PDA

View Full Version : ксенон за 164super

pitbull
14-11-2009, 18:20
Здравейте колеги понеже фаровете са ми много слаби мися да сложа ксенон, по-точно би-ксенон а си нямам ни най-малка представа какво да гледам като го избирам.Предпочитам да купя нови фарове вместо ксенон но сигурно струват колкото колата.Посъветвайтеме какъв да взема ,какви параметри да гледам,мерси предварително.

didod
14-11-2009, 19:29
Какво имаш предвид под 'биксенон'?

Иначе гледай цената, която ще те устройва. Има хубави корейски, но са по 400 лв. примерно. Има и за под 100 лв. вече. Като параметри основните са цветна температура (и от нея зависи силата на светлината) и мощност - 35 или 55 ли бяха вата. Отделно трябва да знаеш дали търсиш визуален ефект или практическо приложение - т.е. гъзарията или силата на осветяване са по-важни. :)

И след всичко изписано бих ти предложил комплект Luxima с цветна температура 4300 или 5000К. Добро осветяване на добро съотношение цена/качество. А фаровете можеш да почистиш поне.

pitbull
15-11-2009, 08:12
Би-ксенон мисля ,че е къси и дълги светлини ,определено нетърся гъзария и визуален ефект а търся да свети добре.Какъв размер на крушките да търся H? а и от какво зависи да свети бяло и да не заслепявам другите коли по пътищата,щото съм се разминавал с коли с ксенони и сам ги псувал до девето колено:super:

Колеги какво ще кажете за този http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41204

didod
15-11-2009, 13:34
На суперката и двете крушки са Н1. Според мен ти стига само на късите. Бяло светят 4300 и 5000К, другите отиват към синьо повече. Колкото до заслепяването - трябва да са ти регулирани фаровете.

VLADius
15-11-2009, 13:36
На суперката и двете крушки са Н1. Според мен ти стига само на късите. Бяло светят 4300 и 5000К, другите отиват към синьо повече. Колкото до заслепяването - трябва да са ти регулирани фаровете.

Ако сложиш и на дългите - има опасност да сваряваш яйцата на чериклитата, гнездящи по крайпътните дръвета.

didod
15-11-2009, 13:57
Да кажа защо стига на късите само - 1. С ксенона нуждата от дълги намалява много; 2. Докато запали, на обикновения ксенон му трябват 10 секунди поне; 3. Дългите и без това светят добре.

pitbull
15-11-2009, 15:03
мерси колеги значи ще търся H1 4300 или 5000к :clap:

didod
15-11-2009, 19:54
Изчакай и за други мнения все пак.

ivo_v.i.p
15-11-2009, 20:04
Според мен ако изчистиш фаровете и сложиш някоя по-силна крушка ,може да не ти трябва ксенон .Аз сложих Osram nightbreaker ,свети бяло и има разлика от преди

VLADius
15-11-2009, 21:26
Според мен ако изчистиш фаровете и сложиш някоя по-силна крушка ,може да не ти трябва ксенон .Аз сложих Osram nightbreaker ,свети бяло и има разлика от преди

Не съм се заглеждал - лесно ли се чистят?

Sunny
15-11-2009, 22:27

Така с почистване и слагане на по-силни крушки стигнах до 130/90 W и нагорели клеми на фаровете а видимоста не беше това което исках . С би-ксенона H4 8000к с електомагнитен плъзгач прогледнах а е само 35 вата .

virusalfa
16-11-2009, 13:18
Според мен ако изчистиш фаровете и сложиш някоя по-силна крушка ,може да не ти трябва ксенон .Аз сложих Osram nightbreaker ,свети бяло и има разлика от предиОпределено има разлика,аз съм с обикновени Бош ксенон блу.Цена клиент беше над 17,50лв броя за Н1

RSxRacer
17-11-2009, 20:26
всичко ми е ясно само не мога да рабера как ще сложите Н4-ри крушка в лупата ...
иначе проблема при тея фарове е в темепературата която прави обикновената крушка. лупата е много дебела и не може топлината да излиза на вън и рефлектора изграя ужасно.....
най правилния варинат е да се разглоби лупата и рефлектора да се изпрати в една фирма до пловдив да се никелират на ново.... тогава ефекта от ксенона ще е уникален!
Тествано вече ефекта е .....:wow::wow::wow:

иначе и аз си сложих 6000к .... с тея каталясалите лупи свети доста по добре от обикновенна крушка....
каталясал фар + обкновена крушка тип свещ е .... трагедия

didod
17-11-2009, 20:37
Не четеш внимателно, колега :)
Колата на Съни е със старите фарове...

RSxRacer
17-11-2009, 20:41
Не четеш внимателно, колега :)
Колата на Съни е със старите фарове...
верно е ... извинявам се
заблудих се с първия пост на колегата за суперката:excl: