View Full Version : Некоректен наш колега! Проблем!!! Дайте съвет, излъгаха ме! !!!
Аз затова когато давам кола на лизинг не давам големия талон докато не ми я изплати напълно .
Колата продадена ли е?
Ако все още е на твое име я обяви за открадната
Ще ти я доведат съсе него
И аз имах проблеми с тоя индивид, има една тема където може да видиш, кой колко е коректен http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12780 В твоя случай, имаш ли някакви негови данни ?
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 19:36
дал съм му само малкия талон и не сме я прехвърляли!!!
Че тя колата си е твоя още бре, що се кахъриш......ся ако кажеш че имаш и резервен ключ за нея направи ще ме сринеш......
дал съм му само малкия талон и не сме я прехвърляли!!!
Колега, пазиш ли си втория ключ.След като и той и ти нямате договор а е само на "дума", отиди си вземи колата, няма какво да му мислиш. Нищо сложно, бил си коректен с него, понякога думата е повече от договр.
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 19:40
не вярвах че може да се окаже такъв кретен и то за 300лв! А му направих и услуга ато хем му дадох колата за 600 лв а и на лизинг!!!
Едиственото което знам за него е, че с руски поризход, живял в Пловдив, но след като продал неква ретро кола си купил апартамент в Банкя!
Друго не знам! Теб с какво те е завлякъл!?
---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
имам и ключ, да! :) ама исках да ме посъветвате първо преди да говоря с куките или каквото и да било друго!
Предполагам знаеш къде живее или стои колата ти....твоята....щото е още твоя....
Баси и ключ си имал......ми кво чакаш.....ся кажи че знаеш къде живее и прочее и ще се срина окончателно......
Ако знаеш къде ти е колата, или къде може да я намериш, дори с куките не е нужно да говориш.......
Абе беше купил един варненски спринт, не знам какъв имот може да си купи с него. Мен ме завляка с малко, пратих му части по Еконт, два месеца не си ги взе и накрая отидоха за брак.
Ако му имаш адреса в Пловдив, няма какво да се чудиш.
Stoyan Georgiev
13-11-2009, 19:43
не вярвах че може да се окаже такъв кретен и то за 300лв! А му направих и услуга ато хем му дадох колата за 600 лв а и на лизинг!!!
Едиственото което знам за него е, че с руски поризход, живял в Пловдив, но след като продал неква ретро кола си купил апартамент в Банкя!
Друго не знам! Теб с какво те е завлякъл!?
---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
имам и ключ, да! :) ама исках да ме посъветвате първо преди да говоря с куките или каквото и да било друго!
с куките давай, да ти е мирна главата, той ще ти се обади рано или късно и се разберете, че си искаш 300та лева и ще свалиш жалбата без повече притеснения, бъди любезен и учтив - така нещата стават най-лесно и безкръвно
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 19:43
Някакви негови данни все пак??????
Тва си е равносилно на кражба, обявявай я за открадната ;)
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 19:46
Само че не знам какъв е момента и какво става ако оня хайван земе че му плати или се оправят след това, да не вземе да стане друг пролбем......щото трябва да каже някак си че е намерена колата, и куките какво правят тогава.....
mirchozo
13-11-2009, 19:46
Щом не си прехвърлил колата(още повече че и големия талон е в теб) значи всичко е ОК. Пиши му че ако до 1 седмица не оправи сметката я пускаш за издирване и толкова, мисля че достатъчно дълго си бил коректен.Вярно че времената са трудни, но всяко нещо си има мярка.
Полицията..незнам нямаш никакви документи за покупко продажба..отиди да си я вземеш.
Stoyan Georgiev
13-11-2009, 19:52
Само че не знам какъв е момента и какво става ако оня хайван земе че му плати или се оправят след това, да не вземе да стане друг пролбем......щото трябва да каже някак си че е намерена колата, и куките какво правят тогава.....
и това го има, най-добре се обади и им обясни какво се е случило и какво е добре да направиш, колкото и да ви е странно в структурата на МВР повечето са доста разбрани и отзивчиви
AntiLuuP
13-11-2009, 20:00
Кофти колега, при мен се получи нещо подобно, старата кола я продадох на един познат, на който сме му правили много услуги и т.н. ... както и да е мина 1 година от тогава сумата за която му я "продадох" беше 400лв все още не са платени, колата я намерих къде стои паркирана е пред един сервиз глупака е изгубил ключовете, аз за щастие имам 2ри комплект големия талон е в мен а за по голямо щастие другите документи са в сервиза пред който стои колата... Сега като ми остане време имам намерения да сваля газовата да я продам на един друг познат за 150 лв и колата идват на място я вземат за 150лв, дават свидетелство за дерегистрация и си решавам проблема от части!
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 20:02
Земи му драсни един СМС че ако до 1-2-3-4 дена няма плащане и ще обявиш колата за открадната, добре ще е като получиш някакви отговори от темата тук, да дадеш съгласието си някой мод да я изтрие, да не земе балъка да прочете какво е писано, това е мое мнение все пак, друг да решава......
Земи му драсни един СМС че ако до 1-2-3-4 дена няма плащане и ще обявиш колата за открадната, добре ще е като получиш някакви отговори от темата тук, да дадеш съгласието си някой мод да я изтрие, да не земе балъка да прочете какво е писано, това е мое мнение все пак, друг да решава......
и едно постоянно банче, също е добра идея
ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 20:07
Що да не става, прати му го от друг гсм от интернет също може......
Що да не става, прати му го от друг гсм от интернет също може......
Колегата казва че на оня са му откраднали телефона и няма как да го получи,не че няма как да му го изпрати :)
Брато тоя направо те е наказал...по нашите срещи незнаеш колко бой му се беше насъбрало като идваше...първо е супер келеш и 2ро е най-големия филмар на света( щом те е забъркал че е купил апартамент в банкя) нас как ли не ни филмираше че бил голям майстор на алфи правил турбо коли имал некфа би турбо алфа и накрая някой каза че е дърводелец в някаф цех... направо те е наиграл...ама от къде да знаеш...можеше да попиташ първо из форума мнението на абонати за въпросния Юзър...нашите момчета още не са видяли темата иначе много ще се смеят !!!
Ела в неделя на срещата ако си от Пловдив в 16:00 на стадион пловдив задния вход към автомивката и ще получиш доста указания за въпросния т*ш*к :sickness::sickness::sickness:
BillyBoy`
13-11-2009, 20:12
Здравейте колеги, искам да ви споделя какви неприятности си навлякох с един наш съфорумец!!!
Историята е следната: края на юни нашият колега Solar73 се свърза с мен по повод една Ланчия Y10, която бях обявил за продажба! Уточнихме кога може да я погледне и всичко мина по план, той дойде видя колата и ме помоли да му я дам на лизинг, като трябваше да ми изплати сумата от 600 на 6 вноски по 100лв за 6 седмици! Понеже првоначално момчето ми се стори адски точно и коректно се договорихме по този начин, което се оказа голяма грешка от моя страна! След това ме забаваи с 1,2 седмици под предтекст че работодателите му го бавели с парите! Понеже до този момент мнението ми за него беше доста добро, а и понеже в тая криза знам, че и плащанията са нередовни и т.н. ....та казах му че щом има затруднения мога да го зачакам още малко! След около още 1,2 седмици и след няколко позвънявания от моя страна ми плати една вноска! Като последва същата история : забавяне още 1,2 седмици и пак 1 вноска! До тук що годе приех нещата! Опитах се да му вляза в положението и си изчакавах търпеливо, защото той се оплакваше че му бавят запалата и че няма с какво да си храни семейството! След това обаче започнаха мъките! отново ме бавеше и не само че спря да ми звъни,а всеки път когато аз го търсех ми измисляше някакво оправдание от сорта на: "ще ти звънна края на седмицата", "имам парите ама съм в командировка" и всякакви такива .....! След още 100 позвънявания от моя страна оправданията му продължиха и станаха адски банални и измислени : "в командировка ме пратиха спонтанно" , " утре вечер си тръгвам и ще мина да ти дам парите", "задържаха ни още седмица в командировката" и т.н и т.н свевъзможни измислици и лъжи! Както споменах историята започна юли а сега сме ноември и все още немога да го издиря и да си взема дължимите 300лв! Капака на всичко беше средата на наминалия месец когато след поредното ми позвъняване се оказа че абоната е ограничил входящите си повиквания!!! Писах му тук във форума на ЛС, а той отвърна че му откраднали телефона и няма телефон и че щал да ми звънне към края на мин месец! Октомври мина, а от него ни вест ни кост! Виждам че дори вече спря да влиза във форума!
Дайте съвет какво да правя!!!??? Знам, че до голяма степен грешката си е моя че му се доверих без да правиме лизингов договор или каквото и да било! Просто на доверие, но отначало ми се стори адски точен и ме заблуди , а и не предполагах, че наш съфорумец и то от 3 години във форума може да е способен на такива мизерии! Чаках го, влизах му в положението, правех се че му вярвам и т.н. но чашата преля!!!
Моля ви дайте ми съвет какво да правя!?!?!
Бих бил адски благодарен ако ми съдействате със съвет или каквото и да било защото утре същия този Светлъо (Solar73), или някой друг може да създаде подобни побреми и на друг доверчив колега като мен!Трябваше първо да се посъветваш със някои от ядрото на Пловдивската група за да ти обясним някои неща нагледно,това ще ти е за урок и като обица на ухото,друг път не се лъжи по външния вид и маската със която е излязъл пред теб,както съмичк си се убедил всичко е било измама,за което искренно съжалявам,и аз не съм очаквал че ще е чак такъв мошенник:(
Там където ти е взел колата.
Отивай в районното и питай някой разбран какво трябва да пишеш, те ще ти кажат, няма да те оставят ей така ;)
Dodo 155
13-11-2009, 22:25
Аз бих дал пари на някой, за да му счупи ръцете и краката - едновременно!
За съжаление съм минавал по този път преди години ... и мен ме наиграха по същия начин.
Скапаните ченгета нищо не направиха с тоя боклук, защото брат му беше адвокат и шареше на фуражките :x
Тъпото к***ле се оказа много стар познайник на МВР, но какво от това? За съжаление нямах възможност да му поръчам един хубав бой, защото се изпуснах пред куките, че ако те не направят нищо, ще взема нещата в свои ръце ... хлапешка работа ... още много ме е яд, защото боклукът е на свобода и се разхожда спокойно, а колата ми вися 3 г. пред 1-во като веществено доказателство, беше оглозгана и накрая я продадох за части, когато ми я върнаха, т.е. това, което беше останало от нея.
Хващай закона на джунглата и не си мисли, че полицаите ще направят нещо! От тях, по 2-рия начин, може да се сдобиеш с негов адрес, за да си прибереш колата и след това знаеш какво да направиш с неговите 300 лв. ;) След това му кажи, че сам си е купил боя :haha:
п.с. Помни, че влезе ли колата ти в районно като веществено доказателство, излизане няма!!! Ще ти я върнат след години, когато няма да става за нищо!!!
Dodo 155
13-11-2009, 22:48
аз ако знаех къде се намира тоя идиот ...... отдавна да съм отишъл придружен от 2-3 гоУфа с рег РК :dark2::naughty::bangin: :wow::wow::wow: хаха
Намери познат полицай, който да ти даде инфо от системата им ;) Знаят всичко за всеки така, че няма да е проблем да му цъкне имената ... ако ги имаш :shocking:
За съжаление в близките дни няма да имам достъп до система, където бих могъл да ти дам някаква инфо. Бих ти казал къде живее при първа възможност...Напиши ми трите му имена и телефона му на ЛС.
AntiLuuP
14-11-2009, 01:09
Kолега в крайна сметка, колата не е със сменени номера ако има някаква организация на полицаите много лесно могат да го хванат в движения и да я "конфискуват" един вид и въпроса е решен :) Т.е. като се обяви за открадната.. поне аз така си мисля :?
Няма 300 лв да я плати, ама пари за пребоядисване, италианско знаме и всякакви такива глупости има, ебаси ташака, не съм песимист ама пич - тоя никога няма да ти върне парите, отиваи и си взимаи пребоядисаната Ланча и не се занимаваи с тоя КЕЛЕШ :spam_laser:
Аз така се прецаках с една лада и за 300 лв я дадох на изплащане(изкърпена и боядисана), от тях получих само 100, и ладата не успя да се издири, накрая сигурно е заминала на вторични след като е сменила 6,7 собственника и това прецакване не от някав непознат ами от съсед с които се засичаме всеки ден.
..Тая ретро алфа ще да е уникална няква, да я продадеш и да си купиш жилище в Банкя, сигурно е раздрънката му 75ца :bg:
Моя съвет към тебе е ,че си чакал достатъчно.Няма какво да чакаш до сряда , направо отивай в полицията в Перник и си пусни жалба за измама срещу него , така като го огкрият мисля ,че по бърза ще си вземеш колата.После тея 300лв които ти ги е дал до сега си ги зъдръж ,като лихви и тн...нито му връщай пари нито приемай повече.
Това че чакал да му въстановят номера не е вярно , след като направиш молба за откраднат телефон , при който и оператор да е ти въстановяват номера за нула време в смисъл още същия ден , така че не му се връзвай.
Пробвай да му звъннеш на телефона от друг номер , да не се окаже че е ограничил само твоя номер.
АМи да отначало като се видяхме да ми изчисти част от парите я беше подготвил за боя а после каза че щял да прави знамето и даже каза че сложил турбина хахахаха В последсвтие спомена че бил скъсал ангренажен ремък и помлял всичко ама почти я бил оправил защото разбирал яко а имал и адски много части ! Абе филми яко!
Иначе за апартамента който си купил бил след като купил някакаъв фолксваген битъл от незнам си коя година и налял в него към 16 бона за да го направи светулка и на некво изложение в италия го продал за 50 000 евро на някакъв немец и с парите си купил апартамент в Горна баня, не в Банкя!!! Грешката е моя сега се сетих ! Става въпрос за Горна баня!!!!
нема такъв филмар и анимационен герой! Иначе като по-млад живял в Русия и бил шампион по драг там хахахахахахах абе този е некъв пълен уникат отвсякъде!
Днес имам път точно към Горна-Баня(ще се оглеждам за колата), имам и приятели там ще им пратя снимки ако я мернат да кажат ;)
Mind_Control
14-11-2009, 11:27
Колко ми е позната тая ситуация.. На мен един има да ми дава 1200 лв и от една година ми разправя все- да бе следващия понеделинк ще ти дам парите. Смятайте колко понеделника има в годината и колко пъти ми го е казвал. Нямам и писмени доказателства за парите, за да си ги потърся по съдебен път. Да чукам на дърво, че не съм опрял до тия пари, пък да е жив и здрав може и да ги върне някога :)
Alfa User
14-11-2009, 12:19
Колега, искрени съжаления за случката !
Наистина би било добра идея да проучиш първо за какъв човек става дума, но разбирам, че е нямало как. Тук в Пловдив доста хора се опариха с тоя тип, включително и аз - става дума за едни части, за плащането на които ме бави повече от 4 месеца, и накрая си ги взех обратно със сума ти цупене от негова страна. Филма със забавените заплати, неочакваните командировки и т.н. сме го гледали многократно тук.
Ако питаш мене, послушай съвета на колегите и се обърни към полицията - тоя тип не заслужава повече реверанси - достатъчно е доказал, че с него трябва да се отнасят както заслужава !
А колкото до това, че бил шампион по драг в Русия - тва е нова серия от филма - на мен ми беше казал, че бил мотоциклетен състезател, но бил спрял кариерата, щото бил достатъчно потрошен вече :sickness:
Явно му е малко ... :paddle:
Само гледай да не стане нещо и да отидеш на "топло" за един глупак, че после цял живот ще се каеш, карай по леко с :paddle:
Извинявай, ама ти май въобще не предполагаш в какъв филм може да се вкараш???!!!!
Отивай веднага в полицията и обяви колата за обсебена....ако не го направиш може доста да загазиш...
Така трябва, успех.И винаги за в бъдеще е хубаво да се оформя договор с нотариална заверка на подписите, така лесно може да избегнеш подобни развития.
Но пък в твоя случай и големия талон е у теб, повечето факти са в твоя полза
не се изненадвай, ако полицията те потърси преди да си повдигнал въпроса:paddle:
АМи да отначало като се видяхме да ми изчисти част от парите я беше подготвил за боя а после каза че щял да прави знамето и даже каза че сложил турбина хахахаха В последсвтие спомена че бил скъсал ангренажен ремък и помлял всичко ама почти я бил оправил защото разбирал яко а имал и адски много части ! Абе филми яко!
Иначе за апартамента който си купил бил след като купил някакаъв фолксваген битъл от незнам си коя година и налял в него към 16 бона за да го направи светулка и на некво изложение в италия го продал за 50 000 евро на някакъв немец и с парите си купил апартамент в Горна баня, не в Банкя!!! Грешката е моя сега се сетих ! Става въпрос за Горна баня!!!!
нема такъв филмар и анимационен герой! Иначе като по-млад живял в Русия и бил шампион по драг там хахахахахахах абе този е некъв пълен уникат отвсякъде!
Хахахха, Солара пак е избухнал!
Битурбо боксера, който му стои на балкона е легенда в Пловдив!!!
:wow:
Кофти те е хлъзнал, но това потвърждава мнението на много от нас, че той е въздух под налягане :drinking:
Браточка моите съболезнования!
Имахме кръчмаркса сбирка на Пловдивската група днес и ми стана ясно що си ми писал лични дали познавам Солара :)
Тоя е мега глупав тип и абсолютен марсианец!
Незнам германците ли чакаш...търси връзки или най-малкото потърси полицията за съдействие!
Скапаняка те е взел за канарче и ти просто си поредния ужилен от тва просто келешче.
Не търси други начини ми действай смело и безкомпромисно...все трябва един ден да си получи заслуженото тая бедна душица :guillotine:
НИе тази вечер пихме и решихме че в твоя чест като го видим ,по точно ако дойде тоя манаф на някоя среща ще го бием бием и накрая 3ма мангала на 2ма аз ще им платя от които ,да го изнасилят публично с филмов материал !!!:noooo::noooo::noooo:
НИе тази вечер пихме и решихме че в твоя чест като го видим ,по точно ако дойде тоя манаф на някоя среща ще го бием бием и накрая 3ма мангала на 2ма аз ще им платя от които ,да го изнасилят публично с филмов материал !!!:noooo::noooo::noooo:
:bravo::cheers::dance:
tokata_pz_flex
15-11-2009, 16:37
Звънкай в Полицията , и трий темата :) А тоя , може да го пуснете и към Пазарджик ... щом ще е безплатно е*бане , го взимаме :tooth::tooth::boxed: