Log in

View Full Version : Отзиви за 1.9 ТД двигател на 145/6

Max
19-11-2009, 11:04
Здравейте колеги,

може ли собствениците на Алфи с този двигател да кажат какви са им впечатленията. Аз знам само, че е без компютър. Интересува ме как е поддръжката, разхода на дизел/масло, често срещани проблеми и т.н.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

DerMeister
19-11-2009, 11:21
Приятел има такъв. Откакто го е купил не е имал нито един проблем с него. Твърди, че ако кара като пенсионер с 90км/ч максимум и без ръчкане му пада и под 5 разход извънградско.

mengi_86
19-11-2009, 11:25
от около 5 месеца имам 146 1.9 тд и съм много доволен освен от разхода така и от вървежа не съм имал никакви проблеми до сега
ако те интересува нещо питаи колега поздрави

ogi100
19-11-2009, 11:37
Здравейте колеги,

може ли собствениците на Алфи с този двигател да кажат какви са им впечатленията. Аз знам само, че е без компютър. Интересува ме как е поддръжката, разхода на дизел/масло, често срещани проблеми и т.н.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Аз карам такава машина около година и половина вече. Според мен за да реши човек дали е подходяща една кола за него трябва да знае какво точно иска от нея. За возене постоянно е добра, за състезания естествено, че не става с 90-те си кончета. Ако и угаждаш на малките капризчета навреме нямаш грижи. Относно разхода е много добре - на дълъг път ако караш нормално наистина може да стигне до 5. Аз на дълъг път докарах 5.8 но при поддържане на 140-150. В града е различно и много относително.
А мога да кажа, че доста неща съм сменил, но това е просто защото попаднах на изстрадала кола. Иначе към момента от смяна на масло до следваща доливам не повече от 200мл и нямам проблеми от сериозно естество. Консумативите си вървят на всеки автомобил. Цените на частите са нормални, и все пак-доста по-ниски от за една 156 например. Данъка също е доста евтин. Съвет - да се купува и тества при ниски температури, даже ако може рано сутрин да се види как пали и какви звуци издава :)

soldier
19-11-2009, 12:58
И аз съм доволен от мойта но при мен харчи масло като я настъпвам по магистралата. Вчера ми казаха лошата новина разбити семеринги на турбото и от там капе масло. Трябва да се сменя турбината :chair:
Но иначе като вървене и разход съм много доволен. Евтини части. Зиме лете си пали безотказно.

Max
19-11-2009, 13:01
И аз съм доволен от мойта но при мен харчи масло като я настъпвам по магистралата. Вчера ми казаха лошата новина разбити семеринги на турбото и от там капе масло. Трябва да се сменя турбината :chair:
Но иначе като вървене и разход съм много доволен. Евтини части. Зиме лете си пали безотказно.

За турбината - няма ли вариант за ремонт при теб?

П.П.: Някой правил ли е скоро пълно обслужване на такъв двигател, цени ако може? :-)

soldier
19-11-2009, 13:59
За турбината - няма ли вариант за ремонт при теб?

П.П.: Някой правил ли е скоро пълно обслужване на такъв двигател, цени ако може? :-)

Нямам идея дали не може да се ремонтира, в момента не съм в България и колата не е при мен. Хубавото е, че имам кола донор, от където да си взема читаво турбо :metal:

reptli
19-11-2009, 14:22
Нямам идея дали не може да се ремонтира, в момента не съм в България и колата не е при мен. Хубавото е, че имам кола донор, от където да си взема читаво турбо :metal:

турбото се рециклира ;)

за 4 години съм се убедил,че двигателя е изключително издръжлив!За често срещани проблеми не мисля,че може да се говори...при всички е индивидуално :) аз лично съм имал единствено проблем със загряването..е имал съм и други проблеми ноо в следствие на външни намеси :crazy:
...гори ми масълце стабилно в същите случай като при soldier_vl :)

за компютъра не съм съгласен,че няма
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9404

Max
19-11-2009, 16:39
турбото се рециклира ;)

за 4 години съм се убедил,че двигателя е изключително издръжлив!За често срещани проблеми не мисля,че може да се говори...при всички е индивидуално :) аз лично съм имал единствено проблем със загряването..е имал съм и други проблеми ноо в следствие на външни намеси :crazy:
...гори ми масълце стабилно в същите случай като при soldier_vl :)

за компютъра не съм съгласен,че няма
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9404

Ха сега де, обърка ме! Чувах от две места, че този мотор не се чипва, тъй като няма ЕКУ, пък и гледам примерно на digitaltuning сайта, че не предлагат чипове за 1.9. Както и да е, не че съм взел дизела и съм го обслужил, че да мисля за чипове. ;-)
Засега само събирам информация.

soldier
19-11-2009, 19:16
Чип тунинг не може да се направи на този на двигател, бях пускал тема за това, ако искаш мога да се разрова или виж темите, които са започнати от мен (не са много)

KALA
21-11-2009, 21:55
аз имам 146 1.9 тд от половин година и като разход градско ми е 9

simo_sh
23-11-2009, 20:06
уау... на всички ли ви дават такъв разход градско тд-тата :cry::pain:

hristiqn
23-11-2009, 22:40
Колегите са ти дали разход в натоварен градски цикъл , на боксера при такъв ще ти е поне 12 ;)

simo_sh
24-11-2009, 19:33
аз не казвам нищо за боксера,въпроса е там,че боксерчето ще ми го вземат скоро,понеже не е моето...и смятам следващата ми кола пак да е алфа :blush::thumbup: и съм се ориентирал към дизела ама не към жтд-то защото ще се кара с нафта от Туби-Ойл :D но ако ми дава такъв голям разход... се замислям да изневеря на марката :oops:

alfozo
24-11-2009, 21:12

Смятам че 9 градско е нормално да гори,значи извън гр. 5,5 л. Това са коли по на 12-13 години колега,колко по малко да горят.Няма смисъл да сменяш марката според мен . Примерно ще си купиш Фиат брава с 1,9 чист дизел 65 коня,мотор и наи много да свали 7,5-8 нафта на 100 градско.Това е моето виждане колега,успех:thumbup:

JoroTD
27-11-2009, 15:43
Колега до преди месец карах и аз с каквото ми падне дори и с биодизел и като запаля сутрин ще събудя комшиите а и ги опушвам здраво задръстих дюзи почна да пали на 3 цилиндъра добре че се оттървах само с присадка и хубава нафта.Иначе я карам почти 2 години и не съм правил абсолютно никакви ремонти трудно бих сменил марката с каквато и да било друга!

ivopifeca
29-01-2017, 17:39
Доказан мотор....с масло в нафтата мърка,като мачка,ебем ти жтд хахаха....разбира се не е добър,колкото 1.9 ТДИД на Крома от онези години,но е доракуустойчив мотор хахаха-поздрави на фиат дизел-Н1

budged3d
30-01-2017, 14:15
Карам 145 тд вече 7 ма година
Реално разхода е от под 5 до 8.5 л. зависи от много фактори.
Двигателя е прост и здрав ,трансмисията също никакви проблеми не съм имал нито с едно от двете.
На моята кола съм и минал към 70 80 хиляди
90 % от парите за части са отишли за окачването
като се има в предвид какви са ни пътищата мисля че не е ненормално.
+Частите ги има навсякъде и са евтини
+Колата е достатъчно мощна нищо че е 90 коня само,на дълъг път и бия пета и само газ не се налага при изпреварване да се връщат скорости итн.
+Не съм имал проблем с двигател скорости турбо въобще в това отношение е бетон .
+носи си 15 ски 195/55/15 не ги усеща
+по екстериора всичко е доста здраво и надеждно
+отвън не изглежда много голяма но вътре особено отпред си е доста широко аз съм 188 см. висок
- единствения недостатък на моята е че няма климатик :(
но съм свикнал :)

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

чак сега видях че темата е от 2009 :-)

joretoit
30-01-2017, 17:03
Точно този мотор за мен е един от най-доказалите се и стабилни.

budged3d
31-01-2017, 20:55
той се е доказал още във Фиат дукато много преди да го сложат в алфите