PDA

View Full Version : LED ленти за фаровете!!!

Boschman
21-11-2009, 19:20
Здравейте колеги, имам едно питане, относно LED лентите за фаровете. Понеже в момента съм свалил фаровете и утре с братовчед ми ще се мъчим да ги разглобиме. Рефлекторите на лупите са ми изгорели и са се улюпили и много лошо светят късите, нищо не се вижда нощно време. Ще ги дам да ги рециклират и да ги оправят самите рефлектори. Незнам точно как се казва процеса на ремонта на рефлекторите. Така и така фаровете ще са разглобени, поне да сложа и LED ленти. Виждъл съм една 56-ца и 66-ца с такива ленти и направо се влюбих в тях :D, много добре изглежда и на двата модела Алфи. Ако може да ми дадете някакво инфо, каквото и да е било, всичко ще ми бъде полезно и в помощ, за да си сложа и аз такива ленти. Това е!

Благодаря предварително :)

ACEHOB
22-11-2009, 11:44
Потърси колегата - EMo0o (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3649) да ти даде телефона на Жоро. Той мисля си беше правил фаровете така.

em4o1
22-11-2009, 12:11
"Много страшно" !

RoMAN
23-11-2009, 11:25
Сложи й ангел Angel Eyes , неони и габарити с неестествем цвят ;) Шегувам се, колега.

bodolei
25-11-2009, 21:38
Колега да не би да са както на последните А4 на ауди,за такова ли става на въпрос,със неончетата отдоло на фара.Ако за това става на въпрос и аз съм навитак да си сложа е и зависи от парите де

EMo0o
25-11-2009, 21:47
Аз вече имам 2-3 идеи за нещо интересно , но все още го мисля :) Остава да намеря време да поекспериментирам малко и ще гледам да направя и снимки да кача :)

Boschman
25-11-2009, 22:17
Колега да не би да са както на последните А4 на ауди,за такова ли става на въпрос,със неончетата отдоло на фара.Ако за това става на въпрос и аз съм навитак да си сложа е и зависи от парите де

Да. За парички няма да е много скъпо. Предполагам не повече от 30 лева на фар. Моите аз ще си ги правя и като са готови ще кача снимки. Предполагам, че до 2-3 седмици ще ги направя, в момента събирам инфо и идеи. Имам вече нещо впредвид.

Колегите не удобряват LED светлините :D:D:D много остро и с присмех реагират, но на мен не ми пука, искъм и ще си направя така фаровете.

EMo0o
25-11-2009, 22:26
Колегите не удобряват LED светлините :D:D:D много остро и с присмех реагират, но на мен не ми пука, искъм и ще си направя така фаровете.

Особено някои ;) И преди съм го казвал .. всеки си прави колата както му харесва :)

leketo84
26-11-2009, 00:57

Особено някои ;) И преди съм го казвал .. всеки си прави колата както му харесва :)
Стига бре взех си даже LED WATCH (часосвник) , точно защото това е на мода и ми харесва много ! Зависи само как точно ще стои при наште 166-ци и ако ми хареса и аз съм със или след вас както там трябва да го кажа !!! :biggrin:

bodolei
26-11-2009, 16:52
щом е за такива пари ще си ложа,но първо давидим колега какво ще направи и дададе акъл как ще стане

Коки
26-11-2009, 19:11
Стига бре взех си даже LED WATCH (часосвник) , точно защото това е на мода...

Аз пък вчера видях бяло куче с червен LED нашийник - голям смях :)

RoMAN
26-11-2009, 19:39

То за да не го блъсне някоя кола в тъмното ;) Ама както казаха, все пак е на мода.

EMo0o
26-11-2009, 20:18

Това е нещо коледно :D

ACEHOB
28-11-2009, 10:57
Попрегледайте темата... може да Ви дойде някоя идея - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=32119

Gosho_GtA
27-01-2010, 01:18
слагайте смело струвато кам 20лв и стават много свирепи

EMo0o
27-01-2010, 12:42
слагайте смело струвато кам 20лв и стават много свирепи

В темата "Фарове.." вече съм пуснал снимка на фара как е станал ;)

Boschman
27-01-2010, 19:01
И моите фарове вече са готови, рециклирани рефлектори, LED ленти, всичко. И при мен се върза под 20 лв. и за двата фара LED лентите.
Ще кача снимки след около десетина дена.
Емо, обаче при теб е станало доста по добре от колкото при мен, но здраве да е :) втори път да отлепям стъклото на фара просто няма да се навия :D :D :D.

EMo0o
27-01-2010, 22:41
И моите фарове вече са готови, рециклирани рефлектори, LED ленти, всичко. И при мен се върза под 20 лв. и за двата фара LED лентите.
Ще кача снимки след около десетина дена.
Емо, обаче при теб е станало доста по добре от колкото при мен, но здраве да е :) втори път да отлепям стъклото на фара просто няма да се навия :D :D :D.

На мен ми се наложи , ама това е друга тема :D:D

Linkestis
28-01-2010, 18:05
Да ви одрискам темата ма не се стърпях :0

"Оти не турите и калобрани че нема лайсна на вратите и фърга назаде и на високо"

Наздраве:drinking:

titanium
30-01-2010, 13:38
моята е с такива адуи педе...щини и много се дразня, но ме мързи да ги махна! Ужасно седи и ми е супер чекиджийско с тия герлянди, и 100% много ме ебават, но сега се сетих, че трябва да им намеря къде е окабеляването им и ще има... кръц и дотам!

em4o1
30-01-2010, 14:41
моята е с такива адуи педе...щини и много се дразня, но ме мързи да ги махна! Ужасно седи и ми е супер чекиджийско с тия герлянди, и 100% много ме ебават, но сега се сетих, че трябва да им намеря къде е окабеляването им и ще има... кръц и дотам!

:th_up:

nightroller
30-01-2010, 17:17

И аз не харесвам такива неща а Ауди пък съвсем изтъпяха щото диодите не са баш лента (щото щеше да е по-добре) ами са малки фарчета с рефлекторче :gayfight:
пестят ли ? що ли?? Щото и Алфата мигачите отзад са светодиодни ама са блок ;) иначе тези ленти станаха адски модерни чакам да видя Алфа 166 с "angel eyes" хъхъ-хъхъ :)

EMo0o
30-01-2010, 21:27
чакам да видя Алфа 166 с "angel eyes" хъхъ-хъхъ :)

Имаше някъде снимана 166-ца със такива сребриста , преди фейслифта - софийска :D

RoMAN
30-01-2010, 22:05
С тия LED ленти ми спряхте тока .... На мен ми се говореше колко ми е циганска колата отвътре , а пък гледай хората ки работи си слагат по фаровете :wierdo: Забравихте неонките под купето и прибляскващите стопове и фарове. Даже можете си сложите на тавана по един прожектор с бат сигнала , че да осветява небето и да се знае къде сте паркирали :wow:

EMo0o
31-01-2010, 00:10
С тия LED ленти ми спряхте тока .... На мен ми се говореше колко ми е циганска колата отвътре , а пък гледай хората ки работи си слагат по фаровете :wierdo: Забравихте неонките под купето и прибляскващите стопове и фарове. Даже можете си сложите на тавана по един прожектор с бат сигнала , че да осветява небето и да се знае къде сте паркирали :wow:

Аз съм от тези хора ,които си слагат LED ленти и които не са говорили колко ти е циганска колата и те подкрепих , че всеки си прави колата както му харесва.. така че ако обичаш по-леко с коментарите ;)

RoMAN
31-01-2010, 00:35
Аз съм от тези хора ,които си слагат LED ленти и които не са говорили колко ти е циганска колата и те подкрепих , че всеки си прави колата както му харесва.. така че ако обичаш по-леко с коментарите ;)

Просто изразявам лично мнение, нищо лично спрямо теб или колата ти ;) Но все пак караме Алфа, а не Ауди.

titanium
31-01-2010, 01:03
Имаше някъде снимана 166-ца със такива сребриста , преди фейслифта - софийска :D

гнус гнус гнус

Boschman
31-01-2010, 17:03
Значи аз чета....чета....чета....стискъм зъби, но вече ми писна. Какъв е проблема не мога да разбера за тия LED светлини. Колата си е моя, купил съм си я с мой пари (заем от банка), искарвъм си парички сам. На никой не съм искъл пари за тия LED габарити. Ще си направя колата така и не ми дреме на ... кой какво си мисли или казва. Колата ми ще е с такива габарити и точка. Ако искъм ще обиколя колата с LED ленти ама от всякъде.

Тук слагам точка по темата. Просто поискъх съвет от колеги как да го направя, а не да бъде оплюта тази тема. Е направих си го сам без ваще съвети. Това е ТОЧКА по темата.
А ако става въпрос за селски прояви по колите, хайде да не започвам, защото такива селско направени 166-ци има, че просто нямам думи. А и предполагам, че полувината от тези селско направени 166-ци са на хора от форума.
Тук сме не да се плюеме един друг, а да си помагаме относно техническото състояние на нашите ,,красавици,,и да обменяме опит.
Хайде със здраве и до скоро.

Ще видя как да истрия темата или някой от модераторите да го направи. БЛАГОДАРЯ!!!

titanium
31-01-2010, 18:12
дай да ти сменим фаровете с доплащане от твоя страна и да си се кефкаш на герлянди :BIGsmile:

EMo0o
31-01-2010, 21:01
дай да ти сменим фаровете с доплащане от твоя страна и да си се кефкаш на герлянди :BIGsmile:

А ти защо си я купи като е с "гирлянди" ?

titanium
31-01-2010, 22:47
е кво да не я взема заради герляндите ли? ти по фарове ли избираш кола?

EMo0o
31-01-2010, 22:51
е кво да не я взема заради герляндите ли? ти по фарове ли избираш кола?

Еми като не са от такова значение , какво си седнал да се подиграваш , бе? .. боже писна ми от философи в тоя форум .. честно ! Айде със здраве и си карай коледната елха.

titanium
31-01-2010, 23:03
Да беше някой голф- разбирам да го кичиш, но... И елхата ще излети много скоро! Мен не ми трябват фарове за да се доказвам, ако ме разбираш! Преставам да пиша в тази тема

И не ми викай "бе", драги!

EMo0o
31-01-2010, 23:33
Да беше някой голф- разбирам да го кичиш, но... И елхата ще излети много скоро! Мен не ми трябват фарове за да се доказвам, ако ме разбираш! Преставам да пиша в тази тема

И не ми викай "бе", драги!

Аз съм си доказал каквото трябва , достатъчно съм направил за колата си ;) и казвам ОТНОВО (за кой ли път вече) правя си колата както ми харесва на мен , не ме интересуват чужди мнения - аз си я харесвам , аз си я карам , аз си правя каквото ми харесва.

и много ми е интересно какво против имаш голфа? че повечето цигани карат такъв , защото е евтин и са го накичили не значи, че всички са такива - по тая логика и 166-цата е боклук и циганска кола, защото някой си сложил Angel Eyes или нещо друго :)

И ще пиша както намеря за добре.. ако не ти харесва оплачи се от мен ;)

Спирам и аз да пиша и да знаеш - не се заяждам , просто искам да кажа, че всеки харесва различно и не е нужно да се обижда чуждия труд ;)

titanium
31-01-2010, 23:53
съгласен съм с тебе! :go:

leketo84
01-02-2010, 00:37

Колега искаш ли колкото и да не ти харесват фаровете да я щракнеш как е със светещи такива :photo: , че ми стана интерсно да ги вида в действие наистина ли е толко зле , защото и аз искам да слагам евентуално !!! :tv:

titanium
01-02-2010, 01:34
да, колега утре ще и прасна една снимка сано на лентата! то моето е много смешно- те са габарити и мигалки в едно! през едно са сив и жълт диод... абе страшен кич :) даже видео мога да направя

EMo0o
01-02-2010, 10:26
да, колега утре ще и прасна една снимка сано на лентата! то моето е много смешно- те са габарити и мигалки в едно! през едно са сив и жълт диод... абе страшен кич :) даже видео мога да направя

Абе колега ти да не си купил тази?

Linkestis
01-02-2010, 12:16
Мили момчета,въпроса не опира до това дали да си слагате лентички,лампички,гирлянди и тем подобни неща.
Въпроса е че не сте си купили автомобил,и то точно 166-ца и да си показвате неизживяния пубертет или настоящия такъв!
Всеки е свободен да си прави каквото си пожелае по личният автомобил!
:cheers:

EMo0o
02-02-2010, 02:12
Любо ето ти някакви снимки на моите , ама са с телефон и са гадни ..

На снимките е много по-различно отколкото вдействителност :)

leketo84
02-02-2010, 14:46
Любо ето ти някакви снимки на моите , ама са с телефон и са гадни ..

На снимките е много по-различно отколкото вдействителност :)
Добре е при тебе Емо харесва ми ! Като се затопли че помагаш !!! :mrgreen:

reptli
02-02-2010, 23:37

и с едни стелки като твоите картинката е завършена...

Тези ЛЕД светлини,които си е сложил Емо0о са на светлинни години от КИЧа по простата причина,че са направени кадърно!На живо стои прекрасно:thumbup: остава да се сложат на колата,така ще се прецени най-добре,дали стои добре или стои Супер ;)

titanium
04-02-2010, 01:13
ето и моите АУДИотщини (може и ауДИОДщини)
http://vbox7.com/play:b7553d6d

Flame
04-02-2010, 15:15
Тая 166-ца см я виждал в Люлин,ма тогава не и мигаха диодите,и беше добре,ма сега:shutup:

titanium
04-02-2010, 15:37
сега можеш да я видиш в Центъра или Панчерево, както и на доста други места, но главно там!

Иначе като се стопли времето ще ги катапултирам диодите

leketo84
04-02-2010, 17:25
ето и моите АУДИотщини (може и ауДИОДщини)
http://vbox7.com/play:b7553d6d

Значи много ми харесват габаритите не и мигача ! Гледам че е изгоряло едното диодче на десния фар , мене това ме претеснява най-вече да не горат и после наново разлепяне на фара ! Според мен срежи кабелчетата към мигача и ще е екстра !!! 8)

EMo0o
04-02-2010, 21:12
Значи много ми харесват габаритите не и мигача ! Гледам че е изгоряло едното диодче на десния фар , мене това ме претеснява най-вече да не горат и после наново разлепяне на фара ! Според мен срежи кабелчетата към мигача и ще е екстра !!! 8)

Има разлика - на тази диодите са лепени един по един с отделно съпротивление и е доста по-различно от LED лентите, на които се връзва само едно съпротивление :) Колкото до мигачите - казах ви ... :D

oriono
15-08-2012, 20:05
Не ми се отваряше нова тема, а не намерих по-подходяща. Въпросът ми е следния - някой пробвал ли е да монтира лед на късите или на габаритите. Говорим за Н7 и Н6W? Със новите разпоредби за постоянно каране на къси. Има в e-bay варианти, но не зная каква осветеност дават. Другия проблем е, че отворът за балона на късите при нас е 16мм, а балонът на Н7 които намерих е 21мм говорим за такива със 120 светодиода и дават осветеност 450-500 lm, което е около 40 ватова крушка за осветление 220 волта. Та въпросът ми е някой пробвал ли е? За жалост на брат ми ситроена е със Н7 и има отвор за балона 21мм живота е несправедлив.:indian:

mian4o
16-08-2012, 19:47
И в БГ предлагат подобен вариант даже има доста коментирано по въпроса но не се сещам за темата.
www.autoled.bg мисля беше ама не съм сигурен 100 %.

Поздрави

geniusloci
17-08-2012, 10:47
Не се лъжи да слагаш LED на мястото на H6W, разликата е огромна. Понеже се ползва отражението, изглеждат супер слаби. И трябва да са само с диоди отстрани, а такива не продават с наистина читави диоди (нещо по ват и нагоре, които биха свършили работа). През деня откровено не се виждат, вечер слаба ракия.

И аз не харесвам такива неща а Ауди пък съвсем изтъпяха щото диодите не са баш лента (щото щеше да е по-добре) ами са малки фарчета с рефлекторче
пестят ли ? що ли??Със сигурност не е пестене, понеже всеки един от диодите им с оптика е по-скъп от лента китайчета...

ML 20V
18-08-2012, 13:46
Колеги, май ще отива, а? Какво ще кажете. Навивам се доста за лед светлини.

ecotronic
18-08-2012, 16:14
Може ли само с такива LED светлини да караш през деня без да си извън закона?

milenmilan
18-08-2012, 19:05
Къде ли ще отиват най-много на стария фейс тези LED светлини? Някой ако се занимава с Photoshop, може да се пробва да видим как ще стоят. Иначе би трябвало да може, да се кара само на тях през деня.

Dodo 155
18-08-2012, 19:30
Може ли само с такива LED светлини да караш през деня без да си извън закона?
Ако са фабрично вграждане - Да!
Ако не са - кара се на къси светлини.
Това е тълкуването на закона ... не мога да намеря линка, където от КАТ обясняват промените.
Отделен е въпросът дали ще разпознаят фабрично от афтърмаркет вграждане :mrgreen:

ecotronic
18-08-2012, 19:55
Ако са фабрично вграждане - Да!
Ако не са - кара се на къси светлини.
Това е тълкуването на закона ... не мога да намеря линка, където от КАТ обясняват промените.
Отделен е въпросът дали ще разпознаят фабрично от афтърмаркет вграждане :mrgreen:

Ясно. Щях да се учудя, ако КАТ признаваха допълнително слагани DRL

.....въпреки, че в тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1109533&postcount=415) се твърди друго.......

oriono
18-08-2012, 21:49
Идеята ми беше късите да са лед.

ML 20V
18-08-2012, 22:43
Ако дневните светлини са отигинални и по европейски стандарт за дневни светлини, имаш право да караш само на тях в цяла европа.

ML 20V
18-08-2012, 23:06
Къде ли ще отиват най-много на стария фейс тези LED светлини? Някой ако се занимава с Photoshop, може да се пробва да видим как ще стоят. Иначе би трябвало да може, да се кара само на тях през деня.

Нещо подобно, може би...

duronman
19-08-2012, 01:54
Изглеждат, като мустаци поставени там :) Но май няма къде другаде.

milenmilan
19-08-2012, 02:25
Нещо подобно, може би...

Мерси колега за отделеното време, г/д добре изглежда. Но определено на новит фейс е по-добре.

ML 20V
19-08-2012, 10:19
Изглеждат, като мустаци поставени там :) Но май няма къде другаде.

Няма много опции къде да се сложат.

Мерси колега за отделеното време, г/д добре изглежда. Но определено на новит фейс е по-добре.

Съгласен съм.

AnD14
20-08-2012, 20:02
някой ще качи ли снимки ако е слагал LED ?

ML 20V
20-08-2012, 20:02
Колеги, аз много се навих за това. Хвърлете едно око.

http://drl.viewbg.net/index.htm (http://drl.viewbg.net/index.htm)

и по-точно това http://drl.viewbg.net/cardrl.htm

gorbi
20-08-2012, 20:46
Това ми се вижда добро... Мен ме интересува - понеже на моята светлините са биксенон и единият фар не се използва, освен за просвяткане - дали не мога да измисля само той да се включва през деня...? Или да си купя един от тия модули и чрез него да го управлявам?

ecotronic
20-08-2012, 20:55
Това ми се вижда добро... Мен ме интересува - понеже на моята светлините са биксенон и единият фар не се използва, освен за просвяткане - дали не мога да измисля само той да се включва през деня...? Или да си купя един от тия модули и чрез него да го управлявам?

Аз доколкото схващам идеята с тия DRL модули, това е към модула да се свърже крушката за дългите светлини а да свети с около 30% от мощността си. Така, че като си с би-ксенон, тази постановка е приложима при теб.
Друг е въпросът, дали законът не забранява това.

pinko
20-08-2012, 21:08
Аз доколкото схващам идеята с тия DRL модули, това е към модула да се свърже крушката за дългите светлини а да свети с около 30% от мощността си. Така, че като си с би-ксенон, тази постановка е приложима при теб.
Друг е въпросът, дали законът не забранява това.

Днес цял ден ми вадят очите разни коли със светещи дълги. Не знам дали са на 30% или повече, но дългите светят право в очите - дори и през деня. Особено при нас в сенките около езерото направо заслепяват тия с дългите. Според мен това си е незаконно.

Защото в закона пише, че дългите светлини се използват само извън населените места и когато няма насрещно движение - не е ли така? Аре ходи докажи на катаджията, че в града дългите ти светят на едиколко си процента...

Furious 155
20-08-2012, 21:24
Днес цял ден ми вадят очите разни коли със светещи дълги. Не знам дали са на 30% или повече, но дългите светят право в очите - дори и през деня. Особено при нас в сенките около езерото направо заслепяват тия с дългите. Според мен това си е незаконно.

Защото в закона пише, че дългите светлини се използват само извън населените места и когато няма насрещно движение - не е ли така? Аре ходи докажи на катаджията, че в града дългите ти светят на едиколко си процента...Загледай през деня масово ауди А6 примерно сега се сещам как е реализиран DRL там - точно дългите светлини светят слабо. Идеята на DRL е точно да се виждаш, а не да ти работят късите светлини в земята...
http://www.auto123.com/ArtImages/66126/2006_Audi_A6_13.jpg

pinko
20-08-2012, 21:43
Загледай през деня масово ауди А6 примерно сега се сещам как е реализиран DRL там - точно дългите светлини светят слабо. Идеята на DRL е точно да се виждаш, а не да ти работят късите светлини в земята...
http://www.auto123.com/ArtImages/66126/2006_Audi_A6_13.jpg

Не си прав. В конкретния случай при старото А6 отстрани в рефлектора на дългите фарове има втора крушка 21 вата, която не е във "фокуса" на оптичната система и затова не може да даде насочен светлинен сноп, а просто свети дифузно.

За такива преработени дълги светлини в Германия директно ти спират колата от движение - надявам се и тук скоро да стане така.

Ето на тази снимка в горната лява част на рефлектора на дългите се вижда мястото на малката 21-ватова крушка:

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/DSC_0269.jpg

ML 20V
20-08-2012, 22:21

Точно за това е устойството, за което постнах. И аз искам да постигна същия ефект като теб. Аз ще го правя скоро и ще пиша какви са резултатите. Според мен е много семпло и добро решение.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Furious 155 е прав. По-принцип дневните светлини трябва да светят малко по-високо, за да предупреждават шофьорите, а не да осветяват пътя. Някой марки коли имат дневни, където стоят фаровете за мъгла обикновено, което е доста ниско в колата, та те са насочени на горе.

Furious 155
20-08-2012, 23:27
Не си прав. В конкретния случай при старото А6 отстрани в рефлектора на дългите фарове има втора крушка 21 вата, която не е във "фокуса" на оптичната система и затова не може да даде насочен светлинен сноп, а просто свети дифузно.

За такива преработени дълги светлини в Германия директно ти спират колата от движение - надявам се и тук скоро да стане така.

Ето на тази снимка в горната лява част на рефлектора на дългите се вижда мястото на малката 21-ватова крушка:

Според мен това е 5 ватов габарит! И това което виждам е точно крушката в средата на рефлектора да свети през деня - това е според мен.

Ето как е направено на лексус, обаче в щатите - Reduced-voltage high-beam DRL on a US/Canada 2002 Lexus RX300

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3a/Daytime_running_lamp.jpg/800px-Daytime_running_lamp.jpg

Идеята е хем да се вижда, хем да не заслепява - затова е с намален интензитет.
http://forum.fiat-bg.org/files/drl_358.jpg

ecotronic
23-08-2012, 13:21
Колеги, хрумна ми една идея за DRL на нашите коли и ми се иска да я пробвам.
Идеята ми е да разположа поле от smd светодиоди върху закрилката на рефлектора за късите светлини.
Понеже свалянето на въпросната закрилка е голяма играчка, ми се иска да изработя платката със светодиодите и когато демонтирам фара да монтирам вече готовата платка.
Молбата ми е, ако на някой от Вас му се намира под ръка тази закрилка от счупен или разглобен фар, да я скицира или да даде ориентировъчни размери.

Става въпрос за ламаринката, която закрива половината от рефлектора, като тази от снимката:

http://snimki.be//store/1/301345716873.jpg

ML 20V
23-08-2012, 17:53
Само да кажа, че много ми харесва идеята ти и успех!

pitbull
23-08-2012, 18:36
Ето колега, кажи ако ти трябват още размери.

ecotronic
23-08-2012, 19:55
Ето колега, кажи ако ти трябват още размери.

Много ти благодаря колега!

Това, което си свършил е перфектно и ще ми свърши чудесна работа.

Жив и здрав да си!:cheers:

Drag0
23-08-2012, 20:37
Всичко е много хубаво само че когато работят късите тази пластина се нагрява зверски (тествал съм извън фара подобен на този прожектор, а като е във фар ще е още по-горещо) и светодиодите няма да оцелеят ако са на нея или близо до нея.
Можеш да ги сложиш близо до плоската част на изпъкналата лупа , както съм намислил да експериментирам аз , но и там може да се окаже висока температурата...

ecotronic
23-08-2012, 21:23
Всичко е много хубаво само че когато работят късите тази пластина се нагрява зверски (тествал съм извън фара подобен на този прожектор, а като е във фар ще е още по-горещо) и светодиодите няма да оцелеят ако са на нея или близо до нея.
Можеш да ги сложиш близо до плоската част на изпъкналата лупа , както съм намислил да експериментирам аз , но и там може да се окаже висока температурата...

Аз съм със ксенон на късите. Така че нагряването не е чак толкова зверско.
Освен това като се има впредвид, че няма да работят едновременно, се надявам изключени светодиодите да понесат нагряването от ксенона.

Drag0
23-08-2012, 21:58
Моите тестове бяха точно с 35 ватов ксенон. Съветът ми е да си намериш подобен прожектор , с който да пробваш какво се случва преди да разглобяваш твоите фарове.

ecotronic
23-08-2012, 22:02
Моите тестове бяха точно с 35 ватов ксенон. Съветът ми е да си намериш подобен прожектор , с който да пробваш какво се случва преди да разглобяваш твоите фарове.

Ок ще го имам впредвид.
10X:cheers:

PS: А имаш ли начин да премериш температурата до която се нагрява пластината? Грубо.
Аз нямам свален рефлектор и ще ми е доста по-трудно.

ecotronic
23-08-2012, 22:35
Гледам такива светодиоди:

http://store.comet.bg/files/mf/product_images/8224_img_2.jpg

Основата им е 5Х5 мм.
Два такива светодиода светят по-силно от 55 ватова халогенна крушка пусната през DRL модул на 30% от номиналната си мощност.

Drag0
23-08-2012, 22:53
Нямам термометър за съжаление. В момента нямам и захранване за ксенона в домашни условия. Преди го палех със старо компютърно захранване но малко прекалих и го изгорих.
А дори и да имах термометър теста нямаше да е показателен, във фара ще загрява доста повече но колко повече не може да се изчисли.
И още един проблем виждам - дори температурата да в границите на работната на светодиода - ще в в горната му граница и с това ще му съкратиш живота в пъти.

ecotronic
23-08-2012, 22:57
Нямам термометър за съжаление. В момента нямам и захранване за ксенона в домашни условия. Преди го палех със старо компютърно захранване но малко прекалих и го изгорих.
А дори и да имах термометър теста нямаше да е показателен, във фара ще загрява доста повече но колко повече не може да се изчисли.
И още един проблем виждам - дори температурата да в границите на работната на светодиода - ще в в горната му граница и с това ще му съкратиш живота в пъти.

Колко му е да пробвам с 2 или 3 такива светодиода. Дават им до 85 градуса работна температура. Може и да помисля за някакво охлаждане.

dobringeorgiev
17-12-2013, 15:03
Винаги съществува рискът от прегряване. Но въпреки това той не е прекалено голям, та да се лишите от ползите, които имат LED осветителните тела. Лентите за мен са най-подходящото решение за направи си сам.
Аз лично ползвам ето такава:
http://vikiwat.com/LED-svetodiodna-lenta-gyvkava-vodoustoichiva-120m-wf-b.html