View Full Version : За скоростна кутия
alfaromeo155
20-11-2009, 11:39
Здравейте скоро счупих скоростната кутия и сега си търся друга някой може ли да ми каже от какви модели други да търся.Кутията е от АР 155.20 16V SUPER engine:AR67204 97год.
голямата риба
20-11-2009, 12:04
имам такава кутия на много атрактивна цена
Търсиш си от 1.8 или 2.0 16В....Другия вариант е от 2.0 8калапанова... Тя също става, но е по-късичка...
голямата риба
20-11-2009, 12:18
от 8 клапанова не става
камбаната е различна
Ами съдя по това, че Орлин си сложи от 2.0 8В на своята...Иначе има много мнения и много малко от тях са сигурни...За моята чух много пъти че няма да стане, че ще върви кофти и и т.н, но в крайна сметка всичко си е окей.... Незнам и аз какво да кажа....но ако ти имаш от 16В няма какво да се чуди и да изпада в излишни размисли ами направо да я отнася :-)
kavalista
21-11-2009, 14:04
аз съм с 1.7 мотора обаче 5-та ми идва много къса мога ли да сменя само 5-предавка от 2.0 например и кви пари излизаше цялата работа.Разхода предполагам ще падне доста поне с 1,5/2,0 л.Преди време се сещам че имаше колега който продаваше такава 5-та.
Аз си подарявам старата скоростна кутия.... На нея и строших дифа, но всичко друго е добре... Ако искаш направо я отнасяй и си свали 5та ако стане :):)
kavalista
25-11-2009, 09:49
някой знае ли дали ще стане 5-та от 2.0 8в на 1,7;)
голямата риба
25-11-2009, 11:07
да
WhitePower
25-11-2009, 17:56
от 8 клапанова не става
камбаната е различна е ече аз съм със такава ;)
малко със 10 км са по късички предавките
kavalista
25-11-2009, 18:35
а ще трябва ли да се сваля цялата кутия или има и друг начин и долу горе кви са оборотите на 100км сега съм на 3100-3200 някъде.Питам защото имам скоро път към София и да го съчетая ако си заслужава да не се вкарвам в некви филми и да не занимавам напразно колегата с глупости
голямата риба
25-11-2009, 20:41
е ече аз съм със такава ;)
малко със 10 км са по късички предавките
Орлине 100% съм сигурен, че скоростната кутия която си сложил не е от 8 клапанов мотор.
Просто присъединяването на двата мотора е корено различно, иначе карантията в кутиите е еднаква.
Ами преди със 120км. бях с 3100-200об... сега съм с едно 500-600об отгоре... Нали сложих по-къса кутия...По зле е и харчи повече, но пък примерно има повече тяга при 140км на 5та... преди на 5та тръгваше да върви след 160км:biggrin::biggrin: Незнам колко е лесна или трудна смяната и дали трябва цялата ск. кутия и дифа да се свалят..
WhitePower
26-11-2009, 10:13
Орлине 100% съм сигурен, че скоростната кутия която си сложил не е от 8 клапанов мотор.
Просто присъединяването на двата мотора е корено различно, иначе карантията в кутиите е еднаква.
може на кутията шишеше 2.0 със маркер ама може и във моргата може и да са объркали надписа
само дето сега със скорости от какво съм
kavalista
26-11-2009, 11:27
Ами преди със 120км. бях с 3100-200об... сега съм с едно 500-600об отгоре... Нали сложих по-къса кутия...По зле е и харчи повече, но пък примерно има повече тяга при 140км на 5та... преди на 5та тръгваше да върви след 160км:biggrin::biggrin: Незнам колко е лесна или трудна смяната и дали трябва цялата ск. кутия и дифа да се свалят..
аз на 120 съм на 4000 об.ама е и по пъргава ама искам разхода да ми падне малко не ми трябва да излитам да мога спокойно да карам със 120-130 не да минава 4000об
WhitePower
26-11-2009, 14:54
аз на 120 съм на 4000 об.ама е и по пъргава ама искам разхода да ми падне малко не ми трябва да излитам да мога спокойно да карам със 120-130 не да минава 4000об
тука при тебе се сменя колелото на 5 предавка :)) и се решава проблема
Само казвай кога и я отнасяй!
Стои ми в мазето, а трябва да го разчистя... Всъщност бих свалил скоростите щото са хубави, ама нито имам място нито инструменти за процедурата... Отделно че в момента имам здравословни проблеми и грам не мога да вдигам и местя...иначе можеше да е отишла на вторични...
Имаш ми телефона...Като имаш път към Сф свиркай и я отнасяй...
kavalista
26-11-2009, 18:19
тука при тебе се сменя колелото на 5 предавка :)) и се решава проблема
точно,обаче това лесно ли става или е големи мъки и пари дали си заслужава това ми е мисълта,а колега запази я следващия месец може да идвам към София
точно,обаче това лесно ли става или е големи мъки и пари дали си заслужава това ми е мисълта,а колега запази я следващия месец може да идвам към София
Ами в момента ми стои в мазето, а аз трябва да се изнасям от апартамент...А няма къде да я съхранявам...Най-вероятно в краен случай ще търся някой приятел колега с 155 да я взема или поне да удари едно рамо за разглабянето, да сваля 5та и после да отива на вторични... Отделно, че ще трябва да търся някой др. приятел който да я мести...Та ми е сложно...
За мен най-добрия вариант е някой да дойде и да я изнесе от мазето..А после да прави каквото реши :):)
Та нека този пост се счита като "приканване" към всички колеги, на които им трябва читава ск. кутия от 2.0 или части...А вече ако някой друг я вземе ти говори с него да ти даде 5та...ако не ми трябва..
kavalista
26-11-2009, 22:01
моля те тогава ако решиш да я махаш да ми запазиш поне 5-та предавка ще почерпя ;)
може на кутията шишеше 2.0 със маркер ама може и във моргата може и да са объркали надписа
само дето сега със скорости от какво съм
Със сигурност не са от 8 клапанова, а от какво са само ти можеш да кажеш :BBQ:
WhitePower
27-11-2009, 17:19
епа то пишеше 2.0 ама от какво е само тия у моргата знаят
колеги и аз имам проблем сас скоростите ако някои има или знае от каде мога да купя скоростна кутия за 1.8 т.с
Здравейте. Извинявам се на колегата че ще му ползвам темата. Искам да попитам дали мога да си сложа 6 степенна скоростна кутия, от каква Алфа мога да взема и дали ще трябва са се правят големи промени при монтирането и?
На мен и без това ми предстои смяна след 2-3 месеца та за това питам. Благодаря.
П.П. Колата ми е тази от подписа.
голямата риба
22-12-2009, 18:26
да може
да ще трябва да се правят големи промени
като кутия най-подходяща е от 2.0 TS на 166
Промени на кое ще трябва да се правят и заслужава ли си цялата операция?:calc:
Чувал съм че разхода може да падне с до 2 литра.
alfaromeo155
03-01-2010, 22:13
Относно кутията искам да благодаря на колега голямата риба (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=698) за кутията всичко тръгна само дето малко ме затрудни с таз шпилка дето сте я отрязали с флекса точно зарад това местенце се пръсна старата кутия не бях сложил два болта като я слагах и се получава много яко след едно готино сръчкване на колата м/у 5500 и 6000 оборота на полусъединител направо се сцепи парчето на кутията което се държи към купето със един тампон рочно посредата дето е на купето.
Наложи се малко да правим на струг от 12 на 14мм дупката на тампона ми дето се хваща а също така и резбата в кутията след малко играчка със дрелката за да се разпробие старата шпилка.Не се обиждай колега много съм доволен от всичко това което направи щото единствен ти ми даде кутия на сносна цена обаче за в бъдеще не режете така на поразия щото ако си я слага някой който се учи много ще му се стажни докато я сложи а какво остава с тази отразяна шпилка
Благодаря все пак всичко си мина 6-точки самоче има един проблем нема манги да я карам колицата и съм я пуснал за продан може и да я бартеросам незнам все още чакам обаждания от обявите :)
Furious 155
03-01-2010, 22:29
май по-добра идея си остава по-дълга 5-та предавка, вместо напасването на изцяло чужда скоростна кутия. Естествено ще стане почти невъзможно да се изпреварва на 5-та, но все пак...
В тази връзка от каква кутия е възможно да се вземе 5-тото предавателно колело? Знам за 155 дизеловите модели, но като цяло 1,9 или 2.5?
голямата риба
03-01-2010, 22:41
Относно кутията искам да благодаря на колега голямата риба (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=698) за кутията всичко тръгна само дето малко ме затрудни с таз шпилка дето сте я отрязали с флекса точно зарад това местенце се пръсна старата кутия не бях сложил два болта като я слагах и се получава много яко след едно готино сръчкване на колата м/у 5500 и 6000 оборота на полусъединител направо се сцепи парчето на кутията което се държи към купето със един тампон рочно посредата дето е на купето.
Наложи се малко да правим на струг от 12 на 14мм дупката на тампона ми дето се хваща а също така и резбата в кутията след малко играчка със дрелката за да се разпробие старата шпилка.Не се обиждай колега много съм доволен от всичко това което направи щото единствен ти ми даде кутия на сносна цена обаче за в бъдеще не режете така на поразия щото ако си я слага някой който се учи много ще му се стажни докато я сложи а какво остава с тази отразяна шпилка
Благодаря все пак всичко си мина 6-точки самоче има един проблем нема манги да я карам колицата и съм я пуснал за продан може и да я бартеросам незнам все още чакам обаждания от обявите :)
колега не съм го рязал, болта се скъса
ако знаех, че ще се скъса нямаше да махам стойката на средният тампон
просто исках да я направя по компактна и лека за да платиш по малко за транспорт
колега не съм го рязал, болта се скъса
ако знаех, че ще се скъса нямаше да махам стойката на средният тампон
просто исках да я направя по компактна и лека за да платиш по малко за транспорт
Хихи да беше дошъл да му извадиме шпилката на момчето че глей къв филм си му режисирал :grin:
аз пак сам без дифиринциал:Bolt: сичко стана планети и звездиии по асвалта:beer:
alfaromeo155
20-01-2010, 18:01
Относно ваденето на шпилката.Колега Bobo (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=14) не мисля че е рентабилно да идвам до София за да махна една шпилка а и без това не мисли че само в София сте майсторчета.И мисля че не виждам смисъл да си правиш реклама на услугите си при положение че тука нещо не му е място за реклами.
Относно ваденето на шпилката.Колега Bobo (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=14) не мисля че е рентабилно да идвам до София за да махна една шпилка а и без това не мисли че само в София сте майсторчета.И мисля че не виждам смисъл да си правиш реклама на услугите си при положение че тука нещо не му е място за реклами.
завиваш 2 гаики и си готовв
Въобще нищо не си мисля и въобще поста ми НЕ Е към теб !
Обърнах се към голямата риба ако не ти е ясно ! Айде със здраве майсторчета - другия път пак кутия със скъсана шпилка да им дадеш Еньо ;)
П.С. Ти гледаш да му свършиш работа то пак с рогата с/у тебе!
alfaromeo155
21-01-2010, 15:42
toki4a (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4948) ??Ае колега не е за развиването пак между другото тва с двете гайки се прави на колела а не на коли немаш място да завиеш гайка а и шпилката е точно тази дето даржи тампона и ако я няма и още една кутия може да скъсам
toki4a (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4948) ??Ае колега не е за развиването пак между другото тва с двете гайки се прави на колела а не на коли немаш място да завиеш гайка а и шпилката е точно тази дето даржи тампона и ако я няма и още една кутия може да скъсам
разбрах колега ,че става въпрос за скасана шпилка вече;)
---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:55 ----------
па щто става въпрос за 2 те гаики не само на колелета може и по камиони да се третира така:bg: