Log in

View Full Version : Превъртане на километраж....така ли е или не???????????

branny
11-11-2009, 00:48
Здравейте колеги!Ровя се почти 4 часа в интернет и прегледах форумите на ситроен,опел....и АУДИ...!Там се ширят теми отностно превъртането на километража и това че за кола на 10 години (на колкото е мойта алфичка в този случай) е напълно нормално да е на 200 000...230 000... км.Заговори се че 99% от колите в БГ са с върнати километри....УЖАС...!Дори един с Ауди питаше как може да си върне км-трите от 230 000 на 180 000,щото 2 месеца стояла на 230 000 за продажба и никой не му звуннал,а като написал 180 000 му звъннали веднага....ЕЕ...значи ли че щом колата ми е на 230 000 км,а е в перфектно състояние,със сменено всичко,със изрядно вътрешно и външно състояние,няма да мога да я продам за достойните за "двама ни" цена от 6800?И значи ли че,щом има алфи 156 за по 3,4 000 лева в М.О.Б.И.Л.Е. БГ,шанса ми е буквално МИНИМАЛЕН!(СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 156-ЦА ЗА 3,4 000 ЛВ Е ПЪЛЕН БОКЛУК! ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА БЪДЕШ ПОДЪЛ ЧОВЕЧЕЦ,ТЪРСЕЩ ЛЪЖАТА ЗА ДА СИ ПРОДАДЕШ АВТОМОБИЛА,И ЗАЩО ВСЪЩНОСТ ХОРАТА НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ЧЕ СРЕДНО СЕ МИНАВАТ ПО 20 000 КМ ГОДИШНО,КОЕТО ПРАВИ 200 000,а не БРУТАЛНИТЕ ....АЛФА 156 2000 ГОД-50 000,Алфа 156-1999 год- 80 000......т.н.!ТОВА РЕАЛНО ЛИ Е? :furious::furious::stretcher::furious::stretcher:: no::stretcher:

digitalundgrd
11-11-2009, 01:01
Нали знаеш, че клиента винаги има право :) Българина иска да му пише на таблото 120-150 000 хем знае, че колата е на 12 години....Ами нека се превърти километража, хем купувача е доволен и спокоен, че това което му се иска да пише като километри, е изписано на таблото, хем продавача е доволен, че си е продал стоката :) Балъчета сме си ние...не гледаме реално състоянието на двигател, ходова част и въобще "железата", а подбираме по външен вид - пастиран, лъснат, с изпран салон и измит двигател МЪРТВЕЦ....

rusiq86
11-11-2009, 01:07
Мн мъка има по тоя свят! Връща се в бг постоянно, сструва доколкото знам и съм чувал 15 лв тази услуга.

Vlado_PK
11-11-2009, 01:34
Мн мъка има по тоя свят! Връща се в бг постоянно, сструва доколкото знам и съм чувал 15 лв тази услуга.
Мого правилно колега между 10 и 80лв струва услугата зависи от автомобила имам познати които се занимават с това:yes:

k1lcone
11-11-2009, 01:40
аз за тва не гледах километрите. даже кат зимах мойта и кат видях че е на 230 000 и се зарадвах че може и да са верни

branny
11-11-2009, 01:41
КОЛЕГИ,ПОВЯРВАЙТЕ МИ,ТАКОВА ГНУСНО НЕЩО НЯМА ДА НАПРАВЯ!ВСЕ ПАК КОЛАТА МИ СИ ИМА ЧЕСТ!А И АЗ СЪЩО!

Jivko7777
11-11-2009, 01:52
То това нещо с връщането на километрите си е от както се правят коли :) и не е само в България!!!

k1lcone
11-11-2009, 02:09
кой гледа километража? колата си личи колко е карана по сумати други неща

vovata
11-11-2009, 07:20
Гледат гледат,Лагуна на 340 000км дизел в идеално състояние 3 мес. никои не я погледна,стана на 178 000км и на третия ден замина !

rusiq86
11-11-2009, 07:51
Така си е найстина, като е на малко км я вземат бързо, не че кола на 8-9 години може да е на 90-100к км, но съм обеден че има и такива случай. Просто ся рядкост.

краси
11-11-2009, 09:34
Така си е найстина, като е на малко км я вземат бързо, не че кола на 8-9 години може да е на 90-100к км, но съм обеден че има и такива случай. Просто ся рядкост.
Аз моята я взех на ужасно подозрителните 84 600!Но вече 3 години се убеждавам, че май си е била на толкова.Освен, че видимо е запазена, вече е на 120 000 при мене, и не е пипвано нищо, само консумативи.Дано до 200 000 е така :thumbup:

Panchev
11-11-2009, 10:08
Аз, като купувах моята, не гледах километрите. Даже на двигателя хвърлих едно око само за информация, за да видя дали няма нещо фрапиращо. Не беше мит (или поне не му бяха изядени маркучите и изолациите от пароструйката), пък и то кво да му гледаш, като отгоре има капак. Да не говорим, че изобщо не търсех такава кола, ама това е друга бира. Бях запленен от състоянието на кожения салон и външния вид -нямаше пребоядисвани детайли и видими поражения по купето. Логиката ми беше, че който е поддържал и пазил така салона и купето, все ще е отварял и капака по някой път, за да види каква е ситуацията. Не че не можех да я кача на канал, да й навържа компютри и пр, ама не виждах смисъл от това. Просто аз си харесвам колите от пръв поглед и веднага разбирам, че това е МОЯТА кола, когато я видя. А и 160000км за 8 годишна кола си бяха напълно в реда на нещата, ако изобщо са толкова, де!
Обаче у нас купувачът обича да бъде лъган. И джамбазите с готовност предоставят услугата! Такива неща видях по салоните, като обикалях да търся, че чак се бях отчаял от състоянието на колите, които се предлагат и наглостта на продавачите. Понеже съм гледал и по европейските сайтове за продажба на автомобили, знам, че там автомобили под 150000км почти не се срещат. Основно са на по 250, че и 300000км, че някои и с документи и сертификати, че километрите са реални, ти ги дават. Как така става, че тук трошките са се на по 150000 и то в най-лошия случай? Освен това, цената та колите навън цифрово е същата, която и тук се обявява на аналогични модели, само че там е в евро, а тук в левчета! Да се чуди човек къде ги намират тези евтинийки, дето ги предлагат тук! От моргите, естествено, ама това никой няма да си го признае.
Един колега си намира отвън автомобили с повредени автоматични скоростни кутии, вкарва ги, оправя ги и ги продава, та често го бъзикам: А бе, що се занимаваш с разкарване и разправии да внасяш коли отвън - ми те тука и по-нови, и по-евтини, и на по-малко километри!
Тука гледаш някое возило, което очевидно е без душа, обче на таблото му греят 80000, а на табелката пише "всички екстри за модела" и "всички консуматеве сменени". Викаш му на джамбазина "Как така бе?", пък той почва да мрънка: "Ми, бате, кво да прайш, те ге въртят километражите там, ний ги въртим тук и така става! Ни ги гледай!".
На друга кола пък отварям да погледна мотора и се оцъклям: То, че измито с пароструйка си личи отдалеч. Ама всичко по мотора е пипнато, както си му е редът - маркучите и гумените съединения с черна боичка, всички метални части - с бронз, а всички кабели - с лак!?! Цъкам аз с език и питам продавача -"Тая кола що сте я "обработили" така бе?" Пък той: "Ми кво да прайш, ний сме търговци и се грижим стоката да има търговски вид, за да я хареса купувачът!"
Пък, като почнат да си хвалят стоката, направо усещаш как почваш да пълнееш от лафове. Обяснявам аз какво търся, показват ми едно-две возила, които от пръв поглед си личи, че за нищо не стават и после ми викат "Ей ся щи покажа нещо точно кат за теб, ма понеже ноо запазено, малко по-скъпичко!" Проявявам аз любопитство и разглеждам екземпляра, повече от неудобство, отколкото от интерес, щото от пръв поглед се вижда, че това е послед ната бракма и си тръгвам. Пък джамбазинът нахален, с ехидна усмивка: "Нищо не казваш за колата, скъпо ли ти е?". По принцъп съм културен и спокоен човек, ама в такъв момент кипвам: Кво да кажа бе? Нали ти казах, че търся нещо ЗАПАЗЕНО на около 8 години, а ти ми предлагаш нещо 12 годишно, на поне половин милион километра? Кое да ми хареса?" и т.н. и т.н.... Изобщо, много е интересно да се обикалят автосалоните.
PS: Малко дълго се получи, ама да чете на който му е интересно.

RPWWD
11-11-2009, 10:20
Естествено че връщат километражи като луди, според вас как могат да купят кола за 1000 евро от Италия или Германия, която да не е на 450-500000 км?!? Много рядко пробегът на кола от висок и среден клас пада под 45000 км. годишно в страните от Западна Европа, вие сами си правете изводите. Италия е страната с най-голям пробег килиметри годишно на глава от населението в Европа, а в Германия колите от първи собственик обикновено се купуват от турски гастарбайтери, които всяко лято ги разкарват до Турция за ваканцията и продължават да ги тормозят докато станат на 6-8-10 години и чак тогава тези коли се озовават на Горубляне и в Дупница, сами си правете сметка за километрите на които са ви колите ;-)

assassin's
11-11-2009, 10:26
ноята като я купувах далечната 2007 беше на 120 000 км и продавача ми вика реални са така му се изсмях и му викам да и още толкова от мен тъкмо ще ги докарам!иначе по колата забележки никакви,няма за ко да се хвана и така тази година реших с малко страх да проверя реалните километри и ко да видя тогава беше на 139 000++ километра и ме питат кво ти пише на таблото аз кавам цифрата и те ми викат ми толкова реална е!значи има и не върнати километражи все още!

branny
11-11-2009, 10:28
Колеги,сигурен съм че такива коли има,дето са на 7,8 години,та дори 10,а са на по 50...60...70...80 000 км,но от един мой приятел(механик в автосервиз в чужбина) разбрах че такава кола може да бъде само ако:

1-е била ползвана за превозване на някой шеф,ала бала возен от точка А до точка Б...(видях такава S500 mercedes,96 година беше,на 80 000 км,като нова).

2- колата да е карана от пенсионер,което е най-лошия вариант,щото точно този приятел беше извадил двигателя на едно Пунто-96 год. на !!35 000!!км,за да му оправя съеденителя,понеже беше разбит...ама разбит... Те некарат карат кой знае каде,я до магазина,до внука,до незнам си каде....ама подеглят на 7000 оборота на първа....

3-Просто да си случил на някакво чудо,дето да е истина,и колата да е наистина на толкова,или и да е превъртан километража колата да е читава,щото сигурно има коли с превъртян километраж,но читави.

Явно и 2015 година да стане,видим ли числото 200 000 ще ни плаши че е много (само погледнете колко бмв-нца,голфчета,фордчета от 93,94,95 са си на по 100 -150 000 хиляди)

А ето ви снимки на мойто чудо,което е на 230 000 хиляди,а е като на 10 000: :love_umbrella::dance::flowers:

alfonco147GTA
11-11-2009, 10:30
Мерцедес Е-клас 200Д на 605000К стана на 200000 и го лапнаха като топъл хляб!!! :dance:

branny
11-11-2009, 10:43
Мого правилно колега между 10 и 80лв струва услугата зависи от автомобила имам познати които се занимават с това:yes:

Аз, като купувах моята, не гледах километрите. Даже на двигателя хвърлих едно око само за информация, за да видя дали няма нещо фрапиращо. Не беше мит (или поне не му бяха изядени маркучите и изолациите от пароструйката), пък и то кво да му гледаш, като отгоре има капак. Да не говорим, че изобщо не търсех такава кола, ама това е друга бира. Бях запленен от състоянието на кожения салон и външния вид -нямаше пребоядисвани детайли и видими поражения по купето. Логиката ми беше, че който е поддържал и пазил така салона и купето, все ще е отварял и капака по някой път, за да види каква е ситуацията. Не че не можех да я кача на канал, да й навържа компютри и пр, ама не виждах смисъл от това. Просто аз си харесвам колите от пръв поглед и веднага разбирам, че това е МОЯТА кола, когато я видя. А и 160000км за 8 годишна кола си бяха напълно в реда на нещата, ако изобщо са толкова, де!
Обаче у нас купувачът обича да бъде лъган. И джамбазите с готовност предоставят услугата! Такива неща видях по салоните, като обикалях да търся, че чак се бях отчаял от състоянието на колите, които се предлагат и наглостта на продавачите. Понеже съм гледал и по европейските сайтове за продажба на автомобили, знам, че там автомобили под 150000км почти не се срещат. Основно са на по 250, че и 300000км, че някои и с документи и сертификати, че километрите са реални, ти ги дават. Как така става, че тук трошките са се на по 150000 и то в най-лошия случай? Освен това, цената та колите навън цифрово е същата, която и тук се обявява на аналогични модели, само че там е в евро, а тук в левчета! Да се чуди човек къде ги намират тези евтинийки, дето ги предлагат тук! От моргите, естествено, ама това никой няма да си го признае.
Един колега си намира отвън автомобили с повредени автоматични скоростни кутии, вкарва ги, оправя ги и ги продава, та често го бъзикам: А бе, що се занимаваш с разкарване и разправии да внасяш коли отвън - ми те тука и по-нови, и по-евтини, и на по-малко километри!
Тука гледаш някое возило, което очевидно е без душа, обче на таблото му греят 80000, а на табелката пише "всички екстри за модела" и "всички консуматеве сменени". Викаш му на джамбазина "Как така бе?", пък той почва да мрънка: "Ми, бате, кво да прайш, те ге въртят километражите там, ний ги въртим тук и така става! Ни ги гледай!".
На друга кола пък отварям да погледна мотора и се оцъклям: То, че измито с пароструйка си личи отдалеч. Ама всичко по мотора е пипнато, както си му е редът - маркучите и гумените съединения с черна боичка, всички метални части - с бронз, а всички кабели - с лак!?! Цъкам аз с език и питам продавача -"Тая кола що сте я "обработили" така бе?" Пък той: "Ми кво да прайш, ний сме търговци и се грижим стоката да има търговски вид, за да я хареса купувачът!"
Пък, като почнат да си хвалят стоката, направо усещаш как почваш да пълнееш от лафове. Обяснявам аз какво търся, показват ми едно-две возила, които от пръв поглед си личи, че за нищо не стават и после ми викат "Ей ся щи покажа нещо точно кат за теб, ма понеже ноо запазено, малко по-скъпичко!" Проявявам аз любопитство и разглеждам екземпляра, повече от неудобство, отколкото от интерес, щото от пръв поглед се вижда, че това е послед ната бракма и си тръгвам. Пък джамбазинът нахален, с ехидна усмивка: "Нищо не казваш за колата, скъпо ли ти е?". По принцъп съм културен и спокоен човек, ама в такъв момент кипвам: Кво да кажа бе? Нали ти казах, че търся нещо ЗАПАЗЕНО на около 8 години, а ти ми предлагаш нещо 12 годишно, на поне половин милион километра? Кое да ми хареса?" и т.н. и т.н.... Изобщо, много е интересно да се обикалят автосалоните.
PS: Малко дълго се получи, ама да чете на който му е интересно.

Ето за това става дума,всички са ти приятели,ще ти покажт уникалния автомобил,само за теб....смях...на горубляне има повече коли за продан от колкото се карат в София в пиковите часове...някои наистина вече за морга!

---------- Post added at 10:43 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

Мерцедес Е-клас 200Д на 605000К стана на 200000 и го лапнаха като топъл хляб!!! :dance:

баща ми кара Е класа,като я взе на 250 000 (беше преди 6 години) и отиде при един приятел тои му казал:То че е пипан километража е пипан,ама поне да го бчха правили по финно.С бормашината въртяли въртяли... та се забравили...Колата според баща ми може да е била и над 600...700 000 хиляди...но тои я взе защото обича този модел..но това е друга история.Има хора дето се самозалъгвват като видят,100 150 000 и айдееее..колата става :locked:

ogi100
11-11-2009, 10:53
Аз пък ако си закупувам кола, която е сравнително нова (след 2003та например) и е на повечко километри не бих се притеснил особено. Това според мен ще означава, че колата е карана предимно на дълги разстояния, т.е. работила е в оптимален режим, а не на тръгни-спри. Много по-износен ще е един мотор който е на 50хил например, но е бил ползван за работа в града, където след старт минава 10км, спира работа и след половин час следва нов старт и така по 10-20 пъти на ден... така че това с километрите е много относително, пък и като всички знаем как се манипулира с тея числа незнам защо изобщо ги гледат хората :)

Panchev
11-11-2009, 10:57
Иначе като живях навремето в Германия си беше нормално да видиш 3-5 годишна кола на 300-350000км! В началото се пулех, като знам как вървяха километражите в България, ама после посвикнах. Е, виждаха се и на по-малко километри, ама тези с големия пробег бяха по-хубави и по-запазени. Защо ли? И аз се чудех, докато един образ, с който си говорехме (караше 3 годишен Мерцедес, не помня вече какъв), ми сподели, че неговата кола всеки месец е във фирмен сервиз поне за ден! Питам го, естествено "Е, що, толкова ли е зле?", а той ми отговаря "Ми, сменят маслото и филтрите всеки месец, през някой и друг месец сменят накладките и дисковете, веднъж годишно сменят ремъка.....и пр!" Аз -"WTF!@?!@?" Вярно, че човекът си беше мнооого богат (без да му личи външно!), ама чак пък толкоз на будала да го правят в сервиза не ми се връзваше. После разбрах, че колата е на 350000км, което разделено на времето, за което са навъртени, си правеше точно нормалните сервизни интервали!

oem
11-11-2009, 12:42
Във фирмата имаме едно Пежо Партнер на 4 години и е на 250 000 км. Купувано е чисто ново.

AR147
11-11-2009, 13:19
Обикаляйки в търсене на автомобил ,съм ходил къде ли не(Дупница,Горубляне,Пловдив,Стара Загора,Сливен.....)
За половин година не успях да си купя автомобил,в началото влизах в тях оглеждах ги,палех(С надеждата да ми хареса),ама после просто отдалеч ги отхвърлях,реших че автомобила сам те избира и още като го видиш ще го познаеш.Така беше с Мареата(Купена от Горубляне),точно 1 ден обикаляне и 10 минуги с нея и я отнесох,По километраж показваше ~180 ,сега е на 220 ,но колата си личеше че е карана само извънградско,по времето в което я карах си дадох сметка че тази кола е била на над 300к километра,но беше поддържана и пазена,затова и досега нищо не сме правили по нея ,освен смяна на Помпа на Хидравликата.

Случая с Алфата е малко по -особен,взех я от познат,който я кара вече 2 години в България,също купена от Горубляне и избрана за точно 10 минути,само че по километраж е била на 84к,аз я взимам 2 години по- късно на 122к и съм твърдо решен този път да ги проверя,защото има много детайли които ме карат да мисля че са реални и много други кото ми казват че колата е на около 200к

Малко се впуснах в разкази които никой не ги чете :blush:
Мисалта ми е че през това време се запознах с много автоджамбази и понякога сме изпадали в по -детайлни разговори.Хората ми казват
"Връщаме километражите ,защото хората го желаят,те искат да повярват че за парите които едва са събрали си купуват нещо запазено"
"И има ефект"-казват те.

RPWWD
11-11-2009, 13:53
Във фирмата имаме едно Пежо Партнер на 4 години и е на 250 000 км. Купувано е чисто ново.

Ако е 1,9 D атмосферен дизел 70 к.с., значи тамън му е дошло време да омеше течностите и да шлайфате глава. Всички Партнер/Берлинго го правят на тези километри - проверено нееднократно ;-) В България е нормално служебна кола да прави по 60 000 на година.

AlfaMan
11-11-2009, 16:59
Колеги,сигурен съм че такива коли има,дето са на 7,8 години,та дори 10,а са на по 50...60...70...80 000 км,но от един мой приятел(механик в автосервиз в чужбина) разбрах че такава кола може да бъде само ако:

1-е била ползвана за превозване на някой шеф,ала бала возен от точка А до точка Б...(видях такава S500 mercedes,96 година беше,на 80 000 км,като нова).

2- колата да е карана от пенсионер,което е най-лошия вариант,щото точно този приятел беше извадил двигателя на едно Пунто-96 год. на !!35 000!!км,за да му оправя съеденителя,понеже беше разбит...ама разбит... Те некарат карат кой знае каде,я до магазина,до внука,до незнам си каде....ама подеглят на 7000 оборота на първа....

3-Просто да си случил на някакво чудо,дето да е истина,и колата да е наистина на толкова,или и да е превъртан километража колата да е читава,щото сигурно има коли с превъртян километраж,но читави.

Колега, по скоро ми се струва, че човек има шанс да спечели от тотото, отколкото да уцели кола с малко километри. Общо взето навъртяните километри зависят от класа на автомобила. Колкото повече отива към лимузина, толкова повече нарастват. За нашия клас коли бензинка на 10 години няма как да бъде на по-малко от 250-300к километра. А пък за дизелити сложи още 100к отгоре. Единственият шанс да е на много години и сравнително малки километри е, ако е влезнала у нас само след няколко години. Моята е на 264к и са реални. Внесена е от Германия през далечната 2004г, като тогава е била на 198k, като тук за останалите5 години са и навъртяни 66к километра. Ако беше останала там още 3-4 години, сега щеше да гони 350+к километра . А това, което си го написал е все едно, че го слушам от устата на някой автоджамбазин, когато те успива как някоя кола е карана от пенсионер или някоя баба, която само през уикенда я карала за да отиде на гости на сестра си на 30 км от града, където живеела. Та това S- класа и 60км ми звучи именно като подобна "басня".
Оня ден слушах една съвсем нова "приказка" по повод една алфа, която е била пребоядисана от червена на черна. Видиш ли продавача й я е купил от първият й собственик в Италия, който я пребоядисал от червена в черна (забележи) защото не можел да понася оригиналният й цвят ;) То ще кажеш, че и там сигурно с ред се купуват алфите, както по време на Бай Тошо бяха ладите от мототехника и човека немал избор с цвят. Абе постановки всякакви.

Превъртането не е от сега и е доста доходен бизнес (както със сервизните книжки) - и клиент и купувач доволни. Една значителна част се превъртат още в чужбина, а друга тук на място.

branny
11-11-2009, 17:36
Колега, по скоро ми се струва, че човек има шанс да спечели от тотото, отколкото да уцели кола с малко километри. Общо взето навъртяните километри зависят от класа на автомобила. Колкото повече отива към лимузина, толкова повече нарастват. За нашия клас коли бензинка на 10 години няма как да бъде на по-малко от 250-300к километра. А пък за дизелити сложи още 100к отгоре. Единственият шанс да е на много години и сравнително малки километри е, ако е влезнала у нас само след няколко години. Моята е на 264к и са реални. Внесена е от Германия през далечната 2004г, като тогава е била на 198k, като тук за останалите5 години са и навъртяни 66к километра. Ако беше останала там още 3-4 години, сега щеше да гони 350+к километра . А това, което си го написал е все едно, че го слушам от устата на някой автоджамбазин, когато те успива как някоя кола е карана от пенсионер или някоя баба, която само през уикенда я карала за да отиде на гости на сестра си на 30 км от града, където живеела. Та това S- класа и 60км ми звучи именно като подобна "басня".
Оня ден слушах една съвсем нова "приказка" по повод една алфа, която е била пребоядисана от червена на черна. Видиш ли продавача й я е купил от първият й собственик в Италия, който я пребоядисал от червена в черна (забележи) защото не можел да понася оригиналният й цвят ;) То ще кажеш, че и там сигурно с ред се купуват алфите, както по време на Бай Тошо бяха ладите от мототехника и човека немал избор с цвят. Абе постановки всякакви.

Превъртането не е от сега и е доста доходен бизнес (както със сервизните книжки) - и клиент и купувач доволни. Една значителна част се превъртат още в чужбина, а друга тук на място.

Сигурно си прав колега,че моя човек може да ме е качвал по черешата.В крайна сметка в днешно време имаш две решения:Див късмет при кола втора ръка,или да си купиш чисто нов автомобил и да не го мислиш :) ноо....новото си е ново :):) :blush::blush::blush::blush:

viktorivanov
12-11-2009, 00:35

Явно и 2015 година да стане,видим ли числото 200 000 ще ни плаши че е много (само погледнете колко бмв-нца,голфчета,фордчета от 93,94,95 са си на по 100 -150 000 хиляди)

А ето ви снимки на мойто чудо,което е на 230 000 хиляди,а е като на 10 000: :love_umbrella::dance::flowers:

Найстина много красива и добре поддържана алфичка. Със здраве да я караш хиляди километри още.

branny
12-11-2009, 01:01
Найстина много красива и добре поддържана алфичка. Със здраве да я караш хиляди километри още.

Благодаря колега,и на теб ти пожелавам същото :thumbup::thumbup:

rusiq86
12-11-2009, 01:06
кола на 8 години да речем за мен е нормално да е между 80-130к км, има такива екземпляри, и не мисля че е невъзможно, мое мнение. Редко и застрашено животно е, но го има.

k1lcone
12-11-2009, 01:51
аз права една година с кола. за тази година съм навъртял 16000 км. карам е само когато ми се налага за нещо смислено. ако обикалях нонстоп с нея дори и 30 000км да навартя за 10 години тва са 300 000. интересно в италия дъли така карат както тука. ама и на 400 000 км да е според мен бива. или не бива? то пък в асеновград и да са утрепа да карам повече от 50 км немога да навартя :)

Panchev
12-11-2009, 08:57
Колега, k1lcone (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=8186), винаги ми е било чудно, дали твоята клавиатура има бутони "Shift" и "я"? Гледам в профила ти, че разбираш от компютри, та подозирам, че ще е някаква доста странна. Както и да е, все пак не сме литературен форум, но любопитството е много силно чувство.
А за километражите - още един пример. Преди години един познат ми разправяше за неговата кола - Пежо 607, взел го е 2-3 годишно, на към 200000км (не помня вече съвсем точните цифри). И ми обяснява далаверата -"Карам го вече една година и съм му навъртял 120000км. Ще го покарам още годинка, ще му върна километража на около 120000 и ще го продам. За 4-5 годишна кола тези километри са си съвсем реални, нали?". Казах "Да" и изпаднах в размисъл.

archer
12-11-2009, 09:18
аз преди време бях писал в подобна тема :) хората също си карат колите, а не им стоят в гаражите. кола на 10 години е много малко вероятно да е на под 250 000 км. :) макар, че съм виждал '98-а година коли на по 200 000 и предполагам, че би могло да е вярно и да не са с върнати километри.

oem
12-11-2009, 09:37
Ако е 1,9 D атмосферен дизел 70 к.с., значи тамън му е дошло време да омеше течностите и да шлайфате глава. Всички Партнер/Берлинго го правят на тези километри - проверено нееднократно ;-) В България е нормално служебна кола да прави по 60 000 на година.

2.0 HDI e мотора. И няма проблеми :) Тя тая кола не се гаси. Само сутрин се пали студена и цял ден не се спира.

RoMeO_156_GTA
12-11-2009, 12:27
Както казва един приятел джамбазин-прекупвач - "Дори и аз не знам колко са реалните километри"

Може и на реални да попаднеш , но пак не се знае как е карана . Имам един комшия с БМВ Е36 , взел го е 2002-3 година и се кара само 2-3 пъти в годината :shock: До морето и за сбора на село . Сега е на около 180 000 км , даже се зачудих , че са толкова . През другото време си кара я Москвича , я Ескорта . Вика "най-съм доволен от Москвича , ходи навсякъде , не го мисля и мога да го оправя сам" , че спрял на морето на платен паркинг и му обрали лайсните на БМВто

На по-новите коли това им е хубавото , че се виждат реалните км :)

oem
12-11-2009, 12:56
На по-новите коли това им е хубавото , че се виждат реалните км :)

Които всъщност пак могат да се препрограмират :)

Ladjov
12-11-2009, 22:31
Незнам колко ще е компетентно моето мнение ама съм чувал , че в София има автосервиз който само с превъртане на километражи се занимава. Каде е незнам , как се казва неазнам . Чул съм го от познати . Ще трябва да поразпитам да не кажете че тука само си приказвам и ако някой иска да ходи после да проверява

CrazyElement
13-11-2009, 01:10
Това с км само при нас качили го има, е добре аз моята я взех на 180 000км от Германия с чупен кол.вал, предполагам е на толкова , но какво от това по всичко в колата изглежда , че човекът който я е карал не я е пазил мн мн, бронята е пребоядисвана и то доста некадърно та сега се бели... и да кажим с какво колата на колегата постнал темата е по-лоша , очевидно е че е гледане и пазена ама видиш ли била на 230 000 км и не ставала , колега ако си решил да я продаваш недей си въртя км , според мен още съществуват хора, който разсъждават а не скачат с двата крака в някоя кола, която е на 120 000 км.

Furious 155
13-11-2009, 01:21

ами аз знам от продавача на един сравнително нов форд на над 400к км, с много запазен салон, който се продаде на 97к км ;). А сега Вие си сметнете колите които карате на по колко са!

Dodo 155
13-11-2009, 08:16
ами аз знам от продавача на един сравнително нов форд на над 400к км, с много запазен салон, който се продаде на 97к км ;). А сега Вие си сметнете колите които карате на по колко са!
:)
Сега хвърли бомбата :hump:

RPWWD
13-11-2009, 10:00
според мен още съществуват хора, който разсъждават а не скачат с двата крака в някоя кола, която е на 120 000 км.

Не съществуват такива хора. Нашенецът обича да го лъжат и все се надява, че ще хване маймуна с трици ;-)

ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 12:43
От около 40 156, досега 4 или 5 са били на реални км.......

Георги Савов
13-11-2009, 14:13
Зависи откъде си я взел колега!Дали отГермания или Италия!В Германия стават по-трудно цирковете!Ако има такива-т.е. от автокъща пише за експорт без гаранция!
И зависи от цената!По -малко от 4000 евро няма свесна 156 !говорим от 2001 нагоре!:noooo:

CrazyElement
13-11-2009, 14:40
Не съществуват такива хора. Нашенецът обича да го лъжат и все се надява, че ще хване маймуна с трици ;-)

Ми значи по тази логика аз не съм нашенец :), незнам колега не всеки се вързва на км, които пише на таблото, верно , че е хубаво ти пише 125 000 , а не 280 000, ама да ти кажа предпочитам да си я взема на оригинални км не въртяни и да си я знам колата , пък ако си толкова маниак и искаш да ти пише по-малко отиди и я врътни назад :)

Ass
13-11-2009, 14:46
Ако разрешите да използвам темата и да попитам - Могат ли да се проверят реалните километри на 166 от 2000г. например? Защото много майстори твърдят, че могат да ги кажат, но никой не споделя как ги разбира колко са! Та ако някой се наеме да провери мойте, ще дойда при него да видим как аджеба ги определя тез километри!

Fear
13-11-2009, 14:53
Moята е на малко на около 170000, но на километража пише 10100 :tooth:
Иначе я взех на 84000 по километраж. :)

Ако разрешите да използвам темата и да попитам - Могат ли да се проверят реалните километри на 166 от 2000г. например? Защото много майстори твърдят, че могат да ги кажат, но никой не споделя как ги разбира колко са! Та ако някой се наеме да провери мойте, ще дойда при него да видим как аджеба ги определя тез километри!
Във връзка с това и горното, което съм написал - в Extreme Tuning на диагностиката си показва на колко километра е колата. :)

Ass
13-11-2009, 15:01
Moята е на малко на около 170000, но на километража пише 10100 :tooth:
Иначе я взех на 84000 по километраж. :)

Във връзка с това и горното, което съм написал - в Extreme Tuning на диагностиката си показва на колко километра е колата. :)

Ти видя ли го с очите си, че си показва и от къде взимат данните, и има ли гаранция, че данните, които четат не са манипулирани?

Fear
13-11-2009, 15:03
Ти видя ли го с очите си, че си показва и от къде взимат данните, и има ли гаранция, че данните, които четат не са манипулирани?
Да, видях го с очите си на екрана на лаптопа, а за гаранция, можеш да питаш момчетата от Extreme за софтуера и възможностите му, но според мен си е реално. :)
Предполагам, този който е връщал километража с около 60000км не му се е занимавало да го прави качествено, а и не знам дали може да се манипулира напълно.

Ass
13-11-2009, 15:12
Благодаря, че ми обърна внимание, но на мен в един също много добър сервиз при диагностика ми казаха, че на моделите преди 159 не могат да се определят реалните километри и аз затова искам да си изясня въпроса!

Fear
13-11-2009, 15:14
Моля, аз каквото можах - казах.
За повече, вече знаеш към кого да се обърнеш. :)

Mind_Control
13-11-2009, 15:57
Здравейте колеги!Ровя се почти 4 часа в интернет и прегледах форумите на ситроен,опел....и АУДИ...!Там се ширят теми отностно превъртането на километража и това че за кола на 10 години (на колкото е мойта алфичка в този случай) е напълно нормално да е на 200 000...230 000... км.Заговори се че 99% от колите в БГ са с върнати километри....УЖАС...!Дори един с Ауди питаше как може да си върне км-трите от 230 000 на 180 000,щото 2 месеца стояла на 230 000 за продажба и никой не му звуннал,а като написал 180 000 му звъннали веднага....ЕЕ...значи ли че щом колата ми е на 230 000 км,а е в перфектно състояние,със сменено всичко,със изрядно вътрешно и външно състояние,няма да мога да я продам за достойните за "двама ни" цена от 6800?И значи ли че,щом има алфи 156 за по 3,4 000 лева в М.О.Б.И.Л.Е. БГ,шанса ми е буквално МИНИМАЛЕН!(СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 156-ЦА ЗА 3,4 000 ЛВ Е ПЪЛЕН БОКЛУК! ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА БЪДЕШ ПОДЪЛ ЧОВЕЧЕЦ,ТЪРСЕЩ ЛЪЖАТА ЗА ДА СИ ПРОДАДЕШ АВТОМОБИЛА,И ЗАЩО ВСЪЩНОСТ ХОРАТА НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ЧЕ СРЕДНО СЕ МИНАВАТ ПО 20 000 КМ ГОДИШНО,КОЕТО ПРАВИ 200 000,а не БРУТАЛНИТЕ ....АЛФА 156 2000 ГОД-50 000,Алфа 156-1999 год- 80 000......т.н.!ТОВА РЕАЛНО ЛИ Е? :furious::furious::stretcher::furious::stretcher:: no::stretcher:

Не си заслужава да се циганиш за 1000 лв. Предполагам името ти струва повече от това. За тези, за които това е бизнес си заслужава, защото там е 100х1000 примерно.

Иначе това, че се минават средно по 20 000км на година не е вярно. Аз не слизам от колата и минавам 13 000 км, но 8 часа на ден съм в офиса. Ако съм куриер и 30 000 ще са ми малко. Но повечето хора си седят в офиса и ходят с колата на работа и обратно и от време на време извън града, което са около 10 000-15 000км на година.
По скоро това, че всеки западноевропеец си съдира колата от каране са митове.

Jivko7777
13-11-2009, 18:00
Незнам колко ще е компетентно моето мнение ама съм чувал , че в София има автосервиз който само с превъртане на километражи се занимава. Каде е незнам , как се казва неазнам . Чул съм го от познати . Ще трябва да поразпитам да не кажете че тука само си приказвам и ако някой иска да ходи после да проверява

Ми айде поразпитай за този сервиз та го кажи да го знаем :)

RoMeO_156_GTA
13-11-2009, 22:06
От около 40 156, досега 4 или 5 са били на реални км.......

Това английските 156ци ли ? :shocking: Т.е. и там извършват манипулации по километражите :roll:

vinilov
14-11-2009, 11:19
Моята пишеше, като я купих 103 000 км и си изглеждаше доста запазена отвън, отвътре, и ми беше ясно че е с превъртян киломтраж, всичките са, но пък изглеждаше супер. За двигателя няма да говоря, че въпреки лъснатото му и измито състояние се оказа мърляво подържан и сега 6 месеца след кат съм я купил си бия главата с тая недвижима красавица с масивен инфаркт! :shocking:

fred
14-11-2009, 12:33
Благодаря, че ми обърна внимание, но на мен в един също много добър сервиз при диагностика ми казаха, че на моделите преди 159 не могат да се определят реалните километри и аз затова искам да си изясня въпроса!

На всички 156 може да се проверят реалните. Освен Бобо, както са ти писали може и във Ванто Трейд, не знам Лисан сервиз дали гледа, аз при него ходя общо взето, но не съм го питал за това.
Извод, тоя сервиз в който са ти казали това не е добър :)

Jivko7777
14-11-2009, 14:02
На всички 156 може да се проверят реалните. Освен Бобо, както са ти писали може и във Ванто Трейд, не знам Лисан сервиз дали гледа, аз при него ходя общо взето, но не съм го питал за това.
Извод, тоя сервиз в който са ти казали това не е добър :)

Не е при всички ;)
При ЖТД-тата 98, 99 не може ;)
Така мисля...Защото на мойта не можаха да ми кажат :)

AntiLuuP
14-11-2009, 14:38
В крайна сметка какво толкова сте се филмирали с тези километри?Колите ви вървят ли вървят?Ако е добре подържана няма никакво значение дали е на 150 000 или на 230 000!А колите в бг на 98% са по на над 200 000!Проста сметка отворете немското мобиле и вижте колко коли има под 200 000....

koolio
14-11-2009, 15:23
В крайна сметка какво толкова сте се филмирали с тези километри?Колите ви вървят ли вървят?Ако е добре подържана няма никакво значение дали е на 150 000 или на 230 000!А колите в бг на 98% са по на над 200 000!Проста сметка отворете немското мобиле и вижте колко коли има под 200 000....
Абе не е баш като да няма. Щото ако определени възли в колата имат живот да кажем 500 000 км, ако купиш кола на 200 000 ще ги смениш след 300 000 км, а ако я купиш на 480 000, на колкото са масово вкарваните у нас коли, ще ги смениш след 20 000 км. Затова аналогични модели на една възраст могат да се намерят и за 1000, и за 3000 евро. И не е като да няма разлика.

fred
14-11-2009, 16:07
Не е при всички ;)
При ЖТД-тата 98, 99 не може ;)
Така мисля...Защото на мойта не можаха да ми кажат :)

Може и така да е, аз съм по бензина :wow:, преди чувах, че точно на бензиновите пък не може, а само на дизеловите, но за тия сервизи ли примерно говориш или за други?

nhg
14-11-2009, 17:26
Колеги, ще ви разкажа една случка, която ми разказа един познат собственик на автокъща (джамбазин):
Отива някакъв човечец при него, оглежда обстойно 7-8 коли и пита "Абе на вас защо всичките ви коли са на по 120-130-150 хил. км.?"; и отговора: "Ами защото така ги искате..."
Както казаха по-горе колегите нека всеки сам си направи изводите!

fred
14-11-2009, 18:04
Е то и това е вярно в общи линии :drinking:, както и задължително 5-7 годишни дизеляци са на по 80-90 хил

ФЕРАРИСТ
14-11-2009, 18:14
Това английските 156ци ли ? :shocking: Т.е. и там извършват манипулации по километражите :roll:
Нашенски - нито една англичанка не е беше пипана.....

koolio
14-11-2009, 18:45
Колеги, ще ви разкажа една случка, която ми разказа един познат собственик на автокъща (джамбазин):
Отива някакъв човечец при него, оглежда обстойно 7-8 коли и пита "Абе на вас защо всичките ви коли са на по 120-130-150 хил. км.?"; и отговора: "Ами защото така ги искате..."
Както казаха по-горе колегите нека всеки сам си направи изводите!

А, то си е точно така. Аз лично моята 155-ца я купих точно, защото на километража пишеше 262 200 км, а салонът беше - и още е - като нов. А се бях нагледал на 155-ци дето да те е гнус да седнеш вътре на по 150-180 хиляди. Сега ми е ясно, че не мога да я продам , щото всеки среден селянин като види 287 000 км ще каже "Въйййй"! Затова не я и продавам ...

Jivko7777
14-11-2009, 20:24
Може и така да е, аз съм по бензина :wow:, преди чувах, че точно на бензиновите пък не може, а само на дизеловите, но за тия сервизи ли примерно говориш или за други?

За друг става въпрос в Сливен, но там се занимават само с италиянски автомобили ;)

rusiq86
14-11-2009, 20:34
Според мой наблюдения от autoscout24, mobile.de, Алфа Ромео 156 дизел, 2000 год. са следните: км варират между 130к км и 210к км, като има и екземпляри извън този обсег. За една година една кола за лична употреба, не за професионални начинания може да изминава между 10к - 20к (като тези коли се карат всеки ден) това са ми личните наблюдения над мои коли, на приятели, роднини и познати.
В рамките на нормално е кола на 9 година като гореспомената да е с реални км от 100к км - 200к км, и не виждам нищо странно в това.
Неможе заради няколко бурена да унищожиш цялата градина. Има и мн карани, но има и запазени автомобили.

Kuker
14-11-2009, 20:41
не знам Лисан сервиз дали гледа Гледа.Днес се сетих да види и моята, отдавна ме човъркаше.Те пък взеха че се оказаха реални.

AR147
14-11-2009, 20:50
Според мой наблюдения от autoscout24, mobile.de, Алфа Ромео 156 дизел, 2000 год. са следните: км варират между 130к км и 210к км, като има и екземпляри извън този обсег. За една година една кола за лична употреба, не за професионални начинания може да изминава между 10к - 20к (като тези коли се карат всеки ден) това са ми личните наблюдения над мои коли, на приятели, роднини и познати.
В рамките на нормално е кола на 9 година като гореспомената да е с реални км от 100к км - 200к км, и не виждам нищо странно в това.
Неможе заради няколко бурена да унищожиш цялата градина. Има и мн карани, но има и запазени автомобили.
В Русе може да е така,но в София се кара много(по задръстванията),лично аз на ден минавам минимум 30км(работа-вкъщи),ако се появи нещо инциденто повече.През последния месец съм изминал около 2000км(имам и 2 извънградски по 500),и това е минимума на месец,тоест на година това са 20-25к.
В Италия,Германия,Австрия..... разстоянията са още по -големи(така съм чувал :wow:) ,защо там да не могат да навъртат 20-30к на година ,което автоматично те праща в графата 200+к километра.

Тука сме свикнали от едно време с Ладичките на по 10-15 години и 100к +основен ремонт,затова разстояния като 200,300+к километра ни плашат все още.

rusiq86
14-11-2009, 20:55
Немога да се съглася с теб, от колко време караш тази кола в София? Е значи км са навъртяни преди да стъпи в софето нали? Разстоянията са си еднакви навсякаде, просто зависи от доста фактори, колко е далеч работното ти място и такива. Има мн варианти, и мисля че средно са на толкова, и не е странно ако са реални. Моята съм я проверявал, реални са км й, но имайки предвид запазеното и състояние отвън и отвътре това не ме учудва (с заводско спортно окачване е, което говори че не предразполага да се пътува с нея извънградско и такива). Изминавал съм 2000км за месец, и следващият има няма 700-800км.

AR147
14-11-2009, 21:29
Немога да се съглася с теб, от колко време караш тази кола в София? Е значи км са навъртяни преди да стъпи в софето нали? Разстоянията са си еднакви навсякаде, просто зависи от доста фактори, колко е далеч работното ти място и такива. Има мн варианти, и мисля че средно са на толкова, и не е странно ако са реални. Моята съм я проверявал, реални са км й, но имайки предвид запазеното и състояние отвън и отвътре това не ме учудва (с заводско спортно окачване е, което говори че не предразполага да се пътува с нея извънградско и такива). Изминавал съм 2000км за месец, и следващият има няма 700-800км.
Абе и аз имам съмнения ,че моите 120 са реални,но това ще видим скоро ,колата в София е навъртяла около 45к километра за точно 2 години,като последните 5 са при мен.
Не казвам ,че няма такива коли на по 120 -150к ,но просто много по редки и повечето такива се продават на вътрешните им пазари,тук са рядкост хората готови за заплатят цената на този автомобил,освен ако не е Голф.

fred
14-11-2009, 22:16
Гледа.Днес се сетих да види и моята, отдавна ме човъркаше.Те пък взеха че се оказаха реални.

А, значи и той, е ще го препоръчваме и него

Абе и аз имам съмнения ,че моите 120 са реални,но това ще видим скоро ,колата в София е навъртяла около 45к километра за точно 2 години,като последните 5 са при мен.
Не казвам ,че няма такива коли на по 120 -150к ,но просто много по редки и повечето такива се продават на вътрешните им пазари,тук са рядкост хората готови за заплатят цената на този автомобил,освен ако не е Голф.
Ти провери и кажи, а иначе, коли над 7 години не вървят чак толкова на вътрешните пазари, особено преди няколко години, айде сега е криза, ама на запад вече и се види края :)

digitalundgrd
15-11-2009, 11:51
Аз за 1 година съм врътнал 25 000км, като спокойно можеше и повече,ако колата не киснеше толкова по сервизите :) А карам предимно градско с Алфата... Даже извънградските ми с нея се броят на пръсти :)

Имам едно по-дълго пътуване до Солун, 2 пъти до Морето (Сл. Бряг), един път до Плевен, 1-2 пъти до Враца и региона, 2-3 пъти до Пловдив, 1 път до Дряново (Италфест 2009), 1 път до Рилския манастир и веднъж до Сандански. Това са ми всичките извънградски с Алфата от 05.2008 до днес :)

Така, че една 10 годишна кола спокойно по пътя на логиката трябва да е на около 250 000км +

Panchev
15-11-2009, 12:02
Така, че една 10 годишна кола спокойно по пътя на логиката трябва да е на около 250 000км +
Ми... те са си на по толкоз! Ама на хората им е кеф кат видят да пише някви си 60-80000 на таблото. Друго си е някак си!

fred
15-11-2009, 19:09
:drinking:А може направо да са 1 250 000, още по добре звучи, какви са пък тия 200-300 хиляди

adv_petrov
15-11-2009, 20:57
Искам да напомня, че и без да са въртени километрите, може да не са реалните - ако колата е с друг мотор и документи като мойта - сега на километраж пише 132 000, след 13 000 км с "новия" двигател (Лисан има златни ръце), който още като го взех от Влади е бил към 190 000....по километраж :) А му подмених де що има чарколяци има вътре...Ходи разбери на кое в колата колко са му реалните километри и аджеба как ще го замериш достоверно - искам да кажа, че това колко пише на километража не е показателно за двигателя (понеже другите дефекти са видими). Затова в тая насока съветвам всеки който си купи кола на старо независимо от километрите да отвори мотора в сервиза, да види вътре кое как е - трудоемко и струва пари, ама като видиш проблемни чаркчета и ги смениш, после караш спокойно, като мен - София-Варна, Варна-Атина, и т.н.

AR147
15-11-2009, 22:29
Искам да напомня, че и без да са въртени километрите, може да не са реалните - ако колата е с друг мотор и документи като мойта - сега на километраж пише 132 000, след 13 000 км с "новия" двигател (Лисан има златни ръце), който още като го взех от Влади е бил към 190 000....по километраж :) А му подмених де що има чарколяци има вътре...Ходи разбери на кое в колата колко са му реалните километри и аджеба как ще го замериш достоверно - искам да кажа, че това колко пише на километража не е показателно за двигателя (понеже другите дефекти са видими). Затова в тая насока съветвам всеки който си купи кола на старо независимо от километрите да отвори мотора в сервиза, да види вътре кое как е - трудоемко и струва пари, ама като видиш проблемни чаркчета и ги смениш, после караш спокойно, като мен - София-Варна, Варна-Атина, и т.н.
Другия вариант е смяна но компа и хоп колата ти става например на 0 километра

RPWWD
15-11-2009, 23:17
При положение, че и аз си карам колата всеки ден основно в София,за година и 11 месеца съм и навъртял 25 000 км., което е нормално за България защото тук нямаме големи разстояния. Със служебна кола съм правил по 60 000 за година, но тогава имах среден пробег от 250-300 км. на работен ден. Виж за страни като Италия и Германия годишен пробег от 13 000 километра е невъзможен поради многократно по-големите разстояния.

fox1
15-11-2009, 23:32
какво се оказа на всички километрите са реални.а по авто салоните ги връщат 100%.от каде ги гупихте ващи коли?

rusiq86
15-11-2009, 23:38
Мн коли се карат яко, и са с врътнати километражи, но има и коли на които са им реални прсото. И на една кола например на 8 години не виждам нищо странно да е на 150-200к км реални, напълновъзможни е.

trace
16-11-2009, 01:39
Преспокойно една 10 годишна кола може да е на 150000.
Пример - баща ми ми подари неговата стара кола, Хюндай Аксент, купувана е чисто нова през '98, сега е на 142000. Ползвана е за зареждане на магазин в София и за лично ползване.
Аз лично от известно време насам въртя дори под 10000км на година. Просто работя където живея и единствено вечер да мръдна на кафе някъде.
Не мисля, че са малко такива хора като мен, повечето ми приятели работят в радиус 2-3км. от дома им, другите карат служебни коли, останалите не работят. В резултат я врътнат 10км на ден, я не.
Сега Алфа-та ми е на 80000км, а е 2003г. Утре значи, ако тръгна да я продавам, никой няма да ми вярва :)

DJ Vladic
16-11-2009, 02:28
Колеги, имам един приятел.С него от време на време ходим по автокъщите... викаме му ''на лунапарк'' :) Ето това е.. цял цирк и лунапарк са си тия автокъщи и джамбазите в тях

RPWWD
16-11-2009, 10:33
Преспокойно една 10 годишна кола може да е на 150000.
Пример - баща ми ми подари неговата стара кола, Хюндай Аксент, купувана е чисто нова през '98, сега е на 142000. Ползвана е за зареждане на магазин в София и за лично ползване.
Аз лично от известно време насам въртя дори под 10000км на година. Просто работя където живея и единствено вечер да мръдна на кафе някъде.
Не мисля, че са малко такива хора като мен, повечето ми приятели работят в радиус 2-3км. от дома им, другите карат служебни коли, останалите не работят. В резултат я врътнат 10км на ден, я не.
Сега Алфа-та ми е на 80000км, а е 2003г. Утре значи, ако тръгна да я продавам, никой няма да ми вярва :)
Кола, карана в България - да, кола нов внос от Италия или Германия - не! По-горе съм писал за големите разстояния в тези държави. Моята кола я внесох, когато беше на 4 години и вече беше на 96 000 км., ама като нищо може и да е била на 196 000 ;-) Иначе и при мен пробега се очертава да е за 2 години 26 000 км, или по 13 000 на година в български условия. Както и да е състоянието на една кола зависи от километрите само когато те се доближават до цифрата 500 000, за по-малко от тази цифра зависи от поддръжката на предишният/те собственик/ци.

AR147
16-11-2009, 10:38
Отворете мобиле.де и чукнете например 159 ,коли на по 2 -3 години масово са на по 100-150к и тук там някоя по на 50-60к,всичко друго са единични случаи.

RPWWD
16-11-2009, 10:48
Отворете мобиле.де и чукнете например 159 ,коли на по 2 -3 години масово са на по 100-150к и тук там някоя по на 50-60к,всичко друго са единични случаи.

Това е щото 159-ките масово са дизелови, а тези коли се купуват за да изминават много километри. Няма лошо в повечкото километри, това означава че колата е карана основно извънградско, при оптимална температура на мотора, и без градски поражения по трансмисията и броните :flirt:

AR147
16-11-2009, 10:52
Това е щото 159-ките масово са дизелови, а тези коли се купуват за да изминават много километри. Няма лошо в повечкото километри, това означава че колата е карана основно извънградско, при оптимална температура на мотора, и без градски поражения по трансмисията и броните :flirt:
И аз това се опитвам да кажа,както и че поне 90% от колите на по 6-8 години просто някак как да са на подобни километри,а по скоро единични случай.На запад никой не си купува нова кола за да ходи на кафе с нея.

Mury
16-11-2009, 12:17
Аз като продавах Полото,почти никой не вярваше че колата е на 70 000 км,реални,ма кво от тва,то си и личеше.човека,който я купи,дори не се качи да я кара,дойде видя я,закара я на майстор/където казаха,че колата е перфектна/и я купи без да се замисля,или пазари за цената.А Алфата кво,продавах я 1 година,на незнайни километри/с ремонтиран мотор обаче/,и трябваше да сваля цената като за кола нов внос,та да дойде някой да я купи:Silent::Silent::Silent::Silent:

П.С.При нас в сервиза можем да гледаме реални километри на доста модели,почти всички бензини след 98,дизели след 2000 г./Евро 3/.Нагледал съм се на доста куриози,даже вчера ходихме да търсиме кола за мен,и гледахме дна 147-ца на адски много км./иначе на таблото 130 000/:lol_sign::lol_sign::lol_sign:

fred
16-11-2009, 18:29
Моята я взех на 9 години, беше на 121 000, за две години съм минал 15 000.

Mind_Control
17-11-2009, 15:57
Аз за 1 година съм врътнал 25 000км, като спокойно можеше и повече,ако колата не киснеше толкова по сервизите :) А карам предимно градско с Алфата... Даже извънградските ми с нея се броят на пръсти :)

Имам едно по-дълго пътуване до Солун, 2 пъти до Морето (Сл. Бряг), един път до Плевен, 1-2 пъти до Враца и региона, 2-3 пъти до Пловдив, 1 път до Дряново (Италфест 2009), 1 път до Рилския манастир и веднъж до Сандански. Това са ми всичките извънградски с Алфата от 05.2008 до днес :)

А бе хора, вие не работите ли :D Та по цял ден се разкарвате с колите из града, за да може да ги навъртите тия километри. Имаме едно служебно пежо, което, който има да ходи по работа с него го взима и за 10 години предимно градско каране е на 130 000 км.

rusiq86
17-11-2009, 16:12
Ето че има такива животни, строго индивидуално е, но ги има.

georgyg
17-11-2009, 16:43
Имам странното чувство, че 70% от хората във форума изобщо не си карат колите и се заблуждават, че 5-8 годишен ДИЗЕЛ може да е на 100 000 км. Да, ама вероятността да попаднете на него е минимална, защото в Германия примерно тази кала ще струва 2 пъти повече от колкото в родна автокъща.
Моята красавица за 4.5 години и направих мисля към 90 000 км и си я карам съвсем не служебно и предимно градско. Само за няма 3 месеца лятото навъртях към 8-9к км и то без да се тормозя.
Имам познат, който внася коли от Германия и неговите думи са - ДИЗЕЛ от Германия - САМО УДАРЕН, другите са на по над 300-400 000 км.
То да вземеш кола за 50 000 лв и да ходиш на работа по 10-20 км на ден, то ще си я караш поне 10 години без кой знае какви ремонти и ще е почти нова на има няма 50 000 км. Не се заблуждавайте, кола на малко километри може да е сам малолитражка, която е карана само градско. То иначе излиза по-евтино с такси да се предвижваш.
А иначе, винаги има изключения от правилото, но за съжаление не са много чести.
Преди време познат беше докарал от Германия - Опел Омега 2.5 ТДС на 1 година и 2-3 седмици мисля и колата беше на 360 000 км. Като я видях и бях шокиран - това са по 1000 км на ден, и като включим посещението в сервизите стават даже доста повече, така че всичко е възможно.

RPWWD
17-11-2009, 17:53
Имам странното чувство, че 70% от хората във форума изобщо не си карат колите и се заблуждават, че 5-8 годишен ДИЗЕЛ може да е на 100 000 км. Да, ама вероятността да попаднете на него е минимална, защото в Германия примерно тази кала ще струва 2 пъти повече от колкото в родна автокъща.
Моята красавица за 4.5 години и направих мисля към 90 000 км и си я карам съвсем не служебно и предимно градско.

Че какво му е многото на твоето каране, връзват ти се 20000 годишно, това не е много повече от 13000 - 15000 км. и идва да покаже, че поради малките разстояния в България не може да се правят големи пробези, освен на разни служебни баничарки и висок клас лимузини, чрез които хората си въртят бизнеса. Който ходи основно на работа и чат-пат из провинцията през уикендите или отпуската не може да прави повече от въпросните 20000 километра годишно. Колкото до предлаганото от родните автоджамбази шкарто, никога и за нищо на света не бих си купил тяхна кола "нов внос", за целта вече има доста автокъщи, които предлагат иззети заради неплатени лизингови вноски автомобили и именно те са най-изгодната покупка, заедно с такава извършена лично от теб в чужбина от подобни дилъри.

raffaello
17-11-2009, 18:02
колеги, преди 10 години се занимавах с внос на автомобили от Германия, 4-5 години вкарвах на собствен ход коли, бях се ориентирал основно към Сеат Толедо, в Бургаско малко се вкарваха такива и аз използвах тази марка и модел и не задържах кола повече от 2 седмици, дори имах и рекорд - за 3 часа продадена
но това е голямо лирическо отклонение от моя страна
купувах предимно от частни обяви, директно от собствениците им, имал съм много случаи на кола от първи собственик с попълнени сервизни книжки, колите бяха предимно 6-7 годишни и на пробег от 120-150 000 км, единствено бях взел тогава едно Рено Рапидче за баща ми от собственика му на 165000 км и на 8 години, доста се бях замислил дали да го взема и то за баща ми, но го взех и вече 9 години си го кара, сега е на 290 000км
имах един случай дори, отивам колата на 140 000, първи собственик, свети колата, дори някъде найлоните не бяха скасани и се виждаха, а колата на 7 години, питам човека - много запазена, а той ми отговаря - ами така я купих колата като нова от магазина
имал съм и много случаи на пълни свинщини, гасил си фасовети върху таблото, мързяло го да се протегне до пепелника
но като цяло колите който купувах бяха малка по-скъпички като първоначална цена, но с малко повече приказки със зет ми който е германец сваляхме по 30-35%
та по въпроса дали има коли на реални километри в БГ - има да, но има и много пипани

georgyg
18-11-2009, 08:45
@RPWWD - така е колега, ама аз почти не пътувам извън града с нея, това са предимо километри градско. Дали има 5000 км извърградско не знам, а отделно карам и други коли, така че не ми се връзва 156-ца, при това дизел на 10 години на 150 хил км :spam_laser:

Просто хубавите коли си струват доста пари навсякъде. Вече се внесоха всички мъртърци в България и читава кола много рядко може да се намери, камо ли на 8-10 години. Аз лично за мен съм си решил, че следващата кола ще е или нова или най-много на 2-3 години и вероятно купена от местен дилър на автомобили, другото не си заслужава и колкото и да е запазена една кола на 8-10 години просто вече не си струва, с изключение на класиките.

TheBlueOne
18-11-2009, 10:06
Що да не е възможно бре, аз моята красавица си я взех на 90к мили преди две години (98 произведена). В момента е на 100 и нещо, което прави към 160-170к км. За жалост имах произшествие и май на толкова ще си остане :cry:. Та аз като си я взех човечеца си предостави сервизната книжката където са си писани км когато е посещавала сервиза и всичко си беше точно. Всичко си зависи от търсенето и къде търсиш. Аз от Бг кола няма да си купя освен от някой познат който знам че я е гледал или пък НОВА :).

RPWWD
18-11-2009, 10:20
@RPWWD - така е колега, ама аз почти не пътувам извън града с нея, това са предимо километри градско. Дали има 5000 км извърградско не знам, а отделно карам и други коли, така че не ми се връзва 156-ца, при това дизел на 10 години на 150 хил км :spam_laser:

Просто хубавите коли си струват доста пари навсякъде. Вече се внесоха всички мъртърци в България и читава кола много рядко може да се намери, камо ли на 8-10 години. Аз лично за мен съм си решил, че следващата кола ще е или нова или най-много на 2-3 години и вероятно купена от местен дилър на автомобили, другото не си заслужава и колкото и да е запазена една кола на 8-10 години просто вече не си струва, с изключение на класиките.

Естествено че няма да ти се връзва, особено ако е "нов внос" набор '98 или '99. Ако е внесена по-рано е възможен спад в пробега, тъй като тук не се минават много километри. Това за следващата кола е правилно, стига да имаш финансовата възможност да го сториш, щото кола за 5000 лева каквито масово се продават в България е гарантиран дарак ;-)

Abar7h
18-11-2009, 21:11
Аз като видях за пръв път колата с която съм сега, последното нещо което гледах беше километража, не че нещо, ама всички знаем че шанса да е реален е много малък, въпреки че колата ми беше от познат човек. Освен това километрите не са сигурен признак че колата не става! При градско каране и след 100 000км една кола може да изглежда много амотризирана за разлика от друга която е карана предимно извънградско и след 300 000 може да изглежда свежа. Другият важен фактор е обслужването на автомобила - дали е редовно, дали е правено с оригинални части... На моята кола - 146 1.6ТС от 97 година пише 128 000....едва ли са реални, но колата беше запазена и затова я купих. Не се вманиачавайте в тия километражи толкова!:waving:

RPWWD
19-11-2009, 18:25
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=123824711&__lp=78&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=50829&zipcodeRadius=200&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

Гледайте и се учете ;-)

rusiq86
19-11-2009, 18:32
:screwy:Нормално баничарките се ползват за работа!

RPWWD
19-11-2009, 18:50
:screwy:Нормално баничарките се ползват за работа!

Ето ти и неработни коли :hump:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=122984013&__lp=34&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=1997-01-01&ambitCountry=DE&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=122467334&__lp=248&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=2%2C3%2C4%2C59%2C61%2C5% 2C58&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&ambitCountry=DE&zipcode=50829&zipcodeRadius=200&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

rusiq86
19-11-2009, 18:58
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=121099754&__lp=37&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&minMileage=100000&maxMileage=150000&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=4

Пълно е и с коли с нормални км, винаги има фрапантни случаи, но немога да разбера защо все тях показвате, и все натяквате. Има си начини за проверка на км, проверяват се и се вижда що какво е, а и една кола може да се разбере на колко км е като се погледне. Една работна баничарка прави по 200-250к км на година нормално си е за нея. Различно е кола за лични употреба, и кола за работа. Имах познат който караше 156-ца, 2.0 бензин, изминаваше по 100 к км на година, ама си ползваше личната кола за работа и така.

RPWWD
19-11-2009, 19:12
Хубаво сравняваш дизел с бензин, но е добре да сравниш и цените на двете, след което да видиш за колко се продават коли на тази възраст "нов внос" в България и ще си отговориш на въпроса за "реалните" им километри ;-)
И да знаеш, че като се "пипне" централата и петричката врачка не може да ти каже на колко километра е колата. ;-)

rusiq86
19-11-2009, 19:46
Хванал съм безразборно тази. Но все пак мисля че една кола като се огледа отвън и отвътре, двгигателно отделение може да се добие представа за какво иде реч.

Sunny
19-11-2009, 20:24
Хванал съм безразборно тази. Но все пак мисля че една кола като се огледа отвън и отвътре, двгигателно отделение може да се добие представа за какво иде реч.

Ако я кара Бай Мангау може и да е кочина , но за кола на 2 години и 350к Км когато я върнат тука на 45-50к Км нашенеца никога няма да се усети и ще и се радва като циганче на вафла . От друга страна погледнато големите километри за малко време говорят ,че автомобила е каран почти само на дълъг път което е + от друга страна ресурса му вече е някъде в небитието на път към автосервизите .

AR147
19-11-2009, 21:07
Ако я кара Бай Мангау може и да е кочина , но за кола на 2 години и 350к Км когато я върнат тука на 45-50к Км нашенеца никога няма да се усети и ще и се радва като циганче на вафла . От друга страна погледнато големите километри за малко време говорят ,че автомобила е каран почти само на дълъг път което е + от друга страна ресурса му вече е някъде в небитието на път към автосервизите .
Ами тя баничарката от линка направо светеше отвън и отвътре,пластмаситя бяха почти непокътнати,тука тая кола ще я направят на макс 50к наистина и дори един добър познавач би се излъгал че едва ли е на 350к километра.Наще тука дето уж са на по 150к са бая по протъркани

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=123976295&__lp=120&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=7&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=4
Тая да ви изглежда като на толкова километри :)

Fear
19-11-2009, 22:20
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=123976295&__lp=120&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=7&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=4
Тая да ви изглежда като на толкова километри :)
Хах, кой каза, че Twin Spark-овете не са здрави?! :paddle:

AntiLuuP
19-11-2009, 22:26
Е да ама е без вариатора и повече съм склонен да вярвам че е на 89 000 а не на 890 000 като имам предвид и цената ...

Доко
19-11-2009, 22:38
Тва българина голяма работа, продават му джамбазите десет годишни коли на 120000 км - мрънка, че връщали километри, казва му немеца истински 890000км - неее пак мрънка . Не ама да, тва е туйн спарк ееййй ,нормално си кара и по-повече кво не му е нормално :chair: :biggrin::roll2::tooth::wallbash::bounce8::thumbup ::butt::kicking::stretcher:

Sunny
19-11-2009, 22:44
Ами тя баничарката от линка направо светеше отвън и отвътре,пластмаситя бяха почти непокътнати,тука тая кола ще я направят на макс 50к наистина и дори един добър познавач би се излъгал че едва ли е на 350к километра.Наще тука дето уж са на по 150к са бая по протъркани

:)

Точно това казвам и аз ...
@Доко Няма угодия ;)

RPWWD
19-11-2009, 22:47
Тва българина голяма работа, продават му джамбазите десет годишни коли на 120000 км - мрънка, че връщали километри, казва му немеца истински 890000км - неее пак мрънка . Не ама да, тва е туйн спарк ееййй ,нормално си кара и по-повече кво не му е нормално :chair: :biggrin::roll2::tooth::wallbash::bounce8::thumbup ::butt::kicking::stretcher:

Значи тия твин спаркове, които раждат са на над милион километра ;-)

Доко
19-11-2009, 22:59
Значи тия твин спаркове, които раждат са на над милион километра ;-)

Мдаа:crazy:

AntiLuuP
19-11-2009, 23:02
И значи кво се получи - поредното доказателство че италянките в крайна сметка са качествени колици...

Sunny
19-11-2009, 23:07
И значи кво се получи - поредното доказателство че италянките в крайна сметка са качествени колици...

Е и френските и швабските не са на по-малко ...
Хората имат пътища и си карат колите .С това WV Caddy от предната страница да не би да са карали само децата на училище ;) ? А за коли САЩ да не казваме за какви хиляди километри става дума .

RPWWD
19-11-2009, 23:09
Естествено че са качествени, но заради нагласата съществуваща в БГ (италиански автомобил = евтин) тия мошеници от Горубляне и Дупница внасят уникални морги и сриват имиджа на нашите белисими :baby_bringin:

AR147
19-11-2009, 23:18
Естествено че са качествени, но заради нагласата съществуваща в БГ (италиански автомобил = евтин) тия мошеници от Горубляне и Дупница внасят уникални морги и сриват имиджа на нашите белисими :baby_bringin:
То там само морги има,иначе ако вкарат запазена италянка,няма кой да я купи,като може да си купи ГОЛ-ф.
Ония ден си говорих с един познат таксиджия,викам му бе на колко километра ти е колата,че сериозно ми напомня на автомобилите от Горубляне,той са смее и вика "Ми 100Х5 ги мина по Коледа "

Здрави са ни италянките,аз Стило на 500к съм виждал и се държеше горкото,не беше се задъхало още.

Sunny
19-11-2009, 23:22
Ами на Деу Тико му правихме първи ремонт на 700 000 Км - оригинално Корейско Тико от най първите карано нонстоп на две смени като такси във Варна . За ходова част няма да говорим то там е ясно .

RPWWD
19-11-2009, 23:29
Имаше в една стара тема, не помня в кой раздел, следната случка. Някакъв немец си купува чисто нова 166 през 1999 г. Живее в някакво градче на 255 км. от Мюнхен и всеки работен ден пътува до там и обратно за работа. Бил карал по магистралите само на темпомат на 160 км/ч, и за тези 9 години (темата беше от пролетта на 2008-ма) бил сменил 2 пъти предно и един път задно окачване, един път турбо, 8 пъти ангренажен ремък, два пъти всички турбопътища и за това време беше преминал...936 000 километра без изобщо да е пипал нещо по мотора !?! Това не е всичко, по времето за което ставаше дума човекът продължаваше да си кара колата с кеф и ако още я кара, вече трябва да е над 1 100 000 км.

Sunny
19-11-2009, 23:34
Ами случила е на стопанин 166-цата, немците са пословични с отношението си към авотмобила , ако беше в Италия и маслото може да не и бяха сменили . А основния контонгент сега идва от Италия .

AntiLuuP
19-11-2009, 23:38
По българските пътища тази кола ако изкара толкова със същата подръжка трябва да и направят паметник!
И точно това ми е мисълта как може да вярваме на километражите по автокъщите, пенсионер я е карал , сляпа баба е ходела с нея до магазина и т.н. Извън българия хората карат по много и ако тук примерно някой работи на 10км от тях там работят и на по 100 и отгоре както каза ... RPWWD

RPWWD
19-11-2009, 23:40
Ами случила е на стопанин 166-цата, немците са пословични с отношението си към авотмобила , ако беше в Италия и маслото може да не и бяха сменили . А основния контонгент сега идва от Италия .

Да, случила е. Освен всичко друго, колегата който беше писал за тази кола беше виждал снимки на колата в alfisti.de и се кълнеше, че тази кола е изглеждала в пъти по-добре от горублянските 166-ци на по 150 000 км.

AntiLuuP
19-11-2009, 23:41
КОлега мойта е внос от италия вече втора смяна на масло и не съм долял и капка, ауспуха ми има ръжа дори и не е черен.Вярно че аз съм втори собственик де , има си мърлячи навсякъде.В италия и не само там не им представлява трудност да я карат колата докато се скапе и веднага я заменят с друга - такива са им стандартите

digitalundgrd
19-11-2009, 23:43
В България сменяме предно окачване всяка година, а задно веднъж на 2 години :) хахаха. Напоследък установявам, че наще пътища освен, че са надупчени като швейцарско сирене, асфалта почти навсякъде е станал на вълни ( все едно карам през "мини" легнали полицаи, които са сложени един до друг....)

RPWWD
19-11-2009, 23:46
Колкото и да я е поддържал въпросният немец, тази 166 на милион и кусур километра скоро ще се озове (ако вече не е минала оттам) на Горубляне или в Дупница, с върнат на 200 000 километраж и попадайки на родна земя ще разори собственика си...

Доко
19-11-2009, 23:46
Даа, за карането карат. Аз поживях извесно време зад океана, на ден навъртах по 200-250 мили. Тук правя по 20км на ден средно в града, но такива са ни мащабите. Между другото и в щатите връщат километражи, и там има от нашите джамбази :chair:

AR147
19-11-2009, 23:52
Има и нещо друго което съпътства ,точно избраните от нас Марка-Алфа Ромео,тази кола не се купува за да мъкнеш буркани,не е като Мареа Уеекенд или Ланча Либра.В Италия повечето Алфи се карат от млади Несемейни Индивиди, които натискат ли натискат,а ние се чудим що ражда ли ражда

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:49 ----------

Даа, за карането карат. Аз поживях извесно време зад океана, на ден навъртах по 200-250 мили. Тук правя по 20км на ден средно в града, но такива са ни мащабите. Между другото и в щатите връщат километражи, и там има от нашите джамбази :chair:
Не само че има от нашите ми има и наши джамбази.
Относно щатите е така,мой познат си докара един Сивик от там ,беше 2 години там и ми вика "Ми аз живеех близо до работа,пътувах само по 50 мили в едната посока"

RPWWD
20-11-2009, 00:08
Има и нещо друго което съпътства ,точно избраните от нас Марка-Алфа Ромео,тази кола не се купува за да мъкнеш буркани,не е като Мареа Уеекенд или Ланча Либра.
В голяма грешка си относно Либрата и Марея Уикенд, те се караха също толкова много и толкова яко, колкото 156/147/166. Навремето (2002 година) работех в Юнион Ивкони и пътувах нон стоп до Рим, Мадрид и Лисабон. Най-масовите коли по италианските магистрали бяха 156, Либра Спортвагон, Марея Уикенд, Ауди А4 / А6 Авант и Фиат Пунто МК 2. Ще цитирам един от шофьорите (родом от Дупница), който гледайки плътната колона в три редици от фарове в отсрещното платно и трите колони червени стопове пред нас се шегуваше "Абе, тия не спият ли?!?"

Доко
20-11-2009, 00:12
[/COLOR]
Не само че има от нашите ми има и наши джамбази.
Относно щатите е така,мой познат си докара един Сивик от там ,беше 2 години там и ми вика "Ми аз живеех близо до работа,пътувах само по 50 мили в едната посока"

Ако знаеш мексиканските джамбази на кви "тънкости" могат да светнат нашите, да не говоря за автосервизите им. На какви съм се нагледал - не е истина.....:-P Преди две три седмици с познат освободихме контейнер във Варна, той си взе няколко месечен Mercedes GL , на 5км от пристанище Варна запад по магистралата мотора се разтече нещо и запуши от към капака, голяма гледка беше ,все едно се е запалил .:-P Та не само тук има боклуци.

AR147
20-11-2009, 00:19
В голяма грешка си относно Либрата и Марея Уикенд, те се караха също толкова много и толкова яко, колкото 156/147/166. Навремето (2002 година) работех в Юнион Ивкони и пътувах нон стоп до Рим, Мадрид и Лисабон. Най-масовите коли по италианските магистрали бяха 156, Либра Спортвагон, Марея Уикенд, Ауди А4 / А6 Авант и Фиат Пунто МК 2. Ще цитирам един от шофьорите (родом от Дупница), който гледайки плътната колона в три редици от фарове в отсрещното платно и трите колони червени стопове пред нас се шегуваше "Абе, тия не спият ли?!?"
Друго имах предвид,а именно не че Мареи и Либри се карат по малко като брой автомобили или изминати километри,а че Алфа като по-спортно насочена марка по-често се вкарва в "Лютеницета"(както много от колегите тук се изразяват :) )

RPWWD
20-11-2009, 00:30
Друго имах предвид,а именно не че Мареи и Либри се карат по малко като брой автомобили или изминати километри,а че Алфа като по-спортно насочена марка по-често се вкарва в "Лютеницета"(както много от колегите тук се изразяват :) )
Либра и 156/147 имат почти идентични мотори и се карат по същият начин ;-) 1,8 VVT при Либра е същото тракащо вариаторно чудо като 1,8 TS при 156, за дизелите да не говорим...

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Още нещо бензиново за размисъл:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=123620923&__lp=62&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=18&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=50829&zipcodeRadius=100&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

AR147
20-11-2009, 01:27
Либра и 156/147 имат почти идентични мотори и се карат по същият начин ;-) 1,8 VVT при Либра е същото тракащо вариаторно чудо като 1,8 TS при 156, за дизелите да не говорим...

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Още нещо бензиново за размисъл:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=123620923&__lp=62&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=18&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&ambitCountry=DE&zipcode=50829&zipcodeRadius=100&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1
Нагласата е друга според мен,към конкретната марка.
Взимаш Алфа за да си бързак.Гъзарчетата на по 20-25 години в Италия не карат Ланча или Фиат,Карат Алфа.........

Една и от мен -->
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=121129775&__lp=116&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=3

Jivko7777
20-11-2009, 02:11
Taка прочетох темата, та да кажа че наистина има доста автомобили с върнати километражи, но има и много които не са, ето и примери ;)

1. 2.4 ЖТД на над половин милион километра, която ми се струва доста запазена ;) и тук в Булгария спокойно ще мине като кола на 150 000 км ;) http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=l1o2yhju4fws

2. Ето и 1.9 ЖТД на почти 400 000 км - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vq2yzwtenixq

3. И още едно 1.9 ЖТД на 416 000 км - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bq3zdize1wjc

4. Една 156 1.9 ЖТД на 305 000км, която пак спокойно ще мине тук за 140-150 000 км ;) - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vq2d3w2l2xve

5. 2.4 ЖТД на 340 000 км на която отново ще и приличат едни Горублянски километри... http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bgfpufkht3wd

6. 2.4 ЖТД на 331 000 км, която едва тука такава може да се види на повече дори от 120 000 :) http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vg3fxel2y3vj

И ви оставям сами да видите колко още ЖТД-та на по 300, 400 и дори на 500 000 км има в много добро поне външно състояние, т. е. сами си правете сметката на колко километра са ни колите...

на 330 000 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vemtpv43wgii

на 400 000 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=b1zke32fsxfs

на 450 000 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bg1jortsvpqp

на 340 000 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bg2gltmnvqpm

на 330 000 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lgrned3earov

на 9 999 999 - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bqp2ujrwv2dz

И всички тези Алфи са JTD-та...може би наистина доста добър мотор...

И ето за финал Фиат Панда :) на почти половин милион километра - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bqgx1jqulgp2

RPWWD
23-11-2009, 23:01

Човечецът все пак е поправил километрите от 890 000 на 89 000, сигурно са се пошегували с него по телефона ;-)

pr_00f
23-11-2009, 23:23
Нагласата е друга според мен,към конкретната марка.
Взимаш Алфа за да си бързак.Гъзарчетата на по 20-25 години в Италия не карат Ланча или Фиат,Карат Алфа.........

Една и от мен -->
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=121129775&__lp=116&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=3

Ама ти сериозно ли ?
За съжаление като цяло Алфите не са от мега-хипер бързите. Адски си бърз с кола 150 коня, направо си е самолет.
Ланчиите не отстъпват в моторите, а при фиатите са малко дефорсирани нещата.

Иначе по темата - едно 3/4 от колите и господ не може ви каза на колко километра са.

nikolaaaay
23-11-2009, 23:58
Ама ти сериозно ли ?
За съжаление като цяло Алфите не са от мега-хипер бързите. Адски си бърз с кола 150 коня, направо си е самолет.

Иначе по темата - едно 3/4 от колите и господ не може ви каза на колко километра са.
За моторите не знам, но окачване, спирачки, директното управление и изобщо стоенето на пътя е това, което прави Алфа "по-спортна" от другите. Ланча като цяло е по-близо до фиат като концепция, отколкото Алфа. Направо си е Фиат в по-луксозно изпълнение.

AR147
24-11-2009, 08:14
Ама ти сериозно ли ?

Ти си абсолютно прав ,че моторите на Алфа не са кой знае колко по-мощни,някакви си 10 20 коня +4 свещи,
но аз излагам личните си впечатления и тези на хората живеещи в Италия.

Просто самото излъчване на Алфа е по-спортно и агресивно,а както каза и колегата по долу
Alfas handles Better

Всеки модел си има таргет пазар и този на Алфа май определено не е към застаряващото поколение.

vata13
24-11-2009, 08:39
който робува на километрите да се ги провери преди да купи колата бе,деба:))
с моята красавица се видяхме на горубляне...ток ме удари...седеше като лебед сред гъски.по-изпъната алфа на 10г. не бях виждал.
качвам се,паля и ако на километража пишеше 250к+ пак щехме да се земеме.е да ама там пишеше 87 000...почти се отказах!викам му на тоо калъф:"аве да не беше го връщал толко ве,теле",а той ме почва:"пенсионер бил,до магaзина само ходел,болен бил и умрел,а колата я купили от жена му..."!"говори ми,не ми пречиш" викам,ама като извади документите и онемях.човека първи собственик,дали му сертификат,екстри некви,чантички,часовник,очила...снимка,бате,как да не поверваш.сервизната книжка-изрядна.само бензин като е сипвал не е писал.МОЛОДЕЦ.84годишен пича.пукнал горкия и жена му продала алфата за 500 евра.документите са при мене,че написахме,че аз съм я купувал от италия.имаше найлони немахнати...
пазърлъка беше около 4 секунди от 6000 на 5600 и 4 нови гуми.(преебаха ме,4 мишелинки обаче на 4 години:(()
та закарах я при бат Бобо,пуснаха и диагностиката и излезе 87000км.всички бехме учудени,ама аз бех и приятно изненадан:))
ламбда сонда и тпс сам и сменил до сега,колата пее.
на 99800 е в момента за 6 месеца.произведена е 11м 99г.забележката и беше ожулена задна лява врата като я земах.най-добре похарчените ми 5600лв.
не я продавам:))

fred
24-11-2009, 13:50
който робува на километрите да се ги провери преди да купи колата бе,деба:))
с моята красавица се видяхме на горубляне...ток ме удари...седеше като лебед сред гъски.по-изпъната алфа на 10г. не бях виждал.
качвам се,паля и ако на километража пишеше 250к+ пак щехме да се земеме.е да ама там пишеше 87 000...почти се отказах!викам му на тоо калъф:"аве да не беше го връщал толко ве,теле",а той ме почва:"пенсионер бил,до магъзина само ходел,болен бил и умрел,а колата я купили от жена му..."!"говори ми,не ми пречиш" викам,ама като извади документите и онемях.човека първи собственик,дали му сертификат,екстри некви,чантички,часовник,очила...снимка,бате,как да не поверваш.сервизната книжка-изрядна.само бензин като е сипвал не е писал.МОЛОДЕЦ.84годишен пича.пукнал горкия и жена му продала алфата за 500 евра.документите са при мене,че написахме,че аз съм я купувал от италия.имаше найлони немахнати...
пазърлъка беше около 4 секунди от 6000 на 5600 и 4 нови гуми.(преебаха ме,4 мишелинки обаче на 4 години:(()
та закарах я при бат Бобо,пуснаха и диагностиката и излезе 87000км.всички бехме учудени,ама аз бех и приятно изненадан:))
ламбда сонда и тпс сам и сменил до сега,колата пее.
на 99800 е в момента за 6 месеца.произведена е 11м 99г.забележката и беше ожулена задна лява врата като я земах.най-добре похарчените ми 5600лв.
не я продавам:))

E при мен нещата са почти такива, документи оригинални, около 50 г. е бил собственика, имаше някои външни забележки и гуми почти нямаше,но ми грабна акъла, км бяха 120 000, пролех ги на същото място като теб цената бе по висока, аз много не се пазаря, ама и парите ми дойдоха отгоре, ама това вече е друга тема :)