изводът гласеше, че да имаш работеща автоиндустрия, трябва да имаш отлично смазана икономика и силни отрасли в сферата на химията, електрониката и електротехниката и ред други. А ние, като държанка на СССР, която произвежда евтини и некачествени стоки за необятния съветски пазар, сме ги нямали. Тъй че 159 нанайси. Надула се жабата да задмине вола...
Нищо не сме забравили и затова НИКОГА не трябва да се повтаря тоя изродски строй в който живяхме, ако ще да правим и мерцедеси.
50 години "народна" комунистическа простотия доведоха народа до това му състояние,което и на теб сега не ти харесва.
А колкото до новите уж лади и москвичи, само да напомня че за лада се чакаше около 10 г, за други соц возила около 5-6, а ако ходиш да сечеш дърва из Коми или слугуваш на другарая Кадафи /и нашта държава ти събираше 70% от заплатата в долари/ можеше и от Кореком да си ги купиш, когато има де.
За щастие цялата тая обществена система отиде на боклука, а в по изостаналите държави от бившия соц. лагер, като нашата все още децета на червената номенклатура управляват и са първи капиталисти.
plamen petkov
10-11-2009, 10:08
Един много прост пример /сега и преди/ вземете един кренвирш от 89-та и един от 09-та извода-евтино качество и скъп боклук това е разликата но никога няма да се върне евтиното качество защото има хора с дебели вратове
DanewRomeo
10-11-2009, 10:19
Един много прост пример /сега и преди/ вземете един кренвирш от 89-та и един от 09-та извода-евтино качество и скъп боклук това е разликата но никога няма да се върне евтиното качество защото има хора с дебели вратове
Колега, животът е нещо повече от един кренвирш, тройка кебапчета, бъчва вино и почивка на Каваците. Иначе съм съгласен - боклуци са. Но изборът на храна днес, за разлика от този преди 20 години е огромен (някой по-дърт ще си спомни каква МИЗЕРИЯ цареше в тъй наречените "супермаркети"), тъй че, take your pick or cook it yourself.
На който му харесва комунизма и изпитва носталгия - има възможност да емигрира към Северна Корея.
Или дори към Куба.
Приятно прекарване.
Сега България живее несравнимо по-добре от тогава но това не могат да го осъзнаят хората, които не са живаяли тогава или които имат само смътни спомени ...просто защото приемат сегашния начин на живот за даденост...Сега България живее несравнимо по-добре от тогава за съжаление не достатъчно добре .
За съжаление много време беше безвъзвратно загубенно в глупости и в крайна сметка ние изостанахме в развитието
за разлика от други бивши социалистически страни виновни са глявно комунистите .
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:43 ----------
На който му харесва комунизма и изпитва носталгия - има възможност да емигрира към Северна Корея.
Или дори към Куба.
Приятно прекарване.
Само дето след като падне режима в Куба много бързо ще се се оправят заради блгоприятното си географско положение за това за заклетите фенове на оня строй по добре в Северна Корея.
Колкото до крадците, ами те са твои съселяни, съграждани, съпартийци, доскорошни щатни доносници, измамници, от които г-н пуснал темата търси за своя дружка да закупи диплом за средно образование... Това си ти, скъпи българино. Хубаво се огледай в огледалото, помисли си и си отговори на въпроса - защо съм нещастен (?) ?
Всъщност в това се корени проблема ни - в самото ни общество. И капитализъм да е и социализъм да е, пак ще сме си зле, защото такова ни е мисленето (на по-голямата част от обществото) - да откраднеш, да прецакаш, да си тарикат...
Едно време, по времето на комунизма, се ширеше следното мнение - ние лъжим, че работим, а държавата ни лъжи, че ни плаща.
А сега нещата не са се променили по никакъв начин - ние пак се опитваме да скрием некой лев от държавата, а държавта се опитва как да вземе некой лев в повече от нас. Лошо за Европата, че ни прие в лоното си, защото сега вече и от Европата взехме да крадем...
BillyBoy`
10-11-2009, 11:52
Сега България живее несравнимо по-добре от тогава но това не могат да го осъзнаят хората, които не са живаяли тогава или които имат само смътни спомени ...просто защото приемат сегашния начин на живот за даденост...Сега България живее несравнимо по-добре от тогава за съжаление не достатъчно добре .
За съжаление много време беше безвъзвратно загубенно в глупости и в крайна сметка ние изостанахме в развитието
за разлика от други бивши социалистически страни виновни са глявно комунистите .
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:43 ----------
Само дето след като падне режима в Куба много бързо ще се се оправят заради блгоприятното си географско положение за това за заклетите фенове на оня строй по добре в Северна Корея.Само дето сега ни управляват пак бившите комунисти само че тоя път добре пребоядисвани многократно:Tease:
Само дето сега ни управляват пак бившите комунисти само че тоя път добре пребоядисвани многократно:Tease:
За 50 години директно управление и 20 години преход комунистите били те боядисани пребоядисани напудрени и тем подобни доведоха българите до такова нравствено интелектулно и духовно разложение че не знам изобщо някога дали ще може да се възтановим .Tакъв пълен провал на нация от собствените и управници не се наблюдава много често по света .
Ако един младеж, който не помни полупразните магазини на комунизма види тогавшния живот, няма да повярва, че това е възможно.
Колкото до качеството на кренвиршите-и сега има хубави кренвирши, струващи 7-9 лв кг, разликата е че тогава имаше само кренвирши.
Каквото и да говорим, историята сама си казва думата и гнилото отпада.
20 години са никакъв период за историята-това за тези, които се питат какво било направено за 20г.Всъщност то не е малко, но няма фасадния вид на социализма-например огромни заводи, пълни с хора, които произвежда едно НИЩО.Е поради тая причина измисления полуфеодален строй, наречен комунизъм или социализъм си отиде.....
А както отбелязва pr_00F в Корея или Куба има все още същия социализъм, не знам кренвириши дали имат.
Но въпроса не е и в яденето, а в кретенизма на тая власт, която роди изроди и нищо хубаво.
Jivko7777
10-11-2009, 13:02
Или дори към Куба.
Приятно прекарване.
Абсолютно подкрепям!!!
Как може да Ви харесва комунизма, това за мен си е било пълен затвор!!!
Stoyan Georgiev
10-11-2009, 13:19
жално ми става като чета някои изказвания...
две думи са достатъчни - политически затворници. ами тези, които са имали нещо преди великия комунизъм? тези, които са били ограбени от бедни некадърници, чиято единствена надежда е била "народа" да ги нахрани? тези, чиито семейства са били репресирани, не са оставили децата им да получат висше образование, защото преди въпросния велик комунистически строй са имали земи, бизнес и пари ?!
я почнете да ми изреждате плюсовете и ще видите колко посредствено и смешно звучи, че видиш ли тогава не се мислело за бензин и кисело мляко
няма да се оправим щом ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ХОРАТА ОЩЕ МИЛЕЯТ ЗА ЕВТИНИТЕ КРЕНВИРШИ И БАНАНИ !
"ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА" (http://www.megaupload.com/?d=L4RQQMU8) :thumbup:
я почнете да ми изреждате плюсовете и ще видите колко посредствено и смешно звучи, че видиш ли тогава не се мислело за бензин и кисело мляко
няма да се оправим щом ЦЕЛИ 20 ГОДИНИ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ ХОРАТА ОЩЕ МИЛЕЯТ ЗА ЕВТИНИТЕ КРЕНВИРШИ И БАНАНИ !
И след 40 години пак ще има хора ,които ще милеят за комунизма и не виждам къде е проблема.На едни им е харесвало да карат нови лади ,на други евтините кренвирши и банани,а темата май не за + и - на комунизма а какво е свършено от тогава до днеска.
Може да не съм казал, но ще повторя - със старите ку*ви, нов бардак няма как да стане :idea:
"ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА" (http://www.megaupload.com/?d=L4RQQMU8) :thumbup:
The file you are trying to access is temporarily unavailable.
Видях, но PDF-а ми остана на компютъра в офиса....
Утре ще го кача другаде, че явно нещо се е сбъгясало :?
Преди два часа вървеше супер, ама.
П.П.
Ето, сега върви пак.... :?
Видях, но PDF-а ми остана на компютъра в офиса....
Утре ще го кача другаде, че явно нещо се е сбъгясало :?
Преди два часа вървеше супер, ама.
П.П.
Ето, сега върви пак.... :?
Просто мегаъплоуд е дрво. Затва така става
А българинът явно е прост като манастирска гугутка и си пада по секс с животни. Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.
Преди всички се правеха, че по цял ден работят, а всичко си беше пълна симулация. Сега тези, където цял живот са свикнали да лежат говорят колко е било хубаво преди, а нема нужда... Кебапчето било жълти стинки ? А Белене беше санаториум мисля ? За Москвич чакане 10 години? Сега имам 4 коли и не ме е срам, ама хич, поне да бях мутра...
Четейки някой от постовете на участници в тази тема не мога да не сетя за нещо казано от Милош Форман, а то е следното; „Сега в посткомунистическия свят хората са малко объркани. Наистина трябва да решите къде искате да живеете: в джунглата или в зоопарка. Защото, ако ви тегли към красотата, ако обичате свободата, джунглата е вашият свят. Но там сте в опасност, трябва да споделяте живота си със змии, акули, пиявици. Ако предпочитате сигурността, вие се нуждаете от зоопарка. Там сте защитени. Всеки ден имате малко храна. Но живеете зад преграда и мечтаете за прекрасната джунгла... Ще се изненадате да разберете колко много хора предпочитат да живеят в зоопарка.”
Просто мегаъплоуд е дрво. Затва така става
А българинът явно е прост като манастирска гугутка и си пада по секс с животни. Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.Речи дека да го качувам и отива там....
Няма как да е различно положението, след като нищо не се е променило отвътре :idea:
Речи дека да го качувам и отива там....
Няма как да е различно положението, след като нищо не се е променило отвътре :idea:
пробвай с рапидшеър
"ИНВЕНТАРНА КНИГА НА СОЦИАЛИЗМА" (http://rapidshare.com/files/305850176/Inventory_Book.pdf) ;)
PEPI-2ALFA
13-11-2009, 00:36
... Иначе не мога да си обясня защо след 20 години все още ни управляват предимно комунисти и комунистически мекерета.
Да не би да е, защото първите са успели да забият народа в такъв кръговрат от проблеми, че да не разпознава вторите.
А иначе за предишното време - аз съм живял в него 18г., имаше и хубави и лоши неща. Но ...да не мога да отида от Сандански до Петрич (примерно) без преди това в милицията да ми издадат Открит Лист (това е реален документ); или да ме предупреждава майка ми при различни ситуации с документи в училище - "Внимавай да не напиеш, че имаме роднини в Югославия (имаше такава държава); да иде баща ми на 40 и кусур години шофьор в Кувейт, защото дотогава като зам. директор на транспортна фирма (ДАП:-)) не е успял да спести за заветната Лада; да не влизам в час (иначе не съм пропускал учебен час), защото през голямото междучасие видяхме с 1 приятел, че в магазина доставят портокали, а знаем, че ще свършат и се наредихме на опашката (било е преди нова година - тогава коледа нямаше); и още; и още ...
И за да завърша малко по-ведро, ще напиша един виц от онова време - от ония, заради коита са пращали в командировка в Белгия, Силистренско:
При посещение на Тодор Живков в едно село, една баба се приближила до него и го пита:
Я кажи Тодоре, това нещо социализма учените ли го измислиха или вие политиците?
Той, с нескрита гордост:
Ние, бабо, ние.
Тя:
Знаех си аз, ако беха учените първо на животните щеха да го изпробват.
на нас нени трябва нито кумонизим нито капитализъм.трябва да е като в китаи някакъв хибрид часното си е часно държавното си е държавно.а тука преватизация вземи този завод че е губещ на следващия месец часника а тои на печалба.и да ме извинявате БЪЛГАРИЯ е наи богатата страна на света 20г. крадене и още има да му маиката как не свърши.
Stoyan Georgiev
13-11-2009, 02:22
"частника" ми стопля сърцето като го чуя, чуден чуден израз... :jason2:
комунягите : събудете се, не сме във феодален строй вече, няма да ядете кебапчета за 10 стотинки !!!
Само едно ще ви кажа
те тази снимка не би била възможна при социализъма
http://turtey.clubalfaromeo.com/offroad/19072009/25.jpg
:drinking:
Само едно ще ви кажа
те тази снимка не би била възможна при социализъма
http://turtey.clubalfaromeo.com/offroad/19072009/25.jpg
Да бе! Снимката е баш "историята оживява". Досущ партизанин го докарваш.
:drinking:
Да бе! Снимката е баш "историята оживява". Досущ партизанин го докарваш.
Ти знаеш ли кво е тва на снимката бе пиянде? :flirt:
Малка пчела неберемед, кацнала върху паве изпаднало от грайфера на супер-мега-хупер офф-роуд машина :shock:
:lol: :lol: :lol:
хаха
ина номерче на него
297 ;)
няма да ядете кебапчета за 10 стотинки !!!
Не че съм комуняга,баце ама сега по-добре ли ти е кебапчето да ти е по 0.80 стинки или 1.00 и ядеш кучешко месо.
DanewRomeo
13-11-2009, 22:53
А навремето като пускаха банани два пъти в годината, и портокали - три, та хората се избиваха по опашките пред "Плод зеленчук"-а, по-яко ли беше?
А сега дали всеки може да си ги позволи целогодишно ,макар че ги има в изобилие.
DanewRomeo
14-11-2009, 01:02
Разбира се, че да. Не струват десетки левове. А навремето далеч не всеки можеше да си ги позволи. И какво значи това "всеки"? Хората НЕ са равни. Толкова ли е трудно за осъзнаване този простичък факт. Може по същество да сме еднакви, или по-скоро сходни, но равни - не. А бананите? Ами това са плодове... смятай по-значителните неща. Ами режимът на тока? Това някой да си го спомня? Резил абсолютен.
А някой спомня ли си режима на водата през демокрацията.Пенсионерите и безработните могат ли да си купуват банани когато поискат?Така че и преди и след демокрацията стандартът на живот е бил различен за хората.
При соца без връзки и парче месо свястно не можеше да се купи, всичко беше дефицитно, освен гадното виетнамско кафе, бозата, баниците и др. елементарни стоки.Хляба също беше с опашки и се свършваше в определени часове и дни.Да не говорим, че лятото и бира нямаше, та какво ли имаше...
Не знам колко помнят тия прословути кебапчета, в момента в една от добри кебапчийници /вида и е точно като от социализма, мърлява, но кебачтето е вкусно/ и много народ хапва там на крак по обяд-софиянци и гости на столицата може да я посетят - на ул. Христо Белчев, срещу бившето кино Д. Благоев, кебапчето е 1,20 и е по добро от едно време.
Голяма разлика няма, а тогава началната заплата на вишист бе 155 лв, а на среднист 135 някъде.
Там където работя кепабчетата се правят на място и само от чиста кайма, но вкуса им е доста гаден, в истинското вкусно кебапче, винаги има малко кайма и повече лайна, вица е от соц врече:)
Най е добре, когато комунизма го няма, един приятел, бог да го прости, винаги се бъзикаше, че голяма кифла с кафе в калифорния е 15 цента, а минималтата им заплата е 1200 долара, аре стига с тоя умрял комунизъм, както казаха и други колеги, който му е мъчно да ходи в Куби или Сев.Корея и да видя после, как изплезил език ще тича насам
Не знам защо повтаряте глупостите, които комунистическата пропаганда набиваше в главите на народа тогава, явно още им държи на доста хора, които са чели само Овчарчето Калитко, Правилника за движение и вестник Раб. дела.Комунизма дойде с насилие и просъществува около 50 години, в СССР малко повече, е това е и си отиде безвъзвратно.
DanewRomeo
14-11-2009, 11:44
А някой спомня ли си режима на водата през демокрацията.Пенсионерите и безработните могат ли да си купуват банани когато поискат?Така че и преди и след демокрацията стандартът на живот е бил различен за хората.
Браво, колега! Ето един благороден човек, който е готов да заложи себе си за доброто на другите! Ах, горките пенсионери, не могат един банан да си купят. Лоша, лоша демокрация! Всяка секунда от живота на лир. героя е отправена към мислите на всички страдащи по света, и най-вече в България, жертви на гнилия капитализъм и лошите американци. Защо ли всички не мислим като теб, колега?
Само че от този ЛИЦЕМЕРЕН алтруизъм ми се повръща, защото знам, колега, че пускаш постове само, за да ми опонираш по добрата стара БГ логика - аз винаги съм правия, а онези които не могат банан да си купят - кучета ги яли всъщност, нали така.
И в зората на нашата демокрацияв имаше режими - да, така е, но това не е заради лошите капиталисти от Запада, а заради местните червенотиквеновченца, които управваха тогава и продължават да управляват тази окаяна страна.
BillyBoy`
14-11-2009, 12:26
И каква е разликата?Че и преди и сега ни управлават едни и същи величия и техните разклонения,иначе разликата е малка.Със дърти курви бърдак не се прави,и държавата все повече и повече ще си тъне във мизерия все едно дали управляващия ще се казва Борисов,Костов или Станишев проблема е друг.
Ей сега ако можеш да се пренесеш преди 25 години, толкова разлики ще видиш, че сам ще се учудиш и съм сигурен, че един ден няма да искаш да живееш тогава, но така е устроен човека...
НЕ!
Хората са устроени така, че да се кецат един-друг през гащите, но за разлика от всички други човеци на планетата, на българина му харесва....
За изпитващите носталгия ще каже , че те НЕ изпитват носталгия по соца, а по отминалата младост или детство.
А относно факта , че много хора искат да се върне соца.......няма как......те са като тази част от българите 20 години след 1878 година, които са искалида се върне османското управление. Да много хора(българи) са изпитвали носталгия по Османската имеприя след 1878:Yoda:
Аз пък съм от тези, които искат да живеят в демокрация, ама истинска , а не като сега - хората от соца и ДС да правят псевдодемокрация
Комунизма ........ си отиде безвъзвратно.
Де да беше ...
За комунизма- отиде си в исторически план, от наша гледна точта-по бавно:wow:
Както отбелязва и Bat Vas тъгата по комунизма е носталгия по младостта, а от друга страна папагалстване от локумите на някои по възрастни членове на обществото.
А и тия кебачета и качество на салами и какво ли не-в момента имаме много по добри и качествени продукти в почти всички области.Например българските колбаси на Майстор Каров, не знам кой е точно производителя, както и на много други български фирми, са абсолютно на равнището на италианските качествени колбаси, за които преди няколко години само можехме да мечтаем :BBQ:
Да не говорим за скапаното прясно мляко от едно време, само киселото бе по-добро и то пак, от някои настоящи млека, не от всички.Да не говорим за месото, а плодове у нас имаше само през сезона и то нашенски и т.н.Сега кеф ти български дини, кеф ти турски, кеф ти аржентински, който обича диня :)
BillyBoy`
15-11-2009, 11:52
За комунизма- отиде си в исторически план, от наша гледна точта-по бавно:wow:
Както отбелязва и Bat Vas тъгата по комунизма е носталгия по младостта, а от друга страна папагалстване от локумите на някои по възрастни членове на обществото.
А и тия кебачета и качество на салами и какво ли не-в момента имаме много по добри и качествени продукти в почти всички области.Например българските колбаси на Майстор Каров, не знам кой е точно производителя, както и на много други български фирми, са абсолютно на равнището на италианските качествени колбаси, за които преди няколко години само можехме да мечтаем :BBQ:
Да не говорим за скапаното прясно мляко от едно време, само киселото бе по-добро и то пак, от някои настоящи млека, не от всички.Да не говорим за месото, а плодове у нас имаше само през сезона и то нашенски и т.н.Сега кеф ти български дини, кеф ти турски, кеф ти аржентински, който обича диня :)Тука вече не си много прав но нека да не дълбаем.Обаче за комунизна си прав че си е отишъл безвъзвратно само че не и неговите разклонения които са пуснали дълбоко пипала не само във управлението на държавата но и като цяло във обществото и точно заради това държавата ни продължава да си плува надолу към дъното дори се окопава във него.
И двете системи изобилстват от олигофренски изкривявания на основната си идея. В българия нито една от тези системи на управление не би могла да съществува без да се изроди... Мисля че е излишно да казвам ,че и тогава и сега е имало лоши и хубави явления. Медийте са манипуативни купени ку*ви, казано най-директно...
Извода Спенс го е възпял: ...Или си беден или къде да си похарчиш парите няма... :-?
Медийте
Медий е римски сенатор. Братовчед на Батерий и брат на Администраций.
Медий е римски сенатор. Братовчед на Батерий и брат на Администраций.
А Акций и Облигаций са били най-видните финансисти по онова време. Най-големият майстор на ауспуси пък се е казвал Генераций, а партньорът му Федераций е проектирал и изработвал ходовата част на прословутите римски колесници.
---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
Един бегъл поглед върху темата ми бе достатъчен да възкликна: "Боже, колко мъка има по тоя свят!".
Жалко, че е трудно да се докаже, но съм 100% убеден, че всички вие, които сега усилено плюете "демокрацията" и хвалите "доброто старо време", ако сега се телепортирате там/тогава ще ви трябват между 2 и 48 часа да започнете да плюете отново, този път по тамошната/тогавашната заобикаляща ви среда. Гарантирам! С това искам да илюстрирам факта, че социализЪма има една хубава черта - винаги има вЪлна. Нали се сещате: вЪлната е онова, което му пречи на кривия ... А при демокрацията се явява голям проблем: вЪлната е дефицит и Кривият няма на кого да прехвърли отговорността за собствените си неуспехи. Да, тогава за всичко бяха виновни "те", понеже не се сменяха, а сега ... разни се сменят и "всички са маскари" (еба ти колко клишета се събраха в тоя пост). Само че има една тъъъничка разлика: тогава "те" ни се натрапваха и чрез сенатор Медий бълваха разни клишета за бъдещето на работническата класа, докато сега тези дето се се сменят нагло ни сочат с пръст от екрана на телевизора с думите "ТИ ме избра" ... С какво ще се оправдае сега Кривият?
Ей тая тема ми втръсна в последните дни...къде ли не я въртят:Silent:
Сам ли не се оправиш, чакай друг да те оправи!
Кой, както иска да ме разбира:butt: